ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε θέματα άλλων ειδικοτήτων

Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch

<< < (229/283) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο πρόβλημα των φαρμακοποιών διευθετείται, αρκεί να μην υπάρξουν κάποιοι που θα πουλήσουν τον κλάδο τους για ένα μειοψηφικό πακέτο σε εταιρεία.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν νομίζω. Την έχουν άσχημα και αυτό αποδεικνύεται και από το παρακάτω γονατογράφημα συνδικαλιστή φμφ:

ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟ

Έφτασε η ώρα της αληθείας για το ιδιοκτησιακό. Μετά από 5 χρόνια στοχοποίησης του επαγγέλματος μας ΤΡΟΙΚΑ και ΔΝΤ χαρίζουν την ιδιοκτησία στις αλυσίδες και στα ντόπια ιδιωτικά συμφέροντα. Η λεγόμενη απορύθμιση της αγοράς και ο ανταγωνισμός δεν αποτελούν στοιχεία μιας ελεύθερης ιδιωτικής οικονομίας αλλά ενός μοντέλου επικράτησης των πολυεθνικών και παράδοσης των φαρμακείων σε ξένα συμφέροντα. Η αρχή θα γίνει με την εφαρμογή της νέας ΚΥΑ που θα εκδοθεί από το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Οικονομίας.

Θέματα που θα ρυθμιστούν :

Α] Πλήρης ιδιοκτησία στο ιδιωτικό κεφάλαιο

Β] Συνιδιοκτησία με λειτουργούν φαρμακείο σε ποσοστό 70-30

Γ] Μορφή της εταιρίας που θα διασφαλίσει κυρίως τον επενδυτή

Δ] Χορήγηση άδειας λειτουργιάς φαρμακείου σε φυσικό πρόσωπο ή απολύτως στον επενδύτη (η χορήγηση άδειας στον επενδύτη είναι αντισυνταγματική διότι καταργεί την επιστημονική ευθύνη του πτυχίου του φαρμακοποιού, καθιστώντας τον επιπλέον υπεύθυνο σε μια επιχείρηση που δεν έχει κανένα λόγο στη λήψη αποφάσεων, δημιουργώντας τεράστιο πρόβλημα στη δημόσια υγεία και στην περίθαλψη του Έλληνα ασφαλισμένου.)

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος έχοντας υπόψη του τις ενδεχόμενες πρωτοβουλίες του ΔΝΤ και της Κυβέρνησης δηλώνει κάθετα αντίθετος στην εφαρμογή μιας οικονομικής πολίτικης που θα καταστρέψει το δίκτυο των υπαρχόντων φαρμακείων. Έλαβε λοιπόν πρωτοβουλίες από την 1η Μάρτιου του 2015 έως σήμερα και με τεχνοκρατικά εμπεριστατωμένες θέσεις αντέκρουσε όλη την επιχειρηματολογία του υπευθύνου της ΤΡΟΙΚΑ Declan Costello, του προέδρου του ΟΟΣΑ Anhel Gurria και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Υγείας.Διοργάνωσε πανευρωπαϊκό συνέδριο των πρόεδρων της Ευρώπης ενημερώνοντας τους για τις επιπτώσεις της πολίτικης αυτής στην Ελλάδα και στις χώρες τους.
Σε συνεργασία με την ABDA (Πανγερμανικός Φαρμακευτικός Σύλλογος) επιμένει στη κοινή πρόταση για συνιδιοκτησία με 51% στον φαρμακοποιό (γερμανικό μοντέλο).

Συνοψίζοντας πιστεύω ότι χρησιμοποιήσαμε όλη τη συνδικαλιστική και πολιτική επιρροή που μπορούσαμε να αναπτύξουμε.

Μετά από την άρνηση των δανειστών πρέπει να περάσουμε στην δράση με οργανωμένες και στοχευόμενες δραστηριότητες
- αποκλεισμός του Υπουργείου και της Βουλής,  :laugh:
-απεργία και καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής  :laugh:
-άλλες μορφές που θα αποφασιστούν από το Δ.Σ. και τη γενική συνέλευση του ΠΦΣ. :laugh:

Αν όλα αυτά δεν επιφέρουν αποτελέσματα ο ΠΦΣ θα διεκδικήσει στα ευρωπαϊκά δικαστήρια :laugh: τις C161,C174 αποφάσεις του Ανωτάτου Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου τα οποία κατοχυρώνουν την ιδιοκτησία στον πτυχιούχο φαρμακοποιό και μόνο. Η συγκεκριμένη διαδικασία ενισχύεται και από έγγραφο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Υγείας ότι η απελευθέρωση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος δεν είναι προαπαιτούμενο, κάτι που ισχύει για όλη την Ευρώπη πλην των χωρών που βρίσκονται σε μνημόνιο.(Ελλάδα)

Denominator:
Το ξανατονίζω. Στους γιατρούς δεν υπάρχει καν αυτή η δυνατότητα, να αποτρέψουν το σχηματισμό εταιρείας. Στους φαρμακοποιούς υπάρχει.
Με τα δεδομένα που ισχύουν, πιστεύω ότι επιτρέπει στο φαρμακοποιό τον τελικό λόγο.
Θα μου πεις, αν υπάρχει επενδυτής, δε θα βρεθεί φαρμακοποιός να διαθέσει το πτυχίο του έναντι ενός μικρού ποσοστού μετοχών;
Θα δούμε πώς θα διαμορφωθεί τελικά η διάταξη. ´Αλλο να μιλάμε για οποιοδήποτε ποσοσοτό και άλλο για ένα μίνιμουμ, έστω και μειοψηφικό ποσοστό, ακόμα και της τάξης του 10-20%. Στη δεύτερη περίπτωση ο μειοψηφικός εταίρος μπορεί να επηρεάσει ουσιαστικότατα, κι ας μην έχει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών.
Στους γιατρούς δεν ισχύει κάτι ανάλογο. Μία ιατρική εταιρεία μπορεί να γίνει ακόμη και χωρίς κανένα γιατρό μέτοχο, όπως βέβαια συμβαίνει και σε απλούστερς νομικές μορφές (ατομικές επιχειρήσεις).
Αυτό καταδεικνύει ότι όποιο νομικό έρεισμα είχαν οι φαρμακοποιοί είτε ισχύει τουλάχιστον το ίδιο και για τους γιατρούς, είτε είναι έωλο.
Η άποψή μου είναι ότι αν περάσει αυτή η συμφωνία του μειοψηφικού έστω μετόχου στις εταιρείες φαρμακείων, ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος θα πρέπει να θέσει άμεσα θέμα αντισυνταγματικότητας των εφαρμοστικών διατάξεων του Ν. 3919/2011 για την περίπτωση των ιατρών.

EzeΤΡΟΛ:
Γατάκια Αδώνηδες, Βορίδηδες, Χατζηδάκηδες, Λυκουρέτζηδες, Λοβέρδηδες, και λοιποί αναποτελεσματικοί, πάρτε μαθήματα από τους κ.κ. Σταθάκη και Ξανθό για το πώς απελευθερώνεται το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων:

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Tης Πέννυς Μπουλουτζά

Δυνατότητα ίδρυσης φαρμακείου από οποιονδήποτε ιδιώτη, με την προϋπόθεση ότι θα συμμετέχει στο μετοχικό κεφάλαιο και φαρμακοποιός κατά τουλάχιστον 20%-30% (σ.σ. έως χθες το βράδυ δεν είχε καθοριστεί το ακριβές ποσοστό), είναι η λύση που προκρίνει η ελληνική κυβέρνηση για το ιδιοκτησιακό των φαρμακείων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόταση τη κυβέρνησης περιλαμβάνει επιπλέον ότι κάθε ιδιώτης θα μπορεί να μετέχει έως και σε πέντε φαρμακεία, ενώ δεν θα επιτρέπεται Α.Ε. ως εταιρική μορφή.

'Οπως υποστήριξε χθες υψηλόβαθμος παράγοντας του υπουργείου Οικονομίας, οι εκπρόσωποι των δανειστών φέρεται να αποδέχονται αυτήν τη «συμβιβαστική» –όπως τη χαρακτήρισε– πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης, που «απελευθερώνει» το ιδιοκτησιακό, ορίζει ωστόσο ότι ένας μη φαρμακοποιός δεν μπορεί να είναι ο αποκλειστικός μέτοχος-ιδιοκτήτης φαρμακείου. Η σχετική κοινή υπουργική απόφαση ήταν έως χθες το βράδυ στο στάδιο της τελικής διατύπωσης, καθώς έμεναν σημεία ακόμη ανοιχτά προς διαπραγμάτευση.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σε ολομέτωπη σύγκρουση οδηγούνται οι σχέσεις Κυβέρνησης- Φαρμακοποιών, με “μήλον της έριδος” το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

Σύμφωνα με τις πληροφοριες , η συμφωνία Αριστοτέλους και Θεσμών είναι θέμα ημερών αν όχι ωρών και επιφυλάσσει δυσάρεστες εξελίξεις για τους φαρκακοποιούς.

Συγκεκριμένα, ακόμη και το σενάριο της διασφάλισης πως βασικός μέτοχος στα φαρμακεία, κατά 51%, θα πρέπει να είναι Φαρμακοποιός δεν υπάρχει καν στην ατζέντα της συζήτησης, όπως είχε διαρρεύσει νωρίτερα . Συγκεκριμένα, πληροφορίες  αναφέρουν πως οι εκπρόσωποι των θεσμών δεν ήθελαν καν να συζητήσουν το ενδεχόμενο, επιδιώκοντας πλήρη απελευθέρωση, χωρίς ποσοστιαίες προϋποθέσεις, στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.

Επιδίωξη, όμως, της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας ήταν και είναι οι όποιες δραστικές αλλαγές να μην γίνουν άναρχα και ανεξέλγκτα.

Gatekeeper:
Απο ygeianet      ;)

Ξεσηκώθηκαν οι φαρμακοποιοί για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων.
Δικαιολογημένη η αντίδρασή τους, αφού θίγονται οικονομικά τους συμφέροντα.
Ας σταματήσουν όμως τους βαρύγδουπους ισχυρισμούς, πως με τις επικείμενες ρυθμίσεις της κυβέρνησης « καταλύεται πλήρως ο επιστημονικό ρόλος του φαρμακοποιού και ο επιστημονικός χαρακτήρας του φαρμακείου». Οι ίδιοι, γεμίζοντας  τα φαρμακεία τους με σαγιονάρες, λίμες νυχιών και παραφαρμακευτικά προϊόντα κατέλυσαν εδώ και χρόνια τον επιστημονικό χαρακτήρα του φαρμακείου, μετατρέποντας το σε επιχείρηση λιανικού εμπορίου.
Και δεν είναι το μόνο. Τα όργανα των φαρμακοποιών δε θέλησαν ποτέ να συμπορευτούν με τους υπόλοιπους υγειονομικούς, πιστεύοντας ότι αποτελούν περιούσιο λαό στο χώρο της υγείας.
Όταν ψηφίστηκαν ανάλογες ρυθμίσεις για την άσκηση της ιατρικής οι φαρμακοποιοί σφύριζαν αδιάφορα.
Όσες φορές προσκλήθηκαν σε διάλογο για δεοντολογική άσκηση του επαγγέλματός τους εκείνοι έστρεφαν τα νώτα τους, επιμένοντας να χορηγούν φάρμακα χωρίς ιατρική συνταγή.
Όταν οι γιατροί προσέφευγαν στο ΣτΕ για τη δραστική ουσία οι φαρμακοποιοί τοποθετήθηκαν στη θέση των αντιδίκων, πιστεύοντας πως  πρόκειται για ευκαιρία ν΄ αυξήσουν τον τζίρο τους.
Τώρα που έπιασε  φωτιά το σπίτι τους ποιος προσδοκούν πως  θα τρέξει να τους φέρει νερό;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση