Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)

Δυνατότητα ανάπτυξης οργανωμένης κατ' οίκον περίθαλψης από ομάδες γιατρών

<< < (2/4) > >>

Ηλίας Παπαζήσης:
Συμφωνώ με την απάντηση του συναδέλφου ως προς την "κάλυψη" του ΕΟΠΥΥ. Το να μην σε καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ είναι σε πρώτη ανάγνωση ένα θέμα. Όμως για φαντάσου ότι με ενδεχόμενη κάλυψη του ΕΟΠΥΥ η ζήτηση θα ήταν πάρα πολύ μεγάλη, επομένως θα είχες πληρώσει αναλώσιμα, φάρμακα, καύσιμα, αμοιβές νοσηλευτών κλπ για πολύ μεγάλο αριθμό υπηρεσιών, περιμένοντας ... το τρόλευ... Είναι σαν να ανεβαίνεις μια πολύ ψηλή εξέδρα για να κάνεις μια μεγάλη βουτιά.

Οι ανάγκες για κατ' οίκον νοσηλεία ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Απλά η ζήτηση πολλές φορές είναι ανέκφραστη, καθώς δεν υπάρχει προσφορά και γι αυτό ίσως δεν τη βλέπει κανείς τόσο εύκολα. Το έχουμε δει στην πράξη επί 18 χρόνια, ότι μόλις υπάρξει η προφορά, αμέσως εμφανίζεται η ζήτηση του στυλ "Δεν το ξέραμε πως υπάρχει τέτοια υπηρεσία. Που να το ξέραμε πέρυσι που ταλαιπωρηθήκαμε ..."

Η έκφραση "δεν υπάρχει σάλιο" είναι απόλυτη. Πάντα κάποιο "σάλιο" υπάρχει. Πρέπει κανείς να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να προσαρμόζει τις απαιτήσεις του στο όποιο "σάλιο" υπάρχει. Έτσι πάντα θα υπάρχει δουλειά για τους υγειονομικούς, ιδιαίτερα στην πρωτοβάθμια φροντίδα.

Σχετικά με το θέμα "επένδυση", δεν πρόκειται για αξιόλογη επένδυση, ιδίως στην αρχή. Η συμβουλή μας είναι να ξεκινήσει κανείς συγκρατημένα με τα απολύτως απαραίτητα, όπως με συγκρατημένο ενθουσιασμό και με σύνεση πρέπει να γίνονται όλα τα επόμενα βήματα. Έχουμε αρκετή πείρα σε αυτό.

Ούτε πρέπει να παρασύερται κανείς από τις τρέχουσες επιδοτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ξεκινάει άμεσα ένα τέτοιο πρόγραμμα που επιδοτεί το 60%), για να κάνει επενδύσεις που δεν θα του χρειασθούν άμεσα. Πρέπει να χρησιμοποιούμε τα προγράμματα για ότι πραγματικά χρειαζόμαστε.

Αναφορικά με την περιφερειακή ενότητα Ξάνθης, αυτή έχει νόμιμο πληθυσμό 110.885 κατοίκους σύμφωνα με την απογραφή του 2011. Εξ αυτών οι 52.473 διαμένουν στο Δήμο Ξάνθης (48.879 στην Ξάνθη και 3.594 στη Σταυρούπολη). Δεν είναι καθόλου μικρός πληθυσμός. Άλλωστε τα μικρά μέρη έχουν και άλλο ασύγκριτο πλεονέκητμα: Μια νέα υπηρεσία μαθαίνεται ταχύτατα, σε αντίθεση με την Αθήνα όπου οτιδήποτε και να γίνεται δίπλα σου, δε γυρίζεις να το κοιτάξεις.

Υπάρχει και ο μη νόμιμος πληθυσμός που δεν έχει καταγραφεί στην απογραφή. Και αυτοί έχουν ανάγκες για ιατρική περίθαλψη, είναι ανασφάλιστοι, επομένως εξαρτώνται άμεσα από την ιδιωτική πρωτοβουλία. Στην Αθήνα έχουμε αρκετή ζήτηση από οικονομικούς μετανάστες.

Ως προς το τι θα προσφέρει η κάλυψη μιας εταιρείας, είναι προφανές. Εκτός από τα βασικά οφέλη που αναφέρθηκαν (τετραψήφιος αριθμός, 24ωρο τηλεφωνικό κέντρο κλπ), είναι πολύ πιο εύκολο να προβληθεί στην κοινότητα ότι η τάδε εταιρεία δραστηριοποιείται ΚΑΙ στην Ξάνθη ή σε οποιαδήποτε άλλη περιφέρεια, παρά να μαθευτεί ότι ο τάδε ιδιώτης γιατρός τώρα κάνει και κατ' οίκον επισκέψεις.

Τέλος αναφορικά με το "απόδοση των σχετικών ποσοστών" δεν αναφέρθηκε και δεν πρέπει να προεξοφλείται κάτι τέτοιο. Οι όποιες αμοιβές της εταιρείας είναι πλήρως εναρμονισμένες με το κλίμα των καιρών και της οικονομικής κρίσης.

Gatekeeper:
Κε Παπαζηση, το μοντελο που προτείνεται είναι Franchise.
Ποια είναι τα Royalties που πρεπει να αποδοθούν στην μητρική εταιρεία?

Ηλίας Παπαζήσης:
Αυτό εξατομικεύεται ανάλογα με την περιοχή και άλλες παραμέτρους. Είναι κάτι που δε μπορεί να συζητηθεί σε ένα forum, αλλά ξεχωριστά με κάθε ενδιαφερόμενο. Αυτό που μπορούμε να πούμε εδώ είναι πως πρόκειται για πολύ χαμηλές αμοιβές, πολύ χαμηλότερες από τα αντίστοιχα έξοδα (γραφείο, τηλέφωνο, γραμματεία, κλπ) που θα είχε κάποιος συνάδελφος ή ομάδα συναδέλφων, αν δραστηριοποιούνταν μόνοι τους.

Gatekeeper:
Συμφωνοι.
Στην επαρχία ωστόσο ο ίδιος ο ιατρός απότελεί brand name μόνος του.
Για ποιό λόγο να πληρώσει την ομπρέλα της hoMed ?
Μαλλον η  hoMed έχει να κερδίσει  απο το brand name του ιατρου και όχι το αντιστροφο.
Οι SOS ΙΑΤΡΟΙ είχαν προσπαθήσει κάτι παρόμοιο χωρις ιδιαίτερα αποτελέσματα.....

Ηλίας Παπαζήσης:
Το τι έχει να κερδίσει ο γιατρός από τη hoMed έχει ήδη περιγραφεί διεξοδικά.

Το ότι κάποιος γιατρός αποτελεί στην επαρχία "brand name", λειτουργεί για τον ίδιο πολλαπλασιαστικά στα πολλαπλά οφέλη που απορρέουν από τη συνεργασία. Δεν τα αναιρεί.

Αυτό που έχει να κερδίσει η hoMed είναι κάποιο μικρό μηνιαίο μίσθωμα, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλη θα είναι η δραστηριότητα του γιατρού. Αυτά που κερδίζει ο γιατρός είναι σίγουρα πολύ περισσότερο, για το οποίο το τίμημα είναι εξαιρετικά χαμηλό. Αυτή είναι άλλωστε και η φιλοσοφία της hoMed, να έχει τόσο χαμηλές αμοιβές, ώστε να εξαπλωθεί γρήγορα το σύστημα σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, όπως γίνεται και στην Κύπρο.

Δεν είμαι σε θέση να σχολιάσω τις δρατηριότητες της εταιρείας "sos ιατροί", καθώς δεν γνωρίζω τίποτε για αυτές. Πιθανώς προσπάθησαν με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο προσέγγισης.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση