Θέματα Εργασίας > Εμπειρίες κατά την εργασία στην ΠΦΥ
Τί θα πεί : "Δεν μου το σφραγίζει ο Ελεγκτής"...??
fanisgp:
συγνωμη για την παρεξηγηση.εναν συγκεκριμενο καρδιολογο εννουσα που ειχα τσεκαρει οτι ηταν για την προμήθεια και μόνο.να φανταστεις οτι δεν εμπαινε ουτε στον κόπο να δασκαλεψει τον ασθενή.ερχονταν και μου ελεγαν οχι δεν εχω καποιο προβλημα ετσι προληπτικά ή δεν ειναι για μενα η εξεταση αλλά δεν εχει βιβλιαριο ο αδερφος μου...!
fanisgp:
για να το κανω ακομη πιο κατανοητο εγραφε τις αξονικες για να μην χρεωθει ο ασφαλισμενος -πελατης την αξονικη στεφαν. και ολοι ευχαριστημενοι.χωρις να υπαρχει προβλημα επαναλαμβανω.
Xouzouris:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδοςνομιζω οτι θεμα ελεγκτη τωρα πλεον δεν υπαρχει.απ'την προσωπικη μου εμπειρια 2 χρονια ελεγκτης στο ΤΕΒΕ στον μοναδικο που εκοβα μερικες φορες ηταν καρδιολογος που χρησιμοποιωντας το ποίημα (διαταση ανιουσης και κοιλιακης αορτης) εγραφε αξονικες για να γινει αξονικη στεφανιογραφια που δεν την καλυπτει το ταμειο.στον ορθοπεδικο ή στο νευρολογο δεν θα μπορουσα ποτέ να μην εγκρινω.το προβλημα ειναι το αντιστροφο.οταν ο παθολογος ή ο γεν ιατρος ζητά τις μαγνητικες κτλ. Φαντασου να αρχισω να ζηταω μαγν. γονατος ή εγκεφαλου και ο ελεγκτης να ειναι ορθοπ. και νευρολ. αντιστοιχα...!και προς θεου για να μην παρεξηγηθω δεν ειναι θεμα μή ικανότητας αλλα αλληλοσεβασμου.
--- Τέλος παράθεσης ---
Τα έχεις μάλλον λίγο μπερδέψει τα πράγματα συνάδελφε και άν και δεν έχει καμία ιδιάιτερη σημασία πιά αφού η παρακλινικές εξετάσεις σχεδόν στο σύνολο τους
διεκπεραιώνονται μέσω e-diagnosis καλό είναι να μήν αφήνουμε εντυπώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην-παλαιότερη έστω-πραγματικότητα.
Ο Καρδιολόγος όταν διαπιστώνει υπερηχογραφικά ανευρυσματική διάταση της αορικής ρίζας και της ανιούσας αορτής,ειδικά όταν αυτή είναι αξιοσημείωτη (>45mm) παραπέμπει
τον ασθενή για έλεγχο των διαστάσεων της αορτής σε όλο της το μήκος.Αυτό συνεπάγεται αναγκαστικά έλεγχο με αξονική τομογραφία Θώρακος,Άνω και κάτω κοιλίας.
Τί να γίνει αφού αυτή είναι η διαδρομή της αορτής και τυχόν ανεύρυσμα μπορεί να ανευρεθεί σε οποιοδήποτε ύψος.
Η εξέταση ωστόσο αυτή καμία σχέση δεν έχει με την πολυτομική αξονική στεφανιογραφία για την οποία δεν νομίζω να υπάρχει συνάδελφος που να μην γνωρίζει ότι δεν δικαιολογείται
απο κανένα ταμείο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Προφανως επροκειτο περι "κόλπου" του τυπου "σου γραφω εγω CT θωρακος-κοιλιας και το διαγνωστικο κεντρο θα σου κανει CT στεφανιαιογραφια χωρις επιπλεον χρέωση". ;)
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟ Καρδιολόγος όταν διαπιστώνει υπερηχογραφικά ανευρυσματική διάταση της αορικής ρίζας και της ανιούσας αορτής,ειδικά όταν αυτή είναι αξιοσημείωτη (>45mm) παραπέμπει
τον ασθενή για έλεγχο των διαστάσεων της αορτής σε όλο της το μήκος.Αυτό συνεπάγεται αναγκαστικά έλεγχο με αξονική τομογραφία Θώρακος,Άνω και κάτω κοιλίας.
Τί να γίνει αφού αυτή είναι η διαδρομή της αορτής και τυχόν ανεύρυσμα μπορεί να ανευρεθεί σε οποιοδήποτε ύψος.
--- Τέλος παράθεσης ---
Bing!!!
4ΑΚΤ00 (71,11 €): αξονική Τομογραφία: Οπισθοπεριτόναιο (περιλαμβάνονται: νεφροί, ουρητήρες, μεγάλα αγγεία κοιλίας, οπισθοπεριτοναϊκοί λεμφαδένες) (C/T)
τα υπόλοιπα με τον υπέρηχο σου.....
Zachariadis:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟ Καρδιολόγος όταν διαπιστώνει υπερηχογραφικά ανευρυσματική διάταση της αορικής ρίζας και της ανιούσας αορτής,ειδικά όταν αυτή είναι αξιοσημείωτη (>45mm) παραπέμπει
--- Τέλος παράθεσης ---
Bing!!!
4ΑΚΤ00 (71,11 €): αξονική Τομογραφία: Οπισθοπεριτόναιο (περιλαμβάνονται: νεφροί, ουρητήρες, μεγάλα αγγεία κοιλίας, οπισθοπεριτοναϊκοί λεμφαδένες) (C/T)
τα υπόλοιπα με τον υπέρηχο σου.....
--- Τέλος παράθεσης ---
Στην εποχή προ e-diagnosis (για την οποία έγινε και η αναφορά) η αξονική τομογραφία οπισθοπεριτοναικού χώρου περιλαμβανόταν σε αυτήν της κάτω κοιλίας.
Ήταν η γνωστή CT κάτω κοιλίας και οπισθοπεριτοναικού χώρου.
Μπορεί τώρα να υφίσταται ως ανεξάρτητη εξέταση χωρίς ωστόσο αυτό να καλύπτει τον έλεγχο διαστάσεων της θωρακικής αορτής για την οποία θα πρέπει να γίνει
ξεχωριστή CT-Θώρακος.Με την διαθωρακικό υπέρηχο μπορείς να δείς μόνο τμήμα της ανιούσας αορτής και ίσως τμήμα του τόξου ( με υπερστερνική λήψη που
είναι γενικά δυσχερής και σπάνια γίνεται στην πράξη).Εναλακτικά της CT Θώρακος θα μπορούσε να γίνει ΤΤΕ ,όμως το κόστος
(22ΚΑΡ00 (88,04 €): Διοισοφάγιος υπερηχοκαρδιογραφία – υπερηχογραφία) ξεπερνάει αυτό της CT Θώρακος.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση