Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
7 Νοεμβρίου 2024, 21:06:49

Αποστολέας Θέμα: mymd.gr  (Αναγνώστηκε 12001 φορές)

0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

8 Ιανουαρίου 2013, 11:12:39
Απάντηση #15
Αποσυνδεδεμένος

medicus

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Τα αρνητικά σχόλια (αλλά και γενικότερα τα σχόλια) όπως προανέφερα είναι μόνο για τον ιατρό...

Δηλαδή τα αρνητικά σχόλια και επομένως η συνολική βαθμολόγηση είναι ορατή μόνο στον ιατρό. Τότε πως ο ασθενής θα επιλέξει τον καλύτερο ή τον λιγότερο κακό; Με μπερδέψατε.
Ο ασθενής μπορεί να συγκρίνει μέσω τον θετικών ψήφων (μόνο) και των συστάσεων από άλλους ιατρούς

Άρα ένας ιατρός με 10 θετικές "ψήφους" και 9 αρνητικές είναι καλύτερος από έναν συνάδελφό του, ίδιας ειδικότητας και περιοχής δραστηριοποίησης, με 3 θετικές και καμμία αρνητική "ψήφο". Σωστά;

Μου φαίνεται αρκετά αξιοκρατικό και με ορθές μαθηματικές βάσεις το σύστημα αξιολόγησης που προτείνετε. Ίσως να είναι και το μοναδικό στον κόσμο. Εύγε σας για την παγκόσμια αυτή πρωτοτυπία!!! Συγγνώμη για το ειρωνικό στυλ μου(αν και δεν το συνηθίζω) αλλά πρέπει να παραδεχτείτε ότι έχετε ξεπεράσει τα όρια της αυθάδειας και της προσβολής, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επιστημονικό επίπεδο.   
Medicus curat,
Deus sanat

8 Ιανουαρίου 2013, 11:14:27
Απάντηση #16
Αποσυνδεδεμένος

medicus

Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα γίναμε. Πω πω ανάπτυξη!!!

Στο Αμέρικα προσφέρεται και επί πληρωμή on-line ιατρική συμβουλή από ιατρό σε ασθενή.

Σύμφωνοι, αλλά άλλο πράγμα η on-line επικοινωνία με τον ασθενή και άλλο η "βαθμολόγηση" τύπου "X-Factor" ή καλύτερα "X-Doctor"!!!
Medicus curat,
Deus sanat

8 Ιανουαρίου 2013, 11:16:04
Απάντηση #17
Αποσυνδεδεμένος

παναγιώτης βούρτσης

Τα αρνητικά σχόλια (αλλά και γενικότερα τα σχόλια) όπως προανέφερα είναι μόνο για τον ιατρό...

Δηλαδή τα αρνητικά σχόλια και επομένως η συνολική βαθμολόγηση είναι ορατή μόνο στον ιατρό. Τότε πως ο ασθενής θα επιλέξει τον καλύτερο ή τον λιγότερο κακό; Με μπερδέψατε.
Ο ασθενής μπορεί να συγκρίνει μέσω τον θετικών ψήφων (μόνο) και των συστάσεων από άλλους ιατρούς

Άρα ένας ιατρός με 10 θετικές "ψήφους" και 9 αρνητικές είναι καλύτερος από έναν συνάδελφό του, ίδιας ειδικότητας και περιοχής δραστηριοποίησης, με 3 θετικές και καμμία αρνητική "ψήφο". Σωστά;

Μου φαίνεται αρκετά αξιοκρατικό και με ορθές μαθηματικές βάσεις το σύστημα αξιολόγησης που προτείνετε. Ίσως να είναι και το μοναδικό στον κόσμο. Εύγε σας για την παγκόσμια αυτή πρωτοτυπία!!! Συγγνώμη για το ειρωνικό στυλ μου(αν και δεν το συνηθίζω) αλλά πρέπει να παραδεχτείτε ότι έχετε ξεπεράσει τα όρια της αυθάδειας και της προσβολής, τόσο σε προσωπικό όσο και σε επιστημονικό επίπεδο.   

Οι αρνητικοί ψήφοι θα μειώνουν τους θετικούς χωρίς να εκθέτονται τονίζω πουθενά.

8 Ιανουαρίου 2013, 11:19:05
Απάντηση #18
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι

Το ουσιαστικό ερώτημα είναι πως βγαζει τα λεφτά του mymd.gr ? Διοτι σίγουρα δεν είναι μη κερδοσκοπικη προσπάθεια.
Μήπως μέσω του advertise@mymd.gr ?

ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΜΕΣΙΤΗΣ......
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

8 Ιανουαρίου 2013, 11:19:46
Απάντηση #19
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Εγώ θα βάζω τη μάνα μου να με τροφοδοτεί συνεχώς με θετικές ψήφους.
Μπορώ να το κάνω και ο ίδιος μου, στον ελεύθερο χρόνο μου στο ιατρείο.
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

8 Ιανουαρίου 2013, 11:20:10
Απάντηση #20
Αποσυνδεδεμένος

medicus

Οι αρνητικοί ψήφοι θα μειώνουν τους θετικούς χωρίς να εκθέτονται τονίζω πουθενά.

Συγχωρέστε με αλλά πάλι δεν καταλαβαίνω. Μπορείτε να μου το απλουστεύσετε απαντώντας μου στο συγκεκριμένο παράδειγμα που σας έθεσα; Θα σας είμαι ευγνώμων.
Medicus curat,
Deus sanat

8 Ιανουαρίου 2013, 11:27:15
Απάντηση #21
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Εγώ θα βάζω τη μάνα μου να με τροφοδοτεί συνεχώς με θετικές ψήφους.

Πάτησα "Βαθμολογήστε τον ιατρό" σε ένα τυχαίο προφίλ.
Απ' ό,τι είδα χρειάζεται μόνο η αναφορά ενός mail (ενδεχομένως και ανύπαρκτου αλλά και υπαρκτού να είναι, γνωρίζουμε με πόση ευκολία μπορούμε να ανοίξουμε καμιά 100στη σε 1 μέρα)
Παράθεση
Οι απαντήσεις σας είναι απολύτως εμπιστευτικές. Ζητούμε το e-mail σας για να αποφύγουμε την επαναλαμβανόμενη και άσκοπη χρήση της εφαρμογής. Το myMD ποτέ δεν θα εμφανίσει τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου στο γιατρό σας ή οποιονδήποτε άλλον χωρίς τη ρητή άδειά σας.

Επίσης πολύ μου άρεσε η ακόλουθη ερώτηση:
Παράθεση
Χρόνος που σπαταλάει με τον ασθενή:
Πιστευεται οτι ο ιατρός σπαταλάει αρκετό χρόνο με εσάς?

εκτός από το ορθογραφικό λάθος θέλω να ρωτήσω αν πιστεύετε ότι ο χρόνος που διαθέτει ο ιατρός στον ασθενή του, αποτελεί "σπατάλη".

8 Ιανουαρίου 2013, 11:30:22
Απάντηση #22
Αποσυνδεδεμένος

παναγιώτης βούρτσης

Συγχωρέστε με αλλά πάλι δεν καταλαβαίνω. Μπορείτε να μου το απλουστεύσετε απαντώντας μου στο συγκεκριμένο παράδειγμα που σας έθεσα; Θα σας είμαι ευγνώμων.

Χωρίς να μπορώ να δημοσιεύσω τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα μπορώ να σου απαντήσω πολύ απλά ότι σίγουρα ο ιατρός με τις περισσότερες αρνητικές θα έχει λιγότερες "ψήφους" από τον ιατρό χωρίς αρνητικές. Όπως προανέφερα οι αρνητικοί ψήφοι θα μειώνουν τους θετικούς χωρίς να εκθέτονται.

Επίσης η συνεχόμενη χρήση της ψήφου δεν επιτρέπεται και γι'αυτό ελέγχεται με μοναδικό mail την φορά, μοναδική ηλεκτρονική διεύθυνση και άλλα

8 Ιανουαρίου 2013, 11:31:24
Απάντηση #23
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Επίσης πολύ μου άρεσε η ακόλουθη ερώτηση:
Παράθεση
Χρόνος που σπαταλάει με τον ασθενή:
Πιστευεται οτι ο ιατρός σπαταλάει αρκετό χρόνο με εσάς?

εκτός από το ορθογραφικό λάθος θέλω να ρωτήσω αν πιστεύετε ότι ο χρόνος που διαθέτει ο ιατρός στον ασθενή του, αποτελεί "σπατάλη".

Μάλλον πρόκειται για άκομψη μετάφραση του αγγλ. "waste". Εδώ, το μεταφραστικό τμήμα της εταιρείας δεν τα πήγε και πολύ καλά: Θα ταίριαζε πιο πολύ το "αφιερώνει".
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

8 Ιανουαρίου 2013, 11:32:52
Απάντηση #24
Αποσυνδεδεμένος

Gatekeeper

Επώνυμοι

Χωρίς να μπορώ να δημοσιεύσω τον τρόπο που λειτουργεί το σύστημα μπορώ να σου απαντήσω πολύ απλά ότι σίγουρα ο ιατρός με τις περισσότερες αρνητικές θα έχει λιγότερες "ψήφους" από τον ιατρό χωρίς αρνητικές. Όπως προανέφερα οι αρνητικοί ψήφοι θα μειώνουν τους θετικούς χωρίς να εκθέτονται.

Επίσης η συνεχόμενη χρήση της ψήφου δεν επιτρέπεται και γι'αυτό ελέγχεται με μοναδικό mail την φορά, μοναδική ηλεκτρονική διεύθυνση και άλλα

Μηπως θα μπορούσατε να δημοσιευσετε πως λειτουργεί το advertise@mymd.gr ?
“It’s a poor sort of memory that onlyworks backwards, the Queen remarked.”
Lewis Carroll, 1872,
Through the Looking Glass

8 Ιανουαρίου 2013, 11:43:39
Απάντηση #25
Αποσυνδεδεμένος

medicus

...
...

Χωρίς να χρειάζεται να δημοσιεύσετε τον αλγόριθμό σας θα ήθελα μία πιο σαφή απάντηση στα παρακάτω τρία παραδείγματα:

1ο παράδειγμα
ΙΑΤΡΟΣ Α(θετικές=15, αρνητικές=7)
ΙΑΤΡΟΣ Β(Θετικές=4, αρνητικές=0)

2ο παράδειγμα
ΙΑΤΡΟΣ Α(θετικές=3, αρνητικές=8)
ΙΑΤΡΟΣ Β(Θετικές=0, αρνητικές=2)

3ο παράδειγμα
ΙΑΤΡΟΣ Α(θετικές=18, αρνητικές=18)
ΙΑΤΡΟΣ Β(Θετικές=5, αρνητικές=5)

Πιστεύω ότι δεν σας είναι δύσκολο να απαντήσετε σε αυτήν, και μόνο σε αυτήν, την απορία μου. 3 παραδείγματα αναζητούν 3 απαντήσεις, τίποτα το πονηρό ή το πολύπλοκο, ή μήπως όχι;

Ευχαριστώ...
Medicus curat,
Deus sanat

8 Ιανουαρίου 2013, 12:15:09
Απάντηση #26
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Είστε γιατρός;

Ενημερώστε το προφίλ σας με σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τις εξειδικεύσεις, ασθένειες που θεραπεύετε, όλες τις διαδικασίες (επεμβατικές και μη) που προσφέρετε , σπουδές κτλπ. για να προσελκύσετε πιο εύκολα και περισσότερους ασθενείς που ταιριάζουν στο προφίλ σας. Επίσης μπορείτε δωρεάν 

να ελέγξετε την επισκεψιμότητα και την γνώμη των ασθενών σας.

Από το παραπάνω site.
113 χρόνια προϋπηρεσία!

Απ' ό,τι βλέπω, μετά την επισήμανση, εξαφανίστηκαν τα 113 χρόνια από το προφίλ του γιατρού σε χρόνο dt (κάτι ξέρει ο Κουναλάκης και κρατάει screen shot). Δεν έγιναν ούτε 11 ούτε 13. Αν το άλλαξε ο ίδιος ο γιατρός υποθέτω θα άφηνε ένα από τα δύο νούμερα, επομένως υποθέτω ότι η αλλαγή έγινε από εσάς. Έχετε τη δυνατότητα να παρεμβαίνετε άμεσα και στο προφίλ; Σε ποια άλλα σημεία έχετε δυνατότητα παρέμβασης;

Να ρωτήσω και κάτι ακόμη:
Έστω ότι βάζω αναζήτηση: ειδικότητα "Γενικός ιατρός", ονόματα "Όλα" και περιοχές "Όλες".
Αφού βλέπω ότι το σύνολο των γιατρών δεν έχουν ακόμη καμιά σύσταση από ασθενείς ή γιατρούς, με ποιά κριτήρια βγαίνει η κατάταξη των γιατρών στη λίστα που εμφανίζεται;
Αλφαβητικά δεν είναι!
Τυχαία δεν είναι!
Γιατί σε όλες τις αναζητήσεις που έκανα με τα κριτήρια που έθεσα παραπάνω μου βγάζει την ίδια κατάταξη;
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιανουαρίου 2013, 12:26:39 από Αδαμάντιος Σκούφαλος »

8 Ιανουαρίου 2013, 16:40:03
Απάντηση #27
Αποσυνδεδεμένος

Αδαμάντιος Σκούφαλος

Να ρωτήσω και κάτι άλλο (αν και δε βλέπω να παίρνουμε απάντηση):
Απ' ό,τι κατάλαβα έχετε βάλει στο site σας (εν αγνοία τους)  γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.
Στη σελίδα κάθε γιατρού π.χ. Αδαμάντιος Σκούφαλος υπάρχει η ένδειξη "Μήπως είστε ο γιατρός Αδαμάντιος Σκούφαλος;" με τις επιλογές "Εγγραφή" και "Είσοδος".
Αν πατήσουμε εγγραφή πρέπει να συμπληρωθούν πεδία όπως:
Όνομα, Επίθετο, email και τηλέφωνο.
Δεν προχώρησα και δεν είδα αν μπορώ να κάνω εγγραφή στο όνομα οποιουδήποτε.
Τι ασφαλιστικές δικλίδες έχετε γι' αυτή την περίπτωση;

8 Ιανουαρίου 2013, 18:25:32
Απάντηση #28
Αποσυνδεδεμένος

παναγιώτης βούρτσης

Να ρωτήσω και κάτι άλλο (αν και δε βλέπω να παίρνουμε απάντηση):

Εννοείτε πως είμαι εδώ να σας απαντήσω στα ερωτήματα σας γι'αυτό βρισκόμαστε και σε forum ανταλλαγής απόψεων. Όσο αναφορά την παραπάνω σας διόρθωση σας ευχαριστούμε πολύ γιατί έτσι μπορούμε να βελτιώσουμε το σύστημα μας με την βοήθεια σας.
Παράθεση
Απ' ό,τι βλέπω, μετά την επισήμανση, εξαφανίστηκαν τα 113 χρόνια από το προφίλ του γιατρού σε χρόνο dt (κάτι ξέρει ο Κουναλάκης και κρατάει screen shot). Δεν έγιναν ούτε 11 ούτε 13.

Αφού μία τέτοια ταξινόμηση δεν θα ήταν δυνατή χωρίς κάποια αξιολόγηση σε ιατρό (εφόσον το mymd.gr είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο) σας ταξινομεί τα αποτελέσματα ανά απόσταση με κέντρο την Ελλάδα.
Παράθεση
Να ρωτήσω και κάτι ακόμη:
Έστω ότι βάζω αναζήτηση: ειδικότητα "Γενικός ιατρός", ονόματα "Όλα" και περιοχές "Όλες".
Αφού βλέπω ότι το σύνολο των γιατρών δεν έχουν ακόμη καμιά σύσταση από ασθενείς ή γιατρούς, με ποιά κριτήρια βγαίνει η κατάταξη των γιατρών στη λίστα που εμφανίζεται;
Αλφαβητικά δεν είναι!
Τυχαία δεν είναι!
Γιατί σε όλες τις αναζητήσεις που έκανα με τα κριτήρια που έθεσα παραπάνω μου βγάζει την ίδια κατάταξη;

Στην εγγραφή θα επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω του τηλεφώνου που έχετε δώσει στο πεδίο για την ταυτοποίηση των στοιχείων του ιατρού
Παράθεση
Απ' ό,τι κατάλαβα έχετε βάλει στο site σας (εν αγνοία τους)  γιατρούς του ΕΟΠΥΥ.
Στη σελίδα κάθε γιατρού π.χ. Αδαμάντιος Σκούφαλος υπάρχει η ένδειξη "Μήπως είστε ο γιατρός Αδαμάντιος Σκούφαλος;" με τις επιλογές "Εγγραφή" και "Είσοδος".
Αν πατήσουμε εγγραφή πρέπει να συμπληρωθούν πεδία όπως:
Όνομα, Επίθετο, email και τηλέφωνο.
Δεν προχώρησα και δεν είδα αν μπορώ να κάνω εγγραφή στο όνομα οποιουδήποτε.
Τι ασφαλιστικές δικλίδες έχετε γι' αυτή την περίπτωση;

Η πιο απλοϊκή απάντηση που μπορώ να σας δώσω με βάση αυτό που μου δείχνετε χωρίς να είναι τελική γιατί το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται και από άλλους πιο μικρούς παράγοντες είναι
1) Α
2) Β
3) Α
Η πηγή και η φιλοσοφία του συστήματος μπορεί να βρεθεί εδώ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
Παράθεση
1ο παράδειγμα

2ο παράδειγμα

3ο παράδειγμα

8 Ιανουαρίου 2013, 18:57:43
Απάντηση #29
Αποσυνδεδεμένος

medicus

...
Η πιο απλοϊκή απάντηση που μπορώ να σας δώσω με βάση αυτό που μου δείχνετε χωρίς να είναι τελική γιατί το τελικό αποτέλεσμα κρίνεται και από άλλους πιο μικρούς παράγοντες είναι
1) Α
2) Β
3) Α

Παράθεση
1ο παράδειγμα

2ο παράδειγμα

3ο παράδειγμα

Το μπεϋζιανό μοντέλο είναι αρκετά ισχυρό στους υπολογισμούς που αφορούν φυσικούς, ακέραιους και ρητούς αριθμούς. Δεν ισχύει όμως και το ίδιο με τους πραγματικούς αριθμούς. Τόσο η κοινωνιολογία και η ψυχολογία όσο και η δημογραφία με την βιοστατιστική δεν μπορούν να παρασταθούν, μαθηματικώς, παρά μόνο με πραγματικούς αριθμούς. Στην περίπτωσή μας μάλιστα μιλάμε για "κορεσμένο" μοντέλο που δεν μπορεί να στηρίξει τα αποτελέσματά του σε αλγόριθμους βάσει της μπεϋζιανής θεωρίας. Διότι οι υπολογισμοί της πιθανοφάνειας θα "στρεβλώνονταν" μέσα στην χαοτική δομή ενός, κατά τ'άλλα απλού μοντέλου, δίνοντας λαθεμένα συμπεράσματα.

Φυσικά αυτή είναι η άποψή μου και δεν απαιτώ να γίνει δεκτή. Όμως εσείς οφείλεται να κάνετε δύο πράγματα:
1. να αναλύετε, στην ιστοσελίδα σας, το μοντέλο εκτίμησης που χρησιμοποιείτε, έτσι ώστε να μπορεί ο καθένας από εμάς να γνωρίζει τις μεθόδους σας και να μην το δέχεται ως "αυθαίρετη αυθεντία".
2. Να εφαρμόζεται το νομικό τεκμήριο της καταγραφής και όχι της διαγραφής. Δηλαδή, όποιος θέλει να μπορεί να εγγράφεται ειδάλως να μην υπάρχει το ονοματεπώνυμό του. Φυσικά ως λίστα ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχει νομική δέσμευση για αναδημοσίευσή της και μάλιστα με την οποιαδήποτε μορφή και χρωματογραφία. Υπάρχει όμως ρητή νομική υποχρέωση να σεβαστείτε τα προσωπικά δεδομένα εκάστου ημών και να μην μας "βαθμολογείτε". Είναι ποινικό αδίκημα η έκθεση φυσικού προσώπου εις οιαδήποτε μορφή κρίσης και κριτικής εάν δεν το επιθυμεί το ίδιο το άτομο.

Ευχαριστώ...  
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Ιανουαρίου 2013, 18:59:23 από medicus »
Medicus curat,
Deus sanat

Λέξεις κλειδιά: ιατρός αξιολόγηση ιατρών