ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε θέματα άλλων ειδικοτήτων

Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch

<< < (210/283) > >>

thepap:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑυτόν που έχει ΕΚΑΣ επειδή έχει αποκρύψει εισοδήματα είναι άλλου δουλειά να το βρει , όχι δική μας . Ακούγεται προσβλητικό και θίγει την αξιοπρέπεια κάποιου όταν του λες σε διευκολύνω να αγοράσεις τα φάρμακά σου αλλά μόνο αν θέλεις να πέρνεις τα (ίσως)  υποδιέστερα. Είναι σαν να του λες θα σε βοηθήσω να τραφείς  αλλα μόνο αν πάρειις απο κάτι ληγμένα τρόφιμα που έχω.
Δυστυχως τελευταία αρχίζουμε και συνηθίζουμε εξισώσεις προς τα κάτω όταν αφορά τα εισοδήματα του κόσμου και προς τα πάνω όταν αφορά τις υποχρεώσεις προς την εφορία ΕΟΠΥΥ κ.λ.π.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν συμφωνω οτι τα γενοσημα ειναι υποδιέστερα (sic) των πρωτοτυπων, ουτε με την παρομοιωση τους με ληγμενα τροφιμα. Για του λογου το αληθες, τετοια προτιμω για μενα και τους δικους μου. Αυτη ειναι μονο η αποψη μου, αλλα με προκαλει λιγο οταν ο ΕΚΑΣιτης παει και αλλαζει τα προτινομενα απο τον ιατρο του φαρμακα και τα αντικαθιστα με ακριβοτερα παρ'οτι το συζητας μαζι του. Τεσπα.

--- Τέλος παράθεσης ---

Απλά είναι θέμα θέμα ψυχολογίας και αισθητικής όταν λές σε κάποιον οτι του βάζεις περιορισμούς επειδή είναι πιο φτωχός απο κάποιον άλλο. του πατάς την αξιοπρέπεια.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑυτόν που έχει ΕΚΑΣ επειδή έχει αποκρύψει εισοδήματα είναι άλλου δουλειά να το βρει , όχι δική μας . Ακούγεται προσβλητικό και θίγει την αξιοπρέπεια κάποιου όταν του λες σε διευκολύνω να αγοράσεις τα φάρμακά σου αλλά μόνο αν θέλεις να πέρνεις τα (ίσως)  υποδιέστερα. Είναι σαν να του λες θα σε βοηθήσω να τραφείς  αλλα μόνο αν πάρειις απο κάτι ληγμένα τρόφιμα που έχω.
Δυστυχως τελευταία αρχίζουμε και συνηθίζουμε εξισώσεις προς τα κάτω όταν αφορά τα εισοδήματα του κόσμου και προς τα πάνω όταν αφορά τις υποχρεώσεις προς την εφορία ΕΟΠΥΥ κ.λ.π.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν συμφωνω οτι τα γενοσημα ειναι υποδιέστερα (sic) των πρωτοτυπων, ουτε με την παρομοιωση τους με ληγμενα τροφιμα. Για του λογου το αληθες, τετοια προτιμω για μενα και τους δικους μου. Αυτη ειναι μονο η αποψη μου, αλλα με προκαλει λιγο οταν ο ΕΚΑΣιτης παει και αλλαζει τα προτινομενα απο τον ιατρο του φαρμακα και τα αντικαθιστα με ακριβοτερα παρ'οτι το συζητας μαζι του. Τεσπα.

--- Τέλος παράθεσης ---

Απλά είναι θέμα θέμα ψυχολογίας και αισθητικής όταν λές σε κάποιον οτι του βάζεις περιορισμούς επειδή είναι πιο φτωχός απο κάποιον άλλο. του πατάς την αξιοπρέπεια.

--- Τέλος παράθεσης ---

Μα τοτε πως καταδεχεται να παιρνει το Εκας που φωναζει απο μιλια οτι ειναι χαμηλοσυνταξιουχος;

EzeΤΡΟΛ:
Αν το καλοσκεφτει, ειναι παλι κερδισμενος. Αν θελει να χρησιμοποιησει το Εκας, θα παρει το γενοσημο με 10%. Αν δεν θελει να το χρησιμοποιησει το Εκας, ειναι ελευθερος να παρει το πρωτοτυπο, αλλα με 25%, οπως ολοι.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑπλά είναι θέμα θέμα ψυχολογίας και αισθητικής όταν λές σε κάποιον οτι του βάζεις περιορισμούς επειδή είναι πιο φτωχός απο κάποιον άλλο. του πατάς την αξιοπρέπεια.

--- Τέλος παράθεσης ---
Όταν θα πάρει το γενόσημο θα είναι ευνοημένος έναντι εκείνου που πληρώνει με 25%
Όταν θα επιλέξει το off patent (πρώην πρωτότυπο) θα πληρώσει όπως και όλοι οι άλλοι.
Δε βλέπω να θίγεται κάποια αξιοπρέπεια! Το αντίθετο μάλιστα!

Σαφώς και δεν αναφερόμαστε σε υποδεέστερα φάρμακα. Ούτε και το παράδειγμά μου με το κοινωνικό παντοπωλείο αναφέρονταν σε ληγμένα τρόφιμα.
Μιλάμε για φάρμακα που το ίδιο το Υπουργείο και ο ΕΟΠΥΥ προωθεί!
Οποιοσδήποτε νοσηλευτεί σε ένα νοσοκομείο θα πάρει κατά πάσα πιθανότητα τα ενδοφλέβια γενόσημα χωρίς δικαίωμα εναλλακτικής λύσης και θα πει κι ευχαριστώ.

Για να χρησιμοποιήσω ένα άλλο παράδειγμα:
Ο φοιτητής με το πάσο που διαθέτει μπορεί να έχει 50% μείωση στα εισιτήρια πλοίου.
Αν μετακινείται με καμπίνες LUX με 50% μειωμένο εισιτήριο, αντανακλά το σκοπό του μειωμένου εισιτηρίου για τους φοιτητές;

thepap:
Δεν θα συμφωνήσουμε , εγώ ίσως το βλέπω λίγο πιο ρομαντικά (αν μου επιτρέπεται ο όρος η λιγότερο λογιστικά). Δεν πειράζει πάλι(άγνωστοι διαδικτυακοί ) φίλοι ... :)

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση