Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
16 Νοεμβρίου 2024, 08:30:21

Ψηφοφορία

Πρέπει να ανοίξει πλήρως το επάγγελμα του φαρμακοποιού στην Ελλάδα;

Ναι
Όχι

Αποστολέας Θέμα: Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch  (Αναγνώστηκε 811905 φορές)

0 μέλη και 4 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

24 Μαρτίου 2014, 10:55:03
Απάντηση #585
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Νέα σφοδρή επίθεση Λουράντου κατά Θεοδοσιάδη!

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Παραποίησε και απέκρυψε τις αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης των φαρμακοποιών που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Μαρτίου, ο ΠΦΣ με πρωτοβουλία του Πρόεδρου κ. Κυριάκου Θεοδοσιάδη,σύμφωνα με τις καταγγελίες του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής(ΦΣΑ).

Της Νικολέτας Ντάμπου

”Πρόκειται για μία προσωπική πρακτική του κ. Κυριάκου Θεοδοσιάδη με σκοπό να μην δημοσιοποιήσει τις αποφάσεις του κλάδου των φαρμακοποιών και δημιουργήσει προεκλογικά πρόβλημα στην κυβέρνηση και συγκεκριμένα στον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη ‘’ δηλώνει στο Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ο κ. Κωνσταντίνος Λουράντος – Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής . Ενώ κάνει λόγο ο κ. Λουράντος για εξυπηρέτηση προσωπικών συμφερόντων του Πρόεδρου ΠΦΣ, τονίζοντας ότι ‘’ Θέλει να είναι αρεστός προς την κυβέρνηση μήπως τον τοποθετήσουν πρόεδρο σε κάποιο δημόσιο οργανισμό , όπως έγινε και με τον κ. Αμπατζόλγου ο οποίος τοποθετήθηκε, πρόεδρος στον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού. Δυστυχώς αυτό δείχνει η συμπεριφορά του και οι αποφάσεις του κ. Θεοδοσιάδη ‘’

Στην γενική Συνέλευση του ΠΦΣ οι αποφάσεις πάρθηκαν ομόφωνα με μόνους διαφωνούντες το κόμμα του ΚΚΕ οι οποίοι ήθελαν να συνεχιστούν οι απεργίες. Παρόλα αυτά ο Πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιαδης αποφάσισε να εκδώσει δελτίο Τύπου στο οποίο δεν αναφέρονται οι αποφάσεις της συνέλευσης, όπως τονίζει ο ΦΣΑ. Ενώ αναγράφεται ότι ‘’Οι φαρμακοποιοί είναι έτοιμοι για απεργιακές κινητοποιήσεις εφόσον το νομοσχέδιο Χατζηδάκη που περιλαμβάνει την συμφωνία Κυβέρνησης και Τρόικας κρύβει παγίδες ή θίγει το νομικό πλαίσιο λειτουργίας των φαρμακείων’’

Τα παραπάνω διαψεύδει ο Πρόεδρος του ΦΣΑ όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι ‘’αποφασίζεται 24ωρη πανελλαδική απεργία την ημέρα ψήφισης, του οποιουδήποτε Νομοσχεδίου περιλαμβάνει άρθρα με προτάσεις για τα φάρμακα και τα Φαρμακεία που περιγράφονται μέσα στο κείμενο που προβάλλεται ως “Έκθεση” ΟΟΣΑ. Την ημέρα εκείνη θα λάβει χώρα πανελλαδική συγκέντρωση του κλάδου έξω από τη Βουλή και αντιπροσωπία του κλάδου θα βρίσκεται εντός Βουλής για κατάθεση απόψεων’’

ΠΦΣ

Από την πλευρά του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος(ΠΦΣ) αναφέρει, επίσης,στο δελτίο Τύπου ότι ”Σε έκτακτη γενική συνέλευση του ΠΦΣ οι φαρμακοποιοί εμφανίστηκαν ενωμένοι και εν αναμονή της γνωστοποίησης του σχεδίου νόμου που θα έρθει στη Βουλή, βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα.Στην συνεδρίαση που κράτησε περισσότερο από 6 ώρες, αποφασίστηκε πως αν στο νομοσχέδιο που θα έρθει την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή, θίγεται το καθεστώς λειτουργίας των φαρμακείων, θα υπάρξει άμεση και δυναμική απάντηση με απεργιακές κινητοποιήσεις.Ο ΠΦΣ έχει τονίσει με κάθε τρόπο αλλά και με σαφή και αξιόπιστα επιχειρήματα πως αποκρούει την έκθεση του ΟΟΣΑ η οποία είναι δομημένη και γραμμένη κατά παραγγελία συγκεκριμένων συμφερόντων και υιοθέτησε το Υπουργείο Ανάπτυξης και η Τρόικα”

ΦΣΑ

Από την άλλη πλευρά ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής(ΦΣΑ) σε ανακοίνωση του σημειώνει ότι στην Γενική Συνέλευση του ΠΦΣ αποφασίστηκαν ομόφωνα και τα παρακάτω:

Οι φαρμακοποιοί δεν συμφώνησαν ποτέ με την χορήγηση των Μη Συνταγογραφουμένων Φαρμάκων, από τα φαρμακεία για ένα τρίμηνο, όπως ισχυρίζεται ο Υπουργός Υγείας, ώστε να διαπιστωθεί ο ανταγωνισμός, να αποδειχθεί ότι δεν είναι καρτέλ και με αυτόν τον τρόπο να παραμείνουν στην κατοχή τους. Τα προϊόντα αυτά είναι φάρμακα, συνταγογραφούνται και απλά δεν αποζημιώνονται από τα ασφαλιστικά ταμεία. Τα Μ.Υ.ΣΥ.ΦΑ οφείλουν να έχουν διατιμημένη σταθερή τιμή την οποία να ορίζει το κράτος όπως κάνει και για όλα τα υπόλοιπα φάρμακα. Η δήθεν τρίμηνη παραμονή τους στα φαρμακεία θα αποτελέσει το άλλοθι για να οδηγηθούν στα super markets με απελευθερωμένη τιμή, οδηγώντας τα εκ του ασφαλούς στις αυξημένες τιμές της υπόλοιπης Ευρώπης.
Διαφωνούν με το πακέτο μέτρων που προσπαθούν να περάσουν μέσω της έκθεσης του ΟΟΣΑ, το οποίοπουθενά δεν εφαρμόζεται στο σύνολό του και αποτελεί την πηγή της καταστροφής της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης της Χώρας και όχι μόνο.

Διαφωνούν με την απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των φαρμακείων και προτείνουν 48ωρο ανώτατο μέσο εβδομαδιαίο ωράριο λειτουργίας Φαρμακείων. Το ωράριο μέσα στο πλαίσιο αυτό θα είναι ενιαίο και οι ημέρες και ώρες που θα περιλαμβάνει θα προσαρμόζονται ανά περιοχή της χώρας, ανάλογα με τις τοπικές ιδιαιτερότητες, με απόφαση των οικείων Φαρμακευτικών Συλλόγων σε συνεργασία με την Πολιτεία. • Οι φαρμακοποιοί είναι εντελώς αντίθετοι σε οποιαδήποτε μεταβολή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των φαρμακείων και στην είσοδο οποιονδήποτε ιδιωτικών κεφαλαίων που ανατρέπουν την ιδιοκτησία του φαρμακείου από τον φαρμακοποιό.

Τα 11.000 Φαρμακεία της Ελλάδας, ως σημεία Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης, με οργανωτική ευθύνη του ΠΦΣ και των τοπικών Φαρμακευτικών Συλλόγων θα καταστούν, αρχής γενομένης των προσεχών ευρωεκλογών και εκλογών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, σε μόνιμα εκλογικά κέντρα εναντίον οποιουδήποτε βουλευτή υπερψηφίσει το οποιοδήποτε άρθρο σε οποιοδήποτε Νομοσχέδιο περιλαμβάνει προτάσεις για τα φάρμακα και τα Φαρμακεία που έχουν περιγραφεί σε αυτό το κείμενο που προβάλλεται ως “Έκθεση ΟΟΣΑ”.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

25 Μαρτίου 2014, 09:31:35
Απάντηση #586
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Σε απεργία διαρκείας προχωρούν από Τετάρτη οι φαρμακοποιοί καθώς θεωρούν ότι η κυβέρνηση και η ηγεσία του υπουργείου Υγείας δεν τήρησε τις υποσχέσεις της και τελικά οι προτάσεις της Τρόικας υιοθετούνται αλλά με ...λαίτ τρόπο. "Υπερβάλετε" διαμηνύει ο Άδωνις Γεωργιάδης ο οποίος θεωρεί ότι ο κλάδος γλίτωσε τα χειρότερα από τις διαπραγματεύσεις του.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πάντως σημειώνει ότι θα βάλει φραγμούς σε διάφορες ρυθμίσεις που προωθούνται όπως στο δικαίωμα να ανοιγει ένας φαρμακοποιός περισσότερα από ένα φαρμακεία. "Θα μπορεί το πολύ μέχρι τέσσερα" σημειώνει ο υπουργός Υγείας.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Αναβρασμός επικρατεί στους κόλπους των φαρμακοποιών μετά τη συμφωνία κυβέρνησης τρόικας. Αν και για το επόμενο διάστημα ο κλάδος φαίνεται πως δεν  τη …γλιτώνει από τα χειρότερα, οι επικεφαλής συνδικαλιστές ζητούν την παραίτηση Άδωνι :D και προσανατολίζονται από αύριο Τετάρτη 26 Μαρτίου σε απεργία διαρκείας.

Και αυτό γιατί θεωρούν ότι ανατράπηκε η αρχική συμφωνία μέσα από την οποία τελικά προωθούνται σειρά δραματικών αλλαγών για  τον κλάδο όπως αυτή των ΜΗΣΥΦΑ. Μετά από αυτή την εξέλιξη αποφασίστηκε ο κλάδος να κατεβάσει ρολά σε όλη την χώρα.

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου  κ. Κ. Θεοδοσιάδης, από 1η Ιανουαρίου του 2017 αναμένεται με το εν λόγω νομοσχέδιο να απελευθερωθούν πλήρως  οι τιμές των Μη Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ), τόσο στη χονδρική όσο και στη λιανική.

Ενδεικτικά ανέφερε πως "Χίλια φάρμακα, όσα σήμερα δεν αποζιώμονται σήμερα, θα κοστολογούνται σε όποια τιμή επιθυμεί ο βιομήχανος. Έως τότε διατηρούν την παρούσα τιμή", υποστήριξε ο κ. Θεοδοσιάδης.

Παράλληλα οι νομοθετικές ρυθμίσεις δίνουν τη δυνατότητα σε όποιο φαρμακοποιό  επιθυμεί να διαθέτει αναρίθμητες άδειες ιδρύσεως φαρμακείων επιθυμεί. "Ο οικονομικά ισχυρός φαρμακοποιός θα μπορεί να έχει όσα φαρμακεία θέλει, αλλά και ένας μη φαρμακοποιός μπορεί να εξαγοράσει έως 99% φαρμακείων σε απεριόριστο αριθμό", τόνισε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου φαρμακευτικού Συλλόγου .

Εκτός αυτού με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις και παρά τις αντιθέτου διαβεβαιώσεις τόσο του Άδωνι Γεωργιάδη όσο και του Κωστή Χατζηδάκη, επιτρέπεται η λειτουργία φαρμακείου σε σούπερ μάρκετ. "Το νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα συστέγασης φαρμακείου σε κατάστημα, σούπερ μάρκετ ή παιχνιδάδικο", υπογράμμισε ο κ. Θεοδοσιάδης με έντονο εκνευρισμό κάνοντας μάλιστα λόγο για συγκεκριμένα συμφέροντα καλώντας ταυτόχρονα τον υπουργό Υγείας να εκφράσει ξεκάθαρα την αντίθεση του με τις αλλαγές, με δεδομένη την άποψη του, που θέλει το φάρμακο να αποτελεί ζήτημα δημόσιας Υγείας.

Μάλιστα, ο κ. Θεοδοσιάδης δεν δίστασε να καλέσει τον κ. Γεωργιάδη είτε να αποδεχθεί τις διατάξεις και να τις υπογράψει είτε να διαφωνήσει ανοικτά και να μην τις στηρίξει, λέγοντας πως "υπάρχει πάντα και ο δρόμος της παραίτησης".

ωράριο- παγίδα

Μια άλλη παγίδα που βλέπουν οι φαρμακοποιοί είναι στη ρύθμιση με το διευρυμένο ωράριο για το οποίο εκτιμούν ότι θα είναι μια ακόμη ταφόπλακα ειδικά για τα μικρά φαρμακεία.
Γι αυτό και προτείνουν 48ωρο ανώτατο μέσο εβδομαδιαίο ωράριο λειτουργίας Φαρμακείων.

«Το ωράριο μέσα στο πλαίσιο αυτό θα είναι ενιαίο και οι ημέρες και ώρες που θα περιλαμβάνει θα προσαρμόζονται ανά περιοχή της χώρας, ανάλογα με τις τοπικές ιδιαιτερότητες, με απόφαση των οικείων Φαρμακευτικών Συλλόγων σε συνεργασία με την Πολιτεία» υπογραμμίζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Να σημειωθεί ότι με βάση τις ρυθμίσεις που προωθούνται και τις οποίες φοβούνται οι φαρμακοποιοί, όσοι σήμερα ακολουθούν διευρυμένο ωράριο το οποίος όμως πρέπει να δηλώνουν στους αρμόδιους φορείς, στο μέλλον θα έχουν τη δυνατότητα να ανοίγουν όποτε το επιθυμούν χωρίς να χρειάζεται ειδική δήλωση.

25 Μαρτίου 2014, 20:34:03
Απάντηση #587
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

(από μπλογκ φμφ ενδιαφέροντος)

Λάβαμε και δημοσιεύουμε επιστολές συναδέλφων απηυδισμένων από την κρατική αδιαφορία και την απλόχερη παράδοση από μεριάς κυβέρνησης του φαρμακείου της γειτονιάς, του φαρμακείου της ακριτικής περιοχής, στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα πολυεθνικών εταιρειών.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση στο νομοσχέδιο που κατατίθεται τις επόμενες μέρες στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος θέλοντας να εφαρμόσει την περιβόητη «εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ», νομοθετεί το τέλος του ελληνικού φαρμακείου όπως έως τώρα το γνωρίζαμε.

:-* Καταργεί κάθε διάταξη που αφορά ωράριο λειτουργίας, άδεια ίδρυσης φαρμακείου, αποστάσεις,
 :-* δίνει τη δυνατότητα στα σούπερ μάρκετ να έχουν το δικό τους φαρμακείο, αλλά
 :-* προωθεί και την είσοδο στην ιδιοκτησία μη φαρμακοποιών σε φαρμακεία, ενώ
 :-* παύει τον περιορισμό ένα φαρμακείο ανά φαρμακοποιό.
 :-* Καταργεί τη σταθερή τιμή στα ΜΥΣΥΦΑ και
 :-* δημιουργεί συνθήκες δήθεν ελεύθερης αγοράς με προφανή σκοπό να αυξηθούν μακροπρόθεσμα οι τιμές στα φάρμακα που πληρώνει ο πολίτης από την τσέπη του και με τον τρόπο αυτό να αυξηθούν τα κέρδη των φαρμακοβιομηχάνων.

Οι επιστολές που λαμβάνουμε από φαρμακοποιούς είναι πολλές, απομονώσαμε δύο συγκεκριμένες και σας τις δημοσιεύουμε:

Εχω φαρμακειο σε χωριο του εβρου κατω των 100 κατοικων κοντα στα συνορα,158 λεει η απογραφη αλλα οι μονιμοι ειναι πολλοι λιγοτεροι.,εξυπηρετω τριγυρω χωρια και οικισμους και που οχι σουπερ μαρκετ,ουτε καφενειο δεν υπαρχει!!!!εξυπηρετω χωρια σε ακτινα 40 χιλιομετρων και βαλε απο το φαρμακειο που δεν εχουν προσβαση σε κτελ γιατι πολυ απλα εν ετει 2014 δεν υπαρχει καν δρομος,μονο χωματοδρομοςεχω χασει πανω απο 2000 ευρω σε εμπορευμα λογω των διακοπων ρευματος στην περιοχη κ παρολο που δικαιωθηκα απο το συνηγορο του πολιτη τη ζημια την απορροφησα εγω.κανω 90 χιλιομετρα τη μερα για να παω και να ερθω απο το φαρμακειο μου.διανυω 90 χιλιομετρα διαδρομη σε βουνο που κλεινει το χειμωνα λογω πυκνης χιονοπτωσης και εχω φυγει 2 φορες απο το δρομο λογω παγου προκειμενου να μη μεινει ουτε μια μερα η περιοχη χωρις φαρμακο !!εργαζομαι 12 ωρες την ημερα 5 μερες την εβδομαδα αδιαλλειπτα απο τα 24 μου και ειμαι 30 ,προσωπικη ζωη δεν ξερω τι σημαινει!! ο αγροτικος ερχεται λιγες ωρες την ημερα και υπηρξε περιοδος που μειναμε 2 μηνες χωρις γιατρο,το προσεχες διαστημα θα ξαναφυγει με αδεια και θα μεινουμε 5 μηνες χωρις ιατρικη καλυψη !!αν κλεισω και εγω δεν θα υπαρχει ΤΙΠΟΤΑ!!μεχρι και για φαξ σε εμενα ερχονται.και για οσους προτρεξουν και σχολιασουν το τι εκαναν αυτοι οι ανθρωποι πριν ανοιξεις θα σας πω οτι οταν ερχονταν τα πρωτα βιβλιαρια και πηγαινα να τα σφραγισω διαπιστωνα οτι πολλοι με χρονιες ασθενειες επαιρναν φαρμακα καθε 3-4 μηνες. οταν τους ρωταγα γιατι δεν τα παιρνουν καθε μηνα μου απαντουσαν οτι αν τυχαινε να κατεβουν στην πολη τα επαιρναν.....η προσβαση στο φαρμακο και το δικαιωμα στην υγεια εξαρτωνταν απο την τυχη!!επισης το 2008 δεν υπηρχε μνημονιοδεν υπηρχε οικονομικη δυσπραγια,οι περισσοτεροι δουλευαν σε οικοδομες (τωρα ειναι ολοι σε ταμειο ανεργιας η εφυγαν στο εξωτερικο και οσοι εμειναν εχουν χασει την ασφαλιστικη ικανοτητα) μου λεει φιλος μου οτι το 1980 η ορεστιαδα δεν ειχε κεντρο υγειας και του απαντησα οτι το 1960 ο μο ζωης ηταν δεκα χρονια πιο κατω.η αυξηση του μο ζωης οφειλεται κατα κυριο στη υπαρξη τις ιατροφαρμακευτικης περιθαλψης!!οφειλεται στο οτι ανοιξαν αγροτικα ιατρεια και φαρμακεια σε ολη την Ελλαδα και στην ανακαλυψη νεων φαρμακευτικων μοριων κ διαγνωστικων εξετασεων.Εκτος αν θελουν καποιοι να μας γυρισουν 20 χρονια πισω και να μας κατεβασουν κατω απο τη σαχαρα!!για του φιλους που μου λενε οτι αδικω τον εαυτο μου με την επιλογη του τοπου εργασιας που εκανα απαντω πως μπορει τα κριτηρια αδειοδοτησης να μη μου επετρεψαν να εχω να ιδρυσω φαρμακειο σε αστικο κεντρο για να βολεψω τον εαυτο μου αλλα δεν περναει μερα που να μην εισπραξω εκδηλωση αγαπης και ευγνωμοσυνης απο τους πολιτες που μου λενε μας εσωσες εδω που ηρθες.και θα επρεπε να ειμαι η πρωτη που θα πανηγυριζα τωρα που με τη δηθεν απελευθερωση θα μπορω να μεταφερθω οπου θελω αλλα δε χρειαζεται να εισαι διορατικος για να καταλαβεις οτι αυτη η απορρυθμιση δεν αποβλεπει στη βελτιωση των συνηκων εργασιας μου αλλα κυριολεκτικα στοχευει να μας αφανισει γιαυτο σπαραζω!!το φαρμακειο μου το πληρωσα με αιμα στην κυριολεξια!!ο πατερας μου "εφυγε" κυριακη μεσημερι πανω στο τιμονι καθως πηγαινε φαρμακο για κυστικη ινωση για κοριτσακι που κινδυνευε καθως το φαρμακο ηταν καιρο σε ελλειψη κ προειδοποιησα την εταιρια για την κρισιμοτητα της καταστασης!!το φαρμακο βρεθηκε κυριακη μεσημερι, το κοριτσι σωθηκε, ο πατερας μου πεθανε.εχω στειλε 2 ξεχωριστες καταγγελιες για ασθενη που επαιρνε ορφανο φαρμακο.την πρωτη φορα σε ιφετ επειδη δεν το εβρισκα τη δευτερη φορα σε εοπυυ γιατι το βρηκαμε σε συνθηκες ελευθερης ευρωπαικης αγορας κ της εβγαινε συμμετοχη 300 ευρω που αδυνατουσε να πληρωσει.με τις δικες αποκλειστικα ενεργειες και αφου η συναδελφος στο φαρμακειο του εοπυυ με χαρακτηρισε απαραδεκτη για την πιεση που της ασκουσα η ασθενης προμηθευεται πλεον το φαρμακο απο το φαρμακειο του εοπυυ δωρεαν!!προσοχη δεν ηταν φυκ ,ηταν 15 ενεσεις το μηνα ,85 ευρω εκαστη, χαρισα τζιρο 15000 ευρω το χρονο γιατι ειμαι αναλγητη κατα πολλους και μπορω να αντικατασταθω απο σουπερ μαρκετ!!για οσα λεω εχω στη διαθεση μου μειλ και χαρτια απο ιατρους και φορεις που επιβεβαιων την ακριβεια των παραπανω.οι φιλοι κ συναδελφοι που με γνωριζουν προσωπικα με καλουν σε συνεδρια για να ακουστει τι σημαινει να διατηρεις αγροτικο φαρμακειο υπο αυτες τις συνθηκες αλλα εγω μιλουσα γενικα φοβουμενη μην κατηγορηθω για προσωπικη προβολη. ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ,ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΛΕΩ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΑ!!ΚΑΙ ΟΙ ΙΘΥΝΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΝΟΜΟΘΕΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΜΟΥ ΑΣ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΟΥΝ ΣΕ ΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΜΟΥ ΟΤΙ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΩ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΕΓΩΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΥΓΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ!! ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΓΡΑΜΜΕΝΟ ΜΥΝΗΜΑ ΔΕ ΣΑΣ ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΑ ΜΕ ΕΔΙΩΞΑΝ!!!

Ε.Τ.
Φαρμακοποιός - Μικρό Δέρειο, Σουφλί Έβρου
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Μαρτίου 2014, 20:49:43 από Ο διακομιστής »

25 Μαρτίου 2014, 21:32:32
Απάντηση #588
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Για να δείτε πόσο μπαρούφα είναι το άνοιγμα των επαγγελμάτων στην Ελλάδα και τη μανία της πολιτείας να ασχολείται μόνο με φαρμακεία...

Σε εσωτερικό διαγωνισμό για προσλήψεις υπαλλήλων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προχώρησε το Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας (Τ.Υ.Π.Ε.Τ.).

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο τέκνα εργαζομένων ή συνταξιούχων στην Ε.Τ.Ε., στο Τ.Υ.Π.Ε.Τ. και στους συλλόγους Ε.Τ.Ε. και μόνο σε μία από τις κατηγορίες προκήρυξης.

« Τελευταία τροποποίηση: 25 Μαρτίου 2014, 21:34:48 από ΑΡΗΣ »
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

25 Μαρτίου 2014, 21:54:24
Απάντηση #589
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Για να δείτε πόσο μπαρούφα είναι το άνοιγμα των επαγγελμάτων στην Ελλάδα και τη μανία της πολιτείας να ασχολείται μόνο με φαρμακεία...

Πες τα, γιατί θέλουν να μας πείσουν ότι ζούμε στη χώρα της απέραντης ισονομίας και ελευθερίας...
Εδώ και 5 χρόνια, το απέραντο δημόσιο (ευρύτερο και μη) ζει και βασιλεύει και όλοι οι άλλοι σφαζόμαστε μεταξύ μας.
Στο τέλος θα είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά του πλοίου, εκείνη που μπαντάρει. Απέναντι οι "συστημικοί".
Μπουμπούκος γιοκ. Τσεκούρι τώρα.

25 Μαρτίου 2014, 21:55:00
Απάντηση #590
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Αν δεν κάνω λάθος, η Εθνική Τράπεζα είναι Α.Ε., εισηγμένη στο χρηματιστήριο.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν είναι κατάπτυστη η πολιτική ευνοιοκρατίας και νεπωτισμού που ακολουθεί στο θέμα των προσλήψεων της. Απλά, είναι κάτι διαφορετικό από αυτό που συμβαίνει με τους φμφ, που αποτελούν συν τοις άλλοις και επιστημονικό επάγγελμα.

25 Μαρτίου 2014, 21:58:39
Απάντηση #591
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Αν δεν κάνω λάθος, η Εθνική Τράπεζα είναι Α.Ε., εισηγμένη στο χρηματιστήριο.

Η ΕΤΕ είναι ΑΕ και εισηγμένη. Τα προσχήματα τηρούνται.
Και οι πέτρες γνωρίζουν ότι, η εθνική και οι θυγατρικές της (π.χ. ΕΤΕ ασφαλιστική) ήταν και είναι επί χρόνια άντρα κομματο-συνδικαληστών, ευνοούμενων, ημέτερων και λοιπών καλόπαιδων.
Τους οποίους πληρώναμε και πληρώνουμε ποικιλοτρόπως (π.χ. ανακεφαλαιοποίηση που πέφτει στο χρέος).

Το λέω ευθέως: το ευρύτερο δημόσιο και οι ΔΕΚΟ ήταν και είναι η μεγαλύτερη πληγή της χώρας. Εισηγμένη η μη.
« Τελευταία τροποποίηση: 25 Μαρτίου 2014, 22:06:43 από tasath »

25 Μαρτίου 2014, 22:03:39
Απάντηση #592
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Ο Άδωνις Γεωργιάδης πάντως σημειώνει ότι θα βάλει φραγμούς σε διάφορες ρυθμίσεις που προωθούνται όπως στο δικαίωμα να ανοιγει ένας φαρμακοποιός περισσότερα από ένα φαρμακεία. "Θα μπορεί το πολύ μέχρι τέσσερα" σημειώνει ο υπουργός Υγείας.

Εγώ τι αντιλαμβάνομαι:
Αν αυτή η "ευχέρεια" συνοδεύεται από τη ΜΗ άρση των πληθυσμιακών κριτηρίων (όπως φημολογείται) βάσει των οποίων βγαίνουν οι άδειες, αντιλαμβάνεστε τι πάει να γίνει.
Ένας "λεφτάς" φαρμακοποιός η "φαρμακοποιός-αχυράνθρωπος-συνέταιρος" θα σκουπίζει τις διαθέσιμες άδειες. Με τι κριτήρια άραγε;
Και αντί να τις πάρουν 4 ανεξάρτητοι (αλλά μη προνομιούχοι), τις παίρνει ένας.

Και μου λέτε για άνοιγμα επαγγέλματος;

26 Μαρτίου 2014, 10:28:48
Απάντηση #593
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Αυστηρή προειδοποίηση Άδωνι προς φμφ: Αν συνεχίσετε έτσι, αλλάζω στάση και σας αντεπιτίθεμαι!

Ξεκινούν σήμερα τα λουκέτα διαρκείας στα φαρμακεία της χώρας με εξαίρεση όμως τους φαρμακοποιούς της Αττικής που διαφοροποιούνται από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο και αποφασίζουν σήμερα το απόγευμα για την έναρξη του δικού τους αγώνα. Άδωνις: «Αν συνεχίσετε, θα αλλάξω στάση!»
Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Το νέο μέτωπο για την κυβέρνηση μετά την υπόθεση με το γάλα και τα ταξί άνοιξε για την κυβέρνηση εν μέσω προεκλογικών διεργασιών. Οι φαρμακοποιοί είναι στα κάγκελα και ξεκινούν σήμερα κινητοποιήσεις διαρκείας.

Όμως ο κλάδος έχει μοιραστεί στα δύο με τον Σύλλογο των φαρμακοποιών της Αττικής να διαφοροποιείται. Είναι ενδεικτικό ότι σήμερα τα φαρμακεία της πρωτεύουσας είναι ανοικτά καθώς και σε κάποιες άλλες πόλεις της χώρας. Ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής συνεδριάζει το απόγευμα για να λάβει τις δικές του αποφάσεις.

Ενδεικτικά είναι τα όσα αναφέρει ο Πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής  Κώστας Λουράντος ο οποίος επιδιώκει να τραβήξει το δικό του μοναχικό δρόμο αμφισβητώντας τις ενέργειες της ηγεσίας του Πανελλήνιου φαρμακευτικού συλλόγου (ΠΦΣ).

«Δεν συμμετέχω σε παιχνίδια .... και προσωπικές εκτιμήσεις! Δεν εμπιστεύομαι κανέναν Υπουργό και "αποκλειστικό" συνομιλητή του....
Δεν πιστεύω σε απεργιακές κινητοποιήσεις που χωρίζουν τους δήθεν ... Υπουργούς σε "καλούς" και "κακούς" και που με αυτό τον τρόπο χάνουν το πραγματικό τους νόημα!
Αρνούμαι όμως και να υποκύψω σε...... εκβιασμούς .... και τετελεσμένες αποφάσεις.

Οι προηγούμενες κινητοποιήσεις του Π.Φ.Σ. απέδειξαν αυτό που όλοι γνωρίζουμε:
Η ΗΓΕΣΙΑ ΔΕΝ ΕΜΠΝΕΕΙ!!! Αυτή που μας έφερε ως εδώ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΗΓΗΘΕΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑ! Ο Αγώνας όμως χρειάζεται ».

Πάντως οι φαρμακοποιοί δεν είναι τυχαία στα κάγκελα καθώς άλλα τους υποσχέθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι θα γίνουν και άλλα γίνονται :-* :-*. Η συμφωνία με την Τρόικα είχε πολλές παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις τις οποίες η κυβέρνηση απέκρυψε από τους φαρμακοποιούς :-* :-* και μάλιστα τους παρουσίασε μια άλλη πραγματικότητα.

Γεγονός όμως επίσης καθόλου τυχαίο καθώς τις συνομιλίες με τον Άδωνι Γεωργιάδη είχε αναλάβει ο πρόεδρος του ΠΦΣ Κυριάκος Θεοδοσιάδης ο οποίος και προκήρυξε την απεργία διαρκείας ζητώντας και την παραίτηση του Άδωνι Γεωργιάδη.

Τελικά όμως παρά τις διαβεβαιώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα θα πωλούνται εντός σούπερ μάρκετ και το ωράριο τους θα ανοίξει πλήρως και το ιδιοκτησιακό καθεστώς θα αλλάξει άρδην. Ο Άδωνις Γεωργιάδης πάντως ρίχνει περαιτέρω λάδι στη φωτιά αφού διαμηνύει μέσω κύκλων ότι αν δε σταματήσουν τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις θα αλλάξει στάση και θα στραφεί εναντίον τους.

Η πραγματικότητα όμως έχει ως εξής:

:-* Η ελεύθερη διάθεση μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων (ΜΗΣΥΦΑ) ξεκινά κανονικά. Τελικά στο πολυνομοσχέδιο προωθείται η σχετική ρύθμιση μετά από συνεννόηση με την τρόικας ως εξής:  τα ΜΗΣΥΦΑ μπορούν να πωλούνται σε φαρμακείο το οποίο είναι δυνατόν να βρίσκεται και εντός άλλους καταστήματος δηλαδή και εντός σούπερ μάρκετ.

:-* Το ιδιοκτησιακό ανοίγει επίσης καθώς κάθε φαρμακοποιός μπορεί να ανοίξει όσα φαρμακεία θέλει ανεξάρτητα από την απόσταση.

«Θα βάλουμε φραγμούς. Το πολύ μέχρι τέσσερα θα μπορεί να ανοίγει κανείς» διευκρινίζει ο υπουργός υγείας απαντώντας στους ισχυρισμούς των φαρμακοποιών ότι κάποιος μπορεί να δημιουργήσει και 100 φαρμακεία.

Με τις ρυθμίσεις που προωθούνται απελευθερώνεται και το ωράριο  :-* καθως κάθε φαρμακοποιός θα ανοίγει όποτε θέλει και όποτε μπορεί χωρίς να έχει υποχρέωση να το δηλώσει σε καμία αρμόδια αρχή. Με τον τρόπο αυτό βέβαια οδηγούνται στο λουκέτο τα μικρά οικογενειακά φαρμακεία στα οποία συνήθως απασχολούνται 1-2 άτομα και δεν έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται νυχθημερόν.
Τη νέα κόντρα κυβέρνησης-φαρμακοποιών θα την πληρώσουν και πάλι οι ασθενείς που μπαίνουν σε νέο Γολγοθά αναζήτησης των φαρμάκων τους.
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Μαρτίου 2014, 11:05:05 από Ο διακομιστής »

26 Μαρτίου 2014, 17:42:22
Απάντηση #594
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Γενική Συνέλευση Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

update: Aν τολμήσουν να κλείσουν τα φαρμακεία με απεργίες, τότε 11,000,000 Έλληνες πρέπει να κατεβούν στο Σύνταγμα και να απαιτήσουν να περάσουν τα φάρμακα στα Σ/Μ για να τελειώνουμε με τη συντεχνία μια και καλή.
« Τελευταία τροποποίηση: 26 Μαρτίου 2014, 18:05:19 από Ο διακομιστής »

26 Μαρτίου 2014, 20:49:36
Απάντηση #595
Αποσυνδεδεμένος

Ορθοπαιδικός

Πάντως οι φαρμακοποιοί δεν είναι τυχαία στα κάγκελα καθώς άλλα τους υποσχέθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης ότι θα γίνουν και άλλα γίνονται :-* :-*. Η συμφωνία με την Τρόικα είχε πολλές παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις τις οποίες η κυβέρνηση απέκρυψε από τους φαρμακοποιούς :-* :-* και μάλιστα τους παρουσίασε μια άλλη πραγματικότητα.
...
Τελικά όμως παρά τις διαβεβαιώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη, και τα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα θα πωλούνται εντός σούπερ μάρκετ και το ωράριο τους θα ανοίξει πλήρως και το ιδιοκτησιακό καθεστώς θα αλλάξει άρδην. Ο Άδωνις Γεωργιάδης πάντως ρίχνει περαιτέρω λάδι στη φωτιά αφού διαμηνύει μέσω κύκλων ότι αν δε σταματήσουν τις αντιδράσεις και τις κινητοποιήσεις θα αλλάξει στάση και θα στραφεί εναντίον τους.
 ...
   Προσωπικά θεωρώ απόλυτα δικαιολογημένη την απεργεία των φμφ όχι τόσο για τα αιτήματα τους αλλά για το απαράδεκτο δούλεμα του υπουργού. Τους κορόιδευε 2 μήνες τώρα (με πλακίτσες του τύπου καλός μπάτσος-κακός μπάτσος) και συνεχίζει το δούλεμα: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
[spoiler]    Ηλεκτρονικό μήνυμα (e - mail) προς τους επικεφαλής της αντιπροσωπείας της τρόικας έχει ήδη αποστείλει ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, με το οποίο ζητεί "διορθώσεις" σε δύο σημεία του εφαρμοστικού πολυνομοσχεδίου τα οποία αφορούν τα φαρμακεία και τους φαρμακοποιούς.
     Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του ygeia360.gr, λοιπόν, ο Άδωνις Γεωργιάδης ζητεί, πρώτον, να παραπεμφθεί στις καλένδες και να ρυθμισθεί αργότερα με υπουργική απόφαση ή αυτοτελή νόμο το θέμα των συστεγάσεων φαρμακείων - εμπορικών καταστημάτων και, δεύτερον, να τεθεί πλαφόν στις τέσσερις (4) άδειες ίδρυσης και λειτουργίας φαρμακείου τις οποίες θα έχει δικαίωμα ένας φαρμακοποιός να διαθέτει στην κατοχή του[/spoiler]
   Αλλά μετά απο 2 1/2 ώρες:  Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος (θα ήταν χαζοί να τον πίστευαν και να ήταν ικανοποιημένοι)
[spoiler]    Στο κενό πέφτει το e- mail με το οποίο ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης ζητεί "διορθώσεις" σε δύο σημεία του εφαρμοστικού πολυνομοσχεδίου τα οποία αφορούν τους φαρμακοποιούς.
    Μετά το πέρας της έκτακτης συνάντησης του Άδωνι Γεωργιάδη και του προέδρου του ΠΦΣ Κυριάκου Θεοδοσιάδη, το απόγευμα της Τετάρτης 26 Μαρτίου, στο υπουργείο Υγείας, ο πρόεδρος του ΠΦΣ δήλωσε ότι οι "διορθώσεις" τις οποίες προωθεί ο υπουργός Υγείας δεν ικανοποιούν τον κλάδο, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης χαρακτήρισε για άλλη μία φορά ως υπερβολικές τις κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών[/spoiler].

Φυσικά και ο ΦΣΑ συμμετέχει στην απεργία: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Μένει να δούμε αν θα πραγματοποιήσει τις απειλές του ο υπουργός (κούφιες τις βλέπω - θα δείξει πάντως). Και βλέπω το νομοσχέδιο να έρχεται στη βουλή σε ένα άρθρο, δημοκρατικότατα όπως το μνημόνιο...

27 Μαρτίου 2014, 01:56:32
Απάντηση #596
Αποσυνδεδεμένος

tasath

Δυστυχώς για τον μπουμπουκο, ο Λουραντος δεν ειναι για τα δόντια του.
Απεργία μέχρι και Δευτέρα ως πρώτο πιάτο και φαρμακεία ασφαλείας (διανυκτερευοντα).
Το δουλεμα τέλος. Για να κονομησει ο Μαρινοπουλος στον Αλιμο, έφεραν φωτογραφική διάταξη.

Μόλις γύρισα απο εφημερία. Ουρά μέχρι έξω στο δρόμο. Ούτε ένας, μα ούτε ένας δεν διαμαρτυρήθηκε, δεν είπε το παραμικρό.
Μονο κοροιδευαν τον Αδωνι και πως κατάφερε αυτό το χαλι στην Υγεία σε τόσο μικρό διάστημα.

27 Μαρτίου 2014, 07:55:14
Απάντηση #597
Αποσυνδεδεμένος

Xouzouris

Δυστυχώς για τον μπουμπουκο, ο Λουραντος δεν ειναι για τα δόντια του.
Απεργία μέχρι και Δευτέρα ως πρώτο πιάτο και φαρμακεία ασφαλείας (διανυκτερευοντα).
Το δουλεμα τέλος. Για να κονομησει ο Μαρινοπουλος στον Αλιμο, έφεραν φωτογραφική διάταξη.

Μόλις γύρισα απο εφημερία. Ουρά μέχρι έξω στο δρόμο. Ούτε ένας, μα ούτε ένας δεν διαμαρτυρήθηκε, δεν είπε το παραμικρό.
Μονο κοροιδευαν τον Αδωνι και πως κατάφερε αυτό το χαλι στην Υγεία σε τόσο μικρό διάστημα.

Κααααααλα... η απαντηση ειναι απιστευτα απλη: εαν μεχρι την Δευτερα δεν ειναι ΟΛΑ τα φαρμακεια ανοιχτα να "εξυπηρετηθει ο ασφαλισμενος" (κλπ παπαρες που λεει ο Λουρυ), θα αρχισω να δινω αδειες φαρμακειου σε οποιον Φαρμακοποιο την ζητησει.

Και τεζα ο καμπουρης. Μια Θατσερ του χρειαζεται και αυτουνου.

27 Μαρτίου 2014, 09:16:43
Απάντηση #598
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Κααααααλα... η απαντηση ειναι απιστευτα απλη: εαν μεχρι την Δευτερα δεν ειναι ΟΛΑ τα φαρμακεια ανοιχτα να "εξυπηρετηθει ο ασφαλισμενος" (κλπ παπαρες που λεει ο Λουρυ), θα αρχισω να δινω αδειες φαρμακειου σε οποιον Φαρμακοποιο την ζητησει.

Και τεζα ο καμπουρης. Μια Θατσερ του χρειαζεται και αυτουνου.

Ακριβώς έτσι! Τέρμα το racketeering από άτομα στα οποία το κράτος έχει εμπιστευτεί την κρατική άδεια ιδρύσεως φαρμακείου και τώρα αφήνουν τον Ελληνικό λαό χωρίς φάρμακο.
Δυστυχώς για τον Λουράντο, δεν είναι αναντικατάστατος: Το αντίθετο μάλιστα, πολλοί θέλουν, μπορούν και είναι έτοιμοι να κάνουν την δουλειά από την οποία εκείνος απεργεί.

27 Μαρτίου 2014, 09:30:11
Απάντηση #599
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Την ευθύνη όλης της διαπραγμάτευσης με την Tρόικα αναλαμβάνει ο υπουργός Υγείας καθώς όπως δηλώνει, ο πρωθυπουργός του ανέθεσε τα φάρμακα με τους δανειστές και τις συζητήσεις γι αυτό «εγώ έχω την ευθύνη» όπως σημειώνει.

Της Δήμητρας Ευθυμιάδου

Σε έντονο προβληματισμό βρίσκεται η ηγεσία του υπουργείου Υγείας καθώς το μέτωπο που άνοιξε με τους φαρμακοποιούς δε φαίνεται να κλείνει άμεσα. Ο Άδωνις Γεωργιάδης μετά την ανατροπή με τα μέτρα για τα φαρμακεία, επιχειρεί τώρα να ρίξει λίγο νερό στο κρασί του κλάδου μήπως και πεισθούν και σταματήσουν τις κινητοποιήσεις και τα λουκέτα που ξεκίνησαν.

Υποστηρίζει ότι θα προσπαθήσει μέσω του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να βελτιώσει λίγο τις ρυθμίσεις που προωθούνται. Όπως είπε χθες στον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Κυριάκο Θεοδοσιάδη, θα μπει πλαφόν στον αριθμό των φαρμακείων που θα μπορεί να ανοίξει κανείς με ανώτατο όριο τα τέσσερα. 

Χωρίς ωστόσο να μπορεί να δεσμευτεί για το θέμα της συστέγασης των φαρμακείων με άλλα καταστήματα όπως σούπερ μάρκετ. Άλλωστε  φαίνεται πως ήταν από την αρχή ο στόχος να μπορούν να πωλούνται φάρμακα και μέσα στα σούπερ μάρκετ, με συνέπεια η ρύθμιση να μην μπορεί να διαφοροποιηθεί.

Λέξεις κλειδιά: παρατηρητήριο watch φαρμακοποιοί 

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
0 Απαντήσεις
3811 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 23 Φεβρουαρίου 2012, 15:46:13
από carlita
0 Απαντήσεις
4824 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 20 Απριλίου 2012, 22:22:35
από carlita
0 Απαντήσεις