ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε θέματα άλλων ειδικοτήτων
Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch
thepap:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥποθέτω ο διακομιστής εννοεί ότι ο κάτοχος ΕΚΑΣ (που πληρώνει συμμετοχή 10% έναντι 25% των άλλων ως αναγνώριση της οικονομικής του αδυναμίας) να μην δικαιολογείται να λαμβάνει off patent σκευάσματα και να πληρώνει τη διαφορά από την τσέπη του αφού έτσι ουσιαστικά δείχνει ότι δεν είναι και τόσο οικονομικά αδύνατος.
Π.χ.
Off patent σκεύασμα με ΛΤ 12 και ασφαλιστική τιμή 10
Συμμετοχή από κάτοχο ΕΚΑΣ 2+1 = 3 ευρώ
Συμμετοχή μη κατόχου ΕΚΑΣ 4,5 ευρώ
Αν επιθυμεί να λάβει το off patent σκεύασμα τότε θα το πληρώσει με συμμετοχή 25%
Υποθέτω η αναφορά γίνεται μόνο σε off patent στα οποία υπάρχουν γενόσημα στην ασφαλιστική τιμη.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μα αυτή δεν είναι η ένοια του ΕΚΑΣ στα φάρμακα? Να μπορεί ο δικαιούχος ΕΚΑΣ να πάρει κι αυτός το Off patent σκεύασμα όπως και ο πολίτης μη δικαιούχος ΕΚΑΣ και αφού είναι οικονομικά αδύναμος να του γίνεται κάποια έκπτωση?
EzeΤΡΟΛ:
Όταν γραφω στον εκασίτη ενα γενοσημο κι εκεινος παει στον φμφ και βαζει ενα δεκαρικο παραπανω απο την τσεπη του για να παρει το πρωτοτυπο, νιωθω οτι με εμπαιζει.
Αυτο λοιπον που εισηγουμαι προς τον Εοπυυ, ειναι το 10% του Εκασιτη να ισχυει μονο για το γενοσημο, ενω αν ο ασφαλισμενος νιωθει οτι θελει γουστα και πρωτοτυπιες, τοτε και ο Εοπυυ να του κοβει τη φορα και να τον εντασσει στο γενικο 25%.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Στο off patent στο οποίο υπάρχει γενόσημο η μόνη διαφορά είναι η τιμή. Επομένως ο οικονομικά ασθενέστερος (κάτοχος ΕΚΑΣ) γιατί να επιλέξει να δώσει τη διαφορά από την (αδύναμη) τσέπη του τη στιγμή που υπάρχει το ίδιο σε γενόσημο;
Θα μου πείτε: "Δικαίωμά του να ξοδέψει κάτι από το πενιχρό του εισόδημα για να πάρει το ακριβότερο". Μήπως τελικά το (συνολικό που δεν φαίνεται) εισόδημα δεν είναι τόσο πενιχρό; Μήπως αυτό το "δικαίωμα" είναι υπερβολικό έως προκλητικό;
Όταν είναι πρωτότυπο ή off patent χωρίς γενόσημο "αναγκαστικά" θα δώσει τη διαφορά.
Σα να λέμε σε ένα κοινωνικό παντοπωλείο για οικονομικά αδύνατους να υπάρχουν προϊόντα που διανέμονται δωρεάν και ίδια αλλά ακριβότερα προϊόντα τα οποία μπορούν να αγοράσουν αν πληρώσουν τη διαφορά.
thepap:
Αυτόν που έχει ΕΚΑΣ επειδή έχει αποκρύψει εισοδήματα είναι άλλου δουλειά να το βρει , όχι δική μας . Ακούγεται προσβλητικό και θίγει την αξιοπρέπεια κάποιου όταν του λες σε διευκολύνω να αγοράσεις τα φάρμακά σου αλλά μόνο αν θέλεις να πέρνεις τα (ίσως) υποδιέστερα. Είναι σαν να του λες θα σε βοηθήσω να τραφείς αλλα μόνο αν πάρειις απο κάτι ληγμένα τρόφιμα που έχω.
Δυστυχως τελευταία αρχίζουμε και συνηθίζουμε εξισώσεις προς τα κάτω όταν αφορά τα εισοδήματα του κόσμου και προς τα πάνω όταν αφορά τις υποχρεώσεις προς την εφορία ΕΟΠΥΥ κ.λ.π.
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑυτόν που έχει ΕΚΑΣ επειδή έχει αποκρύψει εισοδήματα είναι άλλου δουλειά να το βρει , όχι δική μας . Ακούγεται προσβλητικό και θίγει την αξιοπρέπεια κάποιου όταν του λες σε διευκολύνω να αγοράσεις τα φάρμακά σου αλλά μόνο αν θέλεις να πέρνεις τα (ίσως) υποδιέστερα. Είναι σαν να του λες θα σε βοηθήσω να τραφείς αλλα μόνο αν πάρειις απο κάτι ληγμένα τρόφιμα που έχω.
Δυστυχως τελευταία αρχίζουμε και συνηθίζουμε εξισώσεις προς τα κάτω όταν αφορά τα εισοδήματα του κόσμου και προς τα πάνω όταν αφορά τις υποχρεώσεις προς την εφορία ΕΟΠΥΥ κ.λ.π.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν συμφωνω οτι τα γενοσημα ειναι υποδεέστερα των πρωτοτυπων, ουτε με την παρομοιωση τους με ληγμενα τροφιμα. Για του λογου το αληθες, τετοια προτιμω για μενα και τους δικους μου. Αυτη ειναι μονο η αποψη μου, αλλα με προκαλει λιγο οταν ο ΕΚΑΣιτης παει και αλλαζει τα προτεινομενα απο τον ιατρο του φαρμακα και τα αντικαθιστα με ακριβοτερα παρ'οτι το συζητας μαζι του. Τεσπα.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση