Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Τί θα πεί : "Δεν μου το σφραγίζει ο Ελεγκτής"...??

(1/5) > >>

anasm:
Γεια χαρά!

Να ρωτήσω κάτι??

Εννοείται σεβαστή η θέση και η κρίση, του κάθε Ιατρού -Ελεγκτή, του οποιουδήποτε Ασφαλιστικού Φορέα.

Όμως, πολλές φορες, το καθοριστικό κριτήριο για να σφραγίσει -εγκρίνει μια σχετικά δαπανηρή Ιατροφαρμακευτική Παροχή,
ίσως, μόνο επιστημονικό δεν είναι (...)

Για παράδειγμα,
θα βοηθούσε πάρα πολύ, αν ήσουν ένα "πληθωρικό" θηλυκό, για να "σκιστεί" να σ'εξυπηρετήσει...
Btw, θα μπορούσε να παραφραστεί σε : sexy-πυρετήσει (!!)  ;) ;)

Καταλαβαίνω ότι, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ, στις σύγχρονες Δημοσιονομικές μας περιστάσεις, να είναι ΚΕΡΒΕΡΟΣ...!

Όμως, από την άλλη πλευρά, δεν μπορεί να λειτουργεί και ως (κακώς εννοούμενος) "δημόσιος υπάλληλος",
να μην "λογοδοτεί" πουθενά,
και ν'ακολουθεί το Πρωτόκολλο του "ο,τι να 'ναι και γιατί έτσι γουστάρω"...  >:(

Από την εμπειρία σας, ενδεχομένως και ως Ελεγκτές,
"Ελεγκτής" = Εγώ είμαι ο Νόμος...?!!  :o

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌμως, πολλές φορες, το καθοριστικό κριτήριο για να σφραγίσει -εγκρίνει μια σχετικά δαπανηρή Ιατροφαρμακευτική Παροχή,

--- Τέλος παράθεσης ---
Έχετε κάποια πιο συγκεκριμένα παραδείγματα στο μυαλό σας; Αν ναι, θα τοποθετηθώ αφού έχω κάνει ελεγκτής δύο χρόνια.

anasm:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌμως, πολλές φορες, το καθοριστικό κριτήριο για να σφραγίσει -εγκρίνει μια σχετικά δαπανηρή Ιατροφαρμακευτική Παροχή,

--- Τέλος παράθεσης ---
Έχετε κάποια πιο συγκεκριμένα παραδείγματα στο μυαλό σας; Αν ναι, θα τοποθετηθώ αφού έχω κάνει ελεγκτής δύο χρόνια.

--- Τέλος παράθεσης ---

Γειά σας κ.Παπαδόπουλε,

Σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας, και νομίζω οτι, η εμπειρία σας, και στον συγκεκριμένο Χώρο, θα είναι φοβερά ωφέλιμη!!

Καταρχάς, να παραδεχθώ και να ομολογήσω οτι,
λόγω "στιγμιαίας παρόρμησης", ήμουν κάπως "ισοπεδωτικός" και άδικος, ως προς το "καθοριστικό κριτήριο" του Ελεγκτή...  :(
Συγχωρήστε με γι αυτό...

Στο μυαλό, μού έρχονται δύο περιστατικά :

1) Ένας θείος μου, που ενώ ο ιδιώτης Ορθοπεδικός του, του συνέστησε MRI-γονάτου, ο Ελεγκτής του ΙΚΑ (ΕΟΠΥΥ),
     θεώρησε οτι δεν θα ήταν απαραίτητη, και δεν του την ενέκρινε...

Βέβαια, κρατάω τις επιφυλάξεις μου (...)
Γι αυτό ακριβώς, έχω ζητήσει από το θείο μου, να βρεί τις σχετικές Γνωματεύσεις, και όλα τις απαραίτητες προηγούμενες Εξετάσεις,
για μια ολοκληρωμένη, το δυνατόν, εικόνα του Ιστορικού του...

2) Θυμάμαι, σχετικά πρόσφατα, που "χαριστικά", επειδή είμαι "συνάδελφος",
    ο Ελεγκτής του ΙΚΑ, ενέκρινε τις Εξετάσεις Μέτρησης Οστικής Πυκνότητας (BMD -DEXA), τόσο στην οσφυϊκή μοίρα, όσο και στον μηριαίο αυχένα της μητέρας μου.

Βέβαια, κατανοώ οτι, το εκάστοτε Ταμείο, βάσει αντικειμενικών κριτηρίων αξιολόγησης και επιλογής, γι αυτόν ακριβώς το λόγο, τον έχει διορίσει στη Θέση αυτή.
Για να είναι αυστηρός στην κρίση του => Να εξοικονομεί το Ταμείο (= Εργοδότης του) χρήματα από το "γνωστό" πακτωλό Εξετάσεων...

Πάντως με ενοχλεί, όταν το "χαμόγελό" του,
στο άκουσμα "οι σύγχρονες Οδηγίες κλπ κλπ", που θέλησα να αντιτάξω, προκειμένου να τεκμηριώσω το παραπάνω αίτημά μου,
ήταν σαν να μου έλεγε : "Άσε μας τώρα, με τις αμερικανιές σου..."  ::)

Denominator:
Ο ελεγκτής θα πρέπει να ελέγχει αν τηρούνται οι νόμοι του κράτους και οι διατάξεις του ταμείου.
Ως εκ τούτου, η ουσία της άσκησης της ιατρικής θα πρέπει να παραμένει στον θεράποντα, ακόμη και αν πρόκειται για ελεγκτή της ίδιας ειδικότητας.
Επίσης η όποια αρνητική απόφαση του ελεγκτή πρέπει να αιτιολογείται ενυπόγραφα πάνω στο παραπεμπτικό που έχει απορριφθεί.

fanisgp:
συγνωμη αλλα αφου δεν ειναι αναγκη πλεον η θεωρηση απο ελεγκτη εκτος απο φυσιοθεραπειες τι εννοειτε;μετρηση οστ. πυκν. στην ΟΜΣΣ ειναι περιτή ειδικά μετα τα 60.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση