Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
ΕίσοδοςΣε υποκατάστημα της ΗΡΩΝ που ρώτησα, μου είπαν ότι σε περίπτωση που αποφασίσω να φύγω από την ΗΡΩΝ, τότε μου επιστρέφουν πίσω το ποσό που κατέβαλα μείον τις εκπτώσεις που μου έκαναν.
Ανάλογα με το ποσό συμμετοχής τους στο ΗΡΩΝ ΕΝ.Α, η αξία της παραγόμενης καθαρής ενέργειας, τους επιστρέφεται με εκπτώσεις στις χρεώσεις προμήθειας του ρεύματος στο Λογαριασμό τους. Για παράδειγμα για κάθε 1.000 ευρώ συμμετοχής, η παραγωγή «πράσινης» ηλεκτρικής ενέργειας αντιστοιχεί σε περίπου 1.450 kWh, ετησίως.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, η ετήσια έκπτωση που θα λαμβάνει ο συμμετέχων στο πρόγραμμα ανέρχεται – με βάση τις φετινές τιμές ενέργειας – σε 350 ευρώ (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος).
Πρόκειται για μία σημαντικότατη «απόδοση» (~35%), η οποία μάλιστα ανεβαίνει όσο οι τιμές αυξάνονται και όσο η ηλιοφάνεια – κι άρα η παραγωγή των φωτοβολταϊκών – είναι μεγαλύτερη. Το ΗΡΩΝ ΕΝ.Α παρέχει ευελιξία στο ποσό της συμμετοχής, αλλά και ελευθερία ως προς το χρόνο αποχώρησης από το πρόγραμμα. Ο καταναλωτής που θέλει να διακόψει τη συμμετοχή του δεν επιβαρύνεται με ποινή πρόωρης αποχώρησης και εισπράττει το ποσό της συμμετοχής του, όπως αυτό θα έχει διαμορφωθεί κατά το χρόνο της αποχώρησής του, αφαιρουμένων των εκπτώσεων που θα έχει ήδη λάβει.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
ΕίσοδοςΑν η ενέργεια που παράγουν τα φωτοβολταϊκά που αγόρασα είναι περισσότερη από την ενέργεια που καταναλώνω στο μέλλον, τότε το επιπλέον κέρδος από τα «φωτοβολταϊκά μου» θα καλύπτουν μέρος των συμπληρωματικών χρεώσεων του λογαριασμού.
Επίσης από υποκατάστημα της ΗΡΩΝ, μου είπαν ότι από την στιγμή που θα μπει κανείς στο πρόγραμμα έχει περιθώριο 3 χρόνια για να βάλει χρήματα και να αγοράσει περισσότερα "φωτοβολταϊκά".
Ερωτήσεις:
Θα μπορώ να αγοράσω επιπλέον ΕΝΑ;
Θα μπορώ να πουλήσω κάποια από τα ΕΝΑ μου;
Όταν καταβάλω κάποιο χ ποσό θα μου πουν εξαρχής σε πόσα φωτοβολταϊκά αυτό αντιστοιχεί;