Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)
Απαραίτητα Δικαιολογητικά για «Έναρξη Επαγγέλματος»
anasm:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν νομίζω ότι μπορείς να λειτουργησεις χωρις βιβλιο ασθενων (μιας και αυτο θεωρεις στην εφορια και συνοδευεται απο αποδειξεις αθεωρητες), αλλα δεν ειμαι και 100% σιγουρη, ρωτα το λογιστη σου.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν μπορείς σίγουρα. Η φορολογική έναρξη είναι απαραίτητη και περιλαμβάνει θεώρηση βιβλίου εσόδων-εξόδων, βιβλίου ασθενών και μπλοκ αποδείξεων παροχής υπηρεσιών σειράς Α' (για όποιο παραστατικό εκδίδεται προς τρίτον - ταμεία, επισκέψεις κατ΄οίκον κ.λ.π.). Προσοχή, το μπλοκ σειράς Α' είναι διαφορετικό από αυτό που τηρείς στο ιατρείο και είναι αθεώρητο.
--- Τέλος παράθεσης ---
Το έχω πει και αλλού, η φορολογική έναρξη προβλέπει οπωσδήποτε βιβλίο εσόδων-εξόδων και ΑΠΥ Σειρά Α.
Βιβλίο ασθενών θεωρείς μόνον εάν έχεις ιατρείο, εάν κανεις έναρξη ελεύθερου επαγγέλματος χωρίς να έχεις ιατρείο πχ για να δουλεψεις σε κλινική ή να κανεις κανά ωράριο τύπου "SOS Ιατροι" δηλώνεις φορολογική έδρα στο σπίτι, δεν θεωρείς βιβλίο ασθενών και φυσικά δεν εκδιδεις για κανένα λόγο αθεωρητες ΑΠΥ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Καλησπέρα doc. Xouzouris, Καλή Χρονιά!! ;)
Πράγματι, το είχες πεί, εδώ :
Εγγραφή ή Είσοδος
Μάλιστα, καίρια, ήταν και η επισήμανση -διασαφήνιση του κ. Κουναλάκη :
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜην μπερδεύεις την έδρα με την επαγγελματική στέγη. Είναι διαφορετικά πράγματα.
Η έδρα είναι το μέρος που βρίσκονται τα φορολογικά στοιχεία (βιβλία, ΑΠΔ. κλπ)
Η επαγγελματική στέγη είναι ο δικός σου χώρος όπου ασκείς το επάγγελμα σου.
Είναι υποχρεωτικό να έχεις έδρα, δεν είναι όμως υποχρεωτικό να έχεις στέγη πχ όταν δουλεύεις στο χώρο κάποιου εργοδότη.
Έτσι μπορείς να κάνεις έναρξη επαγγέλματος, αλλά να μην έχεις δικό σου ιατρείο (στέγη).
Εάν έχεις στέγη, παίρνεις βιβλίο ασθενών και εκδίδεις και αθεώρητες ΑΠΥ.
--- Τέλος παράθεσης ---
Οπότε, αυτό σημαίνει, οτι,
για "απλή" Έναρξη Επαγγέλματος, και όχι, Ιδιωτικού Ιατρείου, γλυτώνει κανείς το Παράβολο των 200 ευρώ από τον αντίστοιχο Ιατρικό Σύλλογο...?? ::)
Αρκεί λοιπόν,
μια απλή Βεβαίωση Εγγραφής σε (έναν) Ιατρικό Σύλλογο (...) -και όχι απαραίτητα, σε αυτόν που προκύπτει βάσει της δηλωθείσας Έδρας...??
Δ. Κουναλάκης:
Κάθε ιατρικός σύλλογος στην επικράτεια του οποίου ασκείς ιατρικό έργο απαιτεί να εγγραφείς σε αυτόν. Διαφορετικά είσαι η χαρά του πειθαρχικού στην πρώτη καταγγελία.
Denominator:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚάθε ιατρικός σύλλογος στην επικράτεια του οποίου ασκείς ιατρικό έργο απαιτεί να εγγραφείς σε αυτόν. Διαφορετικά είσαι η χαρά του πειθαρχικού στην πρώτη καταγγελία.
--- Τέλος παράθεσης ---
Όχι απαραίτητα, Δημήτρη, με τον καινούριο νόμο. Φτάνει ο πρώτος.
anasm:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚάθε ιατρικός σύλλογος στην επικράτεια του οποίου ασκείς ιατρικό έργο απαιτεί να εγγραφείς σε αυτόν. Διαφορετικά είσαι η χαρά του πειθαρχικού στην πρώτη καταγγελία.
--- Τέλος παράθεσης ---
Όχι απαραίτητα, Δημήτρη, με τον καινούριο νόμο. Φτάνει ο πρώτος.
--- Τέλος παράθεσης ---
Καταρχάς, να σας ευχαριστήσω για το ενδιαφέρον σας,
και να σας ευχηθώ, εννοείται και στους δύο, ολόψυχα, Καλή Χρονιά και όλα τα καλά!
κ. Παπαδόπουλε,
φαντάζομαι αναφέρεστε στον "πρώτο" κατά (χρονική) σειρά Ιατρικό Σύλλογο,
δηλαδή αυτόν, με βάση την μόνιμη Κατοικία του εγγεγραμμένου ιατρού...??
Αυτό σημαίνει, οτι δυστυχώς, αν και άνεργος, με Επίδομα Ανεργίας "ολοκληρωθέν",
μάλλον ΔΕΝ γλυτώνω το "χαράτσι" του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας...... :( :(
Πολύ συγκεντρωτικά, κάποιες απορίες μου,
που νομίζω οτι ενδιαφέρουν, και αναπόφευκτα θα συναντήσουν στο διάβα τους, πολλοί "νέοι" συνάδελφοι :
**)Ιατρικός Σύλλογος :
~~Τουλάχιστον, αρκεί μια "απλή" Βεβαίωση Εγγραφής, την οποία θα υποβάλλω στην Εφορία μου...??
Γιατί, αν "μου ξεφύγει", και "ψελλίσω" : για Έναρξη Ελευθέριου Επαγγέλματος...μπλοκάκι κλπ => μάλλον ΔΕΝ γλυτώνω το Παράβολο των 200 ευρώ που αφορά στην Έναρξη Επαγγέλματος με την έννοια του Ιδιωτικού Ιατρείου...
**)ΤΣΑΫ :
~~Φαντάζομαι, γίνεται Αίτηση Αυτασφαλίσεως...
Αλήθεια, οι αντίστοιχες Ασφαλιστικές Εισφορές καταβάλλονται ανά μήνα, ή στο τέλος κάθε 6μηνου??
Στην περίπτωση,
που κάποιος, ενεργοποιήσει το "μπλοκάκι" του, και ύστερα από 2μήνες, τον απολύσει ο Εργοδότης του...
Υποχρεούται να καταβάλλει τις αντίστοιχες Εισφορές για τους 2μήνες που εργάστηκε ή για το πλήρες 6μηνο...?? ??? ???
Denominator:
Εγγραφή ή Είσοδοςφαντάζομαι αναφέρεστε στον "πρώτο" κατά (χρονική) σειρά Ιατρικό Σύλλογο,
δηλαδή αυτόν, με βάση την μόνιμη Κατοικία του εγγεγραμμένου ιατρού...??
Αυτό σημαίνει, οτι δυστυχώς, αν και άνεργος, με Επίδομα Ανεργίας "ολοκληρωθέν",
μάλλον ΔΕΝ γλυτώνω το "χαράτσι" του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας...... :( :(
Πολύ συγκεντρωτικά, κάποιες απορίες μου,
που νομίζω οτι ενδιαφέρουν, και αναπόφευκτα θα συναντήσουν στο διάβα τους, πολλοί "νέοι" συνάδελφοι :
**)Ιατρικός Σύλλογος :
~~Τουλάχιστον, αρκεί μια "απλή" Βεβαίωση Εγγραφής, την οποία θα υποβάλλω στην Εφορία μου...??
Γιατί, αν "μου ξεφύγει", και "ψελλίσω" : για Έναρξη Ελευθέριου Επαγγέλματος...μπλοκάκι κλπ => μάλλον ΔΕΝ γλυτώνω το Παράβολο των 200 ευρώ που αφορά στην Έναρξη Επαγγέλματος με την έννοια του Ιδιωτικού Ιατρείου...
**)ΤΣΑΫ :
~~Φαντάζομαι, γίνεται Αίτηση Αυτασφαλίσεως...
Αλήθεια, οι αντίστοιχες Ασφαλιστικές Εισφορές καταβάλλονται ανά μήνα, ή στο τέλος κάθε 6μηνου??
Στην περίπτωση,
που κάποιος, ενεργοποιήσει το "μπλοκάκι" του, και ύστερα από 2μήνες, τον απολύσει ο Εργοδότης του...
Υποχρεούται να καταβάλλει τις αντίστοιχες Εισφορές για τους 2μήνες που εργάστηκε ή για το πλήρες 6μηνο...?? ??? ???
--- Τέλος παράθεσης ---
1) Πρέπει να εγγραφείτε σε τουλάχιστον ένα Ιατρικό Σύλλογο. Εάν ασκείτε την ιατρική στα όρια περισσοτέρων τους ενός, μπορείτε να επιλέξετε με τη σύμφωνη γνώμη των συλλόγων.
2) Υπάρχουν αρκετοί Ιατρικοί Σύλλογοι που δεν απαιτούν ατήσια εισφορά από τους άνεργους ιατρούς.
3) Το ποσό του παραβόλου για έλεγχο επαγγελματικής στέγης καταβάλλεται σε κάθε περίπτωση.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση