ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε θέματα άλλων ειδικοτήτων
Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch
GirousisN:
Τέλος στο προνόμιο φαρμακοποιών για παράταση άδειας μέχρι να αποφοιτήσουν τα παιδιά τους.
Μικρές αλλαγές στο καθεστώς λειτουργίας φαρμακείων και φαρμακαποθηκών, περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης που κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή.
Φέρει τον τίτλο “Απλοποίηση διαδικασιών σύστασης επιχειρήσεων, άρση κανονιστικών εμποδίων στον ανταγωνισμό και λοιπές διατάξεις” και αποτελεί, στην ουσία, υλοποίηση των προτάσεων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).
Μεταξύ των καταργούμενων διατάξεων, περιλαμβάνεται η παράγραφος 6 του άρθρου 11 του νόμου 5607/1932. ;D
Με αυτή, παρέχεται δυνατότητα παράτασης της άδειας λειτουργίας φαρμακείου από αδειούχο φαρμακοποιό, στις περιπτώσεις που έχει συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας του ή 35 χρόνια υπηρεσίας για επτά έτη και έχει τέκνο που σπουδάζει στην Φαρμακευτική.
Το ίδιο ισχύει και για την κληρονομική φαρμακαποθήκη και για την περίπτωση κληρονομικού φαρμακείου, εάν ο κληρονόμος σπουδάζει στην Φαρμακευτική.
Σύμφωνα με τον νομοθέτη, η σχετική διάταξη πρέπει να καταργηθεί, καθώς δεν υπάρχουν ηλικιακά όρια για την λειτουργία φαρμακείου από φαρμακοποιό.
Επίσης, οι ευνοϊκές διατάξεις για κληρονόμους φαρμακοποιών, που μπορούσαν κατ εξαίρεση των λοιπών διατάξεων να αποκτήσουν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείου, θεωρούνται πλέον παρωχημένες, καθώς παραβιάζουν την αρχή της ισότιμης πρόσβασης των αδειούχων φαρμακοποιών στο επάγγελμα.
Αξίζουν διπλά συγχαρητήρια λοιπόν στο νομοθέτη, αν τελικά ψηφισθεί γιατί μη ξεχνάμε στο ΦΣΑ έχουν εκλογές αύριο ;)
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤέλος στο προνόμιο φαρμακοποιών για παράταση άδειας μέχρι να αποφοιτήσουν τα παιδιά τους.
....
... περιλαμβάνεται η παράγραφος 6 του άρθρου 11 του νόμου 5607/1932. ;D
Με αυτή, παρέχεται δυνατότητα παράτασης της άδειας λειτουργίας φαρμακείου από αδειούχο φαρμακοποιό, στις περιπτώσεις που έχει συμπληρώσει το 65ο έτος της ηλικίας του ή 35 χρόνια υπηρεσίας για επτά έτη και έχει τέκνο που σπουδάζει στην Φαρμακευτική
......
Σύμφωνα με τον νομοθέτη, η σχετική διάταξη πρέπει να καταργηθεί, καθώς δεν υπάρχουν ηλικιακά όρια για την λειτουργία φαρμακείου από φαρμακοποιό.
Επίσης, οι ευνοϊκές διατάξεις για κληρονόμους φαρμακοποιών, που μπορούσαν κατ εξαίρεση των λοιπών διατάξεων να αποκτήσουν άδεια ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείου, θεωρούνται πλέον παρωχημένες, ....
--- Τέλος παράθεσης ---
Σαχλαμάρες δημοσιογράφων:
1.Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος (κάπου την φαντάστηκε χωρίς να το διασταυρώσει ο Δημ.Κ.)
2. Προφανώς το 1932 οι φμφ έκλειναν το φαρμακείο στα 65 και έπαιρναν παράταση μέχρι να αποφοιτήσει το τέκνο τους. Είναι λογικό να καταργείται αυτό (μάλλον απολίθωμα νομοθεσίας που κανείς δεν το εφάρμοζε) και να μπορούν να κρατήσουν το φαρμακεία για επταετία ή και δεκαετία ακόμα μέχρι να αποφοιτήσει, αν θέλει και το εγγόνι τους. Απόλυτα λογικό και καμιά αντίρρηση.
3. Το μόνο σωστό, η κατάργηση των κληρονομούμενων αδειών φμφ αν και μάλλον είχε ήδη ψηφιστεί (όταν καταργήθηκαν οι μεταβιβαζόμενες άδειες, αλλά ας το διευκρινίζουν εκ νέου, δεν βλάπτει). Έτσι το εγγόνι που ο 90άρης φμφ περιμένει να τελειώσει τη σχολή θα έχει τις ίδιες πιθανότητες με άλλους για την άδεια.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
--- Παράθεση ---(μάλλον απολίθωμα νομοθεσίας που κανείς δεν το εφάρμοζε)
--- Τέλος παράθεσης ---
Όμως, αν παρατηρήσετε το άρθρο 3 γράφει περιληπτικά
Σε πληθυσμούς τουλάχιστον 500 κατοίκων ιδρύεται 1 φαρμακείο. (έτσι όπως το γράφει, κάτω από 500 κατοίκους δεν επιτρέπει φαρμακείο)
Για δεύτερο φαρμακείο απαιτείται πληθυσμός τουλάχιστον 2500 κατοίκων.
Για φαρμακεία άνω των 2 απαιτείται απαιτείται αναλογία 1 φαρμακείο ανά 4000 κατοίκους (άρα για 3 φαρμακεία θέλεις τουλάχιστον 12000 κατοίκους!)
Με την απελευθέρωση των πληθυσμιακών περιορισμών έφτασαν οι μεγάλες πόλεις να έχουν 1 φαρμακείο ανά 1000 κατοίκους.
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Με την απελευθέρωση των πληθυσμιακών περιορισμών έφτασαν οι μεγάλες πόλεις να έχουν 1 φαρμακείο ανά 1000 κατοίκους.
--- Τέλος παράθεσης ---
E ναι, παλιά πουλούσαν μετφορμίνη και γλικλαζίδη... Σήμερα που με μια Toujeo βγάζουν ένα σωστό μεροκάματο, θα τους αρκούσε και μια αναλογία 1 φμφ : 100 ασφαλισμένοι/δικαιούχοι Ν.4258.
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Του Χρ. Χατζησπύρου
Ολα μαζί έρχονται ανάποδα στον πρώην Υπουργό Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα. Μετά την απώλεια της κυβερνητικής θέσης, βλέπει να χάνεται, λόγω της οικονομικής κρίσης, και η οικογενειακή επιχείρηση, ένα ιστορικό φαρμακείο, στο κέντρο του Πειραιά, δημιούργημα του πατέρα του Απόστολου πριν από 70 χρόνια.
Τον τελευταίο καιρό το φαρμακείο το οποίο στεγάζεται σε ένα όμορφο νεοκλασικό κτίριο, δίπλα από το οποίο γίνονται έργα του μετρό, το λειτουργεί η νύφη του υπουργού (έχει παντρευτεί τον αδερφό του). Ο κ. Δρίτσας ήταν ομόρρυθμος εταίρος από το 1972, μέχρι την αποχώρησή του λόγω ασυμβίβαστου. (LOL!! Έβγαζε λεφτά για 40+ χρόνια από ....τη δουλειά της ...νύφης του!!! Επειδή ήταν "κληρονόμος οικογενειακού φαρμακείου"!!!!! )
Η τιμή πώλησης της ΚΡΑΤΙΚΗΣ άδειας του φαρμακείου μαζί με τα φάρμακα και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της επιχείρησης κάποια άχρηστη σαβούρα ξεκινά από τα 60.000 ευρώ . Θέλοντας να μην προκληθεί δημοσιότητα, η οικογένεια δεν έχει βγάλει καν πωλητήριο στο κατάστημα. Ο κύκλος των φαρμακοποιών του Πειραιά το γνωρίζει βέβαια και οι προσφορές είναι αρκετές.
Οι γνωρίζοντες λένε ότι, παρόλο που ο κ. Δρίτσας είναι νομικός και οι πρώτες του αγάπες είναι η πολιτική και τα δημοτικά του Πειραιά, πονάει με την εξέλιξη του φαρμακείου, που ήταν και σημείο διαχρονικής οικογενειακής αναφοράς...
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση