ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε θέματα άλλων ειδικοτήτων

Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch

<< < (80/283) > >>

tasath:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςTo 5-7% είναι το καθαρό ως έχουν τώρα τα πράγματα, το 15% της Τρόικας είναι το μεικτό, που σημαίνει καθαρό <5%.

--- Τέλος παράθεσης ---

Συμφωνώντας και επαυξάνοντας, ορισμένα απλά στοιχεία για όσους (τόσο καιρό) δεν καταλαβαίνουν τα αυτονόητα:

5-7% καθαρό κέρδος προκύπτει από το 19-21% μικτό που ισχύει σήμερα (το ποσοστό παίζει αναλόγως τζίρου, κλίμακας rebate, μίγματος πώλησης, εξόδων επιχείρησης, κλπ)
15% μικτό κέρδος που θέλει η Τρόϊκα οδηγεί σίγουρα σε <5% καθαρό.
Για φαρμακεία με μηνιαίο τζίρο ταμείων 20-25Κ, αυτό οδηγεί σε μη βιώσιμες καταστάσεις (η έστω, μη συμφέρουσες επιχειρηματικά).

Προβλέπω ότι φέτος, για πρώτη φορά ύστερα από πολλά χρόνια, η φοροδοτική ικανότητα των φαρμακείων θα πέσει σε πρωτόγνωρα επίπεδα (θυμίζω, η πιο συνεπής και "γαλαντόμα" επαγγελματική ομάδα σε φορολογικούς όρους).
Π.χ. από γνωστούς ακούμε είτε επιστροφή φόρου (!!), είτε φόρο της τάξης των 1000-1500 ευρώ. Οι περσινές προκαταβολές φόρου κάλυψαν και τα φετινά έσοδα...
Οψόμεθα.

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜε συντηρητικούς υπολογισμούς και τη χαμηλότερη δυνατή κοστολόγηση, μπορούμε να δούμε το εξής κοστολόγιο : Κόστος σελίδας Α4 = 0,02 € ανά συνταγή. Κόστος μελανιού (Toner) = 0,03€ ανά συνταγή. Αγορά-συντήρηση εξοπλισμού (υπολογίζονται 2.000 € ανά 2 έτη και για φαρμακείο με 500 συνταγές ανά μήνα) = 0,20€ ανά συνταγή.

--- Τέλος παράθεσης ---
Έχουμε και λέμε:
Κούτα Α4 (2500 φύλλα): 12 ευρώ (με ΦΠΑ 23%) - άρα 1 φύλλο Α4 0,0048 ευρώ και όχι 0,02 (τιμή που μπορεί κανείς να βρει στο MAKRO και στα περισσότερα καταστήματα που απευθύνονται σε επαγγελματίες).
Toner μικρού φωτοτυπικού (αναγόμωση για 10.000 εκτυπώσεις): 12 ευρώ - άρα 1 φύλλο 0,0012 ευρώ και όχι 0,03 (ακόμη και πολύ ακριβότερες αναγομώσεις δεν μπορούν να πλησιάσουν το κόστος που αναφέρεται).
Αγορά- συντήρηση εξολισμού: Ένα μικρό φωτοτυπικό (η καλύτερη λύση για πολλές εκτυπώσεις) κάνει περίπου 700-800 ευρώ, άντε και μία οθόνη κάθε 2 έτη (βαριά 200 ευρώ) χωρίς συντήρηση γιατί στη χειρότερη περίπτωση θα παίρνεις καινούρια.
Στα παραπάνω πρέπει να υπολογιστεί η ελάφρυνση από το φόρο καθώς όλα τα παραπάνω θεωρούνται έξοδα της επιχείρησης.
Το κόστος δεν είναι θεωρητικό αφού κι εγώ είμαι εκτεθειμένος σε αυτό και έχω άμεση γνώση.
Κάνω λάθος;

tasath:
Νομίζω ότι ο τρόπος υπολογισμού του κόστους ανά συνταγή είναι λίγο αυθαίρετος η ποικίλει λόγω διαφορετικών επιλογών που κάνει ο καθένας. Π.χ. από τη δική μου εμπειρία:

- Χαρτί Α4 (περίπου 3€/500φ το μήνα). Όμως πλέον εκτυπώνουμε στην πίσω όψη της συνταγής του γιατρού συνεπώς το χαρτί έχει μειωθεί δραματικά.
- Χρήση μικρού laser εκτυπωτή (κόστος 80€) και original toner (αγορά 2 φορές το χρόνο, 50€ έκαστη). Ασύμφορο φυσικά, αλλά αναγομώσεις που δοκιμάσαμε μας χάλασαν το προηγούμενο μηχάνημα. Δεν έχω δοκιμάσει ακόμα συμβατά toners (με 10-15€).
- Η/Υ και οθόνη 4ετίας χωρίς πρόβλημα η ιδιαίτερη ανάγκη συντήρησης.
- Κόστος σύνδεσης στο Internet (ADSL) και μηνιαίο κόστος εκκαθάρισης ΚΜΕΣ.

Όμως ποιο είναι το συμπέρασμα που θέλουμε να καταλήξουμε: αν δικαιολογείται η εξτρά αμοιβή που (λένε ότι) θα εισπράττει το φαρμακείο σε εφημερίες/διανυκτερεύσεις;
Απολύτως δίκαιο κατά τη γνώμη μου για τις διανυκτερεύσεις, τις Κυριακές και τις αργίες διότι είναι υποχρεωτική υπερωριακή απασχόληση.
Αν δεν κάνω λάθος (με διορθώνει όποιος γνωρίζει) ισχύει και στη Γερμανία.

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜε συντηρητικούς υπολογισμούς και τη χαμηλότερη δυνατή κοστολόγηση, μπορούμε να δούμε το εξής κοστολόγιο : Κόστος σελίδας Α4 = 0,02 € ανά συνταγή. Κόστος μελανιού (Toner) = 0,03€ ανά συνταγή. Αγορά-συντήρηση εξοπλισμού (υπολογίζονται 2.000 € ανά 2 έτη και για φαρμακείο με 500 συνταγές ανά μήνα) = 0,20€ ανά συνταγή.

--- Τέλος παράθεσης ---
Έχουμε και λέμε:
Κούτα Α4 (2500 φύλλα): 12 ευρώ (με ΦΠΑ 23%) - άρα 1 φύλλο Α4 0,0048 ευρώ και όχι 0,02 (τιμή που μπορεί κανείς να βρει στο MAKRO και στα περισσότερα καταστήματα που απευθύνονται σε επαγγελματίες).
Toner μικρού φωτοτυπικού (αναγόμωση για 10.000 εκτυπώσεις): 12 ευρώ - άρα 1 φύλλο 0,0012 ευρώ και όχι 0,03 (ακόμη και πολύ ακριβότερες αναγομώσεις δεν μπορούν να πλησιάσουν το κόστος που αναφέρεται).
Αγορά- συντήρηση εξολισμού: Ένα μικρό φωτοτυπικό (η καλύτερη λύση για πολλές εκτυπώσεις) κάνει περίπου 700-800 ευρώ, άντε και μία οθόνη κάθε 2 έτη (βαριά 200 ευρώ) χωρίς συντήρηση γιατί στη χειρότερη περίπτωση θα παίρνεις καινούρια.
Στα παραπάνω πρέπει να υπολογιστεί η ελάφρυνση από το φόρο καθώς όλα τα παραπάνω θεωρούνται έξοδα της επιχείρησης.
Το κόστος δεν είναι θεωρητικό αφού κι εγώ είμαι εκτεθειμένος σε αυτό και έχω άμεση γνώση.
Κάνω λάθος;

--- Τέλος παράθεσης ---
Κατ αρχήν ας αφήσουμε τους κλαίοντες φαρμακοποιούς.... Προσωπικά, γράφω σε ξεχωριστή συνταγή το salospir, το Τ4, το glucophage, τις Neurobion... Πέρα από ότι μου μειώνουν το μέσο κόστος συνταγής, παίζουν και τα νεύρα του φαρμακοποιού να εκτελέσει μια συνταγή με φάρμακο που κοστίζει 80 λεπτά και έχει κέρδος 10 λεπτά....

Η κούτα Α4 με πέντε δεσμίδες κάνει 11.90€+ΦΠΑ για χαρτί 80gr και 9.9€+ΦΠΑ για χαρτί 75gr. Τώρα, το 80 με το 75 έχει μια μικρή διαφορά: Κάποιοι εκτυπωτές θα αρχίσουν να μασάνε πολύ πιο γρήγορα χαρτί όταν δεν χρησιμοποιείται το χαρτί των 80gr. Κάποιοι έχουν δυνατότητα να τους πεις τι χαρτί χρησιμοποιείς.... αλλά τέτοιοι δεν είναι η πλειοψηφία.
Τώρα με το φτηνότερο στη χρήση εκτυπωτή laser να έχει 0,0148 κόστος toner/σελίδα και κόστος drum 0,0038864/σελίδα δηλαδή συνολικό 0,0186864€/σελίδα κόστος εκτυπωτή και κόστος απόκτησης 200€. Για να βγάλεις το επιπλέον κόστος απόκτησης του φωτοτυπικού θα χρειαστείς να τυπώσεις 25000 σελίδες και βάζω στοίχημα ότι ξέχασες το κόστος του drum/σελίδα.

Όσο κι αν αυτά φαντάζουν μικρά σε κόστος για ένα ιατρείο, εγώ θα πάω ανάποδα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΗΔΙΚΑ κ. Χάλαρη, το 2013 κάθε μήνα γράφονται 6.000.000 συνταγές και 2.000.000 παραπεμπτικά δηλαδή 8.000.000 φύλλα το ελάχιστο....
Αυτά κοστίζουν στους γιατρούς/νοσοκομεία/μονάδες υγείας: 8.000.000 x 0.006€ (η δική σου τιμή κόστους, εγώ το βγάζω 0,0245412€/σελίδα) = 48000€ ανά μήνα ή 576000€ ανά έτος
Αν σκεφτεις ότι το κόστος μιας smartcard για 10.000.000 θα είναι της τάξης των 30cents, σε πέντε χρόνια συνταγογραφίας με τις υπάρχουσες συνθήκες θα έχουν ξοδευτεί σε χαρτί όσα χρήματα χρειάζεται για να αποκτήσει κάθε κάτοικος της Ελλάδας smartcard υγείας.
Με το δικό μου κόστος 0,0245412€ ανά σελίδα (που πιστεύω ότι είναι πολύ πιο κοντά στην πραγματικότητα) έχουμε κόστος ανά μήνα: 196329€  και θα χρειαστούμε μόλις 1.5 χρόνο συνταγογραφίας με τις υπάρχουσες συνθήκες.

Φυσικά ζούμε στην Ελλάδα και μην πιστεύει κανείς ότι κάποιος από τους "υπεύθυνους" έχει κάνει κάποια τέτοια μελέτη για τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας.....

EzeΤΡΟΛ:
Να δανειστεί κανείς για να συνεχίσει να συναλλάσσεται με το κράτος-απατεώνα ή να μη δανειστεί και να κατεβάσει ρολά;

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Σύμφωνα με εγκυρη πληροφόρηση την στιγμη αυτή που μιλάμε ηδη 10% των φαρμακείων της θεσσαλονίκης βρίσκεται υποθηκευμενο στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος. Δυστυχως η σπουδη των συνδικαλιστων δεν αφορά την εγκαιρη πληρωμή των φαρμακείων αλλά την υποθηκευση καθε υλικής υποστασης της προσωπικής περιουσίας του φαρμακοποιού σε όφελος των τραπεζων και τους κράτους απατεώνα του ΕΟΠΥΥ. Πιο συγκεκριμενα ενώ η συνδικαλιστική ηγεσία γνωρίζει οτι το ελλειμα της κεντρικης κυβερνησης υψους 4,5 δις θα καλυφθει μεσω στασης πληρωμων αντι να διεκδικήσει την αποπληρωμη των οφειλομενων τροφοδοτεί τη φουσκα με νέα δάνεια σε σημείο ολέθριο και χωρίς επιστροφή για χιλιάδες οικογένειες φαρμακοποιών.Απορίας αξιο παραμένει η στάση της ηγεσίας του κλάδου που προφανώς στηρίζει την πρακτική της στο γεγονός οτι δε θα επανεκλεγεί και η καυτή πατάτα της καταρευσης των πληρωμών  θα σκάσει στα χέρια αυτών που θα αναλαβουν. Και δεν ειναι μονο η καταρρευση των πληρωμων που ηδη συντελειται παρολο που η δαπανη ειναι εντός στοχων αλλά οι εξαθλιωτικοί τζίροι που αναμενεται συντομα να κυριαρχήσουν στην αγορά του φαρμακείου απο μια κυβερνηση που οχι μονο δε θελει αλλά πλέον και μαθηματικα δεν μπορει να πληρωσει φαρμακα. Πρόκειται για την τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Σαμαρα η οποία ενώ έδεσε χειροποδαρα το ελληνικό κράτος μεσω του αγγλικού δικαίου για να εκπληρωσει ετσι τα συμβόλαια ιδιωτικοποιησης που ειχε κλείσει με την Ελίτ, ετοιμαζεται για την συντεταγμενη εξοδο της ελλαδας απο το ευρω* μέσω εκλογών και την παράδοση αδειων ταμείων στο ΣΥΡΙΖΑ. Οι επόμενοι 6 μήνες θα αποτελέσουν ενα όλεθριο λαθος αλλά και μαθημα για τον κλάδο δυστυχώς.... χωρίς επιστροφή...

* απειλείται και η Ελληνορθοδοξία μας

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση