Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
12 Νοεμβρίου 2024, 22:07:51

Αποστολέας Θέμα: Ευαισθητοποιημένος καταναλωτής  (Αναγνώστηκε 399470 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

6 Οκτωβρίου 2016, 16:39:58
Απάντηση #195
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Στην παρούσα ανάρτηση (προσοχή:σεντόνι!) θα αναφερθώ στα είδη ασφαλείας που όλοι πρέπει να έχουμε στο αυτοκίνητό μας.

Δεν θα αναφερθώ στα αυτονόητα (π.χ αν κινείστε σε περιοχή με συχνές χιονοπτώσεις πρέπει να έχετε αλυσίδες στο ΙΧ σας, κροκοδειλάκια για να εκκινήσετε το αμάξι αν τυχόν μείνετε από μπαταρία), αυτά είναι εκ των ουκ άνευ.

Θα γράψω για άλλα είδη χρήσιμα, τα οποία μπορούν -σε μια δεδομένη περίσταση- να μας σώσουν την ζωή.

Το σενάριο είναι το εξής: παθαίνετε κάποια μηχανική βλάβη ή λάστιχο σε κάποιο επαρχιακό δρόμο, βράδυ, χωρίς εξωτερικό φωτισμό, και πρέπει να προειδοποιήσετε τους επερχόμενους οδηγούς,  οι οποίοι συνήθως δεν αναμένουν στο πουθενά να δουν κάποιο σταματημένο αυτοκίνητο και κινούνται με σχετικά αυξημένη ταχύτητα. Τι κάνουμε σε αυτή την περίπτωση ;

Οι λύσεις είναι οι παρακάτω:
- αντί του κλασσικού τριγώνου, υπάρχει φωτιζόμενο τρίγωνο, όχι στην Ελλάδα φυσικά, αλλά μπορεί να παραγγελθεί από εξωτερικό

Κόστος: περίπου 20€

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

- όπως και δήποτε να υπάρχουν στο αμάξι 1-2 ΦΩΣΦΟΡΙΖΕ ΓΙΛΕΚΑ. Δεν πρέπει να διαννοείται κάποιος να βγαίνει απ΄το ΙΧ του βράδυ και να μην φοράει φωσφοριζέ γιλέκο:

Ομιλούμε για ένα αστείο κόστος της τάξης των 3-5€, αλλά μπορεί ΝΑ ΣΑΣ ΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ.
Δεν θα ξεχάσω περιστατικό πριν χρόνια όπου τροχονόμος που εκλήθη σε τροχαίο παρασύρθηκε από διερχόμενο ΙΧ και έχασε την ζωή του.

Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο σε επαγγελματίες που εργάζονται βράδυ (αστυνομικούς,  ναυτικούς κτλ) ενώ στο εξωτερικό είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ σε όλα τα ΙΧ. Στην Ελλάδα δυστυχώς όχι.

- 'Ενας καλός φακός. Δεν έχω ψάξει ιδιαίτερα το θέμα, αλλά με βάση την φήμη (MAGLITE) και το γεγονός ότι ήθελα να έχει LED φως, κατέληξα σε αυτόν:

Κόστος: 30€ (περίπου)

Σίγουρα υπάρχουν καλύτεροι φακοί, μάλιστα αν ανέβει κανείς σκαλοπάτια στο κόστος και ξεπεράσει τα 50€ θα βρει φακούς που φορτίζονται απ΄την παροχή του αυτοκινήτου (πολύ χρήσιμο) αλλά εδώ μιλάμε για οικονομικό και αξιοπρεπή φακό που δεν χρησιμοποιείται συχνά.

- εσχάτως ανακάλυψα αυτούς τους φάρους (Road Flare Flashing Emergency Signal Warning LED Light Beacon) οι οποίοι πρέπει να κάνουν απίστευτη δουλειά στο θέμα της σήμανσης το βράδυ σε συσκευασία των 3:

Έχουν LEDάκια, με διαφορετικά σενάρια φωτισμού, διαρκούν για κάμποσες ώρες, ενώ έχουν μαγνήτη ώστε να στερεώνονται παντού.

Εδώ πως λειτουργούν:

Προφανώς και δεν προορίζονται μόνο για ΙΧ, αλλά και για μοτοσυκλέτες, ορειβάτες κτλ.

Κόστος: 35€ (περίπου)

- πυροσβεστήρας ξηράς κόνεως 2+ τουλάχιστον κιλών.

Κόστος (2κιλος): 20€

Οι συνήθεις πυροσβεστήρες (1 κιλού) που έχουν τα περισσότερα σύγχρονα ΙΧ ΔΕΝ επαρκούν.
Το κατά πόσο πρέπει να υπάρχει αξιοπρεπής πυροσβεστήρας στο αμάξι δεν χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω (σκεφτείτε μόνο ότι μπορεί να χρειαστεί να τον χρησιμοποιήσετε για να σώσετε κάποιον άλλον εκτός του εαυτού σας), απλά να θυμάστε ότι
1) τέτοια πράγματα τα ψωνίζουμε μόνο από εξειδικευμένα καταστήματα και όχι στυλ Praktiker
2) από 2 κιλά και πάνω μιλάμε για σοβαρό πυροσβεστήρα
3) πρέπει να βρίσκεται ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μέσα στην καμπίνα επιβατών και ΟΧΙ στο πορτ παγκαζ (εγώ τον έχω κάτω απ' το κάθισμα του οδηγού) γιατί μπορεί να παγιδευτούμε και να μην έχουμε πρόσβαση στο πορτ παγκάζ.

Κάποιοι πιο ψαγμένοι έχουν... 6κιλους πυροσβεστήρες στην κουζίνα τους, αλλά να μην σας βάζω δύσκολα, κοιμηθείτε ήσυχοι ότι τπτ δεν θα σας συμβεί και αν συμβεί θα προλάβει να σας σώσει η Πυροσβεστική.  :)

- Δεν θα διαπράξω την... ύβρη να γράψω για κυτίο Πρώτων Βοηθειών γιατί ως Γενικοί Ιατροί που εργάζεστε στην επαρχία, λογικά θα έχετε κάάάτι περισσότερο ( :D ) απ' τα προβλεπόμενα.

Αυτά τα.... ολίγα και ελπίζω να μην κούρασα.

Αποτελούν προϊόν δικών μου αναζητήσεων  και κατά την γνώμη μας όλοι πρέπει να τα έχουμε στο αυτοκίνητο, θα θεωρήσω προσωπική επιτυχία ακόμα και αν μόνο ένας ελέγξει τι ακριβώς έχει στο αμάξι του και τι του λείπει.

Δεν έβαλα άλλα πιο extreme είδη (π.χ φορητός εκκινητής μπαταρίας κτλ) τα οποία απασχολούν άλλους, hardcore φυσιολάτρες, έμεινα αυστηρώς στα είδη που σχετίζονται με την Οδική Ασφάλεια.

Υ.Γ
Τα είδη που θέλουν μπαταρίες θέλουν μια κάποια φροντίδα γιατί συνήθως τον χειμώνα οι μπαταρίες πεθαίνουν, ενώ και ο πυροβεστήρας θέλει αναγόμωση κάθε χρόνο.
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Οκτωβρίου 2016, 23:18:24 από kopritis »

6 Οκτωβρίου 2016, 18:13:05
Απάντηση #196
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Παράθεση
3) πρέπει να βρίσκεται ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ μέσα στην καμπίνα επιβατών και ΟΧΙ στο πορτ παγκαζ (εγώ τον έχω κάτω απ' το κάθισμα του οδηγού) γιατί μπορεί να παγιδευτούμε και να μην έχουμε πρόσβαση στο πορτ παγκάζ.
Μια επισήμανση επ' αυτού:
Είναι ιδανικό να βρίσκεται κάτω από το κάθισμα του οδηγού για άμεση πρόσβαση ΑΛΛΑ να είναι σταθερά στερεωμένος (κι όχι απλά παρατημένος εκεί) γιατί αν είναι χύμα, σε περίπτωση ατυχήματος, ανατροπής κλπ θα μετατραπεί σε φονικό αντικείμενο μέσα στην καμπίνα. Και δεν ξέρω κατά πόσο είναι εφικτή αυτή η σταθερή τοποθέτηση και δεν το έχω ψάξει. Έχω βρει διαφορες πατέντες στο internet αλλά επειδή θέλουν μαστορέματα (που δεν το έχω)  τον έχω στο πορτ μπαγκάζ.
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Οκτωβρίου 2016, 18:22:55 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

6 Οκτωβρίου 2016, 20:09:21
Απάντηση #197
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Παράθεση
Μια επισήμανση επ' αυτού:
Είναι ιδανικό να βρίσκεται κάτω από το κάθισμα του οδηγού για άμεση πρόσβαση ΑΛΛΑ να είναι σταθερά στερεωμένος (κι όχι απλά παρατημένος εκεί) γιατί αν είναι χύμα, σε περίπτωση ατυχήματος, ανατροπής κλπ θα μετατραπεί σε φονικό αντικείμενο μέσα στην καμπίνα.
Όπως τα γράφεις είναι, εγώ ίσως ήμουν τυχερός γιατί απλά έτυχε (αμάξι πόλης οδηγώ) ο 2κιλος να σφηνώνεται μόνος του κάτω απ΄την θέση του οδηγού χωρίς ιδιαίτερες πατέντες.
Φυσικά θέλει και προσοχή να μην μετακινείται για να μην γεμίσεις σε όλη την καμπίνα των επιβατών με αφρό, και εφιστώ σε μικρά παιδιά (όταν τα μεταφέρω) να μην τον πειράζουν γιατί έχουν τα άτιμα μια τάση να βάζουν τα χεράκια τους εκεί που δεν πρέπει...  :P

Κατά τα άλλα, έχω δει κάτι τραγικά εσχάτως, να ποδηλατούν Πακιστανοί το βράδυ με ποδήλατα χωρίς ανακλαστήρες, για φωτάκια να μην μιλήσουμε, με δυσκολία τους διέκρινα.
Το πόσο επικίνδυνη είναι η εργασία στο αμάξι το βράδυ χωρίς την κατάλληλη σήμανση το διαπιστώνετε διαβάζοντας την ειδησιογραφία, πόσες φορές έχουν παρασυρθεί και σκοτωθεί το βράδυ πεζοί σε σκοτεινές περιοχές, όταν προσπάθησαν να διασχίσουν τον δρόμο ; ; ;
Ε, ας βάλει ο καθένας μας τον εαυτό του στην θέση αυτών των πεζών....
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Οκτωβρίου 2016, 20:12:37 από kopritis »

17 Οκτωβρίου 2016, 10:21:20
Απάντηση #198
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Κάτι άλλο που μπορεί να σώσει ζωές αν το έχει κανείς στο αυτοκίνητό του είναι ένα σφυράκι για να σπάσει κανείς το τζάμι και να βγει σε περίπτωση που παγιθευτεί μέσα.

Βρήκα σε ένα κατάστημα με αξεσουάρ αυτοκινήτων ένα ειδικό σφυράκι που κουμπώνει μέσα σε μια πλαστική θήκα και μετά πήγα σε ένα λαμαρινά, αν θυμάμαι καλά, που βίδωσε την θήκη αυτή πλάγια από τα πόδια του συνοδηγού.

Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

17 Οκτωβρίου 2016, 12:50:17
Απάντηση #199
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Πολύ καλό, όποιος έχει δει τροχαία (υπάρχουν βίντεο στον Σωλήνα) και το πόσο δύσκολα απεγκλωβίζονται οι επιβάτες και ο οδηγός καταλαβαίνει πόσο χρήσιμο μπορεί να φανεί το σφυράκι...

Ελπίζω να μην κουράζουν όλα αυτά που ξεφεύγουν απ' το τυπικό "ποιά εταιρία κινητής να προτιμήσω", υπάρχουν  μικρά αλλά θαυματουργά (και στην απευκταία περίπτωση σωτήρια) εργαλεία που μπορεί μας σώσουν την ζωή.
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Οκτωβρίου 2016, 14:11:32 από kopritis »

1 Νοεμβρίου 2016, 11:06:01
Απάντηση #200
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Επειδή το χρειάστηκα πρόσφατα:
για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχουν ασφαλιστικές με μηνιαία συμβόλαια (γενικά δεν συμφέρουν, αλλά μπορεί να χρειάζεσαι το αμάξι για μόλις 1 μήνα) ασφάλισης αυτοκινήτων, σε πολύ οικονομικές τιμές.
Συγκεκριμένα εγώ ασφαλίστηκα στην Hellas Direct με μηνιαίο συμβόλαιο, όταν απ΄τις γνωστές μεγάλες, το ελάχιστο είναι τα 3μηνα συμβόλαια.

Να ξεκαθαρίσω ότι είμαι κατά των τσίπικων καταστάσεων στις ασφάλειες (χωρίς να ισχυρίζομαι ότι η Hellas Direct είναι φτηνιάρικη, γενικά μιλάω) καθώς όταν την χρειαστείς την ασφάλεια, τότε χρειάζεσαι να σε καλύψει και μέχρι τώρα είχα ασφαλισμένο το αμάξι σε Anytime (Interamerican) και Allianz.

Η Anytime 3 φορές που την χρειάστηκα (μία δικιά μου ευθύνη, τις άλλες 2 έφταιγαν οι άλλοι και έκαναν δήλωση, οπότε έγινε φιλικός διακανονισμός) με κάλυψε αν και ακούω-διαβάζω διφορούμενα, πάντως συγγενής ασφαλίστρια που έχω μου έχει πει να την εμπιστεύομαι, δεν ξέρω πόση αξία έχει φυσικά το μου είπε-σου είπα. Όλα είναι μέχρι να σου συμβούν.

Την Allianz ΔΕΝ την χρειάστηκα μέχρι τώρα αλλά η όλη συμπεριφορά τους αποπνέει επαγγελματισμό, μόνο τους Guides που έχουν σε περίπτωση ατυχήματος, αρκούν για να πάρει μια ιδέα κάποιος.

Να τονίσουμε ότι παρά τις νομικές προστασίες που διαφημίζονται, το ιδανικό είναι να γίνει ξεχωριστή ασφάλεια νομικής προστασίας σε κάποια γνωστή εταιρία για διάφορους λόγους.

Αυτά από μένα.
« Τελευταία τροποποίηση: 1 Νοεμβρίου 2016, 11:13:12 από kopritis »

3 Νοεμβρίου 2016, 00:51:49
Απάντηση #201
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Κάτι άλλο που μπορεί να σώσει ζωές αν το έχει κανείς στο αυτοκίνητό του είναι ένα σφυράκι για να σπάσει κανείς το τζάμι και να βγει σε περίπτωση που παγιθευτεί μέσα.

Βρήκα σε ένα κατάστημα με αξεσουάρ αυτοκινήτων ένα ειδικό σφυράκι που κουμπώνει μέσα σε μια πλαστική θήκα και μετά πήγα σε ένα λαμαρινά, αν θυμάμαι καλά, που βίδωσε την θήκη αυτή πλάγια από τα πόδια του συνοδηγού.

– Τι πρέπει να κάνεις εάν το αυτοκίνητό σου πέσει στη θάλασσα;

Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

4 Νοεμβρίου 2016, 09:43:18
Απάντηση #202
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Για να κόβεις την ζώνη αλλά και για το τζάμι σε περίπτωση αποκλεισμού μέσα στο αυτοκίνητο. Κοστίζει ένα δολλάριο από το ebay!

ResQMe Car Escape Rescue Tool Keychain Glass Breaker & Seatbelt Cutter New GT.

« Τελευταία τροποποίηση: 4 Νοεμβρίου 2016, 09:45:16 από Argirios Argiriou »

4 Νοεμβρίου 2016, 12:41:56
Απάντηση #203
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Σήμερα τηλεφώνησα σε συνάδελφο ιδιώτη Ιατρό που μου είχε πει σε ανύποπτο χρόνο ότι είχε κάνει εταιρικό συμβόλαιο με μια εταιρεία τηλεφωνίας. Του είπα ότι μου φαίνεται ότι οι τιμές για επαγγελματίες/εταιρείες είναι λίγο πιο φουσκωμένες από ότι για ιδιώτες και τον ρώτησα για ποιο λόγο έκανε εταιρικό συμβόλαιο και όχι συμβόλαιο ως ιδιώτης. Μου είπε ότι ξάδελφος του που είναι λογιστής του είπε να κάνει εταιρικό συμβόλαιο γιατί σε περίπτωση ελέγχου από την εφορία μπορεί να μην αναγνωρίσει η εφορία ως εκπίπτων από τα έσοδα, ένα λογαριασμό τηλεφώνου που δεν γράφει ότι είναι εταιρικός.
Στον λογιστή μου που ρώτησα λίγο αργότερα, μου είπε ότι όντως το καλύτερο είναι να γράφει ότι πρόκειται για επαγγελματικό/εταιρικό συμβόλαιο αλλά ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχει πρόβλημα ακόμη και αν πρόκειται για ιδιωτικό συμβόλαιο από την στιγμή που φαίνεται ότι ο αριθμός αντιστοιχεί σε Ιατρείο.
Ποια είναι η άποψή σας;

5 Νοεμβρίου 2016, 13:37:38
Απάντηση #204
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Καθημερινή, 05/11/2016
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΙΔΟΥ

Oχι χωρίς αρκετούς δισταγμούς, ξεκίνησε το 15νθήμερο ταξίδι στην Ευρώπη με τα παιδιά. Υπερίσχυσε η επιθυμία για γνωριμία με νέους τόπους – μέρος της μόρφωσής τους για τον κόσμο δεν είναι κι αυτό; Αφετηρία και επιστροφή με αεροπλάνο, τρένο για τις ενδιάμεσες –πολλές– διαδρομές. Τρένα πολυτελείας με εξαιρετικά εύκολη πρόσβαση, εξυπηρετικό προσωπικό στους σταθμούς έδιωξαν κάθε ανησυχία. Ακριβό; Οικονομικό! Ιδανικό πασπαρτού, το Interrail Global Pass: ένα εισιτήριο, 30 χώρες, πρόσβαση σε όλους τους εθνικούς σιδηροδρόμους και ferry boats. Οι τιμές ξεκινούν από 170 ευρώ, ενώ από 36 ευρώ ξεκινά το One Country Pass, το εισιτήριο για διαδρομές σε μία χώρα μόνο. Η παραγγελία γίνεται διαδικτυακά και η παράδοση στο σπίτι. Πρόκειται για έναν από τους πιο χαμηλού κόστους τρόπους ταξιδιού για να γνωρίσει κάποιος την Ευρώπη, έχοντας την ευελιξία να ανέβει και να κατέβει από το τρένο όσες φορές επιθυμεί, δίνοντας την ευκαιρία για επίσκεψη σε πόλεις που ούτε θα φανταζόταν ο απλός τουρίστας.

Η διαρκής οπτική επαφή με το τοπίο στη διάρκεια της διαδρομής, ανεπανάληπτη εμπειρία. Ανάλογες οι εντυπώσεις από το ταξίδι με πούλμαν, μία ανερχόμενη τάση στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Το πρόσφατο προϊόν InterFlix, το εισιτήριο που κοστίζει 99 ευρώ και εξασφαλίζει στον ταξιδιώτη πρόσβαση σε 5 ευρωπαϊκές πόλεις μέσα σε διάστημα τριών μηνών, κερδίζει διαρκώς έδαφος. Ο ενδιαφερόμενος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε 900 προορισμούς σε 20 χώρες. Ο πολυτελής στόλος πούλμαν, το δωρεάν Ιντερνετ και οι πρίζες για φόρτιση κινητών, σημαντικά πλεονεκτήματα. Η FlixBus, η «μητέρα» του InterFlix, είναι ένας συνδυασμός startup εταιρείας, ηλεκτρονικής εμπορικής πλατφόρμας και συστήματος μετακίνησης. Η προσπάθεια τριών νέων επιχειρηματιών από το Μόναχο να προσφέρουν άνετα και προσιτά ταξίδια με πούλμαν φιλικά προς το περιβάλλον, μέσα σε μία τριετία άλλαξε τον τρόπο που ταξιδεύουν εκατομμύρια άνθρωποι στην Ευρώπη. Εκμεταλλευόμενοι την ευνοϊκή συγκυρία της παύσης του μονοπωλίου των σιδηροδρόμων στη Γερμανία το 2013, έφεραν την επανάσταση: απλό και εύχρηστο σύστημα ηλεκτρονικών κρατήσεων εισιτηρίων, εκτεταμένο δίκτυο διαδρομών, την εφαρμογή Flix Bus – App, δωρεάν χρήση wi-fi στη διάρκεια του ταξιδιού, αλλά και GPS Live Tracking, το σύστημα γεωγραφικού εντοπισμού σε πραγματικό χρόνο.

Αρκετές είναι πλέον οι χαμηλού κόστους εταιρείες μετακίνησης με πούλμαν – το πλέον φιλικό προς το περιβάλλον μέσο για να ταξιδεύει κανείς στην Ευρώπη. Το ταξίδι παύει να είναι απαγορευτικό σε καιρούς κρίσης. Εταιρείες, που ξεχωρίζουν για χαμηλές τιμές εισιτηρίων, ασφάλεια και άνεση, είναι η National Express, η οποία δραστηριοποιείται στη Μ. Βρετανία κυρίως, αλλά τα πούλμαν της ταξιδεύουν και στην Ευρώπη με ενδεικτική τιμή εισιτηρίου για τη διαδρομή Λονδίνο – Παρίσι τις 15 λίρες (απλή μετάβαση). Το Euroline Pass της ομώνυμης εταιρείας ξεκινά από 195 ευρώ για 15 μέρες ταξιδιών σε πάνω από 20 χώρες. Θυγατρική των γαλλικών σιδηροδρόμων SNCF η iDBUS, υπόσχεται λιγότερες θέσεις για περισσότερο χώρο στα πόδια. Επίσης, η γαλλική OUIBUS: 13 ευρώ για Παρίσι - Βρυξέλλες ή 19 ευρώ για Παρίσι - Αμστερνταμ.

Τα πολυτελή πούλμαν της Simple Express με οθόνες αφής για ταινίες, παιχνίδια ή μουσική, ταξιδεύουν στις χώρες της Βαλτικής. Η PolskiBus έχει δίκτυο δρομολογίων σε 20 πολωνικές πόλεις και 5 ευρωπαϊκούς προορισμούς. Η φινλανδική OnniBus και η σουηδική Swebus κινούνται στον παγωμένο Βορρά. Η WESTbus ταξιδεύει σε κάθε γωνιά της Αυστρίας. Η ισπανική Alsa με ενδεικτική τιμή εισιτηρίου για Μαδρίτη - Βαρκελώνη τα 9,25 ευρώ (Ιανουάριο και Φεβρουάριο 5,25 ευρώ). Τέλος, η Busabout, αγαπημένη εταιρεία των backpackers, αλλά και όσων λατρεύουν την περιπέτεια - ευελιξία για Hop On-Hop Off στις καλύτερες ευρωπαϊκές πόλεις, όλο τον χρόνο.

« Τελευταία τροποποίηση: 5 Νοεμβρίου 2016, 13:40:47 από Argirios Argiriou »

6 Νοεμβρίου 2016, 02:06:37
Απάντηση #205
Αποσυνδεδεμένος

schumifer

Η swebus πάντως φθηνή δεν είναι

6 Νοεμβρίου 2016, 03:16:01
Απάντηση #206
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Η swebus πάντως φθηνή δεν είναι

Φθηνή είναι αρκεί να κλείσεις το εισιτήριο νωρίς. Τι θα έλεγες π.χ. να κλείσεις σήμερα 06/11/2016 για να πας στις 14 Δεκεμβρίου 2016 και να έλθεις στις 15 Δεκεμβρίου του 2016 Στοκχόλμη - Όσλο (συνολικά 832 χιλιόμετρα ) με συνολικά 778 Σουηδικές Κορώνες = 78 € σε μια χώρα όπου οι μισθοί είναι διπλάσιοι από την Ελλάδα;

« Τελευταία τροποποίηση: 6 Νοεμβρίου 2016, 03:19:47 από Argirios Argiriou »

6 Νοεμβρίου 2016, 13:12:47
Απάντηση #207
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Σε πολλές περιπτώσεις έχει σημασία πότε αγοράζεις το εισητήριο.
Σε ταξίδι μου στην Γερμανία, αγόρασα εισητήριο με τους Deutsche Bahn σε δρομολόγιο μεγάλων αποστάσεων (600χλμ) 2 μήνες πριν ταξιδέψω, και μου ήρθε 45€ πήγαινε και άλλα τόσα περίπου έλα, Α' Θέση !
Ομιλούμε για εισητήριο που κόστιζε κανονικά... 120€ και απίστευτης άνεσης ταξιδι (δερμάτινη ατομική θέση, δωρεάν Wifi κτλ)
Φυσικά όποιος πάει τελευταία στιγμή να αγοράσει εισητήριο το πληρώνει ολόκληρο αν και απ΄ότι έχω καταλάβει οι πιο συχνοί ταξιδιώτες (και στην Α' Θέση των ICE ταξιδεύουν κοστουμαρισμένοι τύποι, στελέχη εταιριών κτλ) πρέπει να έχουν τις εκπτωτικές κάρτες των Γερμανικών Σιδηροδρόμων (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)

Κατά τα άλλα, εκπλήσσομαι που τόσο πλούσιες χώρες δεν έχουν ένα τραίνο Υψηλής Ταχύτητας (Βλέπω 6 ώρες το δρομολόγιο 530 χλμ Όσλο-Στοκχόλμη, χειρότερα και από ΟΣΕ  :P), προφανώς δεν υπάρχει η κατάλληλη επιβατική κίνηση για να στηρίξει μία τέτοια επένδυση.

Πάντως τα τελευταία χρόνια και στην Γερμανία έχουν ανθίσει οι λεωφορειακές γραμμές μεγάλων αποστάσεων με οικονομικά εισητήρια (το προαναφερθέν δρομολόγιο που πήρα το τραίνο το έβρισκα στα 30€ με λεωφορείο) χωρίς καμμία σύγκριση φυσικά με ταχύτητα-άνεση σε σχέση με τον Σιδηρόδρομο.
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Νοεμβρίου 2016, 13:14:39 από kopritis »

6 Νοεμβρίου 2016, 20:28:23
Απάντηση #208
Αποσυνδεδεμένος

schumifer

Χμμμ, ίσως να είχα λάθος εντύπωση για τη swebus, δε μου είχε φανεί φθηνή σε διαδρομή Norrköping Arlanda, αλλά προφανώς κάποιες διαδρομές κοστολογούνται διαφορετικά.  Είναι βέβαια πιο φθηνή από τα τρένα της sj που αισθάνεσαι ότι αγοράζεις ακριβό παπούτσι κάθε φορά που θες να πας Στοκχόλμη

6 Νοεμβρίου 2016, 22:45:22
Απάντηση #209
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Χμμμ, ίσως να είχα λάθος εντύπωση για τη swebus, δε μου είχε φανεί φθηνή σε διαδρομή Norrköping Arlanda, αλλά προφανώς κάποιες διαδρομές κοστολογούνται διαφορετικά.  Είναι βέβαια πιο φθηνή από τα τρένα της sj που αισθάνεσαι ότι αγοράζεις ακριβό παπούτσι κάθε φορά που θες να πας Στοκχόλμη

Το ίδιο και με τα τραίνα. Αν τα κλείσεις νωρίς είναι φθηνά. Βέβαια η Swebus είναι συνήθως ακόμη φθηνότερη.
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Νοεμβρίου 2016, 22:47:47 από Argirios Argiriou »