Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)

ΤΣΑΫ : "Παράτυπο, το να κάνεις Εφημερίες με μπλοκάκι"...!!

(1/5) > >>

anasm:
Γειά σας.

Σε τηλεφωνική μου επικοινωνία με το Μητρώο Υποκαταστήματος του ΤΣΑΫ (νυν Ε.Τ.Α.Α.),
ήταν κατηγορηματικοί, οτι :

<< ...Είναι παράτυπο να κάνεις εφημερίες με μπλοκάκι....Στον νόμο, δεν υφίσταται τέτοιου είδους Σύμβαση...
Μάλιστα, σε ενδεχόμενο Έλεγχο, θεωρείται οτι είσαι Συνυπεύθυνος, και υφίστασαι και εσύ τις αντίστοιχες Κυρώσεις... >>

Εν ολίγοις, αυτά είναι κάποια χαρακτηριστικά σημεία, που μου επεσήμανε ο (αρμόδιος) υπάλληλος,
και μάλιστα, επικρότησε την παρατήρησή μου, οτι :

<< Αφού το ΤΣΑΫ, ΔΕΝ αναγνωρίζει ως 100% νομότυπες αυτές τις "Συμβάσεις Εργασίας",
ίσως, θα ήταν ένα καλό "χαρτί",
για να πείσουμε τον Εργοδότη, να μας προσλάβει, τελικά, ως Μισθωτούς (με το όποιο βέβαια "ψαλίδισμα" επί των Αποδοχών...) >>

Σας προκύπτει κάτι τέτοιο από το ΤΣΑΫ της Περιοχής σας...??  ??? ???

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ.

Ηλίας Παπαζήσης:
Ο τρόπος αμοιβής "με μπλοκάκι" ... "μπάζει νερά". Είναι ο λόγος που πριν από αρκετά χρόνια κλόνισε συθέμελα το νοσοκομείο ΥΓΕΙΑ, είχαν επιβληθεί γιγάντια πρόστιμα που κόντεψε να κλείσει. Απ' ότι ξέρω πέσανε πολιτικά μέσα και σώθηκε η κατάσταση. Όλα πάνε καλά, μέχρι να γίνει έλεγχος και να κριθεί ότι η σχέση είναι "εξαρτημένης εργασίας". Δυστυχώς αυτό γίνεται μετά από πάρα πολλά χρόνια και οι αναδρομικές οφειλές, πρόστιμα κλπ. μπορούν να κλείσουν επιχειρήσεις. Ζούμε σε μια εχθρική χώρα, όπου βαδίζουμε σε ναρκοπέδιο γεμάτο τέτοιου είδους νάρκες. Είναι ζήτημα χρόνου πότε θα πατήσεις κάποια. Δεν είναι μόνο οι κρυμμένες νάρκες, είναι και οι φανερές ... "γκιλοτίνες" που στήνονται μπροστά σου. Σε περίπτωση έμμισθης σχέσης γιατρού, οι εισφορές προς το ΤΣΑΥ είναι απίστευτες. Εκτός από τη συνδρομή που πληρώνουμε όλοι, εκτός από την εργοδοτική εισφορά 13,33%, υπάρχουν και άλλες, πρόσθετες, πολύ μεγάλες εισφορές του εργοδότη και του εργοδοτούμενου. Αντί να κάνουν οικονομία στις σπατάλες, πάνε να ξεζουμίσουν μέχρις αφανισμού την παραγωγική μηχανή, σε όλους τους τομείς. Να κλείσουν οι κλινικές, να κλείσουν τα ιατρεία, να πτωχεύσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, να κλείσουν τα μαγαζιά, να κλείσουν τα ξενοδοχεία. Αυτό είναι η ύψιστη προτεραιότητα και ο πρωταρχικός σκοπός του κράτους... Εχθρική χώρα!

Xouzouris:
Στην κλινική όπου εργάζομαι εγώ με μπλοκακι (παρά το γεγονός ότι κάνω εφημερίες+πρωινό ωράριο) στο ΤΣΑΥ καταβάλλονται εισφορές εμμισθης σχέσης εργασίας και από τις δυο πλευρές. Σε σχετική ερώτηση προς το λογιστηριο παλιότερα μας είχαν απαντήσει ότι το ΤΣΑΥ απαιτεί αυτόν τον τροπο καταβολής εισφορών σε όλες τις περιπτώσεις γιατρών που κάνουν εφημερίες.

Βέβαια, κανέναν δεν φαίνεται να ενδιαφέρει το γεγονός ότι για το ΤΣΑΥ η εργασία μου είναι μισθωτή, για την εφορία επίσης (παρακράτηση φόρου στην πηγή) αλλά για μας πρέπει να είναι σχέση ΕλΕπ (12 μισθοί, απουσία οποιουδήποτε επιδόματος, απουσία αδειών τοκετού για τις γυναίκες κ.ο.κ.). Σχιζοφρενεια.

anasm:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτην κλινική όπου εργάζομαι εγώ με μπλοκακι (παρά το γεγονός ότι κάνω εφημερίες+πρωινό ωράριο)
στο ΤΣΑΥ καταβάλλονται εισφορές εμμισθης σχέσης εργασίας και από τις δυο πλευρές.
Σε σχετική ερώτηση προς το λογιστηριο παλιότερα μας είχαν απαντήσει ότι το ΤΣΑΥ απαιτεί αυτόν τον τροπο καταβολής εισφορών σε όλες τις περιπτώσεις γιατρών που κάνουν εφημερίες.

Βέβαια, κανέναν δεν φαίνεται να ενδιαφέρει το γεγονός ότι για το ΤΣΑΥ η εργασία μου είναι μισθωτή, για την εφορία επίσης (παρακράτηση φόρου στην πηγή) αλλά για μας πρέπει να είναι σχέση ΕλΕπ (12 μισθοί, απουσία οποιουδήποτε επιδόματος, απουσία αδειών τοκετού για τις γυναίκες κ.ο.κ.). Σχιζοφρενεια.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δηλαδή, με τον τρόπο αυτό, ο γιατρός που δουλεύει με μπλοκάκι, "διπλοπληρώνει" το ΤΣΑΫ...??  ???

Γιατί,
καταβάλλει, προφανώς, τις πλήρεις Εισφορές του (Σύνταξη + Περίθαλψη) ως Αυτασφαλισμένος + Εισφορές "Έμμισθης Σχέσης Εργασίας"...??  ???

Γ.Κτιστάκης:
Μήπως οι ιατροί του ΕΣΥ δεν διπλό- τριπλό πληρώνουν το ΤΣΑΥ ;;;;  αφού παρακρατούνται οι αντίστοιχες εισφορές  και από τις τακτικές αποδοχές και από τις εφημερίες , ενώ στον υπολογισμό της σύνταξη υπολογίζονται μόνο οι εισφορές από τις τακτικές αποδοχές;;

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση