ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε θέματα άλλων ειδικοτήτων
Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch
Denominator:
Για ποιο λόγο τουλάχιστον οι περιπτώσεις που αφορούσαν παλαιότερα αδικήματα (π.χ. 2011) να μην έχουν πάρει ήδη το δρόμο της δικαιοσύνης;
Αυτό δε βαραίνει κανένα;
tasath:
Ονόματα άμεσα, κλείσιμο φαρμακείων και αποθηκών (που αποδεδειγμένα έκαναν ό,τι έκαναν).
Καμία καθυστέρηση !
Είναι κρίμα να υπάρχουν 500 σχεδόν κατασχετήρια για φαρμακεία στην Αττική λόγω χρεών (από πηγή του ΕΟΠΥΥ) και να συνεχίζουν οι "ξύπνιοι" το έργο τους.
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜπορεί να μην είμαι και ο πιο αντικειμενικός άνθρωπος του κόσμου, αφού είναι γνωστό πως θεωρώ τον κ. Υπουργό επιεικώς ανεπαρκή, αλλά ας μου εξηγήσει όποιος συμμερίζεται τις αιτιάσεις του:
Αφού τα φαρμακεία και οι φαρμακαποθήκες ευθύνονται για τις ελλείψεις στην αγορά, γιατί εγώ που προμηθεύομαι για την κλινική απευθείας από τη βιομηχανία και μάλιστα τοις μετρητοίς τις περισσότερες φορές, έχω μήνες να παραλάβω ολοκληρωμένη παραγγελία χωρίς ελλείψεις;
Προσέξτε, δεν αμφισβητώ τις παράλληλες εξαγωγές, είναι ηλίου φαεινότερο ότι γίνονται.
--- Τέλος παράθεσης ---
Συχνά οι εταιρίες μαζεύουν παραγγελίες για να κάνουν μια εισαγωγή. Επίσης, έχετε βάλει ρήτρες στην παράδοση; Αν όχι, παρόλο που πληρώνετε άμεσα (κουμπαριές με τον επίτροπο μυρίζομαι ή το άμεσα είναι 2-3 μήνες; ), έχετε ευθύνες για το ότι μένουν οι ασθενείς σας χωρίς φάρμακα. ;)
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟνόματα άμεσα, κλείσιμο φαρμακείων και αποθηκών (που αποδεδειγμένα έκαναν ό,τι έκαναν).
Καμία καθυστέρηση !
Είναι κρίμα να υπάρχουν 500 σχεδόν κατασχετήρια για φαρμακεία στην Αττική λόγω χρεών (από πηγή του ΕΟΠΥΥ) και να συνεχίζουν οι "ξύπνιοι" το έργο τους.
--- Τέλος παράθεσης ---
Μα φαντάζομαι ότι οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι θα αντιδράσουν άμεσα... Τώρα που πήρε τα στοιχεία ο Λάρυ και ειδικά και σε περιπτώσεις που δεν είναι τελείως φρέσκιες... φαντάζομαι ότι θα έχουμε άμεση αντίδραση.... χωρίς δημοσιοϋπαλληλικές καθυστερήσεις!!!
Να υποθέσω επίσης ότι και ο ένας των 11 ιπποτών συντοπίτης μου θα κλείσει επιτέλους (έστω και μετά από χρόνια) το μαγαζί συναδέρφου του που εξήγαγε τις Humira στην Β. Αφρική, επικολλώντας τα κουπόνια σε συνταγές στην Ελλάδα και επιπλέον κλείδωσε και τους ελεγκτές ασφαλιστικού ταμείου που τον έπιασαν στα πράσα.... Ελπίζω να είναι και αυτό στα πλαίσια της ανανέωσης....
EzeΤΡΟΛ:
Mario Sal Mache: Θα κάνει τη μούρη κιμά σε όσους φμφ κατάκλεψαν τα Δημόσια Ταμεία και άφησαν τους Έλληνες χωρίς φάρμακα - Τους προειδοποιεί με ακύρωση της σύμβασής τους με τον ΕΟΠΥΥΥΥΥΥΥ!
Εγγραφή ή Είσοδος
Μέ διακοπή επ'αόριστον της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ και άρση της άδειας προειδοποιεί ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη του πρόεδρου του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεόδωρου Αμπαντζόγλου, τους φαρμακοποιούς που θα εντοπιστούν να πουλούν φάρμακα οπουδήποτε αλλού εκτός από ασθενείς.
Στο πλαίσιο μάλιστα της διάταξης που θα προωθήσει στη βουλή ο κος Σαλμάς, για αυστηροποίηση των ποινών σε όσους κάνουν παράνομες εξαγωγές φαρμάκων που βρίσκονται σε έλλειψη στην ελληνική αγορά ούτε οι φαρμακευτικές εταιρείες θα μείνουν αλώβητες. Όσον αφορά τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν σε παράνομες συναλλαγές το πρόστιμο που θα τους επιβάλλεται θα είναι εξοντωτικό και θα ξεπερνάει κατά πολύ το ανώτατο όριο των 30.000 ευρώ που ισχύει σήμερα.
Ο κος Σαλμάς σε βραδυνή ραδιοφωνική του συνέντευξη στο Σκάι, δήλωσε αποφασισμένος και με κάθε κόστος να πατάξει το φαινόμενο της αισχροκέρδειας αυτών, που εκμεταλευόμενοι τις μειώσεις των τιμών στην Ελλάδα θησαυρίζουν "διώχνοντας" σκευάσματα στο εξωτερικό και αφήνοντας έλληνες ασθενείς χωρίς τα φάρμακά τους.
Σύμφωνα με ελέγχους που έκανε το ΣΔΟΕ Πελοπονήσου αλλά και ο ΕΟΦ όπως είπε ο κος Σαλμάς , 5 φαρμακαποθήκες και 4 φαρμακεία μοσχοπούλαγαν φάρμακα σε Αγγλία Γερμανία και σε Σκανδιναυβικές χώρες αγοράζοντας τα, από 202 ελληνικά φαρμακεία.
Πάντως παρά το ότι σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό, το παράνομο εξαγωγικό εμπόριο είναι η αιτία της έλλειψης φαρμάκων από την ελληνική αγορά, το φαινόμενο δεν είναι τόσο εκτεταμένο, αφού από τα 12.000 σκευάσματα μόνο 73 ήταν αυτά που πωλούνταν στο εξωτερικό.
Βάννα Κεκάτου
Εγγραφή ή Είσοδος
Diamantius:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυχνά οι εταιρίες μαζεύουν παραγγελίες για να κάνουν μια εισαγωγή. Επίσης, έχετε βάλει ρήτρες στην παράδοση; Αν όχι, παρόλο που πληρώνετε άμεσα (κουμπαριές με τον επίτροπο μυρίζομαι ή το άμεσα είναι 2-3 μήνες; ), έχετε ευθύνες για το ότι μένουν οι ασθενείς σας χωρίς φάρμακα. ;)
--- Τέλος παράθεσης ---
Ποιος είναι ο επίτροπος;
Μάλλον πρέπει να δώσω περισσότερες πληροφορίες.
1. Δουλεύω σε ιδιωτική κλινική. Οι περισσότερες πολυεθνικές παραδίδουν με αντικαταβολή μετρητών. Δεν πληρώνεις, δεν έχεις φάρμακα.
Άρα το θέμα της πίστωσης δεν αποτελεί παράγοντα που επηρεάζει τις παραδόσεις. Ένα το κρατούμενο.
2. Για φάρμακα μοναδικά στην αγορά, όπως το Tegretol, σε προκαλώ να μου αποδώσεις ευθύνες που η Novartis δεν έχει ούτε ένα κουτί να παραδώσει από τα τέλη Ιανουαρίου. Προφανώς και καλύπτω τους ασθενείς μου με διαφορετικό τρόπο και δεν τους αφήνω "χωρίς φάρμακα". Αυτό με τις ομαδικές παραγγελίες είναι εντελώς άσχετο με την κουβέντα. Οι εταιρίες είναι υποχρεωμένες να διαθέτουν ανά πάσα στιγμή επαρκείς ποσότητες και ας κάνουν τις παραγγελίες τους με κωδικοποιημένα μηνύματα harlem shake. Ποσώς με ενδιαφέρει. Στα 3 τελευταία χρόνια, μόνο τώρα αντιμετωπίζω τόσα πολλά προβλήματα διαθεσιμότητας.
3. Για τα γενόσημα κάνω μόνος μου παιχνίδι, όπως δηλαδή γίνεται σε όλες τις πολιτισμένες χώρες, όπου το φαρμακείο αυτόνομα ρυθμίζει τις προμήθειές του και όχι οι προσωπικές προτιμήσεις του κάθε γιατρού.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση