Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Νοεμβρίου 2024, 13:01:27

Ψηφοφορία

Πρέπει να ανοίξει πλήρως το επάγγελμα του φαρμακοποιού στην Ελλάδα;

Ναι
Όχι

Αποστολέας Θέμα: Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch  (Αναγνώστηκε 811968 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

5 Μαρτίου 2014, 19:49:59
Απάντηση #525
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Το ΔΣ του ΠΦΣ που συνεδρίασε μαζί με τους προέδρους των μεγάλων ΦΣ αποφάσισε ομόφωνα  την κήρυξη 48ωρης προειδοποιητικής  πανελλαδικής απεργίας για την Δευτέρα και Τρίτη 10 και 11 Μαρτίου.

Οι αφόρητες πιέσεις της Τρόικας και όλων όσων θέλουν να διαλύσουν τα φαρμακεία και να παραχωρήσουν τη φαρμακευτική περίθαλψη σε συγκεκριμένα συμφέροντα απαιτούν την εφαρμογή όλων των όρων της στημένης μελέτης του ΟΟΣΑ που αφορούν τα φάρμακα.

Όλα τα θέματα είναι ανοιχτά.

-        Ιδιοκτησιακό καθεστώς φαρμακείων και πληθυσμιακά κριτήρια ίδρυσης φαρμακείων
-        ΜΥΣΥΦΑ στα S/M – απελευθέρωση τιμής
-        Ωράρια φαρμακείων ελεύθερα
-        Συμμετοχή – εξαγορά φαρμακείων από κεφαλαιούχους μη φαρμακοποιούς και την δημιουργία αλυσίδων .

Μπροστά σ΄αυτήν την επιμονή που ουσιαστικά είναι το τέλος του φαρμακείου όπως το γνωρίσαμε , εργασθήκαμε και ζήσαμε τις οικογένειές μας, δίνουμε τον  υπέρτατο αγώνα επιβίωσης.

Η 48ωρη απεργία είναι η αρχή  μιας σειράς κινητοποιήσεων που στοχεύουν να δείξουν σ΄όλους τους Έλληνες, την ολοκληρωτική καταστροφή της  φαρμακευτικής περίθαλψης και των φαρμακείων.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

5 Μαρτίου 2014, 22:05:49
Απάντηση #526
Συνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Θα απαντούσα στους φίλους φαρμακοποιούς ότι οσοι από αυτούς είναι σωστοί επιστήμονες και επαγγελματίες δεν έχουν να φοβηθούν κανένα άνοιγμα επαγγέλματος - το αντίθετο, θα ωφελήσουν και θα ωφεληθούν. Επιπρόσθετα, το δικαίωμα της κοινωνίας να έχει όσο το δυνατόν καλύτερους από κάθε άποψη επαγγελματίες υγείας είναι πολύ πιο σημαντικό από τον στείρο προστατευτισμό οποιασδήποτε κάστας. Φυσικά και αυτά ισχύουν πρωτίστως στους γιατρούς, στους οποίους το άνοιγμα του επαγγέλματος, που είναι ακόμη στην αρχή ως πράξη, υπόσχεται πολύ περισσότερα από τις εποχές των κάστρων του ΙΚΑ και των υπόγειων διαδρομών του φακελακίου. 
Μελλοθάνατε ιατρέ, οι ασθενείς σου σε χαιρετούν.

5 Μαρτίου 2014, 22:49:59
Απάντηση #527
Αποσυνδεδεμένος

Θα απαντούσα στους φίλους φαρμακοποιούς ότι οσοι από αυτούς είναι σωστοί επιστήμονες και επαγγελματίες δεν έχουν να φοβηθούν κανένα άνοιγμα επαγγέλματος - το αντίθετο, θα ωφελήσουν και θα ωφεληθούν. Επιπρόσθετα, το δικαίωμα της κοινωνίας να έχει όσο το δυνατόν καλύτερους από κάθε άποψη επαγγελματίες υγείας είναι πολύ πιο σημαντικό από τον στείρο προστατευτισμό οποιασδήποτε κάστας. Φυσικά και αυτά ισχύουν πρωτίστως στους γιατρούς, στους οποίους το άνοιγμα του επαγγέλματος, που είναι ακόμη στην αρχή ως πράξη, υπόσχεται πολύ περισσότερα από τις εποχές των κάστρων του ΙΚΑ και των υπόγειων διαδρομών του φακελακίου.  

Eπιτρέψτε μου να διαφωνήσω. Δεν είναι τόσο άσπρο-μαύρο. Υπάρχει και πολύ γκρίζο...πάρα πολύ όμως

1.) Ο γιατρός πληρώνεται την εφημερία. Ο ταξιτζής τη διπλή ταρίφα. Ο στρατιωτικός παίρνει την επομενη μέρα (μετά την διανυκτερευση) ως ρεπό. και πάει λέγοντας
Ο φαρμακοποιός πως αποζημιώνεται για την υποχρεωτική άμισθη υπερωρία του; Δεν θα έπρεπε να υπάρχει καπελο για τις χωρίς συνταγή αγορες; (δλδ μη επείγουσες;) 'Αντε πες μέχρι τώρα η "αποζημίωση" ήταν η αποκλειστικότητα των ειδών που πουλούσε και η σίγουρη προσέλευση κοινού. Τώρα όμως;  Ειδικά απτη στιγμή που απελευθερώνουν το ωράριο και θέλουν και να απελευθερώσουν και ύλη φαρμάκων (τα ΜΥΣΥΦΑ είναι φάρμακα) πέρα απ'την ήδη απελευθέρωση μεγάλου μέρους της παραδοσιακής ύλης των φαρμακείων (παραφάρμακα, καλλυντικά, βιταμίνες/συμπληρώματα και παιδικές τροφές)

2.) Γιατί μας αγνόησαν από το ΠΕΔΥ; Γιατί δεν επισημοποιούν (μέσω πιστοποίησης ορθής πρακτικής και κοστολόγησης, κάποιες ήδη παρεχόμενες υπηρεσίες όπως εμβολιασμούς, πρώτες βοήθειες και μετρήσεις γλυκαιμίας και χοληστερίνης;)

3.) Αν καταργηθεί το υπάρχον ιδιοκτησιακό καθεστώς (δικαίωμα σε κυριότητα ενός μόνο σημείου πώλησης φαρμάκων και μόνο από φαρμακοποιό) είτε άμμεσα μέσω πλήρους άρσεως οποιουδήποτε περιορισμού είτε έμμεσα μέσω του αποχαρακτηρισμού των ΜΥΣΥΦΑ και διανομής τους μέσω SM ή e-shops, σε τι ακριβώς θα βοηθήσει το φαρμακείο ως επιστημονικό (εκεί που έχει έλλειμα) φορέα του συστήματος υγείας, την κοινωνία και την οικονομία;

* Να θέσω ας πούμε μια "ερώτηση κρίσης" . Αν όντως ισχύσουν όλα όσα θέλει η τρόικα,
- ο φαρμακοποιός υπάλληλος του ΣΜ,δεν θα έχει καμία κλαδική/κοινωνική θεσμική υποχρέωση σε διανυκτερεύσεις; Εγώ γιατί;  
- ο ιδιοκτήτης e-shop δεν θα έχει καμία πολεοδομική/υγειονομική υποχρέωση σε σχέση με τον χώρο εργασίας του; Εγω γιατί;

'Ολα αυτά που γίνονται , απλώς θα ευνοήσουν την περαιτέρω τσαπατσουλιά των μη εχόντων και το θράσος των κατεχόντων. Και πριν (μερικοί) βιαστείτε να ακυρώσετε το συλλογισμό μου με έναν αφορισμό περί "ανταγωνισμού", "συντεχνιών" ή δεν ξέρω γω τι άλλο, δώστε και μια εξήγηση σχετικά με το γιατί δεν γίνονται και όλα αυτά που γενικά θα ευνοούσαν και την ποιότητα των "ασκούντων την φαρμακευτική", πέρα από την ποσότητα των "πωλητών φαρμάκων";;;
« Τελευταία τροποποίηση: 5 Μαρτίου 2014, 22:51:46 από KΛ »

5 Μαρτίου 2014, 23:18:11
Απάντηση #528
Συνδεδεμένος

Denominator

Moderator
@ΚΛ
Θα σας παραπέμψω σε μία προηγούμενη ανάρτησή μου που απαντά στα περισσότερα, αν όχι σε όλα τα ερωτήματά σας: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ό,τι είπα έχει να κάνει ειλικρινά με το σεβασμό μου προς τους φαρμακοποιούς και το ρόλο τους. Βοηθήστε να υπάρξει υγιής ανταγωνισμός και όχι άμυνα μέσω κλειστού επαγγέλματος. Αφήστε όποιον φαρμακοποιό έχει πτυχίο να ασκήσει το επάγγελμα, χωρίς περιορισμούς. Μαζί σας για τα SM - κι εγώ δεν τα θέλω στην υεγία, είτε στην ιατρική, είτε στη φαρμακευτική επιστήμη. Ακόμη και όμως αν δεν υπάρχουν τύποις, πάντα κάποιοι γιατροί και κάποιοι φαρμακοποιοί θα παίζουν το ρόλο τους στην ουσία.

ΥΓ. Στο ΠΕΔΥ έπρεπε να υπάρχει η πρόνοια, εκτός της εφημερίας γιατρών στην ΠΦΥ, και εφημερεύοντος φαρμακείου του οργανισμού ανά νομό σε 24ωρη βάση και από κει και πέρα ο κάθε ιδιώτης φαρμακοποιός θα μπορούσε να λειτουργεί αυτόνομα - όπως εξάλλου και οι γιατροί.

5 Μαρτίου 2014, 23:42:42
Απάντηση #529
Αποσυνδεδεμένος

@ΚΛ
Θα σας παραπέμψω σε μία προηγούμενη ανάρτησή μου που απαντά στα περισσότερα, αν όχι σε όλα τα ερωτήματά σας: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Ό,τι είπα έχει να κάνει ειλικρινά με το σεβασμό μου προς τους φαρμακοποιούς και το ρόλο τους. Βοηθήστε να υπάρξει υγιής ανταγωνισμός και όχι άμυνα μέσω κλειστού επαγγέλματος. Αφήστε όποιον φαρμακοποιό έχει πτυχίο να ασκήσει το επάγγελμα, χωρίς περιορισμούς. Μαζί σας για τα SM - κι εγώ δεν τα θέλω στην υεγία, είτε στην ιατρική, είτε στη φαρμακευτική επιστήμη. Ακόμη και όμως αν δεν υπάρχουν τύποις, πάντα κάποιοι γιατροί και κάποιοι φαρμακοποιοί θα παίζουν το ρόλο τους στην ουσία.

ΥΓ. Στο ΠΕΔΥ έπρεπε να υπάρχει η πρόνοια, εκτός της εφημερίας γιατρών στην ΠΦΥ, και εφημερεύοντος φαρμακείου του οργανισμού ανά νομό σε 24ωρη βάση και από κει και πέρα ο κάθε ιδιώτης φαρμακοποιός θα μπορούσε να λειτουργεί αυτόνομα - όπως εξάλλου και οι γιατροί.

Οπότε απ'όλο το μπάχαλο που θα προκαλέσει (αν και όταν εφαρμοστεί) αυτό που θέλει να περάσει η τρόικα/κυβέρνηση/πολυεθνικές φαρμάκων/αλυσίδες SM και άλλα εγχώρια ή μη μεγαλοσυμφέροντα ή λοιποί "επενδυτές" (που αντί για σουβλατζίδικα ή καφέ, πλέον θα ανοίγουν farmakeio ή e-shop) αυτό που για αλλη μια φορά μένει έιναι το "κλειστό επάγγελμα" ;;; (κι ας έχουμε 12.000 φαρμακεία, τα πιο πολλά ανά πυκνότητα πληθυσμού ίσως στον κόσμο κι ας λέει η τροίκα , "έχετε πολλά ας κλείσουν και μερικά")

Ωραία, και άντε και "άνοιξε" το επάγγελμα. 'Οταν δεν υπάρχει η παραμικρή ρύθμιση που να εξασφαλίζει μια ομογένεια/ελεγχόμενα standards στην ποιότητα υπηρεσιών, εργασιακών σχέσεων, φύλαξης, συντήρησης κ αποθήκευσης, χορήγησης και συμβουλευτικής των φαρμακευτικών προϊόντων τι νόημα έχει; Κανένα μήπως, πέρα από τον εντυπωσιασμό και την ικανοποίηση του κοινού αισθήματος περί "πάταξης των συντεχνιών";

Πέρα από τα ερωτήματα του προηγούμενού μου μηνύματος (τα οποία κρίνω πως δεν απαντήθηκαν, παρά την δικιά σας εκτίμηση. Μόνο το ΥΓ σας απάντησε στοχευμένα ενα από τα ερωτήματα) να θέσω κι άλλο ένα

'Οταν απελευθερώνουν το ωράριο, χωρίς κανένα απολύτως περιορισμό σε σχέση με το πόσες ώρες μπορεί να δουλεύει ένας φαρμακοποιός/επαγγελματίας υγείας που υποχρεούται να κάνει και υπερωρίες (εως και 12 ώρες συν) πως περιμένουν αυτό να ευνοήσει τον ανταγωνισμό σε σχέση με
α.) την επιστημονική κατάρτιση (πότε θα μελετήσω/ενημερωθώ αν ο απέναντι φαρμακολιανέμπορος θέτει τον ανταγωνισμό μόνο σε όρους διάρκειας εργασίας;)
β.) το δικαίωμα στην εργασία/ανάπαυση (γιατί κάποιος να προσλάβει άνεργο συνάδελφο ή πως ο υπάλληλος θα ξεκουράζεται αν δεν υπάρχει όριο;)

υγ
με εκτίμηση (το ύφος του γραπτού λόγου καμιά φορά , παρεξηγείται εύκολα)

6 Μαρτίου 2014, 00:09:13
Απάντηση #530
Συνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Πέρα από τα ερωτήματα του προηγούμενού μου μηνύματος (τα οποία κρίνω πως δεν απαντήθηκαν, παρά την δικιά σας εκτίμηση. Μόνο το ΥΓ σας απάντησε στοχευμένα ενα από τα ερωτήματα) να θέσω κι άλλο ένα

'Οταν απελευθερώνουν το ωράριο, χωρίς κανένα απολύτως περιορισμό σε σχέση με το πόσες ώρες μπορεί να δουλεύει ένας φαρμακοποιός/επαγγελματίας υγείας που υποχρεούται να κάνει και υπερωρίες (εως και 12 ώρες συν) πως περιμένουν αυτό να ευνοήσει τον ανταγωνισμό σε σχέση με
α.) την επιστημονική κατάρτιση (πότε θα μελετήσω/ενημερωθώ αν ο απέναντι φαρμακολιανέμπορος θέτει τον ανταγωνισμό μόνο σε όρους διάρκειας εργασίας;)
β.) το δικαίωμα στην εργασία/ανάπαυση (γιατί κάποιος να προσλάβει άνεργο συνάδελφο ή πως ο υπάλληλος θα ξεκουράζεται αν δεν υπάρχει όριο;)

υγ
με εκτίμηση (το ύφος του γραπτού λόγου καμιά φορά , παρεξηγείται εύκολα)

Έχετε δίκιο. Τα ίδια ακριβώς προβλήματα έχουμε και εμείς οι γιατροί, και ειδικά οι ιδωτεύοντες, καθώς πολλές φορές δε μας φτάνει το 24ωρο για να δουλέψουμε, να διαβάσουμε και να δούμε τις οικογένειές μας.
Βλέπω όμως κάποιους που κατά κόρον μπορούν να ανταποκριθούν και αναμφίβολα αυτοί είναι οι πλέον ικανοί και χρήσιμοι για όλους μας.
Δυστυχώς ή ευτυχώς (ανάλογα πώς το βλέπει κανείς) σε αυτά τα επαγγέλματα που διαλέξαμε το εγώ πρέπει να υπολείπεται του εμείς, και αυτό το εισπράττω προσωπικά με όλες τις ανεπάρκειές μου.
Θα μπορούσε, λοιπόν, να υπάρχει μία διαδικασία που να ευνοεί τους ικανότερους και παραγωγικότερους φαρμακοποιούς και γιατρούς και αυτή σίγουρα δεν περιλαμβάνει προστατευτισμό και κληροδοσία.

ΥΓ. Εννοείται ότι και από μέρους μου υπάρχει καλοήθης προσέγγιση, χωρίς κάποιου είδους (πιστεύω) παρωπιδισμό. Η νέα γενιά, ειδικά της χώρας μας, δε χρειάζεται βαρίδια του παρελθόντος. Και μπορεί πολλά από αυτά που αναγκαζόμαστε, ελέω Τρόϊκας, να κάνουμε, να είναι τελείως προβληματικά, πιστεύω όμως ότι πέρα από αυτά οι ίδιοι μας μπορούμε να εργαστούμε με άλλη λογική, γιατί μόνοι μας κρατάμε το κλειδί της λύσης.
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Μαρτίου 2014, 00:14:35 από Denominator »

6 Μαρτίου 2014, 00:16:59
Απάντηση #531
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Καλησπέρα και από μένα στην ωραία συζήτησή σας.
Τρεις παρατηρήσεις στα γρήγορα, γιατί είναι αργά:

1η) Αν δεχτούμε ότι το επάγγελμα του φμφ πρέπει (για τους λόγους που ισχυρίζονται εκείνοι) να παραμείνει κλειστό, τότε η άδεια ιδρύσεως φαρμακείου πρέπει να αποτελεί δημόσιο περιουσιακό στοιχείο και όχι να μεταβιβάζεται από γονέα φμφ σε τέκνο φμφ ή να μοσχοπωλείται κατά τη συνταξιοδότηση (ή άλλη αποχώρηση) του παππού ή γιαγιάς φμφ. Στην εποχή των παχέων αγελάδων, μια άδεια φμφ τιμολογούνταν στη μαύρη αγορά από δεκάδες μέχρι αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ αφορολόγητα και όποιος ισχυρίζεται το αντίθετο απλά προσπαθεί να υποτιμήσει τη νοημοσύνη μας.

2η) Η υποχρέωση υπερωριακής λειτουργίας αφορά το φαρμακείο και όχι τον φμφ. Προφανώς ο νομοθέτης δίνει κίνητρα συγχωνεύσεως φαρμακείων ή/και προσλήψεων φχφ από φμφ.

3η) Κάποια είδη όπως καλλυντικά, αρώματα, ορθοπεδικά κ.α. που αναφέρθηκαν και που συναντούμε σε πολλά φαρμακεία, δεν αποτελούν καθαυτή ύλη φαρμακείου αλλά συνιστούν μάλλον διείσδυση των φμφ σε άλλους εμπορικούς επαγγελματικούς χώρους, δλδ οι φμφ υποπίπτουν στο ίδιο παράπτωμα, το οποίο προσπαθούν να αποκρούσουν.
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Μαρτίου 2014, 00:18:30 από Ο διακομιστής »

6 Μαρτίου 2014, 00:51:37
Απάντηση #532
Αποσυνδεδεμένος

Έχετε δίκιο. Τα ίδια ακριβώς προβλήματα έχουμε και εμείς οι γιατροί, και ειδικά οι ιδωτεύοντες, καθώς πολλές φορές δε μας φτάνει το 24ωρο για να δουλέψουμε, να διαβάσουμε και να δούμε τις οικογένειές μας.
Βλέπω όμως κάποιους που κατά κόρον μπορούν να ανταποκριθούν και αναμφίβολα αυτοί είναι οι πλέον ικανοί και χρήσιμοι για όλους μας.
Δυστυχώς ή ευτυχώς (ανάλογα πώς το βλέπει κανείς) σε αυτά τα επαγγέλματα που διαλέξαμε το εγώ πρέπει να υπολείπεται του εμείς, και αυτό το εισπράττω προσωπικά με όλες τις ανεπάρκειές μου.
Θα μπορούσε, λοιπόν, να υπάρχει μία διαδικασία που να ευνοεί τους ικανότερους και παραγωγικότερους φαρμακοποιούς και γιατρούς και αυτή σίγουρα δεν περιλαμβάνει προστατευτισμό και κληροδοσία.

ΥΓ. Εννοείται ότι και από μέρους μου υπάρχει καλοήθης προσέγγιση, χωρίς κάποιου είδους (πιστεύω) παρωπιδισμό. Η νέα γενιά, ειδικά της χώρας μας, δε χρειάζεται βαρίδια του παρελθόντος. Και μπορεί πολλά από αυτά που αναγκαζόμαστε, ελέω Τρόϊκας, να κάνουμε, να είναι τελείως προβληματικά, πιστεύω όμως ότι πέρα από αυτά οι ίδιοι μας μπορούμε να εργαστούμε με άλλη λογική, γιατί μόνοι μας κρατάμε το κλειδί της λύσης.

Αφού ξεκαθαρίσαμε την αγνότητα των προθέσεων, συνεχίζουμε χωρίς υπενθυμίσεις φιλικότητας  ;)

Πάλι, βρίσκω πολύ "φιλολογική" την απάντηση σας

Εγώ πιστεύω πως εφόσον (όπως λέει κ ο κος Διακομιστής, η υποχρέωση υπερωρίας αφορά το φαρμακείο) η απελευθέρωση ωραρίου αφορά το φαρμακείο (όχι όμως τον φαρμακοποιό) τότε αυτό σημαίνει πως αφορά το σημείο πώλησης φαρμάκου, οπότε και θα πρέπει

α.) να θεσπιστεί ως μέγιστο εβδομαδιαίο όριο εργασίας το 48ωρο -όπως ορίζει και η κοινοτική οδηγία για εργαζομένους- (43 δηλωμένες ώρες εργασίας και τέσσερα 5ώρα ακόμα για να καλύψουν τις μηνιαίες υπερεωριακές υποχρεώσεις του κάθε υπευθύνου σημείου πώλησης φαρμάκων, είναι υπέραρκετά). 'Ετσι και ο ανταγωνισμός δεν θα γίνεται απλώς σε όρους μαραθώνιας λειτουργίας και προσλήψεις/συστεγάσεις θα ευνοούνται για όποον θέλει να "παίξει" ανταγωνιστικά και σε ώρες λειτουργίας (με επίπεδο όμως, όχι σαν λιγούρης)

β.) όσον αφορά την υποχρέωση για διανυκτερέυσεις (23.30 με 8.30) και αργίες (πιθανώς κ Κυριακές) να ξεκαθαριστεί τι σχέδια έχουν. Δε γίνεται να πουλάμε όλοι φάρμακα (φαρμακεία, farmakeia, ΣΜ και e-shops και δεν ξέρω γω ποιός άλλος) αλλά να τρώμε το κουφέτο μόνο τα φαρμακεία και/ή να μην υπάρχει υπερωριακή αμοιβή για τις μη επείγουσες αγορές (οτιδήποτε χωρίς συνταγή οπότε)

κε Διακομιστά, καμιά γνώμη και για τα άνω (πέρα από τα συνήθη) συγκεκριμένα; Ας πούμε και τίποτα καινούριο, τα παλιά τα'χετε συζητήσει πολλές φορές και θα τα ξανασυζητήσετε άλλες τόσες
γ.) για την άδεια/κληρονομικότητα συμφωνώ.
- Στην περίπτωση που ο φμφ συστεγάζεται ή το δίνει σε νεό συνάδελφο, ο νέος δεν πρέπει να πληρώσει και το εμπόρευμα, αλλά κυρίως και τη στρωμένη δουλειά (πελατολόγειο, καταξιωμένο σημείο πώλησης, γνωριμία με την τοπική αγορά κλτ κλτ) όπως σε όλες τις επιχειρήσεις; Για τις μαύρες συναλλαγές, γίνονται σε όλους τους χώρους, υπάρχει (;) και το ΣΔΟΕ όμως.
- Στην περίπτωση που είναι και οι δύο φαρμακοποιοί. Ο γονέας φμμ συστεγάζεται με το τέκνο, επίσης φαρμακοποιός, πληρώνουν εφορία και όλα νόμιμα. Τι πρόβλημα έχετε;

δ.) Σχετικά με τα αρώματα, ορθοπεδικά, (δερμο)καλλυντικά κλτ, άντε και το δέχομαι. Είναι λίγο γκρίζο το πεδίο. Δεν είναι σα το φάρμακο (εξειδικευμένο προιόν) οπότε δεν ισχύει η ανάδρομη αμοιβαιότητα που επικαλέισθε όμως
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Μαρτίου 2014, 01:06:12 από KΛ »

6 Μαρτίου 2014, 01:35:11
Απάντηση #533
Συνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Μήπως μπλέκουμε το ιδιωτικό επάγγελμα με το δημόσιο λειτούργημα;
Τι σχέση έχει το 48ωρο και από ποιον να το διεκδικήσω εγώ που είμαι ιδιώτης γιατρός;
Αν αντέχω, δουλεύω, αν όχι, δε δουλεύω.
Τι πιο ξεκάθαρο;
Σε τι θα πρέπει να διαφέρει και γιατί / από τι να προστατεύεται ένας ιδιώτης φαρμακοποιός;

6 Μαρτίου 2014, 08:43:47
Απάντηση #534
Αποσυνδεδεμένος

Μήπως μπλέκουμε το ιδιωτικό επάγγελμα με το δημόσιο λειτούργημα;
Τι σχέση έχει το 48ωρο και από ποιον να το διεκδικήσω εγώ που είμαι ιδιώτης γιατρός;
Αν αντέχω, δουλεύω, αν όχι, δε δουλεύω.
Τι πιο ξεκάθαρο;
Σε τι θα πρέπει να διαφέρει και γιατί / από τι να προστατεύεται ένας ιδιώτης φαρμακοποιός;

Καλημέρα σας

1.) Μα εμένα με υποχρεώνει το κράτος να κάνω υπερωρίες (διημερεύσεις, διανυκτερεύσεις, Κυριακές κ αργίες) άμισθα για μη επείγοντα κ μη υποχρεωτικής μου διάθεσης προιόντα, ακόμα και όταν την ίδια ώρα πιθανώς θα υπάρχει ανοιχτό κι άλλο σημείο πώλησης (ως τώρα φαρμακείο, αύριο ποιός ξέρει τι;) λόγω διεύρυνσης του ωραρίου! Αυτό λέω τόση ώρα..

2.) Αν αύριο απελευθερωθούν όλα κ τελείως, πότε θα διαβάζει αν όχι να ξεκουράζεται ο φαρμακοποιός επαγγελματίας υγείας κ όχι φαρμακομπακάλης;
(ρεαλιστική απάντηση παρακαλώ,όχι "φιλολογική")

3.) πως θα ευνοηθούν προσλήψεις/συστεγάσεις όταν ένας "θα τα κάνει όλα και θα συμφέρει" ;
* πως θα μπορεί να προστατεύεται ο συμβολικά παριστάμενος φαρμακοποιός-γλάστρα των 500Ε, του ΣΜ πχ; και πως θα το ανταγωνιστώ αυτό εγώ; 'Η θα βγάλω ρίζες στο φαρμακείο, ή θα αποκτηνωθώ και θ'αρχίσω να ψάχνω και γώ για καναν συνάδελφο για να εκμεταλλεύομαι. Πχ 4 ώρες τη Δευτέρα και άλλες 4 την Τετάρτη και να μου βγάζει τς διανυκτερέυσεις για 200Ε και πάει λέγοντας. Αφού οι εργασιακές σχέσεις κ οι κλαδικές μισθώσεις έχουν ξεχαρβαλωθεί, υπάρχουν πολλοί "συνάδελφοι" ή επίδοξοι επενδυτές / απρόσωπα συμφέροντα, που θα λειτουργήσουν ως ανθρωποφάγοι

Αν όμως θεσπισζόταν το 48ωρο ανά φαρμακοποιό, η υπερωριακή αμοιβή και η επισημοποίηση κάποιων υπηρεσιών, θα ήταν βιώσιμο και λογικό για πολλά φαρμακεία, να προσλάβουν ή να συνεταιριστούν με συναδέλφους, όχι απλά για να βγούν από την υποχρέωση αλλά για να αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα (= ανάπτυξη, όχι μόνο τεχνοκρατικά οικονομική αλλά και εργασιακή, κοινωνική και υγειονομική)
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Μαρτίου 2014, 08:51:01 από KΛ »

6 Μαρτίου 2014, 09:26:52
Απάντηση #535
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

- Στην περίπτωση που ο φμφ συστεγάζεται ή το δίνει σε νεό συνάδελφο
- Στην περίπτωση που είναι και οι δύο φαρμακοποιοί. Ο γονέας φμμ συστεγάζεται με το τέκνο, επίσης φαρμακοποιός, πληρώνουν εφορία και όλα νόμιμα. Τι πρόβλημα έχετε;

Το πρόβλημα είναι το εξής: Από που κι ως πού αποκτά το δικαίωμα ο φμφ να επιλέγει εκείνος πού θα μεταβιβαστεί η κρατική άδεια; Από πού κι ως πού αποκτά ο φμφ το δικαίωμα να επιλέγει το ...τέκνο του ως διάδοχο του τίτλου ευγενείας της άδειας ιδρύσεως φαρμακείου;

6 Μαρτίου 2014, 09:46:08
Απάντηση #536
Συνδεδεμένος

Denominator

Moderator
Καλημέρα σας

1.) Μα εμένα με υποχρεώνει το κράτος να κάνω υπερωρίες (διημερεύσεις, διανυκτερεύσεις, Κυριακές κ αργίες) άμισθα για μη επείγοντα κ μη υποχρεωτικής μου διάθεσης προιόντα, ακόμα και όταν την ίδια ώρα πιθανώς θα υπάρχει ανοιχτό κι άλλο σημείο πώλησης (ως τώρα φαρμακείο, αύριο ποιός ξέρει τι;) λόγω διεύρυνσης του ωραρίου! Αυτό λέω τόση ώρα..

Θεωρώ κακή πρακτική (κοινωνική, οικονομική κ.λ.π.) να επιτάσσει το κράτος ιδιώτη και να αυτοεγκλωβίζεται στις ορέξεις του. Τα είδαμε και στους γιατρούς αυτά με άλλες μορφές (διπλοθεσίες, ελεγκτές, ΚΕΠΑ κ.λ.π.). Αυτό το νόημα έχει η πρόνοια για εφημερεύον φαρμακείο του ΠΕΔΥ (κρατικό) ανά νομό.

2.) Αν αύριο απελευθερωθούν όλα κ τελείως, πότε θα διαβάζει αν όχι να ξεκουράζεται ο φαρμακοποιός επαγγελματίας υγείας κ όχι φαρμακομπακάλης;
(ρεαλιστική απάντηση παρακαλώ,όχι "φιλολογική")

Όποτε ξεκουράζομαι κι εγώ και χιλιάδες άλλοι ιδιώτες που ξυπνάμε στις 7 και γυρίζουμε στις 11 το βράδι. Δόξα τω Θεώ τα βγάζουμε πέρα, όχι βέβαια με άνεση ούτε με χλιδή (και καλώς).

3.) πως θα ευνοηθούν προσλήψεις/συστεγάσεις όταν ένας "θα τα κάνει όλα και θα συμφέρει" ;
* πως θα μπορεί να προστατεύεται ο συμβολικά παριστάμενος φαρμακοποιός-γλάστρα των 500Ε, του ΣΜ πχ; και πως θα το ανταγωνιστώ αυτό εγώ; 'Η θα βγάλω ρίζες στο φαρμακείο, ή θα αποκτηνωθώ και θ'αρχίσω να ψάχνω και γώ για καναν συνάδελφο για να εκμεταλλεύομαι. Πχ 4 ώρες τη Δευτέρα και άλλες 4 την Τετάρτη και να μου βγάζει τς διανυκτερέυσεις για 200Ε και πάει λέγοντας. Αφού οι εργασιακές σχέσεις κ οι κλαδικές μισθώσεις έχουν ξεχαρβαλωθεί, υπάρχουν πολλοί "συνάδελφοι" ή επίδοξοι επενδυτές / απρόσωπα συμφέροντα, που θα λειτουργήσουν ως ανθρωποφάγοι

Αν όμως θεσπισζόταν το 48ωρο ανά φαρμακοποιό, η υπερωριακή αμοιβή και η επισημοποίηση κάποιων υπηρεσιών, θα ήταν βιώσιμο και λογικό για πολλά φαρμακεία, να προσλάβουν ή να συνεταιριστούν με συναδέλφους, όχι απλά για να βγούν από την υποχρέωση αλλά για να αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα (= ανάπτυξη, όχι μόνο τεχνοκρατικά οικονομική αλλά και εργασιακή, κοινωνική και υγειονομική)

Όπως είπε και ο Διακομιστής, στα επαγγέλματα υγείας θα πρέπει να προωθούνται οι συνεργασίες. Ο ένας να καλύπτει τον άλλο. Αυτό ούτε στους γιατρούς έχει γίνει, ούτε βέβαια και στους φαρμακοποιούς. Νομίζω ότι είναι απαραίτητο και θα λύσει όλα τα προβλήματα που λέτε.

6 Μαρτίου 2014, 09:52:11
Απάντηση #537
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Επειδή ολα αυτά έχουν χιλιοειπωθει, να φτάσουμε στο κρίσιμο ερώτημα:
Πως ακριβώς φανταζεστε τον υγιη ανταγωνισμό οταν το βασικό προϊόν πώλησης ειναι σε διατίμηση;
Τόσο απλά ειναι τα πράγματα.

Αντε και άνοιξαν αλλα 5000 φαρμακεία στα ήδη υπάρχοντα.
Αν οι όροι ανταγωνισμού ειναι στο ποιος θα δουλεύει περισσότερες ώρες, ποιος θα χώσει τα περισσότερα λεφτά για την εικόνα του μαγαζιού,  η ποιος θα κάνει προσφορές στα παραφαρμακα, ε για ποια φαρμακευτική περίθαλψη μιλάτε;
Και τι ακριβώς κερδίζει ο ασθενής σε σχέση με σημερα; Ευκολότερη πρόσβαση σε φάρμακο απο 12000 φαρμακεία δεν υπαρχει πουθενά στον πλανήτη Γη.

Αφήστε πια την καραμέλα με τις συντεχνίες και τον κοσμάκη, εδώ ειναι συγκεκριμένα τα συμφέροντα που θέλουν να ανοίξουν και να επαναπροσδιορισουν μια αγορα, όχι με επιστημονικούς όρους, αλλα ξεκάθαρα με όρους ζούγκλας.

Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

6 Μαρτίου 2014, 10:27:23
Απάντηση #538
Αποσυνδεδεμένος

- Στην περίπτωση που ο φμφ συστεγάζεται ή το δίνει σε νεό συνάδελφο

Το πρόβλημα είναι το εξής: Από που κι ως πού αποκτά το δικαίωμα ο φμφ να επιλέγει εκείνος πού θα μεταβιβαστεί η κρατική άδεια; Από πού κι ως πού αποκτά ο φμφ το δικαίωμα να επιλέγει το ...τέκνο του ως διάδοχο του τίτλου ευγενείας της άδειας ιδρύσεως φαρμακείου;

μα είπαμε, η άδεια παραδίδεται στο κράτος (όπου το ΣΔΟΕ βλέπει αγγελίες "πωλείται άδεια" πάει για επίσκεψη/ψαρωτική συναλλαγή  8)) από κει κ περα, μπορεί να υπάρχει 1 έτος μεταβατική περίοδος / ¨κληρονομικότητας¨ γιατί αν κάποιος έχει χτίσει επιχείρηση 40 χρόνια, είναι εξίσου άδικο να του στερείς το δικαίωμα να την κεφαλοποιήσει στην έξοδο του. Το εμπόρευμα τι θα γίνει; Το πελατολόγιο/γνώσεις τοπικής αγοράς (ποιός παίρνει τι φάρμακα, τι αλλεργίες έχει , τι ΜΥΣΥΦΑ φάρμακα δεν μπορεί να πάρει οπότε και εναλλακτικές που τον καλύπτουν κλτ.) Αυτά τι γίνονται; Πέρα από πολύτιμες , επιχειρηματικά, πληροφορίες είναι και εξυπηρετικότατες για τον "νέο" και προς την ασφάλεια του υπάρχοντος τοπικου κοινού

'Οπως και να'χει (πέρα από πεποιθήσεις και εμπάθειες) χοντρικά υπάρχουν κάποιες "λυσεις" με αντίστοιχα προβληματα
α.) αν υπάρχουν χωροταξικοί περιορισμοί
- η κενή θέση κληρώνεται
- η κενη θέση αποδίδεται με επετηρίδα
- η κενή θέση μπαίνει σε διαγωνισμό (το πιο δίκαιο)
* παραμένει το θέμα του εμπορεύματος / πελατολογίου, αφού κατά πάσα πιθανότητα ο νέος θα πάει να αντικαταστήσει τον απερχόμενο, στο γνώριμο και καταξιωμένο σημείο πώλησης

β.) δεν υπάρχουν χωροταξικοί περιορισμοί, οπότε ο καθένας κάνει ότι γουστάρει

ψιλουποψιάζομαι πως οτιδήποτε μυρίζει φμφ σας βρωμάει  ::) και έχετε προδιαγεγραμένες αντιλήψεις κ πεποιθήσεις για όλα τα σχετικά θέματα.Δικαίωμά σας. Αν όμως καταργηθεί πχ το ιδιοκτησιακό, ή οι χωροταξικοί περιορισμοί ή απελευθερωθεί πλήρως το ωράριο και όλα αυτά τα οποία λέει η τρόικα, οι συνάδελφοι Φ.χωρίς Φ. μάλλον θα πέσουν θύματα πολλαπλού εργασιακού βιασμού. Απ'όλους.Μεγαλοσυμφέροντα και "συναδέλφους"

Αν όμως γίνουν κάποια απ'αυτά που υποστηρίζω εγώ, μάλλον όλο και περισσότεροι Φ χωρίς Φ. θα γίνουν συνέταιροι ή αξιοπρεπώς εργαζόμενοι υπό ΦμΦ (κ όχι άσχετο εργοδότη. Στο ΣΜ της γειτονιάς μου, δουλεύουν 4ωρα στα χαρτιά, και 6-8ωρα στην πραγματικότητα για 300Ε και "παίζουν" all-around μανάβικο, ταμεία, ταξινόμηση, "φουρνος" και πάει λέγοντας)

υγ
για τα υπόλοιπα κάποιο σχολιο; Είπαμε, τα παλιά έχουν συζητηθεί χίλιες φορές. Εγώ, επισης, σαν νέος στο επάγγελμα τι να προσθέσω σε αυτά. Αν θέλετε εσείς με την πείρα και τη γνώση βοηθείστε τη συζήτηση και προς τα νέα κ διαφαινόμενα προβλήματα
-----

Κύριε παρονομαστή

το φαρμακείο του ΠΕΔΥ και οι συνεργασίες, είναι ευχολόγια. Το κράτος δεν έχει να καλύψει απαραίτητα φάρμακα (αντικαρκινικά πχ) λόγω κόστους (μακάρι ναχει ρευστό κάποιος ΦμΦ για να βάλει πλατη και να περιμένει μήνες για μόνο 30Ε) και εσείς προτείνετε σα λογική λυση για όλους τους εμπλεκόμενους να κάτσει νασχολείται με τις διανυκτερέυσεις για να δίνει παρακεταμόλες 0.75Ε στις 3.00μμ (αντί να συνεχίσει να τις δίνει ο ΦμΦ , ΑΛΛΑ 0.75 + 1υπερωριακή αμοιβή για να μπορεί να συνεχίσει να βάζει και καμιά πλάτη για τα κενά του κράτους, αν όχι απλώς για να επιβιώσει); Τροικα κ κυβέρνηση, θέλουν να τα ξεχαρβαλώσουν όλα, για το συμφέρον και μόνο. Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο για τις οικονομικές πτυχές, για οτιδήποτε εργασιακό/υγειονομικό απέραντη , επιδεικτική αδιαφορία..

6 Μαρτίου 2014, 11:09:25
Απάντηση #539
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Κύριε παρονομαστή

Νομίζω ότι τουλάχιστον μπορούμε να καταλήξουμε σε μια minimum συμφωνία ότι οι μεταρρυθμίσεις είναι αναγκαίες για να παταχθούν φαινόμενα όπως Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος.

Eνδεικτικά αναφέρουμε:

ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ   
550.000 €
Σύνταγμα
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ με μεγάλο τζίρο κοντά στο Σύνταγμα, γνωστή επιχείρηση σε πολύ κεντρικό σημείο των Αθηνών 45 τ.μ. ισόγειο και 45 τ.μ. πατάρι με σίγουρο μεγάλο τζίρο άνω του 1.000.000€ ετησίως (120.000€ μηνιαίως προ κρίσεως, 80.000 - 90.000 e μηνιαίως τώρα)

Δευτέρα, 13 Ιαν 2014
Φαρμακείο   
400.000 €
Κολωνάκι
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ στο Κέντρο Αθήνας, με καλούς τζίρους, πωλείται, τιμή 400.000€ , 18:00-22:00

Πειραϊκή
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ με άδεια, μονοεδρικό, με πλήρη εξοπλισμό και εμπόρευμα, εν λειτουργία και 650€ ενοίκιο, τιμή 280.000€.

Πέμπτη, 13 Φεβ 2014
Φαρμακείο   
160.000 €
Αργυρούπολη
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ με υψηλό τζίρο, σε πολύ καλή θέση, στην Αργυρούπολη, τιμή 160.000€

Φαρμακείο   
100.000 €
Νομός Λακωνίας
ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ μονοεδρικό σε πολύ τουριστικό μέρος, τιμή 100.000€

κ.α.

« Τελευταία τροποποίηση: 6 Μαρτίου 2014, 11:47:40 από Ο διακομιστής »

Λέξεις κλειδιά: παρατηρητήριο watch φαρμακοποιοί 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3812 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Φεβρουαρίου 2012, 15:46:13
από carlita
0 Απαντήσεις
4825 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Απριλίου 2012, 22:22:35
από carlita
0 Απαντήσεις