ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε θέματα άλλων ειδικοτήτων

Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch

<< < (36/283) > >>

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μάχη για τη διαφύλαξη τόσο του «κλειστού επαγγέλματος», όσο και για τη διατήρηση της πώλησης των φαρμάκων για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή, όπως βιταμίνες, παυσίπονα, αναλγητικά και άλλα σκευάσματα, γνωστά και ως Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα (Μη.Σ.Υ.Φα.), δίνουν οι φαρμακοποιοί, ιδιαίτερα μετά τις έντονες συζητήσεις που ακούγονται το τελευταίο διάστημα για πώληση των συγκεκριμένων φαρμάκων και από τα καταστήματα λιανικής.

«Μας πειράζει να μπει οτιδήποτε στα σούπερ μάρκετ, όπως μπήκε το ψωμί και το βρεφικό γάλα» δήλωνε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος των φαρμακείων, με το επιχείρημα πως η εισαγωγή φαρμάκων για τα οποία δεν απαιτείται ιατρική συνταγή στα ράφια των καταστημάτων λιανικής δεν θα είναι τελικά προς όφελος των καταναλωτών, ούτε θα οδηγήσει σε μείωση της τιμής τους.

Όπως υποστηρίζουν παράγοντες από το χώρο των φαρμακείων, από τη στιγμή που δεν υπάρχει υγιής αγορά σε περιβάλλον που δραστηριοποιούνται καρτέλ –αναφερόμενοι με τον όρο αυτό στα σούπερ μάρκετ– τα οποία έχουν βρεθεί ουκ ολίγες φορές στο στόχαστρο της Επιτροπής Ανταγωνισμού, δεν μπορούμε να μιλάμε για υγιή ανταγωνισμό, πόσο μάλλον όταν η συζήτηση έρχεται στον τομέα του φαρμάκου, που αποτελεί απαραίτητο και αναντικατάστατο αγαθό.

Οι φαρμακοποιοί φαίνεται ότι δεν θα παρατήσουν τόσο εύκολα τη μάχη για τη διατήρηση της πώλησης τους, αφού ενδεχομένως να αποτελούν και το τελευταίο «προπύργιο» πριν την απόφαση για άνοιγμα του επαγγέλματος. Και εδώ η φημολογία είναι έντονη, καθώς το γεγονός πως στην Ελλάδα λειτουργούν 11 χιλ. φαρμακεία (το 31,5% του συνολικού αριθμού των φαρμακείων βρίσκονται μόνο στην Αττική), με την αναλογία κατοίκου - φαρμακείου να είναι η μεγαλύτερη στην Ευρώπη (1.035 κάτοικοι ανά φαρμακείο), επιτείνει τις φωνές που θέλουν να ανοίξει το επάγγελμα.

Και ενώ η τρόικα φαίνεται ότι πιέζει περισσότερο από ποτέ :'( για την απελευθέρωση της πώλησης των συγκεκριμένων σκευασμάτων, το υπουργείο Υγείας δεν προχωρά προς το παρόν στη λήψη της απόφασης, καθώς φοβάται πως η απώλεια του μεριδίου που έχουν τα φαρμακεία μόνο από τη διάθεση παυσίπονων και βιταμινών, θα οδηγήσει στο κλείσιμο πολλών από αυτών. Το ποσοστό κέρδους που έχουν εξάλλου τα φαρμακεία από τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα δεν είναι καθόλου αμελητέο, αγγίζοντας το 23,5%.

Τα Μη.Σ.Υ.Φα. είναι σήμερα 1.284 σκευάσματα. Το 2012 παρουσίασαν συνολικές πωλήσεις περίπου 145 εκατ. (≈5% της συνολικής φαρμακευτικής δαπάνης σε αξίες) ή 85 εκατ. τεμάχια (≈22,5% της συνολικής δαπάνης σε τεμάχια). Σύμφωνα με τα τους φαρμακοποιούς, έχουν μέση λιανική τιμή κατά προσέγγιση 1,70 ευρώ ανά τεμάχιο, τιμή που θεωρούν πολύ οικονομική, αφού, όπως λένε, τη μερίδα του λέοντος από τη συνολική δαπάνη για Μη.Σ.Υ.Φα. στην Ελλάδα την καρπώνονται οι εταιρείες παραγωγής τους (εισπράττουν το 67,23% της συνολικής δαπάνης ή διαφορετικά τα 57,15 εκατ. από τα 85 συνολικά).

Πηγή:www.capital.gr

EzeΤΡΟΛ:
EOΠΥΥ: Οι φμφ να εγγραφούν στο e-DAPY όπως όλοι οι λοιποί προμηθευτές!
ΠΦΣ: Δεν εγγραφόμαστε
ΕΟΠΥΥ: Τότε, δεν μπορείτε να διαθέτετε αναλώσιμα διαβήτη!

...............

ΕΟΠΥΥ: Ηλεκτρονική υποβολή αναλώσιμου διαβητολογικού υλικού
    Ημερομηνία δημοσίευσης :  29/03/2013
29/03/2013
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος


Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Αθήνα, 21/2/2013

Σας ενημερώνουμε ότι μετά την συνάντηση εκπροσώπων του ΠΦΣ με τον ΕΟΠΥΥ, τα φαρμακεία δεν θα προβούν σε καμία διαδικασία πιστοποίησης στο e- ΔΑΠΥ :o όσον αφορά την παροχή αναλωσίμων και διαβητολογικού υλικού.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

EzeΤΡΟΛ:
Νέα πρόκληση από τον ΠΦΣ: Ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να εξοφληθούν και πάλι κατά προτεραιότητα τα μέλη του για τον μήνα Δεκέμβριο, σε βάρος των υπόλοιπων παρόχων!

ΠΦΣ: ΠΛΗΡΩΣΤΕ ΤΟ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΚΑΤΑ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ

Κύριε Πρόεδρε, Όπως πολύ καλά γνωρίζετε έχετε υποχρέωση ??? εξόφλησης των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία εντός 60 ημερών. Η υποχρέωση σας αυτή προκύπτει από την ισχύουσα συλλογική σύμβαση ??? μεταξύ ΠΦΣ και ΕΟΠΥΥ, από την ισχύουσα Εθνική Νομοθεσία και την σχετική κοινοτική οδηγία. Δυστυχώς όλο αυτό το θεσμικό πλαίσιο παραβιάζεται κατ’ εξακολούθηση με αποτέλεσμα ο μέσος χρόνος πίστωσης να φθάνει μέχρι και τις 100 μέρες. Αποδείχθηκε μάλιστα ότι ακόμη και η σχετική πρωθυπουργική εντολή αγνοήθηκε από τις Διοικήσεις των ταμείων. Αγνοήθηκε επίσης και η μνημονιακή υποχρέωση για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών των ενταχθέντων στον ΕΟΠΥΥ ταμείων, αφού ένα ποσό της τάξεως των 70.000.000€ από το 2011-2012 περιφέρεται μεταξύ νομοθετικών ρυθμίσεων και γραφειοκρατικών αγκυλώσεων του ΕΟΠΥΥ και των ταμείων που συμμετείχαν στη δημιουργία του. Παράλληλα πληροφορούμεθα από τον ημερήσιο τύπο (συνημμένα δύο δημοσιεύματα) ότι με συνεργασία των Υπουργών Άμυνας, Οικονομικών και Υγείας ξεπεράσθηκαν όλα τα εμπόδια για την είσπραξη τεραστίων ποσών από ιδιωτικά θεραπευτήρια αλλά και από φαρμακοβιομηχανίες μέσω χρηματοδότησης στρατιωτικών φαρμακείων. Αντίθετα για τις εξοφλήσεις των φαρμακείων υπήρξαν τεράστιες καθυστερήσεις για την αποπληρωμή της δαπάνης του μηνός Νοεμβρίου που ήταν χαμηλού συνολικού ύψους και δεν υπάρχει η παραμικρή κίνηση για τις συνταγές του μηνός Δεκεμβρίου, που είναι ακόμη μικρότερη η δαπάνη. Συνεπώς η δική μας απαίτηση είναι: α) να εξοφληθεί άμεσα και κατά προτεραιότητα >:( >:( >:( >:( ο Δεκέμβριος 2012 β) να εξοφληθούν άμεσα οι ληξιπρόθεσμες οφειλές των ενταχθέντων ταμείων.

EzeΤΡΟΛ:
"Kούρεμα" 9% στις οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους φμφ!
 
Σκοτσέζικο ντους θα κάνουν oι φμφ τις προσεχείς ημέρες μιας και η "άμεση" εξόφηση των οφειλών του ΕΟΠΥΥ δεν ήταν τελικά χωρίς αντάλλαγμα. Τα νούμερα για μια ακόμα φορά δεν έβγαιναν και με τροπολογία που πέρασε από τη Βουλή την Παρασκευή το μεσημέρι, το "κούρεμα" για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τα φαρμακεία ανέρχεται στο ιλιγγιώδες 9% αντί για 3,5% που προέβλεπε ο σχετικός νόμος 4038/12, άρθρο 34.

tasath:
Επειδή αυτή η απόφαση ισοδυναμεί με πόλεμο, μήπως  - λέω εγώ - είναι το καθιερωμένο πρωταπριλιάτικο αστείο;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση