ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε θέματα άλλων ειδικοτήτων

Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch

<< < (77/283) > >>

Δ. Κουναλάκης:
Εγώ πάλι θα γίνω κακός.
Ένα πτυχίο ιατρικής ή φαρμακευτικής δεν σημαίνει ότι δεν θα χρεοκοπήσεις σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Σίγουρα κάθε μορφής μόρφωσης βοηθάει αλλά πτυχίο marketing ή επιχείρησης δεν δίνουν μαζί με την ιατρική ή την φαρμακευτική. Πάμε λοιπόν να δούμε πόσα φαρμακεία έκλεισαν σε σύνολο φαρμακείων όλης της Ελλάδας και να το συγκρίνουμε με μικροβιολογικά ή ακτινολογικά για εκφράσουμε συμπεράσματα. Τότε έχουμε άποψη. Σε κάθε άλλη περίπτωση είναι επιχειρήματα συνοικιακού καφενείου και φυσικά μόνο τα διπλώματα μας δεν τιμάμε.

Πάμε στο κέρδος τώρα. Εδώ τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Υπάρχουν επιχειρήσεις που κάνουν μεταπώληση και επιχειρήσεις που παρέχουν υπηρεσίες. Το φάρμακο ανήκει στις πρώτες. Πάμε να δούμε με τι κέρδη δουλεύουν τέτοιες επιχειρήσεις για να τις συγκρίνουμε με το φάρμακο. Σε αυτές το 10% κέρδος είναι τρελή επιτυχία όταν με τον ανταγωνισμό που υπάρχει το markup-up τους είναι συχνά 10%. Και εκεί υπάρχουν δίμηνες, τρίμηνες ή εξάμηνες δόσεις και πιστώσεις. Το φαρμακείο πως συγκρίνεται;

Δεν έχω χρόνο να βγάλω στατιστικά ή συγκρίσεις. Η αίσθηση μου όμως είναι ότι για την ελληνική αγορά σήμερα, το φαρμακείο είναι μια πολύ ευνοημένη επιχείρηση. Όποιος έχει στοιχεία για το αντίθετο καλοδεχούμενα.

tasath:
Νομίζω ότι η αίσθηση σας σηκώνει αντίλογο:

- συχνα η παροχή υπηρεσιών έχει μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους απο τη μεταπωληση προϊόντων. Και ξέρουμε τι πάρτυ έγινε τα προηγούμενα χρονια με εξετάσεις και υπηρεσίες στο χώρο της υγείας, όταν δεν υπήρχε έλεγχος, πλαφόν, τιμες αποζημίωσης, κλπ.
- σαφώς τα περιθώρια ευελιξίας μιας ΑΕ είναι μεγαλύτερα απο εκείνα του επιχειρηματία φαρμακοποιού. Στην τελική, η χρεωκοπία ΑΕ δεν αγγίζει προσωπικα τον ιδιοκτήτη-μέτοχο, χρεωκοπια ατομικής επιχείρησης οδηγεί σε κατασχεσεις το λιγότερο.
- επίσης δεν μπορεί να γίνει σύγκριση ούτε σε επίπεδο όγκου πωλήσεων η κύκλου εργασιών. Συνήθως οι μεγαλύτερες μονάδες κερδοφορουν μέσω απειρως υψηλότερου τζιρου και οικονομιών κλίμακας σε σχέση με ενα μαγαζί, παρά το μικρότερο markup.
- το φαρμακείο ήταν ευνοημενη επιχείρηση, όχι πια. Να το θέσω διαφορετικά: το κόστος προς όφελος δεν σε αφηνει πλεον να πεις αβιαστα και ευκολα ότι είναι μια επικερδής δουλειά. Ρωτήστε φαρμακεια με τζίρο μέχρι 25000 μηνιαίως να σας πουν πως βλέπουν το μέλλον τους. Ρωτήστε κατι απλο: αν φέτος θα έχουν επιστροφή φόρου.

Απο την άλλη μεριά, έτσι όπως είναι η αγορά, όσο αντέχει καθένας ...

EzeΤΡΟΛ:
Τέρμα το τέλος που πληρώναμε ως καπέλο στα φάρμακα για χάρη των φμφ!  :-*

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

 Φαρμακοποιοί:

Εισφορά επί των φαρμάκων υπέρ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου

timex:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤέρμα το τέλος που πληρώναμε ως καπέλο στα φάρμακα για χάρη των φμφ!  :-*

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

 Φαρμακοποιοί:

Εισφορά επί των φαρμάκων υπέρ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου


--- Τέλος παράθεσης ---

Οι φαρμακοποιοι πληρώνουν συνδρομή στο σύλλογό τους όπως εμείς;

EzeΤΡΟΛ:
Στο στόχαστρο των αξιωματούχων το ποσοστό κέρδους των φαρμακοποιών – Οι Τροϊκανοί θα επιμείνουν στη μείωση της δαπάνης κάτω από 2 δισ ευρώ

Στο «στόχαστρο» το κέρδος των φαρμακοποιών

Τα ΜηΣυΦα καθώς και τα ακριβά φάρμακα περιλαμβάνονται επίσης στην ατζέντα των αξιωματούχων της τρόικας, με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας να ετοιμάζεται να δώσει μια ακόμη μάχη ??? ??? ώστε αυτά να διατίθενται από τα φαρμακεία και μόνον >:( >:(.

Έτσι, η ελληνική πλευρά θα υποστηρίξει ότι τα Μη Συνταγογραφούμενα Φάρμακα, αυτά δηλαδή για τα οποία δεν αποζημιώνεται ο ασφαλισμένος, πρέπει ??? ??? ??? να διατίθενται μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ??? ???, δηλαδή μέσω του φαρμακείου αλλά ο ασφαλισμένος θα επιβαρύνεται με το 100% της τιμής τους. Πρόκειται για θέση βεβαίως που ελάχιστα προσεγγίζει τη μνημονιακή απαίτηση :-* :-* για πώληση των ΜηΣυΦα κι εκτός των φαρμακείων, σε επιλεγμένα σημεία πώλησης.

Ανάλογη «απόσταση» καταγράφεται ανάμεσα στη μνημονιακή υποχρέωση για μείωση του ποσοστού κέρδους των φαρμακοποιών στο 15% από το 23% που ισχύει σήμερα, με την ελληνική πλευρά να αντιτάσσει ??? ??? ότι εάν τα φάρμακα που προορίζονται για νοσοκομειακή χρήση (bluebox) χορηγούνται μόνο από τα νοσοκομεία και τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, υπερκαλύπτεται η μνημονιακή οδηγία για το ενδεχόμενο μείωσης του ποσοστού κέρδους των φαρμακείων στο 15%.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση