Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ

Τί θα πεί : "Δεν μου το σφραγίζει ο Ελεγκτής"...??

<< < (3/5) > >>

fanisgp:
νομιζω οτι θεμα ελεγκτη τωρα πλεον δεν υπαρχει.απ'την προσωπικη μου εμπειρια 2 χρονια ελεγκτης στο ΤΕΒΕ στον μοναδικο που εκοβα μερικες φορες ηταν καρδιολογος που χρησιμοποιωντας το ποίημα (διαταση ανιουσης και  κοιλιακης αορτης) εγραφε αξονικες για να γινει αξονικη στεφανιογραφια που δεν την καλυπτει το ταμειο.στον ορθοπεδικο ή στο νευρολογο δεν θα μπορουσα ποτέ να μην εγκρινω.το προβλημα ειναι το αντιστροφο.οταν ο παθολογος ή ο γεν ιατρος ζητά τις μαγνητικες κτλ. Φαντασου να αρχισω να ζηταω μαγν. γονατος ή εγκεφαλου και ο ελεγκτης να ειναι ορθοπ. και νευρολ. αντιστοιχα...!και προς θεου για να μην παρεξηγηθω δεν ειναι θεμα μή ικανότητας αλλα αλληλοσεβασμου.

anasm:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤα περιστατικά αυτά, αφορούν κάτι το αρκετά σύνηθες :

Το να εξεταστεί κάποιος από γιατρό, μη συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, και να του εκδώσει χειρόγραφο Παραπεμπτικό...
Οπότε, χρειάζεται οπωσδήποτε Έγκριση από τον Ελεγκτή του Ταμείου του...

--- Τέλος παράθεσης ---

Οι μη συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ μπορούν να εκδίδουν ηλεκτρονικές συνταγές και ηλεκτρονικά παραπεμπτικά. Τι εννοείς χειρόγραφο παραπεμπτικό; Εννοείς π.χ. σε ΟΠΑΔ να γράψουν εξετάσεις χειρόγραφα μέσα στο βιβλιάριο; Δε νομίζω να ισχύει κάτι τέτοιο πλέον, κανένας ελεγκτής δεν θα το υπογράψει και κανένας εργαστηριακός δεν θα το δεχτεί.
Τα μόνα νόμιμα χειρόγραφα παραπεμπτικά είναι αυτά του ΙΚΑ που συμπληρώνονται ΜΟΝΟ από συμβεβλημένους με ΕΟΠΥΥ (ουσιαστικά μόνο οι του ΙΚΑ έχουν πρόσβαση σ' αυτά) και ΜΟΝΟ όταν υπάρχει αποδεδειγμένη μη λειτουργία ή μη πρόσβαση στο σύστημα.

--- Τέλος παράθεσης ---

Διαμαντή μου, έχεις απόλυτα δίκιο...!

Συγνώμη, λάθος δικό μου...! 8)

anasm:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Υπάρχει Νόμος περί καθηκόντων ελεγκτών ιατρών (άρθρο 3 του Π.Δ. 121/3-9-2008). Επίσης, υπάρχουν αρκετές οδηγίες προς ελεγκτές ανά ταμείο, αρκετές από τις οποίες έχουν την ισχύ εγκυκλίου. Θα βρείτε απαντήσεις για όλες τις (εύλογες) απορίες σας.

--- Τέλος παράθεσης ---

Σας υπέρευχαριστώ!!

Πραγματικά, φοβερά χρήσιμο το ΦΕΚ αυτό...!

Xouzouris:

--- Παράθεση ---Το να εξεταστεί κάποιος από γιατρό, μη συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ, και να του εκδώσει χειρόγραφο Παραπεμπτικό...
Οπότε, χρειάζεται οπωσδήποτε Έγκριση από τον Ελεγκτή του Ταμείου του...
--- Τέλος παράθεσης ---

Κατα την γνωμη μου, ο μη συμβεβλημενος ιατρος που, ενω εχει την δυνατότητα, επιλεγει να μην εκδωσει ηλεκτρονικο παραπεμπτικο για τις εξετασεις που θεωρεί ο ιδιος ενδεδειγμενες για τον ασθενη του:

- δεν σεβεται τον ασθενη του, μιας που τον αναγκαζει να υποβληθει σε απολυτως μη αναγκαια επιπλεον ταλαιπωρια,

- δεν σεβεται τον συμβεβλημενο συναδελφο του (στον οποιον συνηθως θα αποτανθει ο ασθενής προκειμενου να του "μετατρέψει" το παραπεμπτικό), μιας που αναιτια τον μετατρεπει σε γραμματεα του.

Επιπλέον, συνηθως, τα κινητρα αυτης της πρακτικης ειναι ειτε αμιγως ποταπα (μη εκδοση ΑΠΥ) ειτε απλουστερα ωχαδερφικα ("που να μπλεκω με υπολογιστές τωωωωρα"-παρε μια γραμματεα ρε αδερφε να δουλεψει και κανας χριστιανός).

Τα πραγματα για μενα ειναι απλα: ο καθενας εχει δικαιωμα με το χειρογραφο παραπεμπτικο του, να παει να κανει τις εξετασεις του ιδιωτικα και να τις πληρωσει. Δεν βλεπω καμια υποχρεωση απο πλευρας συμβεβλημένου ιατρού να "μετατρεψει" το παραπεμπτικό, παρα μονον εαν ο ιδιος συμφωνει με την διενεργεια του "επίμαχου" διαγνωστικου ελεγχου.

Ο ελεγκτης δεν βλεπω σε ποιο σημειο μπαινει στην εξισωση την σημερον ημερα (ισως με καποια χειρογραφα παραπεμπτικα του ΙΚΑ;), παντως παλαιοτερα με τους ελεγκτες του ΟΠΑΔ ειχα κι εγω καποια οφθαλμοφανεστατα θέματα, με πιο "χτυπητό" την απαιτηση αιτιολογημενης γνωματευσης για χορηγηση εμβολιου γρίπης-πνευμονιοκοκκου που να γραφει ως αιτιολογια "ΧΑΠ" με το ζόρι, ενω μανα και κορη επασχαν απο βρογχικο άσθμα (που φυσικα επισης αποτελει ένδειξη). Και, εαν απο πλευρας μου μπορουσα να πω "ας παει και το παλιάμπελο" δεδομενου οτι η μητερα ηταν 40αρα, ο παιδιατρος που κληθηκε να γραψει οτι η 9χρονη κορη της εχει ΧΑΠ μαλλον θα έφριξε...

Zachariadis:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδοςνομιζω οτι θεμα ελεγκτη τωρα πλεον δεν υπαρχει.απ'την προσωπικη μου εμπειρια 2 χρονια ελεγκτης στο ΤΕΒΕ στον μοναδικο που εκοβα μερικες φορες ηταν καρδιολογος που χρησιμοποιωντας το ποίημα (διαταση ανιουσης και  κοιλιακης αορτης) εγραφε αξονικες για να γινει αξονικη στεφανιογραφια που δεν την καλυπτει το ταμειο.στον ορθοπεδικο ή στο νευρολογο δεν θα μπορουσα ποτέ να μην εγκρινω.το προβλημα ειναι το αντιστροφο.οταν ο παθολογος ή ο γεν ιατρος ζητά τις μαγνητικες κτλ. Φαντασου να αρχισω να ζηταω μαγν. γονατος ή εγκεφαλου και ο ελεγκτης να ειναι ορθοπ. και νευρολ. αντιστοιχα...!και προς θεου για να μην παρεξηγηθω δεν ειναι θεμα μή ικανότητας αλλα αλληλοσεβασμου.

--- Τέλος παράθεσης ---
Τα έχεις μάλλον λίγο μπερδέψει τα πράγματα συνάδελφε και άν και δεν έχει καμία ιδιάιτερη σημασία πιά αφού η παρακλινικές εξετάσεις σχεδόν στο σύνολο τους
διεκπεραιώνονται μέσω e-diagnosis καλό είναι να μήν αφήνουμε εντυπώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην-παλαιότερη έστω-πραγματικότητα.
Ο Καρδιολόγος όταν διαπιστώνει υπερηχογραφικά ανευρυσματική διάταση της αορικής ρίζας και της ανιούσας αορτής,ειδικά όταν αυτή είναι αξιοσημείωτη (>45mm) παραπέμπει
τον ασθενή για έλεγχο των διαστάσεων της αορτής σε όλο της το μήκος.Αυτό συνεπάγεται αναγκαστικά έλεγχο με αξονική τομογραφία Θώρακος,Άνω και κάτω κοιλίας.
Τί να γίνει αφού αυτή είναι η διαδρομή της αορτής και τυχόν ανεύρυσμα μπορεί να ανευρεθεί σε οποιοδήποτε ύψος.
Η εξέταση ωστόσο αυτή καμία σχέση δεν έχει με την πολυτομική αξονική στεφανιογραφία για την οποία δεν νομίζω να υπάρχει συνάδελφος που να μην γνωρίζει ότι δεν δικαιολογείται
απο κανένα ταμείο.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση