ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε θέματα άλλων ειδικοτήτων

Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch

<< < (254/283) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Πέρασαν ήδη δύο εβδομάδες από τις 2 Μαρτίου 2016 που «tovima gr” δημοσίευσε την είδηση!!!

Τα JUMBO πήραν την πιστοποίηση για νόμιμη διακίνηση ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Ήτοι από γάζες και σύριγγες μέχρι πιο εξειδικευμένα ιατρικά υλικά. Η πιστοποίηση δόθηκε από το «Εθνικό Κέντρο Αξιολόγησης της Ποιότητας και Τεχνολογίας στην Υγεία» (ΕΚΑΠΤΥ) τον Οκτώβριο του 2015 και είναι γενική, δηλαδή χωρίς εξειδικεύσεις. Αυτό σημαίνει ότι η επιχείρηση προς το παρόν διακινεί με την έγκριση του Υπουργείου επιδεσμικό υλικό και θερμόμετρα, αλλά οποιαδήποτε στιγμή θέλει μπορεί να μεγαλώσει την γκάμα των προϊόντων.

Δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία για να αντιληφθεί κάποιος ότι η χορήγηση πιστοποίησης για διακίνηση ιατροτεχνολογικών προϊόντων είναι προάγγελος της «απελευθέρωσης» των ΜΥΣΥΦΑ, για να ακολουθήσουν κι αυτά τον ίδιο δρόμο διακίνησης.

Τα ερωτήματα όμως που προκύπτουν είναι πολλά και προς πολλές κατευθύνσεις.

1. Ο ΠΦΣ συμφωνεί μ’ αυτήν την επιλογή; Αν όχι γιατί δεν αντιδρά; Φοβάται μήπως στενοχωρήσει την Κυβέρνηση, που τόσο προσπάθησε να ανεβάσει στην εξουσία;

2. Ο ΠΦΣ δεν ήξερε το παραμικρό για το αίτημα του JUMBO; Ο τωρινός ( Ξάνθος) ή ο προηγούμενος (Κουρουμπλής) που είχαν και έχουν άριστες σχέσεις με το προεδρείο του ΠΦΣ δεν ενημέρωσαν ποτέ τον ΠΦΣ; Αν τον ενημέρωσαν γιατί απεκρύβη; Αν όχι θα ζητηθούν πολιτικές ευθύνες από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου;

3. Ο ιδρυτικός νόμος του ΕΟΦ καθορίζει με απόλυτη σαφήνεια στο άρθρο 2 την οδό διακίνησης των ιατροτεχνολογικών προϊόντων. Γιατί αγνοείται; Είναι κι αυτό στις υποχρεώσεις της χώρας μέσω του τρίτου μνημονίου; Ή μήπως αυτό εννοούσαν με τον όρο «παράλληλο πρόγραμμα»;

4. Τα 11.000 εκλογικά κέντρα μήπως πρέπει πλέον να υψώσουν στην πρόσοψή τους τη σημαία του JUMBO;

Παρακαλώ αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και σκεφθείτε το ενδεχόμενο η ίδια απόφαση να έβγαινε πριν δύο ή τρία χρόνια. Τι θα έλεγαν και τι θα έπρατταν οι σημερινοί άλαλοι αγωνιστές.

Τα συμπεράσματα δικά σας…

ΚΘ

GirousisN:
Ανοίγουν την πόρτα τους τα ηλεκτρονικά φαρμακεία στην χώρα μας βάση κοινής υπουργικής απόφασης των υπουργών Οικονομίας και Υγείας.

Όπως προβλέπεται στην απόφαση των κ.κ Γιώργου Σταθάκη και Ανδρέα Ξανθού αντιστοίχως, μόνο οι φαρμακοποιοί με κατάστημα ανά τη χώρα έχουν το δικαίωμα ίδρυσης ηλεκτρονικού φαρμακείου. Ταυτόχρονα ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ορίζεται ως αρμόδια αρχή για την πιστοποίηση της νόμιμης λειτουργίας των ηλεκτρονικών φαρμακείων στη χώρα μας.

Νέο δωράκι της κυβέρνησης στους ΦμΦ. ;)

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Το παραδοσιακό τεφτέρι έχει μπει πλέον  και στα φαρμακεία. Οι ασφαλισμένοι ζητούν πίστωση καθώς οι συντάξεις μειώνονται την ώρα που οι συμμέτοχες  στα φάρμακα έχουν αυξηθεί. Έτσι πολλοί συμπολίτες μας αναγκάζονται να ζητήσουν βερεσέ για τα προβλήματα της υγείας τους. Με τη σύνταξη κατά 300 ευρώ μειωμένη ο κύριος Ευθύμης συχνά δε μπορεί να πληρώσει τη συμμετοχή για τα φάρμακα του. Έτσι ζητάει από το φαρμακοποιό της γειτονιάς του... να τα γράψει στο τεφτέρι.
 
«Αυτό το φάρμακο που είναι για τον προστάτη τώρα το πήρα με πίστωση δεν έχω να πληρώσω γιατί είχα άλλες υποχρεώσεις. Το μήνα πρέπει να συνεισφέρω γύρω στα 40 με 45 ευρώ» εξηγεί ο συνταξιούχος, κ. Ευθύμιος Κοτσίμπος.
 
«Πλέον η συμμετοχή δε βρίσκεται στο 25% και σε ένα πρωτότυπο φάρμακο μπορεί να φτάσει και  το 55% πολλές φορές και παραπάνω» περιγράφει ο φαρμακοποιός, Γ.Β.

«Δυστυχώς τα βερεσέδια αυξάνουν, συγκεκριμένα προχθές άνθρωπος αγόρασε φάρμακο το οποίο κάνει 17 ευρώ μου έδωσε το δεκάρικο και θα μου φέρει 7 ευρώ. Να του αρνηθώ το φάρμακο;» τονίζει μέλος του Δ.Σ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Χ.Κ.

Τα φάρμακα όπου το κράτος έχει μικρή συμμετοχή είναι κυρίως της χοληστερίνης και της πίεσης. H καθυστέρηση πληρωμών δημιουργεί προβλήματα και στα φαρμακεία που συχνά βρίσκονται με το ταμείο… μείον. :o

«Η συμμετοχή, τα φάρμακα τα δικά μου και της γυναίκας μου είναι γύρω στα 60-65 ευρώ» αναφέρει συνταξιούχος.
 
«Η ρευστότητα στην αγορά είναι σημαντικό για να μπορέσουμε να καλύψουμε και τις ανάγκες μας, ανάγκες φαρμάκων» προσθέτει ο φαρμακοποιός, Γ.Β.
 
Η έλλειψη ρευστότητας στα φαρμακεία αυτόματα μπορεί να σημαίνει ελλείψεις σε ακριβά φάρμακα όπως εκείνα των καρκινοπαθών και τα φάρμακα για αυτοάνοσα νοσήματα, καθώς οι φαρμακαποθήκες, για τέτοια σκευάσματα ζητούν κυρίως μετρητά.

Σε πολλές περιπτώσεις οι ασφαλισμένοι με χρόνια προβλήματα παίρνουν πρώτα το φάρμακο και μετά >:( το γράφουν στο γιατρό. Αυτό συμβαίνει γιατί συνήθως ο συμβεβλημένος γιατρός  έχει ξεπεράσει το όριο των 200 δωρεάν επισκέψεων και έτσι οι πολίτες περιμένουν να αλλάξει ο μήνας για να μην πληρώσουν το 10ευρω της συνταγής.

Αρχίατρος:
Άσχετο με τιμές φαρμάκων αλλά επειδή μΕ άρεσε, έχετε αναρωτηθεί τι βλέπατε συχνότερα την "χρυσή δεκαετία" σε κάθε τετράγωνο ;

--- Παράθεση ---Slobotan πριν μια ώρα
Καθε γωνία και τραπεζα καθε τετράγωνο και φαρμακειο. Οι βαριές βιομηχανίες τις Ελλαδος, με μπροσταρδες τους Τσουκαλαδες και τους Λουραντους

--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Υπάρχει μια παροιμία που λέει, «όλα είναι δανεικά». Ίσως θα πρέπει να είναι το νέο μότο της ηγεσίας του ΠΦΣ που μάλλον δανείστηκε λανθασμένη στήριξη στις εκλογές του κλάδου.
Και να που τώρα, έχουμε μια νέα συνιστώσα των «συμμαχίστας», την συνιστώσα «Δαγρές».
Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ.Δαγρές προβάλει την αφεντομουτσουνάρα του στα κανάλια λέγοντας ο,τι του κατέβει ή ο,τι θέλει. Επίσης δεν είναι η πρώτη φορά που μετά το one man show, έχουμε συνιστολογιακά χειροκροτήματα από τις γκρούπις που βρήκαν νέο είδωλο να προσκυνήσουν.

Αν όλο αυτό έμενε σε εσωτερική κατανάλωση, χωρίς συνέπειες για τον κλάδο, κάτι σαν X Factor – Συμμαχία Edition, δεν θα είχαμε κανένα πρόβλημα. Αλλά δυστυχώς, υπάρχουν συνέπειες για τον κλάδο που περνάει το μήνυμα άλλος για Χίο τράβηξε, άλλος για Μυτιλήνη.
Χτες, για παράδειγμα, ο αντιπρόεδρος του ΠΦΣ κ.Δαγρές, βγήκε σε εκπομπή μεγάλου καναλιού, να μιλήσει για το θέμα των ελλείψεων. Μέχρι εδώ, όλα καλά. Το πρόβλημα ξεκινάει, όταν αποδεικνύεται πως ο εν λόγω συνδικαλιστής κρατάει άλλη γραμμή από την επίσημη του ΠΦΣ.

Όπως μάλιστα τόνισε χθες αλλά και σήμερα, ο έτερος αντιπρόεδρος κ.Σοφιανόπουλος, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο κ. Δαγρές υπέπεσε στα εξής ατοπήματα:

1. Παρουσίασε άλλον κατάλογο με ελλείψεις, διαφορετικό από αυτόν του επίσημου ΠΦΣ.
2. Παρουσίασε στοιχεία από ιδιωτική φαρμακαποθήκη.
3. «Ενημέρωσε» μέσω της εκπομπής για συνάντηση που παρεβρίσκετο στο υπουργείο, πριν η αντιπροσωπεία του ΠΦΣ στην οποία συμμετείχε φτάσει στα γραφεία του ΠΦΣ και εκδώσει επίσημη ανακοίνωση.
4. Δεν ανέφερε απολύτως τίποτα για το πρόβλημα των εξαγωγών.

Έτσι, με τούτα και με κείνα, λάμβαμε και την ανεκδιήγητη απάντηση του ΕΟΦ σε ο,τι αφορά τις ελλείψεις. Και ενώ πολλοί μιλούν για τις ελλείψεις, κανείς δε βγαίνει να μιλήσει δημόσια για τις ευθύνες του ΕΟΦ, ο οποίος ως καθ΄ύλιν αρμόδιος για τον έλεγχο και την εξασφάλιση των αποθεμάτων φαρμάκων δείχνει αυτή τη στιγμή παντελή αδράνεια και απουσία. Του δίνουμε μάλιστα και το δικαίωμα να μας χλευάζει κι από πάνω...
Από πλευράς ΠΦΣ λοιπόν ποιός είναι που μίλησε για αυτές τις ευθύνες; Γιατί η ηγεσία του ΠΦΣ δεν το αναφέρει πουθενά; Υπάρχει κάποιος λόγος;

Και για να καταλάβουμε, έτσι θα πηγαίνει το πράγμα τώρα;
Ο καθένας θα κάνει ο,τι θέλει και οι γνωστοί αερολόγοι ψευτοαγωνιστές θα δημιουργούν κλίμα νίκης στα διάφορα συνιστολόγια; Όποιος θέλει προσωπικές ατζέντες, ας τις πει προεκλογικά να ξέρει και ο κόσμος. Πριν όμως, όχι μετά εν μέσω αξιώματος.
Η ηγεσία του ΠΦΣ οφείλει να λάβει άμεσα θέση και να σταματήσει τα διάφορα «αυτονομιστικά κινήματα» που μόνο κακό κάνουν στον κλάδο.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση