ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε θέματα άλλων ειδικοτήτων

Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch

<< < (12/283) > >>

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυγνώμη κιόλας προκαταβολικά, αλλά μήπως υπάρχει περίπτωση να τα μάζευαν με απλή ιατρική συνταγή (private -όχι ταμείου);

--- Τέλος παράθεσης ---
Μια παλαιότερη πρότασή μου στο φόρουμ ήταν η θέσπιση υποχρεωτικής ηλεκτρονικής συναγής για όλα τα φάρμακα για τα οποία απαιτείται ιατρική συνταγή, ανεξάρτητα από το αν καλύπτονται ή όχι για δύο λόγους:
1) Έλεγχος της ιατρικής συνταγογραφίας (και κατ΄ επέκταση της φορολόγησης)
2) Έλεγχος της χορήγησης φαρμάκων (πλην ΜΗΣΥΦΑ) από τους φαρακοποιούς.

tasath:
Αν ίσχυε αυτό, τότε απλά δεν θα είχε φτάσει η φαρμ. δαπάνη τόσο ψηλά, δεν θα υπήρχαν τόσα φαρμακεία, αλλά και τόσα "συνέδρια" για τους συνταγογράφους...
Κοινώς δεν θα ήταν η Ελλάδα το Ελντοράντο των εταιρειών...

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣυγνώμη κιόλας προκαταβολικά, αλλά μήπως υπάρχει περίπτωση να τα μάζευαν με απλή ιατρική συνταγή (private -όχι ταμείου);
Εντάξει, το γεγονός ότι δεν απαντάνε οι φαρμακοποιοί στο φόρουμ, δεν είναι εκδήλωση αδυναμίας, cool out & back off στην τελική.

--- Τέλος παράθεσης ---
Στο συγκεκριμένο κύκλωμα δεν υπάρχει περίπτωση να τα μάζευαν με απλή συνταγή, το ξέρουμε όλοι.
Αν η απλή συνταγή έμενε σε κάθε εκτέλεση στο φαρμακείο για μελλοντικό έλεγχο (όπως πρότεινα, δεν ξέρω αν επιβάλλεται) και δεν επιστρεφόταν στον πελάτη τότε οι "αντιπρόσωποι" που σκουπίζουν την αγορά θα χρειαζόταν για κάθε σκεύασμα νέα (πρωτότυπη) συνταγή για να το αγοράσουν. Ποιός γιατρός θα έδινε τόσες "ακάλυπτες" συνταγές με την πιθανότητα ελέγχου;
Φυσικά και η πρόταση του Βασίλη για την υποχρεωτική ηλεκτρονική καταχώρηση της συνταγής ακόμη κι αν ο ασθενής αγοράσει εξολοκλήρου τα φάρμακα είναι πιο ολοκληρωμένη αλλά πιο δύσκολη στην εφαρμογή.

Denominator:
Η πρόταση για την υποχρεωτική ηλεκτρονική συνταγή για όλα τα φάρμακα πλην των ΜΗΣΥΦΑ (ανεξαρτήτως αν καλύπτονται από ταμείο ή όχι) έχει να κάνει και με τη διαείρηση των κουπονιών. Με ένα τέτοιο σύστημα, το οποίο θα υποχρεώνει το φαρμακοποιό να επικολλά το κουπόνι σε κάθε πρίπτωση, αυξάνεται κατακόρυφα η ιχνηλασιμότητα και πατάσσεται η παράπλυρη διακίνηση φαρμάκων εκτός Ελλάδας.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Δημοσιεύθηκε 30/01/2013

“Χάρη στο πατρικό μου σπίτι στα Κύθηρα έσωσα το δικό μου φαρμακείο και της γυναίκας μου”!  Την αποκάλυψη αυτή έκανε στην ιστοσελίδα μας, toxrima.gr, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής Κωσταντίνος Λουράντος, λέγοντας ότι ενώ αποφάσισε να πουλήσει το πατρικό του σπίτι, προκειμένου να αγοράσει ένα άλλο σπίτι για το παιδί του, τελικώς η κρίση και ο ΕΟΠΥΥ τον “λύγισαν”, με αποτέλεσμα να διαθέσει όλο το ποσό που πήρε για να σώσει τα δύο φαρμακεία της οικογένειας.

“Η κατάσταση είναι τραγική σημειώνει χαρακτηριστικά και καθημερινά πλέον στα γραφεία του Φαρμακευτικού Συλλόγου μας φθάνουν κατά εκατοντάδες οι κατασχέσεις των προμηθευτών εις βάρος των φαρμακείων”.

Και εξηγεί πολλοί απλά, ότι οι προμηθευτές δεσμεύουν τα χρήματα που πρόκειται να πάρουν τα φαρμακεία από τον ΕΟΠΥΥ, όταν τα πάρουν. “Είμαστε Ιανουάριο και οι τελευταίες πληρωμές έγιναν τον Σεπτέμβριο” τονίζει ο ίδιος εκτιμώντας πλέον το χρέος προς τα φαρμακεία στο 1 δισ. ευρώ.

Πλέον το 30% των φαρμακείων της χώρας ετοιμάζεται να βάλει λουκέτο, ενώ τις περισσότερες φουρτούνες τις έχουν οι μεγάλες επιχειρήσεις που έχουν ανοιχτεί με πολλές επενδύσεις. Και μας αποκαλύπτει από τη θέση που βρίσκεται το μεγαλύτερο χρέος που έχει φθάσει στα αφτιά του για φαρμακείο των Αθηνών είναι 7 εκατ. ευρώ.

Δεν είναι μόνο οι οφειλές του ΕΟΠΥΥ το μοναδικό αγκάθι του κλάδου κατά τον Κ. Λουράντο, αλλά και το γεγονός ότι τα φαρμακεία πωλούν σήμερα σκευάσματα σε πολύ χαμηλότερη τιμή από αυτή που τα αγόρασαν.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση