Στις 11/10/2016 έγραψα στο facebook:
Μου ήρθε ο λογαριασμός της Cosmote για το σταθερό μου τηλέφωνο στην δουλειά. Για το δίμηνο 23/07/2016 έως και 22/09/2016 μίλησα 6 ώρες σε σταθερά (3 ώρες/μήνα) και 3 ώρες και 35 λεπτά σε κινητά ( 1 ώρα και 45 λεπτά περίπου/μήνα) και μου ήρθε να πληρώσω 117 € ( = 58,5 €/μήνα). Στο τέλος αυτού του μήνα τελειώνει αυτό το πρόγραμμα που έχω Cosmote Double Play 30 XL (απεριόριστα προς εθνικά σταθερά και 360’ προς εθνικά κινητά τον μήνα και ιντερνέτ έως 30 Mbps) και το ΟΤΕ Mobile 120 (που ούτε ξέρω τι ακριβώς είναι), και μετά με βλέπω να αλλάζω εταιρεία.
Χθες ( 08/11/2016) πήγα στη NOVA/FORTHNET και παράγγειλα το παρακάτω πακέτο με 22 €/μήνα (αυτή η τιμή ισχύει αν προπληρώσεις για ένα χρόνο)+ τέλος ενεργοποίησης υφιστάμενης τηλεφωνικής γραμμής 34,90 € εφάπαξ:
Ίντερνετ 24 Mbps, απεριόριστες κλήσεις σε σταθερά, 12 ώρες προς όλα τα κινητά, κάθε μήνα για πάντα. Επιπλέον δώρα: ADSL2+WI-FI router, Αναγνώριση κλήσεων, Ψηφιακές ευκολίες, 50 sms κάθε μήνα προς κινητά από PC ή tablet, Δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα Forthnet Hot spots.
Σήμερα μου τηλεφώνησαν από τον ΟΤΕ και μου πρότειναν (ενδέχεται να κάνω κάποια μικρολαθάκια στα νούμερα γιατί τα είπαν κάπως γρήγορα):
Ιντερνέτ 24 Mbps, 500 λεπτά/μήνα προς σταθερά, 80 λεπτά/μήνα προς κινητά με 23,79 €/μήνα. Με άλλα 11 € μου δίνουν και ΟΤΕ ΤV. Αυτά για 2 χρόνια.
Επίσης για τα κινητά εμού και της συζύγου μου που και τα δύο είναι στο ΟΤΕ μου προτείναν 1500 λεπτά/μήνα/κινητό προς κινητά της κοσμοτέ και 120 λεπτά/μήνα προς άλλα κινητά + 400 Mb με 16 €/μήνα ανά κινητό. Με προειδοποίησαν επίσης ότι αν φύγω με το σταθερό μου από τον ΟΤΕ θα χάσω και την έκπτωση 15% που έχουν τα κινητά μας στον ΟΤΕ.
Για να παραμείνω στον ΟΤΕ μου ζήτησαν το email μου και στείλανε ένα πρότυπο έγγραφο ακύρωσης (το οποίο το επισυνάπτω) να το συμπληρώσω και να το στείλω με φαξ και στην NOVA/Forthnet και στον ΟΤΕ. Με προειδοποίησαν ότι μπορεί να το έβρισκα στα spam του ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου και όντως εκεί το βρήκα.
Φρόντισαν επίσης να μου δώσουν και τον αριθμό φαξ της NOVA/FORTHNET που είναι 211 95 59 399 αλλά και τον αριθμό φαξ του ΟΤΕ που είναι ο 210 34 05 160. Μου είπαν επίσης να τηλεφωνήσω 2-3 ώρες μετά την αποστολή των φαξ στο νούμερο 13831 της Forthnet για να επιβεβαιώσω ότι η Forthnet έλαβε το φαξ. Αυτά πρέπει να τα κάνω το αργότερο αύριο αν το μετανιώσω και αποφασίσω ότι θέλω να παραμείνω στον ΟΤΕ. (Η συνομιλία μας με τους όρους που μου πρότεινε ο ΟΤΕ καταγράφηκε από τον ΟΤΕ για την ασφάλεια όλων όπως μου είπαν).
Σκέφτομαι έτσι και αλλιώς να παραμείνω στην αρχική μου απόφαση και να πάω στην NOVA/FORTHNET, απλά ο λόγος που έγραψα τα παραπάνω είναι για να μάθουν και άλλοι όσο πιο αναλυτικά γίνεται πως παίζεται το παιχνίδι.
Υστερόγραφο: Πώς γίνεται πρακτικά η μετάβαση από ΟΤΕ στη NOVA σύμφωνα με αυτά που μου είπαν από την τεχνική εξυπηρέτηση της NOVA: Λαμβάνουμε από τη NOVA ένα sms που λέει την πιθανή ημερομηνία ενεργοποίησης. Την ημέρα ενεργοποίησης μας έρχεται ένα sms που μας δίνει username και password. Όταν σταματήσουμε να έχουμε τηλέφωνο και ίντερνετ σημαίνει ότι ο ΟΤΕ μας τα έκοψε οπότε τότε είναι ώρα να συνδέσουμε το router που μας έδωσε η NOVA. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε username και password γιατί η σύνδεση γίνεται αυτόματα όταν έχουμε router της NOVA. Από την στιγμή που συνδέσουμε το router ίσως να μεσολαβήσουν κάποιες ώρες μέχρι να έχουμε πλήρεις υπηρεσίες από τη NOVA. Το username και password τα χρειαζόμαστε αν θέλουμε κάποιες άλλες συμπληρωματικέ υπηρεσίες από τη NOVA. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να επιστρέψουμε στον προηγούμενο πάροχο το router που είχαμε από αυτόν, αλλιώς μπορεί να μας ζητήσει μετά να το πληρώσουμε χρυσό…
Υστερόγραφο νούμερο 2 στις 14/11/2016: Σήμερα 14/11/2016 περίπου στις 12.10 το μεσημέρι κόπηκε το τηλέφωνο και το ιντερνέτ. Φώναξα φίλο μου κομπιουτερίστα, επειδή εγώ δεν ανακατώνομαι πολύ με τέτοια αν και στο κουτί με το router είχε ξεκάθαρες οδηγίες πως να συνδέσουμε το router, και μου έκανε την σύνδεση του router της Forthnet, περίπου στις 12.30 και για περίπου 15 λεπτά από την στιγμή που συνέδεσε το καινούριο router συνέχισα να μην έχω τηλέφωνο και ιντερνετ αλλά μετά αυτά επανήλθαν αυτή την φορά μέσω Forthnet. Ο φίλος μου αυτός ο κομπιουτερίστας ζήτησε να επιλέξω επίσης όνομα και κωδικό για το wifi ενώ παλαιότερα δεν θυμάμαι ότι μπορούσε να κάνει κανείς κάτι τέτοιο.