ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
Τυφλοσούρτης διαγνώσεων ICD-10, για Γενικούς Ιατρούς.
thepap:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλησπέρα σας και καλώς σας βρήκα.
Είμαι πολύ νέος στο χώρο της υγείας και συγκεκριμένα της συνταγογράφησης. Θα ήθελα να σας ρωτήσω σας παρακαλώ το εξής:
Υπάρχει από όσο γνωρίζετε κάποιο site ή πρόγραμμα στο οποίο να βάζουμε την εμπορική ονομασία ενός φαρμάκου και να μας βγαζει τις προτεινόμενες/σχετικές ICD10 για τις οποίες προορίζεται?
Δεν είμαι ιατρός, αλλά βοηθώ στη συνταγογράφηση, και για παράδειγμα όταν έρθει ένας που θέλει το Co-Diovan που ας πούμε είναι για I10 στη συνταγή που πρέπει να φτιάξω, ε υπάρχει κάποια μορφή αντιστοιχίας ώστε να μη διακόπτω συνέχεια τους γιατρούς που εξετάζουν ή να μην τηλεφωνώ συνέχεια σε φίλο φαρμακοποιό και τον διακόπτω?
Συγγνώμη εάν είναι όχι τόσο σχετικό με αυτά που συζητάτε αλλα με αναζήτηση δεν έβγαλα κάποια άκρη. Ούτε και μέσω google βρήκα κάτι.
Αρκετά κοντινό ήταν το galinos.gr το οποίο βοηθά αρκετα μεν γιατί βγαζει περιγραφή των παθήσεων, αλλά όχι κατευθεία τον icd10.
Και πάλι συγγνώμη, αλλά προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου όσο γίνεται πιο γρηγορα για να μην ταλαιπωρώ τους ασθενείς με αναμονή ή λανθασμένες συνταγές.
--- Τέλος παράθεσης ---
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Βγήκαμε κάπως επιθετικά στον @efthymis.
Μπορεί να θέλει να κάνει αυτό που κάνει (π.χ. γραμματέας) ή να υποχρεώνεται να το κάνει χωρίς να έχει διάθεση ή δυνατότητα να αντιδράσει (π.χ. νοσηλευτής ή άλλη ειδικότητα).
Αν θέλεις να μας πεις κάτι περισσότερο για την περίπτωσή σου.
π.χ. είσαι νοσηλευτής ή γραμματέας σε ιδιωτικό ή δημόσιο νοσοκομείο/ιατρείο;
Όπως και να έχει, αν δεχτούμε ότι έχεις επιφορτιστεί με τη συνταγογράφηση είτε γιατί αυτή είναι η δουλειά σου (κι ας είναι ουσιαστικά του γιατρού) είτε γιατί δεν είναι η δουλειά σου αλλά σου το επέβαλαν, δε νομίζω ότι θα βρεις κάτι σαν αυτό που ζητάς. Η μόνη λύση είναι να κρατάς σημειώσεις (σκεύασμα και κωδικό). Μια άλλη λύση (για χρόνιες θεραπείες) αλλά σχετικά χρονοβόρα είναι να ανατρέχεις στο ιστορικό του ασθενή, να βρίσκεις ανάλογο σκεύασμα, να ανοίγεις την παλιά συνταγή και να βλέπεις κωδικό διάγνωσης. Μετά από λίγο καιρό θα έχεις φτιάξει μια ικανοποιητική βάση δεδομένων. Αν μάλιστα "απασχολείσαι" συνεχώς στις ίδιες ιατρικές ειδικότητες θα εξοικειωθείς γρηγορότερα.
Argirios Argiriou:
Ένας χρήσιμος κωδικός είναι ο
R03.0 Αυξημένες τιμές αρτηριακές πίεσης χωρίς διάγνωση.
giota:
Καλημέρα!!!νιώθω πάλι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω για όλη αυτή την πληροφόρηση που δίνετε μέσα απ αυτό το site!!
Συγχαρητήρια σε όλους !!!
Argirios Argiriou:
Ένας κωδικός που δεν τον χρειαζόμαστε στην συνταγογράφηση αλλά ο οποίος είναι ιδιαίτερα χρήσιμος στα Σουηδικά Κέντρα Υγείας είναι ο
UV022 ( Läkemedelsavstämning genomförd = δηλαδή ότι κάθισες μαζί με τον ασθενή είδες όλα τα φάρμακα που παίρνει και αποφάσισες ποια από αυτά τα χρειάζεται και ποια όχι). Για κάθε τέτοιο κωδικό η αποζημίωση της επίσκεψης του ασθενούς από το κράτος είναι κάπως καλύτερη.
Προυπόθεση βέβαια για να λειτουργήσει επί της ουσίας ένα τέτοιο σύστημα είναι ότι ο κόσμος είναι τίμιος και δεν γράφει πράγματα που δεν έχει κάνει, και η αλήθεια είναι ότι στην Σουηδία το σύστημα αυτό λειτουργεί, ακόμη τουλάχιστον, καλά.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση