ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε θέματα άλλων ειδικοτήτων

Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch

<< < (278/283) > >>

Denominator:
Εγώ δεν μπορώ να καταλάβω το εξής: Όπως αναφέρεται και σε κάθε συνταγή, σύμφωνα με την υπ' αριθμό οικ. 3457 ΥΑ (ΦΕΚ 64/Β/16-01-2014) δεν επιτρέπεται η χορήγηση μη γενόσημου φαρμάκου κατά την εκτέλεση, εφόσον ο ιατρός έχει υποδείξει γενόσημο φάρμακο, εκτός εάν το επιλέξει ο ασθενής. Αφού ο νόμος μεταθέτει την ευθύνη στον ασθενή αν θα επιλέξει το πρωτότυπο, σε ποια βάση θα ελεγχθεί ο φαρμακοποιός; Τα ίδια πάνω-κάτω ισχύουν και για το γιατρό, γιατί και αυτός μπορεί να επιλέγει γενόσημο και να δίνει χαρτάκι ή να δασκαλεύει τον ασθενή για πρωτότυπο. Αφού λοιπόν το πνεύμα του νομοθέτη είναι έτσι, δηλαδή βάζει στο κέντρο την (ελεύθερη;) επιλογή του ασθενή, γιατί το "πρόστιμο" δεν απευθύνεται με κάποιο τρόπο σε αυτόν που επιλέγει; Στο φόρουμ έχουμε πει πολλές φορές για τα αντικίνητρα που θα μπορούσαν να θεσπισθούν αν ο ασθενής επέλεγε πρωτότυπο (π.χ. συμμετοχή 50% αντί 25%).
Επίσης, προβληματίζομαι και για κάτι ακόμη: Όταν κάτι το κάνουμε πολύ διαφήμιση, ιδιαίτερα με ατυχή τρόπο, στο τέλος αηδιάζει ο κόσμος. Και έτσι, χωρίς να ξέρει γιατί, πολύ πιθανόν να αποκτήσει "αντίσταση" στην επιλογή γενοσήμων, ας πούμε από αντίδραση. Αυτά οφείλουν όσοι βγάζουν διατάξεις να τα σκεφτούν.

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.... Αφού λοιπόν το πνεύμα του νομοθέτη είναι έτσι, δηλαδή βάζει στο κέντρο την (ελεύθερη;) επιλογή του ασθενή, γιατί το "πρόστιμο" δεν απευθύνεται με κάποιο τρόπο σε αυτόν που επιλέγει; Στο φόρουμ έχουμε πει πολλές φορές για τα αντικίνητρα που θα μπορούσαν να θεσπισθούν αν ο ασθενής επέλεγε πρωτότυπο (π.χ. συμμετοχή 50% αντί 25%).
Επίσης, προβληματίζομαι και για κάτι ακόμη: Όταν κάτι το κάνουμε πολύ διαφήμιση, ιδιαίτερα με ατυχή τρόπο, στο τέλος αηδιάζει ο κόσμος. Και έτσι, χωρίς να ξέρει γιατί, πολύ πιθανόν να αποκτήσει "αντίσταση" στην επιλογή γενοσήμων, ας πούμε από αντίδραση. Αυτά οφείλουν όσοι βγάζουν διατάξεις να τα σκεφτούν.

--- Τέλος παράθεσης ---
   Ο ασθενής-πελάτης-ψηφοφόρος πάνω απ' όλα, δεν μπορεί να έχει ποτέ ευθύνες. Πάντα ο γιατρός θα φταίει (και σπανίως ο φμφ)...
   Αντικίνητρο υπάρχει ήδη, η διαφορά της ασφαλιστικής τιμής (που σε κάποιες περιπτώσεις είναι μεγαλύτερη απο τη συμμετοχή 25%). Αλλά δεν λειτούργησε ιδιαίτερα θετικά. Μάλλον φταίει μερικώς η "αντίσταση" που αναφέρετε στο τέλος...
   Θα πρότεινα να αφήσουν ελεύθερο το κλείδωμα, όχι σκευάσματος αλλά, γενικά γενοσήμου σε μια δραστική ουσία (όχι πλέον υπόδειξη αλλά υποχρέωση). Πχ να γράφω γενόσημη ομεπραζόλη και να μην μπορεί ο φμφ να δώσει LOSEC αλλά όποιο γενόσημο θέλει (ή θέλει ο ψηφοφόρος).

Ορθοπαιδικός:
   Να πως φαίνονται οι δραστήριοι και δυνατοί σύλλογοι:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Οι συμφωνίες γίνονται για να τηρούνται και αυτό δεν το ξεχνά το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου που εδώ και μήνες είναι σε συνεννόηση με τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ για τα αναλώσιμα υλικά που παρέχονται πια με συνταγή από τα φαρμακεία. Το νέο ότι κάποιοι φαρμακευτικοί σύλλογοι έχουν ενημέρωση από τον Οργανισμό ότι τα λάθη στις συνταγές Ιανουαρίου θα οδηγήσει σε περικοπές, πυροδότησε την έντονη αντίδραση του Πανελλήνιου που διαμηνύει: Μην το κάνετε επειδή θα καταγγείλουμε τις συμβάσεις!
 
Διαβάστε παρακάτω τι αναφέρουν από τον ΠΦΣ:

  Με έκπληξη ενημερωθήκαμε από προέδρους Φαρμακευτικών Συλλόγων ότι λαμβάνουν ενημέρωση από τις υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ για περικοπές συνταγών που αφορούν τον Ιανουάριο 2017 λόγω λαθών που διαπιστώνονται κατά τον έλεγχο.
  Όμως αυτό είναι απαράδεκτο !!!, δεδομένου ότι στις συζητήσεις μας συμφωνήσαμε να μην γίνει καμιά περικοπή για τους πρώτους μήνες εφαρμογής της συμβάσεως, δεδομένου ότι δεν λειτουργούσε την περίοδο εκείνη το e-dapy προμηθευτών.
   Για το λόγο αυτό ζητούμε την άμεση συνέχιση της διαδικασίας πληρωμής, χωρίς την περικοπή οποιαδήποτε συνταγής αναλωσίμων που αφορά σε πρώτη φάση τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.
  Σε αντίθετη περίπτωση σας δηλώνουμε ότι ο Π.Φ.Σ. θα προβεί άμεσα στην καταγγελία της από 02.01.2017 μεταξύ μας συμβάσεως σύμφωνα με το άρθρο 7 παρ. iii αυτής λόγω παραβάσεως εκ μέρους σας των όρων της.
   Με Τιμή
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ      ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ

   Αναρωτιέμαι πάντως αν στη σύμβαση "γράφει" 'οτι δεν θα γίνουν περικοπές. Το αποκλείω... Μάλλον προφορική αρλούμπα θα ήταν.

   Απο την άλλη ο ΕΟΠΥΥΥς: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Δυστυχώς δεν γίνεται επικόλληση... Αναφέρει μικρό ποσοστό περικοπών λόγω του ελέγχου. Δεν λέει τίποτα για clawback (που θα σκάσει μύτη στο τέλος του έτους) Περιμένουμε τια αντιδράσεις του ΠΦΣ...

GirousisN:
Λουράντος τέλος.

Εκπλήξεις επιφύλασσαν τα αποτελέσματα των εκλογών για τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.


Ειδικότερα, από τις εκλογές που διενεργήθηκαν το Σάββατο ενισχυμένες βγήκαν οι δύο παρατάξεις που πρόσκεινται στη ΝΔ, ενώ καταποντίζεται η παράταξη στην οποία ανήκει ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Κώστας Λουράντος, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση.

Συνολικά ψήφισαν 178 εκλέκτορες.

Αναλυτικά οι έδρες και τα αποτελέσματα των εκλογών του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου:
Προοπτική: 36 ψήφοι - 3 έδρες (Βαλτάς)
ΕΝΩ.ΣΥ:       33 ψήφοι - 3 έδρες (Μακρυγιάννης)
ΑΕΣΠ:         33 ψήφοι  - 3 έδρες ( Θεοδοσιάδης)
Συμμαχία:   17 ψήφοι   -1 έδρα (Λουράντος)
Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία: 10 ψήφοι -1 έδρα
Κίνηση για το Μέλλον: 10 ψήφοι - 1 έδρα
Νέος Δρόμος: 9 ψήφοι - 1 έδρα
Πανεπιστημονική: 9 ψήφοι -1 έδρα
Εκσυγχρονιστική Παρέμβαση: 9 ψήφοι - 1 έδρα
Εναπομείναντες: 8 ψήφοι - 0 έδρες
Αγωνιστική Πρωτοβουλία: 3 ψήφοι -0 έδρες

Εκτός διοικητικού συμβουλίου μένουν οι επικεφαλής των δύο βασικών παρατάξεων, δηλαδή ο απερχόμενος πρόεδρος Κωνσταντίνος Λουράντος και ο διεκδικητής της πρώτης θέσης Κυριάκος Θεοδοσιάδης.
Την πρωτιά πήρε, τελικά, ο προερχόμενος από την παράταξη Θεοδοσιάδη, πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μυτιλήνης Απόστολος Βαλτάς.
Η επόμενη μέρα έχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον Σύλλογο. Ένα από τα σενάρια που ακούγονται είναι η συνεργασία του κ. Βαλτά (και) με την παράταξη “Ενωτική Συνεργασία” (ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ), η οποία έχει εκλέξει τρία μέλη στο νέο διοικητικό συμβούλιο

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Από κοντά και ο μαϊντανός....
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

GirousisN:
ΝΕΑ ΚΟΛΠΑ!! Ο Κούλης δικαιώνεται.!

Πρώτη δύναμη τόσο σε ποσοστό, όσο και σε έδρες αναδείχτηκε η παράταξη «Αδέσμευτη Ενωτική Συνδικαλιστική Παράταξη» (ΑΕΣΠ) με επικεφαλής τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Κυριάκο Θεοδοσιάδη στις αρχαιρεσίες της 24ης Ιουνίου για την εκλογή διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ).
Συγκεκριμένα, η ΑΕΣΠ κατέβηκε με τρία ψηφοδέλτια εκμεταλλευόμενη το σύστημα της απλής αναλογικής που προβλέπει τη σύμπραξη με μικρούς συνδυασμούς, οι οποίοι είναι ελεγχόμενοι από την ΑΕΣΠ. Κατάφερε να συγκεντρώσει ποσοστό 30,5% και να πάρει πέντε έδρες με την καθοριστική στήριξη των παρατάξεων "Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία" και "Κίνηση για το μέλλον του φαρμακείου" που επίσης εξελέγησαν για το δ.σ. του ΠΦΣ. Άλλωστε, οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων, κ.κ. Κωνσταντίνος Κούβαρης και Νικόλαος Δασκαλόπουλος αντίστοιχα, δήλωσαν ξεκάθαρα ότι ενώνουν τις δυνάμεις τους με την Αδέσμευτη Ενωτική Συνδικαλιστική Παράταξη, πρακτική που ακολούθησαν κι όλα τα προηγούμενα χρόνια της κοινής τους παρουσίας στο δ.σ.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση