ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε θέματα άλλων ειδικοτήτων

Παρατηρητήριο ΦμΦ - Greek FmF Watch

<< < (199/283) > >>

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕπομένως με τον τρόπο αυτό θα δημιουργηθούν δυο κατηγορίες φαρμάκων. Μια κατηγορία θα είναι αυτή που θα περιέχει φάρμακα που θα συνταγογραφούνται και θα τα αντιμετωπίζει η πολιτεία ως κοινωνικό αγαθό και μια κατηγορία θα είναι αυτή των πρωτοτύπων που θα έχουν αντίστοιχα γενόσημα, αλλά θα αντιμετωπίζονται ως εμπορικό προιόν. Η ίδια χημική ουσία θα μπορεί να είναι ή κοινωνικό αγαθό ή εμπορικό προιόν αναλόγως της εταιρείας που την χρησιμοποεί είτε σε γενόσημο είτε σε πρωτότυπο φάρμακο.

Η τιμή επιπλέον των πρωτοτύπων φαρμάκων που θα αντιμετωπίζονται ως εμπορικό προιόν, θα ρυθμίζεται σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς, της προσφοράς και της ζήτησης δηλαδή με το ενδεχόμενο κάποια στιγμή ή να ανεβεί η τιμή τους ή να κατεβεί κάποια στιγμή σε επίπεδα κάτω ακόμη και από αυτή των γενοσήμων.

--- Τέλος παράθεσης ---

Είμαστε ένα βήμα πριν από την επίσημη χρεοκοπία.

Το πήραμε χαμπάρι;

ΑΡΗΣ:
Σε μένα το λέτε ή στις φαρμακευτικές εταιρίες?

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣε μένα το λέτε ή στις φαρμακευτικές εταιρίες?

--- Τέλος παράθεσης ---

Και στους δυο σας.

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι στην Σουηδία ακόμη και αν γράψεις πρωτότυπο ο Φαρμακοποιός ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα σου το κάνει το φθηνότερο αντίστοιχο γενόσημο. (και μάλιστα σου αλλάζει και την μάρκα του γενοσήμου κάθε φορά ανάλογα με το ποιο είναι το φθηνότερο εκείνη την στιγμή).

Τα πρωτότυπα κυκλοφορούν για τις ελάχιστες περιπτώσεις που ο ασθενής δεν ανέχεται για κάποιο λόγο το γενόσημο (Τα πρωτότυπα, άντε να αποτελούν ένα 2% του όγκου).

Και τότε κάθε φορά που γράφεις πρωτότυπο, πρέπει να αναγράψεις και τον λόγο για τον οποίο επέλεξες πρωτότυπο.

EzeΤΡΟΛ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓιατί αν κλειδώσει τη χορήγηση γενοσήμων στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, θα είναι σαν να απαγορεύει τη διακίνηση πρωτοτύπων στην Ελλάδα,

--- Τέλος παράθεσης ---

Ακριβώς σε τέτοια ζητήματα θέλω να σηκωθούν ο Άλεξ με τον Βαρούφ να πουν τα "Όχι" τους και όχι να πετροβολούν τον φουκαρά το Μάριο το Ντράγκη που πασχίζει μπας και βρει κάνα τρόπο να μας στείλει λίγο από το μπαγιόκο του για να μη αδειάσουν τα ράφια φαρμακείων τε και παντοπωλείων στην Ελλάδα.

Και μετά, να εξηγήσουμε ότι αποζημιώνουμε μόνο γενόσημα επειδή τα γενόσημα βοηθούν την Ελληνική οικονομία και άρα θα χρειαστούμε λιγότερη βοήθεια από τους Θεσμούς. Να δούμε τί θα μας απαντήσουν τότε οι Θεσμοί.

ΑΡΗΣ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣε μένα το λέτε ή στις φαρμακευτικές εταιρίες?

--- Τέλος παράθεσης ---

Και στους δυο σας.

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι στην Σουηδία ακόμη και αν γράψεις πρωτότυπο ο Φαρμακοποιός ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα σου το κάνει το φθηνότερο αντίστοιχο γενόσημο. (και μάλιστα σου αλλάζει και την μάρκα του γενοσήμου κάθε φορά ανάλογα με το ποιο είναι το φθηνότερο εκείνη την στιγμή).

Τα πρωτότυπα κυκλοφορούν για τις ελάχιστες περιπτώσεις που ο ασθενής δεν ανέχεται για κάποιο λόγο το γενόσημο (Τα πρωτότυπα, άντε να αποτελούν ένα 2% του όγκου).

Και τότε κάθε φορά που γράφεις πρωτότυπο, πρέπει να αναγράψεις και τον λόγο για τον οποίο επέλεξες πρωτότυπο.

--- Τέλος παράθεσης ---

Εδώ απαγορεύει την αναγραφή πρωτοτύπων (εάν έχουν γενόσημο) η πλούσια Σουηδία και η βυθισμένη στα χρέη Ελλάδα φοβάται...

Α, κοιτάξτε όλα κι όλα. Μια μας λέτε ότι απαγορεύεται η αναγραφή πρωτοτύπων στη Σουηδία και μια ότι μπορείς να γράψεις πρωτότυπο. Έτσι δε γίνεται συνεννόηση και τίθεται θέμα αξιοπιστίας των λεγόμενων.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση