Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)

ΤΣΑΫ : "Παράτυπο, το να κάνεις Εφημερίες με μπλοκάκι"...!!

<< < (2/5) > >>

Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔηλαδή, με τον τρόπο αυτό, ο γιατρός που δουλεύει με μπλοκάκι, "διπλοπληρώνει" το ΤΣΑΫ...??  ???

--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω ότι, εφόσον γίνοντια κανονικά κρατήσεις υπερ ΤΣΑΥ (και πατρίδος) απο την κλινική (βάσει σύμβασης) δεν υποχρεούσαι να καταβάλεις επιπλέον εισφορές (εκτός αν το σύνολο των ετήσιων κρατήσεων υπολείπεται της κατώτερις ασφαλίστικής κατηγορίας του ΤΣΑΓΙΟΥ). Συνάδερφε Xouzouris, αν επιτρέπετε να ρωτήσω, πληρώνετε επιπλέον εισφορές στο (πτωχό μα τίμιο) ταμείο μας;

Όσο για την παρατήρηση του κ. Κτιστάκη συμφωνώ απόλυτα. Επιπλέον να ρωτήσω, αν ξέρει κανείς τι σύνταξη (αν ποτέ) θα πάρουν οι έμμισθοι νέοι ασφαλισμένοι. Μου είχαν πεί (προ 10ετίας) απο το ΤΣΑΑΑΥ ότι τοποθετούνται στην κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία οπότε η σύνταξη τους είναι της κατηγορίας αυτής (περίπου 460 ευρώ) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ απο τους μισθούς της τελέυταίας πενταετίας... Όχι ότι έχει πολλή σημασία (γιατί μέχρι να πάρουμε σύνταξη --> ο πρώτος, λόγω γήρατος, θα πάρει το 2025 αν άρχισε να δουλεύει ~33 - για εμένα που άρχισα το 1994 στα 26 δλδ περίπου το 2036 :laugh:  αυτά όλα δεν θα ισχυούν). Τέλος πάντων, αμα θέλουν να ανεβούν κατηγορία πρέπει να πληρώσουν παραπάνω απο την τσέπη τους....

Xouzouris:
Οχι, δεν πληρώνω τίποτε παραπάνω απο τις κρατήσεις που μου γίνονται στην πηγή.

anasm:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔηλαδή, με τον τρόπο αυτό, ο γιατρός που δουλεύει με μπλοκάκι, "διπλοπληρώνει" το ΤΣΑΫ...??  ???

--- Τέλος παράθεσης ---

Νομίζω ότι, εφόσον γίνοντια κανονικά κρατήσεις υπερ ΤΣΑΥ (και πατρίδος) απο την κλινική (βάσει σύμβασης) δεν υποχρεούσαι να καταβάλεις επιπλέον εισφορές (εκτός αν το σύνολο των ετήσιων κρατήσεων υπολείπεται της κατώτερις ασφαλίστικής κατηγορίας του ΤΣΑΓΙΟΥ). Συνάδερφε Xouzouris, αν επιτρέπετε να ρωτήσω, πληρώνετε επιπλέον εισφορές στο (πτωχό μα τίμιο) ταμείο μας;

Όσο για την παρατήρηση του κ. Κτιστάκη συμφωνώ απόλυτα. Επιπλέον να ρωτήσω, αν ξέρει κανείς τι σύνταξη (αν ποτέ) θα πάρουν οι έμμισθοι νέοι ασφαλισμένοι. Μου είχαν πεί (προ 10ετίας) απο το ΤΣΑΑΑΥ ότι τοποθετούνται στην κατώτερη ασφαλιστική κατηγορία οπότε η σύνταξη τους είναι της κατηγορίας αυτής (περίπου 460 ευρώ) ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ απο τους μισθούς της τελέυταίας πενταετίας... Όχι ότι έχει πολλή σημασία (γιατί μέχρι να πάρουμε σύνταξη --> ο πρώτος, λόγω γήρατος, θα πάρει το 2025 αν άρχισε να δουλεύει ~33 - για εμένα που άρχισα το 1994 στα 26 δλδ περίπου το 2036 :laugh:  αυτά όλα δεν θα ισχυούν). Τέλος πάντων, αμα θέλουν να ανεβούν κατηγορία πρέπει να πληρώσουν παραπάνω απο την τσέπη τους....

--- Τέλος παράθεσης ---

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟχι, δεν πληρώνω τίποτε παραπάνω απο τις κρατήσεις που μου γίνονται στην πηγή.

--- Τέλος παράθεσης ---

Συνάδελφε Xouzouris, μια (ακόμα) διευκρίνιση... :)

Δηλαδή, αν το καταλαβαίνω καλά, πληρώνετε :

<6μηνη Εισφορά ΤΣΑΫ, ως Αυτασφαλισμένος -"Ελεύθερος Επαγγελματίας"> + <Τις όποιες "Κρατήσεις υπέρ ΤΣΑΫ" από το Λογιστήριο της Κλινικής που εργάζεστε>

Είναι έτσι, ή το έχω αντιληφθεί λάθος...?  ???

Xouzouris:
Οχι. Πληρώνω μόνο τις κρατήσεις υπέρ ΤΣΑΥ απο το λογιστηριο της κλινικής (4% κλάδος σύνταξης, 4% κλάδος πρόνοιας, 2.55% εισφορά περίθαλψης συν 2 γιουρια για την φαντασμαγορική Στέγη Υγειονομικών, ολα επί του συνολικού ακαθαριστου ποσού και όχι μόνον επι της αντιμισθιας-και έχω και για λόγο ακόμη μια έκπτωση ως νέος ασφαλισμενος).

Έχω πληρώσει αυτασφαλιση για κάτι μήνες απο τότε που γραφτηκα στο ΤΣΑΥ μέχρι να ξεκινήσω δουλειά σε κλινική.

anasm:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟχι. Πληρώνω μόνο τις κρατήσεις υπέρ ΤΣΑΥ απο το λογιστηριο της κλινικής (4% κλάδος σύνταξης, 4% κλάδος πρόνοιας, 2.55% εισφορά περίθαλψης συν 2 γιουρια για την φαντασμαγορική Στέγη Υγειονομικών, ολα επί του συνολικού ακαθαριστου ποσού και όχι μόνον επι της αντιμισθιας-και έχω και για λόγο ακόμη μια έκπτωση ως νέος ασφαλισμενος).

Έχω πληρώσει αυτασφαλιση για κάτι μήνες απο τότε που γραφτηκα στο ΤΣΑΥ μέχρι να ξεκινήσω δουλειά σε κλινική.

--- Τέλος παράθεσης ---

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τη διευκρίνιση!!

Πάντως,
σε επικοινωνία μου, με το Λογιστήριο Κλινικής, λίγο πριν τις Γιορτές, μού είχαν "εξηγήσει" :

<< Στο ΤΣΑΫ, θα πηγαίνεις μια φορά το μήνα, και θα δίνεις 100κάτι ευρώ για την Αυτασφάλισή σου.
Αλλά, θα μου κρατούσαν και άλλα 100κάτι ευρώ/μήνα, κάτι σαν "Εισφορά Μισθωτών Υπηρεσιών"... >>

Είναι τελικά, δική μου η παρανόηση, ή εν τέλει, λάθος του Λογιστηρίου...??  ???

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση