Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)

Αυτασφάλιση ΤΣΑΫ –«καπέλο» Μονοσύνταξης…?

<< < (2/2)

Ορθοπαιδικός:
Η εισφορά μονοσυνταξιούχου (που οι παλιότεροι την πλήρωναν και έπαιρναν αρκετά μεγάλυτερη σύνταξη - δεν ξέρω λεπτομέρειες ως ΝΑ αλλά άμα θέλει κάποιος ας μας ενημερώσει) είναι προαιρετική. Πληρώνεις  άμα θέλεις να πάρεις κάποτε (...) περισσότερα. Πιστεύω να ξέρεις ότι αν είσαι Ν.Α. η σύνταξη σου (αν κάποτε) στην τελευταία ασφαλιστική κατηγορία (που οι περισσότεροι είμαστε) θα είναι ακαθάριστα ~450 ευρώ (αυτό το κατάφερε ο Σιούφας το 1991, όταν οι διάφοροι τότε συνδικαλιστικοι φορείς σφύριζαν αδιάφορα...). ΄Βέβαια με το νέο νόμο του 2011 (που δεν εφαρμόστηκε ακόμα - αμα θέλεις στον βρίσκω) ανεβαίνουμε υποχρεωτικά ασφαλιστική κατηγορία ανα 3ετία.
Τώρα άμα θέλεις να πληρώσεις την εισφορά μονοσυνταξιούχου καλά... Εγώ αποκλείεται (κι ας στεναχωρήσω τους παλιότερους και δη τους συνταξιούχους που απο εμάς περιμένουν να πληρωθούν). Συμφωνω με τον Gatekeeper που λέει αυτό: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος . Γιατί να πληρώσω παραπάνω; (τα δίνω σε ιδιωτική ασφαλιστική ελπίζοντας...)

anasm:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ εισφορά μονοσυνταξιούχου (που οι παλιότεροι την πλήρωναν και έπαιρναν αρκετά μεγάλυτερη σύνταξη - δεν ξέρω λεπτομέρειες ως ΝΑ αλλά άμα θέλει κάποιος ας μας ενημερώσει) είναι προαιρετική. Πληρώνεις  άμα θέλεις να πάρεις κάποτε (...) περισσότερα. Πιστεύω να ξέρεις ότι αν είσαι Ν.Α. η σύνταξη σου (αν κάποτε) στην τελευταία ασφαλιστική κατηγορία (που οι περισσότεροι είμαστε) θα είναι ακαθάριστα ~450 ευρώ (αυτό το κατάφερε ο Σιούφας το 1991, όταν οι διάφοροι τότε συνδικαλιστικοι φορείς σφύριζαν αδιάφορα...). ΄Βέβαια με το νέο νόμο του 2011 (που δεν εφαρμόστηκε ακόμα - αμα θέλεις στον βρίσκω) ανεβαίνουμε υποχρεωτικά ασφαλιστική κατηγορία ανα 3ετία.
Τώρα άμα θέλεις να πληρώσεις την εισφορά μονοσυνταξιούχου καλά... Εγώ αποκλείεται (κι ας στεναχωρήσω τους παλιότερους και δη τους συνταξιούχους που απο εμάς περιμένουν να πληρωθούν). Συμφωνω με τον Gatekeeper που λέει αυτό: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος . Γιατί να πληρώσω παραπάνω; (τα δίνω σε ιδιωτική ασφαλιστική ελπίζοντας...)

--- Τέλος παράθεσης ---

Φίλε μου, σε υπέρευχαριστώ, και εγώ αλλά και άλλα "νεούδια" μέλη που ενημερώνονται στο Forum!!

Ειλικρινά, είσαι ο πρώτος "Ορθοπαιδικός", που με κάνει να νιώθω affinity και συμπάθεια!!  :) -συναδελφική και φιλική, εννοώ, για να μην παρεξηγηθώ!

Πράγματι, αυτή τη Διάταξη, "υποχρεωτικής" Ανόδου Κλίμακας, ανά 3ετία,
επισημαίνει και το (πρώην) ΤΣΑΫ στο site του :

<< 3.Με τις διατάξεις της παρ. 15 του άρθρου 44 του Ν.3986/2011 και της παρ 5 του άρθρου 20 του Ν.4019/2011 οι ασφαλισμένοι του Ταμείου ,που έχουν υπαχθεί στην ασφάλιση οποιουδήποτε φορέα κύριας ασφάλισης .από 1.1.1993 (Ν.Α.)και εφεξής και ασφαλίζονται στον ΤΣΑΥ ,ως ελεύθεροι επαγγελματίες κατά την πρώτη υπαγωγή τους στην ασφάλιση , κατατάσσονται στην 1η ασφαλιστική κατηγορία και μετατάσσονται στις επόμενες κατηγορίες ανά 3ετία .Συνεπώς οι ασφαλισμένοι της κατηγορίας αυτή από 1.7.2011 ,εφόσον έχουν συμπληρώσει 3ετία στην ασφάλιση, μετατάσσονται στη 2η ασφαλιστική κατηγορία. >>

Να 'σαι καλά και πάλι!  :)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση