ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε θέματα άλλων ειδικοτήτων

Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch

<< < (250/283) > >>

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
--- Παράθεση ---ενώ το πιο σημαντικό, είναι ότι εξαιρούνται οι Καλλικρατικοί δήμοι, δηλαδή δεν θα μπορούν στο εξής, τα επαρχιακά φαρμακεία, να μεταφερθούν σε αστικά και κεντρικά σημεία, αίτημα που είχαν θέσει εξαρχής οι εκπρόσωποι του ΠΦΣ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Εξαιρούνται από τι; Τι ακριβώς έγραφε η αρχική απόφαση που ανέτρεψε η τροποποιητική;

--- Τέλος παράθεσης ---
   Αυτό ακριβώς που ανέφερε ο Διακομιστής άνω. Οι ελεύθερες θέσεις ανήκουν σε όλο τον Καλλικρατικό δήμο. Αν κάπου υπάρχει (τώρα πλέον υπήρχε αφού δεν ισχύει) δυνατότητα άδειας φαρμακείου σε μια περιοχή (πχ πρώην κοινότητα) του Δήμου, αυτό μπορεί (μπορούσε) να ανοίξει οπουδήποτε στο Δήμο.

GirousisN:

Απόφαση για τις άδειες ευνοεί τους φαρμακοποιούς

«Μπόνους» υπέρ των φαρμακοποιών και των ιδιωτών μη φαρμακοποιών έναντι των συνεταιρισμών, για τη χορήγηση άδειας ίδρυσης φαρμακείου, δίνει το υπουργείο Υγείας, που με νέα υπουργική απόφαση καθορίζει πώς θα γίνεται η αξιολόγηση των σχετικών αιτήσεων. Άλλωστε οι άδειες ίδρυσης φαρμακείου συνεχίζουν να είναι συγκεκριμένες, καθώς επαναδιατυπώνεται η αναλογία ενός φαρμακείου ανά 1.000 κατοίκους σε επίπεδο τοπικών κοινοτήτων ή δημοτικών κοινοτήτων ή –τέλος– σε επίπεδο δήμων και όχι σε επίπεδο καλλικρατικών δήμων που ανέφερε η προηγούμενη απόφαση. Ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι φαρμακοποιοί.

Άρχισαν τα δωράκια σε επαγγελματικούς κλάδους που στήριξαν προεκλογικά ή είναι η ιδέα μου ?

EzeΤΡΟΛ:
Ναι, έτσι είναι. Σε αντίθεση με εμάς, οι φμφ δια του Λουράντου κατάφεραν να "γονιμοποιήσουν" το μυαλό του Υπουργού και να τον κάνουν να βγάλει απόφαση που εξυπηρετεί τα συμφέροντά τους. Μένει να δούμε αν οι Τροϊκανοί θα το αφήσουν να περάσει έτσι.

EzeΤΡΟΛ:

Ξεπεράστηκαν τα τεχνικά προβλήματα και από νωρίς σήμερα το πρωί είναι διαθέσιμες οι ενημερώσεις στα προγράμματα φαρμακείων στις οποίες ενσωματώνονται οι αλλαγές (μειώσεις) στις τιμές των περισσοτέρων φαρμάκων.

Το μόνο που έχουν οι φμφ να κάνουν είναι να ακολουθήσουν την προβλεπόμενη διαδικασία αναβάθμισης ανάλογα με το πρόγραμμα που διαθέτουν.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (video)

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη σήμερα το πρωί, αναφέρθηκε στους φαρμακοποιούς. Η κ. Μπακογιάννη αναρωτήθηκε αν είναι λογικό να απαγορεύουμε σε κάποιον να ανοίγει φαρμακείο, καταγγέλλοντας ότι οι περιοριστικοί όροι που υφίστανται σήμερα για την ίδρυση νέων φαρμακείων βάσει ευρωπαϊκών συνθηκών είναι παράνομοι.

Αναλυτικά:

«Θα πω εγω στο Καρπενησι «αν δικαιουται καποιος να ανοιξει φαρμακειο ή όχι».
Κατά τη δικη μου αποψη είναι λαθος επιχειρηματικα να ανοιξει καποιος φαρμακειο στο Καρπενησι, διοτι υπαρχει φαρμακειο κεντρικο κλπ, αλλα γιατι να απαγορευσω εγω σε καποιον να ανοιξει φαρμακείο;»

Ντόρα

αντι-φμφ

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση