Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
12 Νοεμβρίου 2024, 22:27:41

Αποστολέας Θέμα: Ευαισθητοποιημένος καταναλωτής  (Αναγνώστηκε 399473 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Νοεμβρίου 2016, 00:44:58
Απάντηση #210
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
– Τι πρέπει να κάνεις εάν το αυτοκίνητό σου πέσει στη θάλασσα;

Μας φαίνεται απίθανο, αλλά ορίστε 2 νεκροί τις τελευταίες μέρες με αυτόν ακριβώς τον τρόπο:

9 Νοεμβρίου 2016, 23:29:20
Απάντηση #211
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Στις 11/10/2016 έγραψα στο facebook:

Μου ήρθε ο λογαριασμός της Cosmote για το σταθερό μου τηλέφωνο στην δουλειά. Για το δίμηνο 23/07/2016 έως και 22/09/2016 μίλησα 6 ώρες σε σταθερά (3 ώρες/μήνα) και 3 ώρες και 35 λεπτά σε κινητά ( 1 ώρα και 45 λεπτά περίπου/μήνα) και μου ήρθε να πληρώσω 117 € ( = 58,5 €/μήνα). Στο τέλος αυτού του μήνα τελειώνει αυτό το πρόγραμμα που έχω Cosmote Double Play 30 XL (απεριόριστα προς εθνικά σταθερά και 360’ προς εθνικά κινητά τον μήνα και ιντερνέτ έως 30 Mbps) και το ΟΤΕ Mobile 120 (που ούτε ξέρω τι ακριβώς είναι), και μετά με βλέπω να αλλάζω εταιρεία.

Χθες ( 08/11/2016) πήγα στη NOVA/FORTHNET και παράγγειλα το παρακάτω πακέτο με 22 €/μήνα (αυτή η τιμή ισχύει αν προπληρώσεις για ένα χρόνο)+ τέλος ενεργοποίησης υφιστάμενης τηλεφωνικής γραμμής 34,90 € εφάπαξ:

Ίντερνετ 24 Mbps, απεριόριστες κλήσεις σε σταθερά, 12 ώρες προς όλα τα κινητά, κάθε μήνα για πάντα. Επιπλέον δώρα: ADSL2+WI-FI router, Αναγνώριση κλήσεων, Ψηφιακές ευκολίες, 50 sms κάθε μήνα προς κινητά από PC ή tablet, Δωρεάν πρόσβαση σε όλα τα Forthnet Hot spots.

Σήμερα μου τηλεφώνησαν από τον ΟΤΕ και μου πρότειναν (ενδέχεται να κάνω κάποια μικρολαθάκια στα νούμερα γιατί τα είπαν κάπως γρήγορα):

Ιντερνέτ 24 Mbps, 500 λεπτά/μήνα προς σταθερά, 80 λεπτά/μήνα προς κινητά με 23,79 €/μήνα. Με άλλα 11 € μου δίνουν και ΟΤΕ ΤV. Αυτά για 2 χρόνια.
Επίσης για τα κινητά εμού και της συζύγου μου που και τα δύο είναι στο ΟΤΕ μου προτείναν 1500 λεπτά/μήνα/κινητό προς κινητά της κοσμοτέ και 120 λεπτά/μήνα προς άλλα κινητά + 400 Mb με 16 €/μήνα ανά κινητό. Με προειδοποίησαν επίσης ότι αν φύγω με το σταθερό μου από τον ΟΤΕ θα χάσω και την έκπτωση 15% που έχουν τα κινητά μας στον ΟΤΕ.

Για να παραμείνω στον ΟΤΕ μου ζήτησαν το email μου και στείλανε ένα πρότυπο έγγραφο ακύρωσης (το οποίο το επισυνάπτω) να το συμπληρώσω και να το στείλω με φαξ και στην NOVA/Forthnet και στον ΟΤΕ. Με προειδοποίησαν ότι μπορεί να το έβρισκα στα spam του ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου και όντως εκεί το βρήκα.
Φρόντισαν επίσης να μου δώσουν και τον αριθμό φαξ της NOVA/FORTHNET που είναι 211 95 59 399 αλλά και τον αριθμό φαξ του ΟΤΕ που είναι ο 210 34 05 160. Μου είπαν επίσης να τηλεφωνήσω 2-3 ώρες μετά την αποστολή των φαξ στο νούμερο 13831 της Forthnet για να επιβεβαιώσω ότι η Forthnet έλαβε το φαξ. Αυτά πρέπει να τα κάνω το αργότερο αύριο αν το μετανιώσω και αποφασίσω ότι θέλω να παραμείνω στον ΟΤΕ. (Η συνομιλία μας με τους όρους που μου πρότεινε ο ΟΤΕ καταγράφηκε από τον ΟΤΕ για την ασφάλεια όλων όπως μου είπαν).

Σκέφτομαι έτσι και αλλιώς να παραμείνω στην αρχική μου απόφαση και να πάω στην NOVA/FORTHNET, απλά ο λόγος που έγραψα τα παραπάνω είναι για να μάθουν και άλλοι όσο πιο αναλυτικά γίνεται πως παίζεται το παιχνίδι.

Υστερόγραφο: Πώς γίνεται πρακτικά η μετάβαση από ΟΤΕ στη NOVA σύμφωνα με αυτά που μου είπαν από την τεχνική εξυπηρέτηση της NOVA: Λαμβάνουμε από τη NOVA ένα sms που λέει την πιθανή ημερομηνία ενεργοποίησης. Την ημέρα ενεργοποίησης μας έρχεται ένα sms που μας δίνει username και password. Όταν σταματήσουμε να έχουμε τηλέφωνο και ίντερνετ σημαίνει ότι ο ΟΤΕ μας τα έκοψε οπότε τότε είναι ώρα να συνδέσουμε το router που μας έδωσε η NOVA. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιήσουμε username και password γιατί η σύνδεση γίνεται αυτόματα όταν έχουμε router της NOVA. Από την στιγμή που συνδέσουμε το router ίσως να μεσολαβήσουν κάποιες ώρες μέχρι να έχουμε πλήρεις υπηρεσίες από τη NOVA. Το username και password τα χρειαζόμαστε αν θέλουμε κάποιες άλλες συμπληρωματικέ υπηρεσίες από τη NOVA. Δεν πρέπει να ξεχάσουμε να επιστρέψουμε στον προηγούμενο πάροχο το router που είχαμε από αυτόν, αλλιώς μπορεί να μας ζητήσει μετά να το πληρώσουμε χρυσό…

Υστερόγραφο νούμερο 2 στις 14/11/2016: Σήμερα 14/11/2016 περίπου στις 12.10 το μεσημέρι κόπηκε το τηλέφωνο και το ιντερνέτ. Φώναξα φίλο μου κομπιουτερίστα, επειδή εγώ δεν ανακατώνομαι πολύ με τέτοια αν και στο κουτί με το router είχε ξεκάθαρες οδηγίες πως να συνδέσουμε το router, και μου έκανε την σύνδεση του router της Forthnet, περίπου στις 12.30 και για περίπου 15 λεπτά από την στιγμή που συνέδεσε το καινούριο router συνέχισα να μην έχω τηλέφωνο και ιντερνετ αλλά μετά αυτά επανήλθαν αυτή την φορά μέσω Forthnet. Ο φίλος μου αυτός ο κομπιουτερίστας ζήτησε να επιλέξω επίσης όνομα και κωδικό για το wifi ενώ παλαιότερα δεν θυμάμαι ότι μπορούσε να κάνει κανείς κάτι τέτοιο.
« Τελευταία τροποποίηση: 14 Νοεμβρίου 2016, 14:54:47 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

12 Νοεμβρίου 2016, 11:24:08
Απάντηση #212
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Μου ήρθε την Παρασκευή ο λογαριασμός της ΔΕΗ, για πρώτη φορά και με την πολυδιαφημιζόμενη εδώ και μήνες έκπτωση 15% για τους καλοπληρωτές. Άργησε μία μέρα, γιατί την Πέμπτη είχα ήδη κάνει αίτηση για να γίνω πελάτης της Protergia και στο σπίτι και στο Ιατρείο.

Για την αίτηση το μόνο που χρειάστηκε ήταν η αστυνομική μου ταυτότητα και ο τελευταίος λογαριασμός της ΔΕΗ μαζί με απόδειξη από την τράπεζα ότι τον πλήρωσα.
Για περίπτωση επαγγελματικών χώρων ζητούν επίσης να τους στείλει ο λογιστής σας έναρξη επαγγέλματος και ΚΑΔ σφραγισμένα και με μια σφραγίδα του καταστήματος σας/Ιατρείου.

« Τελευταία τροποποίηση: 14 Νοεμβρίου 2016, 15:09:53 από Argirios Argiriou »
Before ordering a test decide what you will do if it is (1) positive, or (2) negative. If both answers are the same, don't do the test. Archie Cochrane.

12 Νοεμβρίου 2016, 20:13:06
Απάντηση #213
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Μου ήρθε την Παρασκευή ο λογαριασμός της ΔΕΗ, για πρώτη φορά και με την πολυδιαφημιζόμενη εδώ και μήνες έκπτωση 15% για τους καλοπληρωτές. Άργησε μία μέρα, γιατί την Πέμπτη είχα ήδη κάνει αίτηση για να γίνω πελάτης της Protergia και στο σπίτι και στο Ιατρείο.

Μια εναλλακτική στην protergia είναι η Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Στην ομάδα ΙΑΤΡΟΙ ΕΟΠΥΥ συνάδελφος έγραψε στις 12.11.2016 ότι έχει την elpedison εδώ και ένα χρόνο και ότι είναι ευχαριστημένος.

Παραθέτω συνολικά της μέχρι τώρα ιδιωτικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται ως πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος στην Ελλάδα:

« Τελευταία τροποποίηση: 25 Δεκεμβρίου 2016, 11:08:09 από Argirios Argiriou »

14 Νοεμβρίου 2016, 21:22:10
Απάντηση #214
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
510.000 άνθρωποι χρωστούν στη ΔΕΗ. Πώς πιστεύετε ότι αυτό επηρεάζει τους καλοπληρωτές που παραμένουν πελάτες της;

Καθημερινή, 13/11/2016

17 Νοεμβρίου 2016, 00:20:46
Απάντηση #215
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
510.000 άνθρωποι χρωστούν στη ΔΕΗ. Πώς πιστεύετε ότι αυτό επηρεάζει τους καλοπληρωτές που παραμένουν πελάτες της;

Καθημερινή, 13/11/2016

Απάντηση: αυτοί που δεν χρωστάνε και μένουν πληρώνουν και για αυτούς που χρωστάνε...

17 Νοεμβρίου 2016, 08:07:52
Απάντηση #216
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN

Απάντηση: αυτοί που δεν χρωστάνε και μένουν πληρώνουν και για αυτούς που χρωστάνε...

Μα αυτό ακριβώς δεν συμβαίνει παντού ? Τα ταμεία - συγγνώμη ο ΕΦΚΑ ήθελα να πω - συνεχίζουν να φυτοζωούν επειδή κάποιοι - όλο και λιγότεροι - συνεχίζουν να πληρώνουν τις εισφορές τους. Ληξιπρόθεσμα χρέη προς τo δημόσιο έχουν πλέον > 4.000.000 άνθρωποι.

Αύξηση των θυμάτων οικονομικής γενοκτονίας: Σύμφωνα με τα στοιχεία, ο αριθμός όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο το Σεπτέμβριο που πέρασε αυξήθηκε σε 4.374.475 άτομα, έναντι 4.030.950 ατόμων τον Αύγουστο. Αυτό αφορά ένα σύνολο 6 εκατ. περίπου φορολογικών μητρώων. Οι 7 στους 10 περίπου φορολογούμενους έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. Από τα 4,3 εκατ. στο 1,5 εκατ. έχουν κινηθεί διαδικασίες κατασχέσεων.

Σχεδόν τα μισά δάνεια (στεγαστικά και μη) θεωρούνται πλέον μη εξυπηρετούμενα.

Δυστυχώς ο κατάλογος των οφειλετών σε άλλες ΔΕΚΟ και δήμους είναι εξίσου μακρύς.....

17 Νοεμβρίου 2016, 19:01:44
Απάντηση #217
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Μην παραξενευτείτε, αν πάτε από την ΔΕΗ στην Protergia, αν δείτε ότι ο αριθμός παροχής σας έχει αλλάξει στο προτελευταίο ψηφίο του το οποίο έχει αυξηθεί κατά 1 π.χ. αν το προτελευταίο ψηφίο ήταν το 2 τότε γίνεται 3, αν το προτελευταίο ψηφίο ήταν το 3 τότε γίνεται 4 κ τ λ. Τηλεφώνησα σήμερα (17/11/2016) στην εξυπηρέτηση πελατών στην Protergia στο 18311  και μου είπαν ότι έτσι συμβαίνει κάθε φορά που αλλάζουμε πάροχο.
« Τελευταία τροποποίηση: 17 Νοεμβρίου 2016, 20:57:47 από Argirios Argiriou »

17 Νοεμβρίου 2016, 20:20:04
Απάντηση #218
Αποσυνδεδεμένος

Αρχίατρος

Επώνυμοι
Νομίζω πάντως ότι το μέλλον βρίσκεται στην ενεργειακή αυτονομία.
Με την εξέλιξη της τεχνολογίας των συσσωρευτών και την εφαρμογή του προτύπου του Παθητικού Σπιτιού (πολύ καλές μονώσεις και κουφώματα, αεροστεγανότητα και νότιος προσανατολισμός σε συνδυασμό με φωτοβολταϊκά στην στέγη) κάθε σπίτι θα παράγει σχεδόν μόνο του την ενέργεια που χρειάζεται, το δε καλοκαίρι θα επιστρέφει ηλεκτρική ενέργεια στο δίκτυο.
Νομίζω ότι είμαστε προ σημαντικών εξελίξεων στον τομέα τα επόμενα χρόνια.

21 Νοεμβρίου 2016, 23:45:39
Απάντηση #219
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator

21 Νοεμβρίου 2016, 23:47:40
Απάντηση #220
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator

ή

« Τελευταία τροποποίηση: 21 Νοεμβρίου 2016, 23:49:45 από Argirios Argiriou »

23 Νοεμβρίου 2016, 14:56:02
Απάντηση #221
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Στις 15/11/2016 μπήκα επίσημα στην Protergia αντί της ΔΕΗ στο σπίτι.

Σήμερα ( 23/11/2016) μου ήρθε ένας τελικός λογαριασμός από την ΔΕΗ όπου φαίνεται ότι έχω να λαμβάνω χρήματα (προφανώς γιατί μου επιστρέφουν πίσω την εγγύηση, ίσως και κάποιες χρεώσεις για το ηλεκτρικό ρεύμα που τις κάνουν προκαταβολικά ).

Πήρα τηλέφωνο στις πληροφορίες της ΔΕΗ στο 11770 για το πώς θα πάρω, στην πράξη, πίσω αυτά τα χρήματα.

Μου είπαν να πάω σε κάποιο κατάστημα της ΔΕΗ, με τον τελικό αυτό λογαριασμό, την αστυνομική μου ταυτότητά, το ΑΦΜ και ένα εκκαθαριστικό της εφορίας

και τότε θα μου δώσουν τα χρήματα μετρητά.

Στην Protergia σου στέλνουν λογαριασμό κάθε μήνα, και αν θέλω μάλιστα μπορούν να μου στέλνουν εκκαθαριστικό κάθε μήνα, αρκεί να κάνω log in στην σελίδα της Protergia και να γράφω τις ενδείξεις του ρολογιού μου του ηλεκτρικού. Το ποιες ημερομηνίες κάθε μήνα πρέπει να το κάνω αυτό εξαρτάται λίγο από παροχή σε παροχή. Στην περίπτωσή μου, επειδή ο λογαριασμός μου έρχεται στις αρχές κάθε μήνα, μου είπαν αν θέλω να κάνω την μέτρηση, το σωστό είναι να την κάνω 25 με 30 κάθε μήνα. Βέβαια για καλό και καλό έρχεται έτσι και αλλιώς η ΔΕΔΗΕ και τους δίνει και αυτή τις ενδείξεις του μετρητή κάθε 4 μήνες.

Παρόλο που το Ιατρείο μου δεν έχει νομική μορφή Εταιρείας ωστόσο το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνω μέσω της Protergia είναι καταγεγραμμένο ως επαγγελματικό και αν θέλω να το πληρώσω ηλεκτρονικά π.χ. μέσω της winbank, τότε πρέπει να επιλέξω Protergia Επιχειρήσεις και όχι Protergia ιδιώτες.

Επίσης σε περίπτωση που για κάποιο λόγο είμαι εκπρόθεσμος στην πληρωμή μου προς την Protergia η τιμωρία είναι ότι χάνω την έκπτωση του 15% για τον επόμενο μήνα (όχι όμως για όλους τους επόμενους μήνες).
« Τελευταία τροποποίηση: 28 Σεπτεμβρίου 2017, 21:26:53 από Argirios Argiriou »

23 Νοεμβρίου 2016, 17:28:33
Απάντηση #222
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
Πίνακες με τα ποσά που θα πληρώσεις για τέλη κυκλοφορίας 2017 και οδηγίες για taxisnet.

24 Νοεμβρίου 2016, 20:23:03
Απάντηση #223
Αποσυνδεδεμένος

Argirios Argiriou

Moderator
ΠΩΛΕΙΤΑΙ-ΕΝΟΙΚΙΑΖΕΤΑΙ- ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ

Πούλα το απο το Facebook

secondhand aslanidis

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΒΑΛΑ (AGGELIES KAVALA)

ΑΓΓΕΛΊΕΣ ΚΑΒΆΛΑ  /AGGELIES  KAVALA ( πουλάμε αγοράζουμε )

ΑΓΟΡΑΣΤΕ-ΠΟΥΛΗΣΤΕ-ΧΑΡΙΣΤΕ ΚΑΒΑΛΑ

ΑΓΟΡΑΖΩ-ΠΟΥΛΑΩ-ΧΑΡΙΖΩ

AggelioCosmos

ΑΓΓΕΛΙΕΣ ΞΑΝΘΗ (AGGELIES XANTHI)

ΑΓΟΡΑΣΤΕ-ΠΟΥΛΗΣΤΕ-ΧΑΡΙΣΤΕ- ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΑ Η ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ (ΣΕΡΡΕΣ)

Αγγελιες τρακτέρ και γεωργικών μηχανημάτων

« Τελευταία τροποποίηση: 7 Δεκεμβρίου 2016, 13:28:32 από Argirios Argiriou »

3 Δεκεμβρίου 2016, 10:57:46
Απάντηση #224
Αποσυνδεδεμένος

GirousisN

Το Pricescope, το Παρατηρητήριο τιμών τηλεπικοινωνιακών & ταχυδρομικών προϊόντων, αποτελεί την ηλεκτρονική εφαρμογή της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να συγκρίνετε και να αξιολογήσετε, με απλό και εύχρηστο τρόπο, λιανικές τιμές πακέτων/υπηρεσιών σε σταθερή τηλεφωνία, κινητή τηλεφωνία και Διαδίκτυο, καθώς και στις υπηρεσίες ταχυμεταφορών για αποστολές εγγράφων και δεμάτων εντός και εκτός Ελλάδας.