ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
Τυφλοσούρτης διαγνώσεων ICD-10, για Γενικούς Ιατρούς.
Δ. Κουναλάκης:
Με το νέο σύστημα εισαγωγής διάγνωσης υπάρχει η εξής δυνατότητα (όπως το bypass των καρδιολόγων):
Επιλέγεις σε κάθε συνταγή τον κωδικό Ζ76.0 ή τον κωδικό Ζ76.8 και γράφεις ότι διάγνωση θέλεις στο ελεύθερο κείμενο. Και άσε τον ΕΟΠΥΥ να τα βγάλει πέρα.
Έξω η Τρόικα και τα ICD10 της... ;D ;D ;D
Να υποθέσω επίσης ότι ο διπλάσιος αριθμός διαγνώσεων από τα φάρμακα εξυπηρετεί το εξής:
Ας υποθέσουμε ότι είσαι καρδιολόγος και θέλεις να γράψεις μια σαρτάνη που προσφέρει λεφτά προτερήματα... Όμως ο ασθενής σου έχει ιδιοπαθή υπέρταση και η σαρτάνη βάση πρωτοκόλλου ΕΟΠΥΥ πάει σε ειδική κατηγορία σαν μονοθεραπεία (πχ υπέρταση με νεφροπάθεια). Τι κάνεις;
Αν βάλεις Ι10 είσαι εκτός πρωτοκόλλων... Αν βάλεις Ι12 είναι ψευδή ιατρική γνωμάτευση....
Τώρα ο ΕΟΠΥΥ σε αγαστή συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ σου δίνει τη λύση:
Γράψε και το Ι10 & το Ι12 μαζί στη συνταγή.... Υπάρχει χώρος και για τα δύο... ;)
Αχ Αντιγόνη, τέτοιο ταλέντο ο Γιαννάκης, πάει πραγματικά χαμένο.... (από το πολύ παλαιό βιβλίο της Α' Δημοτικού, εννοείται...) :)
spyros:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος... η σαρτάνη βάση πρωτοκόλλου ΕΟΠΥΥ πάει σε ειδική κατηγορία σαν μονοθεραπεία (πχ υπέρταση με νεφροπάθεια)....
--- Τέλος παράθεσης ---
Ωχ! Ψάρωσα... Πού το λέει αυτό;
Στα πρωτόκολλα που έχω δει, νομίζω ότι βάζει τις πέντε βασικές κατηγορίες στην ίδια γραμμή (και σαρτάνη για έναρξη μονοθεραπείας).
Να κοιτάξω κάτι άλλο;
Zachariadis:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜε το νέο σύστημα εισαγωγής διάγνωσης υπάρχει η εξής δυνατότητα (όπως το bypass των καρδιολόγων):
Επιλέγεις σε κάθε συνταγή τον κωδικό Ζ76.0 ή τον κωδικό Ζ76.8 και γράφεις ότι διάγνωση θέλεις στο ελεύθερο κείμενο. Και άσε τον ΕΟΠΥΥ να τα βγάλει πέρα.
Έξω η Τρόικα και τα ICD10 της... ;D ;D ;D
Να υποθέσω επίσης ότι ο διπλάσιος αριθμός διαγνώσεων από τα φάρμακα εξυπηρετεί το εξής:
Ας υποθέσουμε ότι είσαι καρδιολόγος και θέλεις να γράψεις μια σαρτάνη που προσφέρει λεφτά προτερήματα... Όμως ο ασθενής σου έχει ιδιοπαθή υπέρταση και η σαρτάνη βάση πρωτοκόλλου ΕΟΠΥΥ πάει σε ειδική κατηγορία σαν μονοθεραπεία (πχ υπέρταση με νεφροπάθεια). Τι κάνεις;
Αν βάλεις Ι10 είσαι εκτός πρωτοκόλλων... Αν βάλεις Ι12 είναι ψευδή ιατρική γνωμάτευση....
Τώρα ο ΕΟΠΥΥ σε αγαστή συνεργασία με την ΗΔΙΚΑ σου δίνει τη λύση:
Γράψε και το Ι10 & το Ι12 μαζί στη συνταγή.... Υπάρχει χώρος και για τα δύο... ;)
Αχ Αντιγόνη, τέτοιο ταλέντο ο Γιαννάκης, πάει πραγματικά χαμένο.... (από το πολύ παλαιό βιβλίο της Α' Δημοτικού, εννοείται...) :)
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν ξέρω για λεφτά προτερήματα των σαρτανών.Ξέρω για τον πολύ σημαντικό τους ρόλο στην πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη καρδιαγγειακών νόσων.
Ενας υπερτασικός μπορεί να πάσχει και απο δυσλιπιδαιμία ή να είναι αθηροσκληρωτικός (στεφανιαίος ή αγγειακός ) ασθενής.Το φάρμακο χορηγείται για δεδομένη διάγνωση.
Άν ο ιατρός θέλει να γράψει ενα αντιυπερτασικό φάρμακο και μία στατίνη ,γράφει 2 ICD διαγνώσεις.Άν ο ασθενής λαμβάνει και τα δύο σκευάσματα στα πλαίσια της στεφανιαίας
ή αγγειακής νόσου τότε με μία διάγνωση περιλαμβάνει και τα δύο σκευάσματα.Πού είναι το παράλογο και πού είναι το μεμπτό;
Το «συμφωνώ » για το παραπάνω post μπήκε κατα λάθος.
Είναι μια «λογική» και ένα ..«χιούμορ» εντελώς ξένο ,για να μήν το χαρακτηρίσω αλλοιώς..
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν ξέρω για λεφτά προτερήματα των σαρτανών.Ξέρω για τον πολύ σημαντικό τους ρόλο στην πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη καρδιαγγειακών νόσων.
Ενας υπερτασικός μπορεί να πάσχει και απο δυσλιπιδαιμία ή να είναι αθηροσκληρωτικός (στεφανιαίος ή αγγειακός ) ασθενής.Το φάρμακο χορηγείται για δεδομένη διάγνωση.
Άν ο ιατρός θέλει να γράψει ενα αντιυπερτασικό φάρμακο και μία στατίνη ,γράφει 2 ICD διαγνώσεις.Άν ο ασθενής λαμβάνει και τα δύο σκευάσματα στα πλαίσια της στεφανιαίας
ή αγγειακής νόσου τότε με μία διάγνωση περιλαμβάνει και τα δύο σκευάσματα.Πού είναι το παράλογο και πού είναι το μεμπτό;
Το «συμφωνώ » για το παραπάνω post μπήκε κατα λάθος.
Είναι μια «λογική» και ένα ..«χιούμορ» εντελώς ξένο ,για να μήν το χαρακτηρίσω αλλοιώς..
--- Τέλος παράθεσης ---
Από τα παραπάνω δεν κατάλαβες τι γράφω. Δεν πειράζει.
Το "Συμφωνώ" μπορείς να το διαγράψεις με το ίδιο κουμπί που πάτησες συμφωνώ. Τώρα έχει ένα Χ αυτό το κουμπί. Κάνε το, θα είναι καλύτερα.
Δ. Κουναλάκης:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος... η σαρτάνη βάση πρωτοκόλλου ΕΟΠΥΥ πάει σε ειδική κατηγορία σαν μονοθεραπεία (πχ υπέρταση με νεφροπάθεια)....
--- Τέλος παράθεσης ---
Ωχ! Ψάρωσα... Πού το λέει αυτό;
Στα πρωτόκολλα που έχω δει, νομίζω ότι βάζει τις πέντε βασικές κατηγορίες στην ίδια γραμμή (και σαρτάνη για έναρξη μονοθεραπείας).
Να κοιτάξω κάτι άλλο;
--- Τέλος παράθεσης ---
Οι σαρτάνες είναι πρώτης γραμμής φάρμακο σε ειδικές κατηγορίες ασθενών στα πρωτόκολλα του ΕΟΠΥΥ.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση