ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε θέματα άλλων ειδικοτήτων
Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch
EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΌταν ήταν διοικητής του ΙΚΑ δεν ήταν πρόεδρος του ΠΦΣ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Zητώ συγνώμη αν δεν ήταν.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν πειράζει, ήταν ..αντιπρόεδρος του ΠΦΣ!
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΉταν πάντως αρχισυνδικαλιστής των Φαρμακοποιών και υπήρχε οφθαλμοφανέστατο conflict of interest.
--- Τέλος παράθεσης ---
Ακόμη και ένας απλός φμφ να ήτανε, η σύγκρουση συμφερόντων είναι κάτι παραπάνω από εμφανής. Μόνο ένας άπληστος, πλεονέκτης, αχόρταγος και αλαζόνας θα δεχόταν να κατέχει και τις δυο ιδιότητες ταυτόχρονα. Βεβαίως, ακέραια ευθύνη φέρει και αυτός που τον διόρισε ως Δ/τη ΙΚΑ και ο οποίος επίσης διαφεύγει της σύλληψης και της προσωγωγής ενώπιον της Δικαιοσύνης για το έγκλημα που τέλεσε κατά των Ελλήνων ασφαλισμένων και που, κατά τη γνώμη μου, είναι πολύ βαρύτερο από τα αδικήματα για τα οποία κρατούνται προφυλακισμένοι (ορθώς) οι Μάκης Ψωμιάδης, Λάκης Γαβαλάς κ.α.
EzeΤΡΟΛ:
Γεν. Γραμματέας Εμπορίου: «Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος» (video)
Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του γγ. Εμπορίου κ. Στέφανου Κομνηνού σε πρωινή εκπομπή σχετικά με την παραδοχή του ότι στην Ελλάδα υπήρχε υπερπληθώρα καταστημάτων λιανικής εντάσσοντας μάλιστα και τα φαρμακεία, τα οποία μοιρολατρικά τονίζει ότι έκλεισαν.
Μάλιστα ο γενικός γραμματέας τόνισε το παράδειγμα της Δανίας με μόλις 800 φαρμακεία και μικρότερο πληθυσμό. Διαβάστε παρακάτω τι είπε επακριβώς ο κ. Κομνηνός και δείτε το συγκεκριμένο απόσπασμα από το Πρωινό ΑΝΤ1 με τον δημοσιογράφο Γιώργο Παπαδάκη:
«Στην Ελλάδα είχαμε υπερπληθώρα καταστημάτων λιανικής. Η οικονομική φούσκα της περασμένης δεκαετίας οδήγησε την αγορά σε χιλιάδες μαγαζάκια που ήταν «μαγαζιά ανάγκης». Αυτά τα μαγαζιά δημιουργούσαν κόστος και προφανώς κλείνουν. Πρέπει να πάμε σε αριθμούς πολύ πιο λογικούς. Είχαμε 7-8000 πρατήρια καυσίμων. Είχαμε 10-11.000 φαρμακεία. Η Δανία με μικρότερο πληθυσμό έχει 800 φαρμακεία».
Αμέσως ο δημοσιογράφος Σκουρής από την Real διέκοψε τον κ. Κομνηνό και τον ρώτησε ευθέως αν στόχος της κυβέρνησης είναι να κλείσουν, να περιοριστούν οι μικρές επιχειρήσεις για να λάβει την παρακάτω απάντηση:
«Σκοπός είναι να λειτουργούν αποτελεσματικά και να προσφέρουν υπηρεσίες στους καταναλωτές με το καλύτερο δυνατό τρόπο, με το χαμηλότερο κόστος.»
Δείτε το βίντεο.
Στέφανος
Αντι-φμφ
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠρέπει να πάμε σε αριθμούς πολύ πιο λογικούς. Είχαμε 7-8000 πρατήρια καυσίμων. Είχαμε 10-11.000 φαρμακεία. Η Δανία με μικρότερο πληθυσμό έχει 800 φαρμακεία».
«Σκοπός είναι να λειτουργούν αποτελεσματικά και να προσφέρουν υπηρεσίες στους καταναλωτές με το καλύτερο δυνατό τρόπο, με το χαμηλότερο κόστος.»
--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω ότι περιορίζοντας τις επιχειρήσεις προκαλείς ολιγοπώλεια, πράγμα που δε συμβάλλει στη μείωση των τιμών αλλά μάλλον στην αύξηση τους. Πως θα έχεις ανταγωνισμό όταν στη Λάρισα θα μείνουν 3 πρατήρια βενζίνης (για τα φαρμακεία δεν ισχυεί αυτό - οι τιμές είναι κρατικές - όσο για τα παραφάρμακα ίσως δοθούν στις υπεραγορές --> αύξηση δλδ των σημείων πώλησης).
Όσο για την εξυπηρέτηση και την προσφορά υπηρεσιών στους πολίτες, μάλλον τα περισσότερα βενζινάδικα, ψωμάδικα, φαρμακεία κλπ, είναι καλύτερα...
"Αυτά τα μαγαζιά δημιουργούσαν κόστος και προφανώς κλείνουν." Τι εννοεί κόστος - σε ποιόν; στους ιδιοκτήτες ή στο κράτος (που εισέπρατε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές).
Την "οικονομική φούσκα" κάποιοι τη φούσκωσαν, για να μην ξεχνιόμαστε - μετά λένε μαζί τη φουσκώσαμε και μιλάνε για συλλογική ευθύνη. Φαντάζομαι οτι ο κ. Στέφανος ειναι πολιτικό πρόσωπο.... Ιδού:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1968 και είναι παντρεμένος με τρία παιδιά.
Έχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο JFK Government School του Πανεπιστημίου Harvard και το Birkbeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΑΣΟΕΕ).
Αφού εργάστηκε, τη δεκαετία του 1990, ως επιστημονικός συνεργάτης στο Υπουργείο Ανάπτυξης (μεταξύ άλλων και για την επίτευξη του στόχου μείωσης του τιμαρίθμου για την είσοδο της Ελλάδας στην ΟΝΕ), απασχολήθηκε τα τελευταία δέκα χρόνια στον ιδιωτικό τομέα, σε θέσεις ευθύνης πολύ μεγάλης αλυσίδας σουπερμάρκετ και γνωστής εταιρείας συμβούλων επιχειρήσεων και ερευνών.
Παράλληλα έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών και μέλος Εμπορικών Συνδέσμων, όπως το ECR
EzeΤΡΟΛ:
Άλλαξαν οι εποχές - Στη δυσμένεια του Υπουργείου Υγείας έχει περιέλθει πλέον ο πάλαι ποτέ ευνοημένος κλάδος.
ΠΦΣ ΠΡΟΣ ΥΥΚΑ: Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΜΑΣ ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ
Κύριοι Υπουργοί,
Έχουμε κουραστεί να απευθυνόμαστε σε σας, όσο και προς την Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ζητώντας το αυτονόητο.
Δυστυχώς δεν έχουν γίνει αντιληπτά μερικά πολύ απλά πράγματα. Εκτός, ακόμη χειρότερα, εάν έχουν γίνει αντιληπτά αλλά δεν υπάρχει η πολιτική βούληση για να υλοποιηθούν.
Απευθυνόμαστε λοιπόν προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, προς τους Υπουργούς στους οποίους ο πρωθυπουργός της Χώρας ανέθεσε την ευθύνη εξασφάλισης της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης του Ελληνικού Λαού και την προστασία της Δημόσιας Υγείας και υποβάλλουμε τα εξής πολύ απλά ερωτήματα.
Ψηφίσατε και πρόσφατα νόμο στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που επιβάλλει την εξόφληση των υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ εντός 60 ημερών.
Γιατί δεν τον εφαρμόζετε;
Γιατί αντιθέτως σπεύδετε να εφαρμόζετε κάθε νομοθετική ρύθμιση που περικόπτει κι άλλο το εισόδημά μας;
Έχετε το ηθικό δικαίωμα να απαιτείτε και να εφαρμόζετε συνεχώς δυσμενή μέτρα για τον κλάδο μας, όταν δεν εφαρμόζετε τους υπάρχοντες νόμους, όταν δεν εφαρμόζετε την μοναδική υποχρέωση του ΕΟΠΥΥ να εξοφλεί τις υποχρεώσεις του, όταν εν τέλει χρωστάτε σε αυτόν από τον οποίο απαιτείτε;
Είσθε περήφανοι που το Υπουργείο Υγείας δεν καταφέρνει να απορροφήσει υπάρχοντα χρήματα για να τα διαθέσει σ΄ αυτούς που τα χρωστάει;
Γνωρίζετε ότι χρωστάτε σε 12.000 οικογένειες φαρμακοποιών 70 εκατ. ευρώ από το 2010 και ενώ τα χρήματα δόθηκαν από το Υπουργείο Οικονομικών για τον σκοπό αυτό εσείς δεν μπορείτε να τα μοιράσετε;
Ας μην ακούσουμε τις γνωστές δικαιολογίες για τα γνωστά γραφειοκρατικά εμπόδια.
Ψηφίστε σήμερα νόμο που να καταργεί όλα τα γραφειοκρατικά εμπόδια ???.
Ψηφίστε τον με την ίδια ταχύτητα που ψηφίσατε όλα τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους.
Τότε μπορούσατε, σήμερα δεν μπορείτε;
Μπορείτε όμως να βλέπετε την αγορά να στενάζει;
Μπορείτε όμως να παρακολουθείτε απαθείς 680 φαρμακοποιούς - ο αριθμός μεγαλώνει καθημερινά-, που οι απαιτήσεις τους από τον ΕΟΠΥΥ έχουν μπλοκαριστεί δικαστικά λόγω κατασχέσεων ΔΟΥ, φαρμακαποθηκών και φαρμακοβιομηχανιών;
Μπορείτε όμως με την αδράνεια σας να επιτείνετε την οικονομική ασφυξία των συναδέλφων μας Παρακρατώντας χρήματα που δεν τα δίνετε στους δικαιούχους;
Αλήθεια ποιος πολίτης αυτής της χώρας, ποιος σοβαρός άνθρωπος, ποιος ευρωπαίος ή τροϊκανός ελεγκτής θα σας δώσει δίκιο ή δεν θα κουνήσει το κεφάλι του με νόημα μπροστά σε αυτή την κατάσταση ;
Γνωρίζετε ότι το μοναδικό πλέον εισόδημα του φαρμακοποιού είναι αυτό το οποίο προσδοκά ότι ΘΑ εισπράξει από τον ΕΟΠΥΥ; Εάν αυτό δεν καταβληθεί έγκαιρα, συμβαίνει ό,τι για κάθε μισθωτό που εργάζεται αλλά δεν πληρώνεται . Αλλά ακόμη χειρότερα που στη δική μας περίπτωση το 90% των χρημάτων που ΘΑ εισπράξουμε , ΟΤΑΝ εισπράξουμε, έχει ήδη προκαταβολικώς πληρωθεί στους προμηθευτές μας και στην εφορία.
Ας μην ακούσουμε για άλλη μια φορά σε ποιου υπουργού αρμοδιότητα υπάγεται ο ΕΟΠΥΥ. Ας μην ακούσουμε ακόμη δικαιολογίες ότι ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ασκεί διοίκηση και εσείς δεν παρεμβαίνετε στο έργο του. Μην πετάτε το μπαλάκι των ευθυνών από τον Ανα στον Καϊάφα. Η ευθύνη είναι συλλογική , είναι πολιτική και συγχρόνως ηθική απέναντι σε 12.000 οικογένειες φαρμακοποιών , 17.000 οικογένειες φαρμακοϋπαλλήλων και σε όλο τον Ελληνικό πληθυσμό που θα υποστεί τις συνέπειες της μη πολιτικής σας.
Κύριοι Υπουργοί,
Σας έχουμε ενημερώσει επανειλημμένα με όλους τους τρόπους ότι η πρακτική του ΕΟΠΥΥ έχει οδηγήσει σε οικονομική ασφυξία 12.000 οικογένειες φαρμακοποιών.
Η υπομονή μας και η υπομονή τους εξαντλήθηκαν. Ο ΕΟΠΥΥ μας έχει μετατρέψει σε επαίτες, προς τους οποίους όποτε θυμάται πετάει ένα ξεροκόμματο έναντι των τεράστιων οφειλών του.
Κατά την πρόσφατη συνάντηση της ολομέλειας του Δ.Σ. του Π.Φ.Σ. με τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ ζητήσαμε:
1. Άμεση εξόφληση των οφειλών του 2010, 2011 και 2012.
2. Μέχρι την 30.6.2013 να εξοφληθούν τα φάρμακα του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου 2013.3. Να καθιερωθεί τακτική, σταθερή κάθε μήνα ημερομηνία πληρωμής των τρεχουσών υποχρεώσεων του ΕΟΠΥΥ στα πλαίσια του ισχύοντος νόμου.
Απευθυνόμαστε στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας που προΐσταται και τυπικά και ηθικά και πολιτικά του ΕΟΠΥΥ την ενημερώνουμε και γραπτά για τελευταία φορά για το μέγεθος του προβλήματος.
Εάν επιθυμείτε μπορείτε να λύσετε το πρόβλημα ……
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
α.α.
Α΄ Αντιπρόεδρος
Denominator:
Γιατί δεν υπέγραψε ο Πρόεδρος;
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση