ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε θέματα άλλων ειδικοτήτων

Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch

<< < (266/283) > >>

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗΡΘΕ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Ο ΕΟΠΥΥΥΥΥΥ ΜΕΙΩΣΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΟΥ ΦΜΦ...
Για φαρμακεία, έκπτωση 3,5%.  :-* :-* :-* :-* :-*...
--- Τέλος παράθεσης ---
Λειτούργημα δεν ισχυρίζονται ότι επιτελούν και αυτοί ; :)
Η χώρα μας δοκιμάζεται, οπότε ας βάλουν και αυτοί πλάτη...

--- Τέλος παράθεσης ---
   Μα, οι φμφ είναι οι πιο ευνοημένοι της ρύθμισης. Είδατε τα ποσοστά έκπτωσης των άλλων (πχ 5% στους γιατρούς); Αγαπητέ Διακομιστά αλλάξατε πλευρά; Πανηγυρίζετε για τους φμφ;  :D

EzeΤΡΟΛ:
Όχι βέβαια, κάθε άλλο. Οι φμφ μας είχαν συνηθίσει να βγαίνουν αλώβητοι από κάθε απειλή και ακόμη και σήμερα μετά από 7 χρόνια Μνημονίου έχουν καταφέρει εν πολλοίς να το ακυρώσουν στην πράξη σε ό,τι τους αφορά και να διατηρήσουν σχεδόν το σύνολο των κεκτημένων τους. Για παράδειγμα, αισίως βαδίζουμε στο 2017 και ακόμη δεν έχουμε δει ΜΗΣΥΦΑ στα ράφια των σούπερ-μάρκετ παρά τη ρητή-κατηγορηματική Μνημονιακή επιταγή.

 Ωστόσο, η "Αλληλέγγυα οικονομία" που τώρα εισάγει ο Σύριζας, δεν τους άφησε όπως βλέπουμε αλώβητους  - αν και όχι στο βαθμό που θα θέλαμε (μόνο 3.5%). Σίγουρα η σκυλίσια συνδικαληστική τους εκπροσώπηση έπαιξε ουσιαστικό (παρασκηνιακό πάντα) ρόλο στο να αποφύγουν τα χειρότερα οι ίδιοι και να τα μεταθέσουν στους υπολοίπους (είναι μανούλες στον κοινωνικό αυτοματισμό & δαρβινισμό).

Ας ελπίσουμε οι νάνοι του ΣτΕ να πιάσουν το σφυγμό της κοινωνίας και να τολμήσουν μια φορά να ορθώσουν ανάστημα απέναντι στον μπαμπά τους, τον Δον Λουράντο και να τελειώνουμε με δαύτονα στις 21 Οκτωβρίου.

GirousisN:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗΡΘΕ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ: Ο ΕΟΠΥΥΥΥΥΥ ΜΕΙΩΣΕ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΟΥ ΦΜΦ
ΕΟΠΥΥ: Με υποχρεωτική έκπτωση εξοφλεί παρόχους υγείας
Αυτό προβλέπεται σύμφωνα με διάταξη νομοσχεδίου το οποίο κατέθεσε, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, το Υπουργείο Εργασίας για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία.
Θα πρέπει να υποστεί μία έκπτωση έως 25% όποιος ιδιώτης πάροχος υγείας επιθυμεί να εξοφληθεί άμεσα για τις υπηρεσίες που έχει παράσχει σε ασφαλισμένους του δημόσιου συστήματος. Αυτό προβλέπει διάταξη νομοσχεδίου το οποίο κατέθεσε, την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου, το Υπουργείο Εργασίας για την Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία.

--- Τέλος παράθεσης ---

Στα πλαίσια της ''αλληλέγγυας'' οικονομίας λέω να κουρέψω τον ΕΝΦΙΑ που οφείλω και τα τέλη κυκλοφορίας μου κατά 25%.
Η αλληλεγγύη ΔΕΝ μπορεί να λειτουργεί πάντα ΜΟΝΟ προς τη μια κατεύθυνση.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Με δεδομένο ότι η προσβαλλόμενη ΚΥΑ αποσκοπεί στην απελευθέρωση του φαρμακευτικού επαγγέλματος, οι περιορισμοί υποσκάπτουν ή αναιρούν τον σκοπό για τον οποίο εκδόθηκε η επίμαχη κανονιστική πράξη.

Νέα τροπή παίρνει η διαμάχη για το “άνοιγμα” του επαγγέλματος του φαρμακοποιού.

Τρεις επιχειρηματίες, εκ των οποίων οι δύο είναι φαρμακοποιοί, υπέβαλαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) 36277/2016, με την οποία θεσπίζονται περιορισμοί στην ίδρυση νέου φαρμακείου.


Σύμφωνα με πληροφορίες του Iatronet, με την αίτησή τους, οι προσφυγέντες ζητούν την κατάργηση όλων των υφιστάμενων περιορισμών.

Επισημαίνουν πως οι περιορισμοί αντιβαίνουν στο Σύνταγμα και την κοινοτική νομοθεσία και πως η παρέμβαση της Πολιτείας έπρεπε να έχει γίνει με Προεδρικό Διάταγμα αντί για ΚΥΑ.

Σημειώνεται ότι η επίμαχη ΚΥΑ δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως στις 23 Μαΐου 2016. Με αυτή, δίνεται το δικαίωμα ίδρυσης φαρμακείου και σε μη φαρμακοποιούς, αλλά όχι σε νομικά πρόσωπα:

“Άδεια ίδρυσης φαρμακείου δεν χορηγείται σε νομικά πρόσωπα, πλην των συνεταιρισμών φαρμακοποιών μελών της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος (ΟΣΦΕ)”, αναφέρεται χαρακτηριστικά στο άρθρο 2 της ΚΥΑ.

Οι τρεις προσφυγέντες είναι μέτοχοι σε εταιρείες με αντικείμενο την χονδρική πώληση φαρμάκων και φαρμακευτικών προϊόντων, κατέχοντας παράλληλα ποσοστό σε ομόρρυθμες εταιρείες που διαχειρίζονται φαρμακεία.

Ακύρωση

Ζητούν την ακύρωση της ΚΥΑ 36277/2016, προβάλλοντας τα εξής επιχειρήματα:

Το ισχύον Σύνταγμα κατοχυρώνει την επαγγελματική και οικονομική ελευθερία, οι οποίες ταυτίζονται με την ελευθερία της αγοράς.

Στις παραπάνω ελευθερίες μπορούν να επιβληθούν περιορισμοί μόνο για την προστασία των δικαιωμάτων της ελευθερίας, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και την αποτροπή βλαβών στην εθνική οικονομία.

Στην αίτηση ακύρωσης επισημαίνεται χαρακτηριστικά πως “...εκκινώντας από την κατάφαση ότι η προσβαλλόμενη ΚΥΑ αποσκοπεί στην απελευθέρωση του φαρμακευτικού επαγγέλματος, οι προλεχθέντες περιορισμοί υποσκάπτουν ή αναιρούν τον σκοπό για τον οποίο εκδόθηκε η επίμαχη κανονιστική πράξη”...

Εταιρεία

Γίνεται λόγος για “νομική ελαττωματικότητα” των περιορισμών ως προς το νομικό πρόσωπο του λειτουργούντος φαρμακείου, το οποίο δεν μπορεί να είναι παρά μόνο εταιρεία περιορισμένης ευθύνης (ΕΠΕ), χωρίς να προκύπτει ο οποιοσδήποτε δικαιολογητικός λόγος για τον αποκλεισμό των λοιπών εταιρικών μορφών, όπως ανώνυμες εταιρείες (ΑΕ).

Δεν υπάρχουν, δε, αντικειμενικοί λόγοι ως προς την επιβολή περιορισμού και στο ποσοστό συμμετοχής σε αυτές.

Οι προσφυγέντες υπογραμμίζουν, επίσης, ότι η επίμαχη ΚΥΑ παραβιάζει τις διατάξεις του πρωτογενούς ενωσιακού δικαίου και πρέπει να σταλεί από το ΣτΕ σχετικό ερώτημα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφέρουν, τέλος, ότι η εισαγωγή των κρίσιμων κανονιστικών ρυθμίσεων με Υπουργική Απόφαση πάσχει από νομική πλημμέλεια, καθώς οι ρυθμίσεις αυτές ως γενικές έπρεπε να εισαχθούν με κανονιστικό διάταγμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

EzeΤΡΟΛ:
ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΟΜΩΣ! Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πάνω από 70% έχουν πέσει οι τιμές πώλησης των φαρμακείων μέσα στην επταετία! Eικόνα πλήρους απαξίωσης εμφανίζει ο κλάδος τα τελευταία χρόνια.

«Όπου φύγει φύγει» από το επάγγελμα βρίσκονται σήμερα πολλοί φαρμακοποιοί ανά την Ελλάδα, οι οποίοι πωλούν το κατάστημά τους μισοτιμής, συγκριτικά με ότι ίσχυε προ επταετίας, επιβεβαιώνοντας με την επιλογή τους την εικόνα της πλήρους απαξίωσης που εμφανίζει ο κλάδος τα τελευταία χρόνια.


Σύμφωνα με καλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες, στην παρούσα φάση μόνο στην Αθήνα, 250-300 φαρμακοποιοί ψάχνουν αγοραστή, για να πουλήσουν όχι βεβαίως την άδεια που είναι προσωποπαγής >:( >:( >:( και άρα δεν μεταβιβάζεται, αλλά το όποιο στοκ εμπορευμάτων έχουν στην αποθήκη τους, καθώς και την όποια πελατεία έχουν δημιουργήσει στα χρόνια που λειτουργεί το σημείο πώλησης.

Στο πλαίσιο αυτό, μας ανέφερε παράγοντας του κλάδου, στην Αθήνα υπάρχουν φαρμακεία που σήμερα πωλούνται αντί 30.000 ευρώ, όταν πριν από μία δεκαετία η τιμή τους ήταν έως και τρεις φορές επάνω.

Λίγο πιο ακριβές, από την άλλη, δείχνουν ότι είναι οι τιμές πώλησης στην επαρχία. Για παράδειγμα, στη Λάρισα τα πωλητήρια φαρμακείων ξεκινούν από 60.000 ευρώ, ενώ σε αυτά τα επίπεδα κινούνται οι τιμές πώλησης και στη Μεγαλόνησο.

Παράγοντας του κλάδου, μας ανέφερε ότι φαρμακοποιοί κάποιας ηλικίας επιλέγουν αντί να ασχολούνται με ένα «πεθαμένο» κλάδο, πλήρως απαξιωμένο από την Πολιτεία, να αποχωρήσουν από αυτόν και να ηρεμήσουν. Όλα τα στοιχεία δείχνουν, κατά την ίδια πηγή, ότι η κατρακύλα όχι μόνο των φαρμακείων αλλά και του φαρμάκου και της δημόσιας υγείας γενικότερα δεν έχει λήξει και τα χειρότερα βρίσκονται μπροστά.

Ειδικότερα δε, για τον κλάδο των φαρμακείων, τα στοιχεία του πλήγματος που έχει δεχτεί, μας λέει η πηγή μας, δεν επιδέχονται αντίκρουσης από κανένα παράγοντα του Υπουργείου Υγείας. Συγκεκριμένα, από 10.700 που ήταν τα φαρμακεία το 2010, σήμερα ο αριθμός τους έχει πέσει στα 9.800 και βαίνει συνεχώς μειούμενος. Ανάλογη είναι η τάση που κυριαρχεί και στα ημερήσια έσοδα που «γράφει» το φαρμακείο. Χαρακτηριστικά, ο ημερήσιος τζίρος κυμαίνεται στα 200-300 ευρώ, όταν το 2010 μπορεί να ήταν και πάνω από 700 ευρώ σε καθημερινή βάση. Έτσι εξηγείται και το φαινόμενο των συστεγάσεων, που το τελευταίο διάστημα έχει ενταθεί σημαντικά και αναμένεται να ενταθεί ακόμη περισσότερο στο μέλλον. Το σίγουρο είναι, καταλήγει η πηγή μας, ότι το φαρμακείο δεν αποτελεί πια υπό αυτές τις συνθήκες μία βιώσιμη επένδυση!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση