ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε θέματα άλλων ειδικοτήτων

Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch

<< < (185/283) > >>

:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

--- Τέλος παράθεσης ---

Θα έπρεπε να δείτε και να ακούσετε πόσο πολύ τους απασχολεί η αξιοποίηση των data που συλλέγουν από τη συνταγογράφηση μας! Διαπραγματεύονται την πώλησή τους μέχρι και σε ξένους κολοσσούς συλλογής ιατροφαρμακευτικών data. Data που προέρχονται από τη δική μας εργασία, από τον δικό μας καθημερινό μόχθο και που τα χρησιμοποιούν χωρίς να μας ρωτήσουν, μακριά από το σκοπό για τον οποίο τους τα δίνουμε και χωρίς να ωφελούμαστε εμείς σε τίποτε!

Επίσης, βγαίνουν και φμφ υπαίθρου που διαμαρτύρονται ότι δεν έχουν υπάλληλο "αγροτικό" ιατρό για να τους τροφοδοτεί με συνταγές! Και ζητάνε άμεση λύση, ακόμη και να τους φέρουν ιατρό προσωρινά από αλλού! Επομένως, αν μας προκύψει μια εξοντωτική και καννιβαλιστική μετακίνηση, να είμαστε υποψιασμένοι ως προς το από πού υποκινήθηκε.

--- Τέλος παράθεσης ---

εφ'όσον η συνταγογράφηση γίνεται με δραστική, η συλλογή των δεδομένων πωλήσεων, συγκεκριμένης εμπορικής ονομασίας, σκευασμάτων ουδεμία σχέση έχει με την ιατρική εργασία σχετικά με την συνταγογράφηση. Εσύ μπορείς αν θέλεις να κάνεις κανά γκάλοπ τι γράφουν οι γιατροί σε χαρτάκι και δίνουν στους ασθενείς για να ζητούν συγκεκριμένα και να εκμεταλλευτείς αυτά τα δεδομένα. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, υπάλληλος μάλλον καθίσταται ο φμφ που πρέπει να στοκάρει σε κάθε απίθανο γενόσημο, απλώς και μόνο γιατι κάποιοι κάθε μήνα αλλάζουν γενόσημο χωρίς καμία επιστημονική αιτιολόγιση.

πάντως για Σάββατο πρωι, πολύ κρίμα που δεν είχες καλύτερα πράγματα να κάνεις απ'το να προσπαθείς να βρείς την τρίχα μες την σούπα.. Εγώ υποχρεώθηκα λόγω απελευθέρωσης ωραρίου/ανταγωνισμού να δουλεύω φάω το πρωινό μου, και δουλειά δεν είχε.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν αυξήσεις στον ΦΠΑ στα φάρμακα άφησε ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του Σκάι. Ειδικότερα, ο υπουργός είπε: «Δεν δεσμεύομαι ότι δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στον ΦΠΑ στα
φάρμακα, δεν μετέχω στις διαπραγματεύσεις, δεν είμαι εκείνος που διεξάγει τη διαπραγμάτευση».

Ο ίδιος υπογράμμισε πως: «Ζητήματα που άπτονται της φορολογικής πολιτικής είναι ζητήματα του ΥΠΟΙΚ. Είναι ανοιχτή η συζήτηση».

Gatekeeper:
Ωστόσο είναι εξαιρετικά ηλίθιο να αυξηθεί ο ΦΠΑ στα φάρμακα .

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος

Με αφορμή την επίσπευση εκλογής προέδρου της δημοκρατίας, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας προέβη σήμερα σε δηλώσεις.

«Στις 29 Δεκεμβρίου θα τερματιστεί η καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης» είπε και πρόσθεσε: «Είμαστε έτοιμοι και ώριμοι να αναλάβουμε τη διακυβέρνηση»

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε εμμέσως πλην σαφώς ότι το κόμμα του είναι κάθετα αντίθετο προς μια ενδεχόμενη αύξηση του ΦΠΑ στα φάρμακα:

Πάμε, όπως είπε, σε μια αναμέτρηση που το δίλημμα είναι αν θα συνεχιστεί η όχι λιτότητα, αν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα φάρμακα, αν θα απελευθερωθούν οι απολύσεις αν θα καταργηθεί το ΕΚΑΣ και κάλεσε τις Ελληνίδες και τους Έλληνες σε δημοκρατική εγρήγορση και να μετατρέψουν την αντίδρασή τους σε δύναμη αλλαγής. «Δεν είναι οι αγορές που θα καθορίζουν το δικαίωμα του λαού στην αξιοπρέπεια» ανάφερε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι ο λαός «τρομοκρατείται μην τυχόν συνεχιστεί το μαρτύριο των νέων μέτρων».

Ορθοπαιδικός:
Η συντάκτρια του παρακάτω Ρούλα Σκουρογιάννη μπλέκει τον ΠΙΣ με τον ΠΦΣ (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος). Τώρα θα μου πεις ποιος είνια καλύτερος...
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Με αφορμή την είδηση για την ανακάλυψη παράνομης αποθήκης διακίνησης ψευδεπίγραφων φαρμάκων που δεν έφεραν ταινίες γνησιότητας και ιχνηλασιμότητας που να διασφαλίζει τη γνησιότητά τους, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος ανακοινώνει τα εξής:  «Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι το φαρμακείο είναι ο μοναδικός ασφαλής χώρος για τη διακίνηση και αποθήκευση φαρμακευτικών προϊόντων και ο φαρμακοποιός διαθέτει την κατάλληλη επιστημονική γνώση.
    Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος θα είναι αρωγός σε κάθε προσπάθεια του ΕΟΦ και της πολιτείας για τον αποτελεσματικό έλεγχο της διακίνησης φαρμάκων και για το λόγο αυτό έχει ζητήσει από το Υπουργείο Υγείας την παρουσία δικαστικού στα πειθαρχικά συμβούλια των φαρμακευτικών συλλόγων, προκειμένου να αυστηροποιηθεί ακόμη περισσότερο η διαδικασία ελέγχου ακόμη και για τους φαρμακοποιούς που πιθανόν έχουν υποπέσει σε παραπτώματα».

    Σχετικά με το περιστατικό εντοπισμού ψευδεπίγραφων φαρμάκων, υπενθυμίζουμε ότι την Κυριακή, η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας της Ελληνικής Αστυνομίας, κατά τη διάρκεια έρευνας που διενήργησε σε συνεργασία με το ΕΟΦ, εντόπισε σε σπίτι στη Βάρη μεγάλο αριθμό πλαστών φαρμάκων.
Ο 41χρονος και η 39χρονη, ιδιοκτήτες του σπιτιού συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για νοθεία.
    Πιο συγκεκριμένα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά (2.051) συσκευασίες φαρμάκων, που περιείχαν (150.947) δισκία, φιαλίδια κ.λπ. από περίπου εξήντα επτά (67) διαφορετικά είδη φαρμάκων, υλικά συσκευασίας, καθώς και έντυπα υλικά, αλλά και τιμολόγια αγοράς, που προέρχονται από εταιρίες που δεν νομιμοποιούνται να πωλούν φάρμακα και μεγάλος αριθμός αποδείξεων αγοράς φαρμάκων, που προέρχεται από φαρμακεία του νομού Αττικής.
    Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα ψευδεπίγραφα φάρμακα δεν έφεραν την προβλεπόμενη ταινία που διασφαλίζει την ιχνηλασιμότητα και γνησιότητά τους, ενώ κάποια από τα φάρμακα προορίζονται μόνο για νοσοκομειακή χρήση και χορηγούνται αποκλειστικά σε νοσηλευτικά ιδρύματα ή από φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
    Όπως διαπιστώθηκε από τους υπαλλήλους του ΕΟΦ, πρόκειται για ψευδεπίγραφα φάρμακα, καθώς δεν εντοπίστηκε κανένα στοιχείο που να τεκμηριώνει την προέλευση, κατοχή, αποθήκευση και τον τρόπο διακίνησης τους, όπως δελτία αποστολής, ιατρικές συνταγές και τιμολόγια.
    Η συνολική αξία των φαρμάκων, βάσει της ενδεικτικής λιανικής τιμής πώλησης, ανέρχεται περίπου στις 22.707 ευρώ, ενώ συνεχίζεται ο Έλεγχος Ποιότητας και Νομιμότητας από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, προκειμένου να εξακριβωθεί η ακριβής αξία των φαρμάκων, ο συνολικός αριθμός τους, καθώς και το είδος τους.
    Με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των συλληφθέντων, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ συνεχίζεται ο φορολογικός έλεγχος που αφορά τις δραστιριότητές τους.
Ρούλα Σκουρογιάννη

Τελικά διαπιστώθηκε ότι: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
   Οι έλεγχοι της Αστυνομίας και του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων στα φάρμακα που εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε αποθήκη σπιτιού στη Βάρη, δεν ήταν πλαστά, αλλά ήταν φάρμακα που βρίσκονταν σε έλλειψη στην ελληνική αγορά και προορίζονταν για το εξωτερικό.
    Οι έλεγχοι από τους υπαλλήλους του ΕΟΦ έδειξαν ότι τα φάρμακα αυτά δεν είχαν τα νόμιμα παραστατικά, ούτε τις ταινίες γνησιότητας, ενώ πολλά είχαν κλαπεί και άλλα είχαν αγοραστεί από φαρμακεία.
   Τα σκευάσματα αξίας 22.707 ευρώ προορίζονταν για εξαγωγή σε χώρες της Ευρώπης ενώ ήταν αποθηκευμένα σε ακατάλληλες συνθήκες.
   Η Αστυνομία έχει ήδη συλλάβει έναν 41χρονο και μία 39χρονη, στο σπίτι των οποίων βρέθηκαν τα φάρμακα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση