Μου ήρθε εκκαθαριστικός λογαριασμός από την Protergia του Ιατρείου για την περίοδο 07/01/2021 – 06/05/2021 με συνολικό ποσό 1.284,31 €!
Στην αρχή είπα μήπως έγινε κανένα λάθος, αλλά τώρα που το ξανασκέφτομαι ίσως αυτό να είναι το αποτελέσμα του ότι όλο το χειμώνα τον βγάλαμε εξετάζοντας με ανοιχτές μπαλκονόπορτες (το Ιατρείο μας έχει ενδοδαπέδια θέρμανση).
( Που να μην είχα Protergia και να είχα ΔΕΗ... )
Τηλεφώνησα στην Protergia και μου είπαν αν επικοιωνήσω με την ΔΕΔΗΕ, ενδεχομένως να βάλω και κάποιον τεχνικό να ελέγξει την ενδοδαπέδια. Από την ΔΕΔΗΕ, μου είπαν να κλείσω τον διακόπτη για 20 λεπτά και μετά πάω και να ελέγξω εάν συνεχίζει να γυρνά η ροδέλα του ρολογιού, αν δεν συνεχίζει να γυρνά τότε δεν υπάρχει διαρροή. Αν συνεχίζει να γυρνά τότε πρέπει να ψάξω έναν Ηλεκτρολόγο για να δει εάν υπάρχει εσωτερική διαρροή, και σε αρνητική απάντηση από τον Ηλεκτρολόγο, πρέπει να ξαναπευθυνθώ στην ΔΕΔΗΕ για να δούνε μήπως υπάρχει εξωτερική διαρροή.
( Δυο μέρες αργότερα το έκανα αλλά δεν ανακάλυψα σημάδια διαρροής).
Φίλος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, μου είπε ότι στο σπίτι του που είναι 150 τετραγωνικά η ενδοδαπέδια θέρμανση του κοστίζει για όλο το έτος 5.000 Kwh. Στην περίπτωσή μου για τέσσερις μήνες (Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο) εκ των οποίων τον Απρίλιο δεν κάψαμε και τόσο πολύ ενδοδαπέδια, κατανάλωσα 7.313 Kwh.
Μου γράφει Θεσσαλονικιός συνάδελφος σε μια ομάδα του facebook όπου συζητούμε το ίδιο θέμα:
σπιτι με ενδοδαπεδια και αντλια θερμοτητας (ουσιαστικα κοινο ρολοι για 2 σπιτια συνολο 250 περιπου τετραγωνικα). κοντα στον Χορτιατη που εχει κρυο.
λογαριασμος ρευματος για 4 μηνο εναντι μαζι με εκκαθαριστικο = 2χιλ ε. μεσα στα σπιτια πολυ ζεστη ολη την μερα κυκλοφορεις με κοντομανικο
και του απαντώ:
Δεν αμφιβάλλω για τα πλεονεκτήματα της ενδοδαπέδιας. Απλά υποψιάζομαι ότι την ζημιά την έπαθα από τις ανοιχτές μπαλκονόπορτες στο Ιατρείο, λόγω covid-19. Στο σπίτι μας που και εκεί έχω ενδοδαπέδια και τον ίδιο πάροχο ( Protergia ), το εκκαθαριστικό για την ίδια περίοδο, μου ήρθε 149 €.