ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
Τυφλοσούρτης διαγνώσεων ICD-10, για Γενικούς Ιατρούς.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜε τα νέα δεδομένα για τις πραζόλες, η ένδειξη "Τ88.7 Μη καθορισμένη ανεπιθύμητη ενέργεια φαρμάκου και φαρμακευτικής ουσίας" που ο ίδιος ο ΕΟΠΥΥ είχε προτείνει στις περιπτώσεις χορήγησης για γαστροπροστασία, δε μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνη της. Πρέπει να συμπληρωθεί με κωδικό Κ που να δηλώνει πρόβλημα ΓΟΠ, έλκους κλπ
--- Τέλος παράθεσης ---
Όσες φορές έχω γράψει πραζόλες, δεν έχω χρησιμοποιήσει τον παραπάνω κωδικό.
Απλά βάζω στην διάγνωση το χειρουργείο που έκανε ο ασθενής, και στην φαρμακευτική αγωγή, βάζω (όπου κριθεί απαραίτητο) και μια πραζόλη.
Παίζει να έχω ντράβαλα ;
Νομίζω ότι απ' την στιγμή που περνάει το φίλτρο του φαρμακοπώλη δεν υπάρχει θέμα...
--- Τέλος παράθεσης ---
Τελευταία εμφανίζεται κόφτης και δεν προχωράει η καταχώρηση της συνταγής αν σε μερικές πραζόλες π.χ. Esactive βάλεις σκέτο Κ21 (ΓΟΠ) και βγάζει μήνυμα ότι θέλει Κ21.κάτι π.χ. Κ21.1 (ΓΟΠ με οισοφαγίτιδα) για να την περάσει κι εσύ λες ότι περνάς πραζόλες με διάγνωση ανάλογης χειρουργικής επέμβασης; Με ποιες πραζόλες γίνεται αυτό;
EzeΤΡΟΛ:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΟ ΕΟΠΥΥ δε δέχεται "προεγχειρητικό έλεγχο" σε μη νοσηλευόμενο ασθενή.
--- Τέλος παράθεσης ---
Και στα χειρουργεία ημέρας τι κάνουμε;
--- Τέλος παράθεσης ---
Eγώ βγάζω διαγνώσεις από την κοιλιά μου. Πολλές φορές ανοίγω το spc του φαρμάκου και παίρνω από κει τις διαγνώσεις, τις οποίες μετά αποδίδω στον ασφαλισμένο.
Μέχρι στιγμής κανείς δεν με έχει ενοχλήσει να μου πει ξερωγώ "τι κάνεις ρε".
Αρχίατρος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤελευταία εμφανίζεται κόφτης και δεν προχωράει η καταχώρηση της συνταγής αν σε μερικές πραζόλες π.χ. Esactive βάλεις σκέτο Κ21 (ΓΟΠ) και βγάζει μήνυμα ότι θέλει Κ21.κάτι π.χ. Κ21.1 (ΓΟΠ με οισοφαγίτιδα) για να την περάσει κι εσύ λες ότι περνάς πραζόλες με διάγνωση ανάλογης χειρουργικής επέμβασης; Με ποιες πραζόλες γίνεται αυτό;
--- Τέλος παράθεσης ---
Οι πραζόλες που συνταγογραφούμε στην Κλινική είναι οι πλέον συνηθισμένες, συνήθως Losec, άντε και κανά Laprazol.
Έως τώρα δεν υπήρξε πρόβλημα παρότι γράφει το σύστημα αυτά που ανέφερα.
Καλύτερα στέκεται το "Τ88.7 Μη καθορισμένη ανεπιθύμητη ενέργεια φαρμάκου και φαρμακευτικής ουσίας".
Argirios Argiriou:
R56.8 Άλλοι μη καθορισμένοι σπασμοί.
Argirios Argiriou:
Z34 Επίβλεψη φυσιολογικής κύησης.
( με αυτόν το κωδικό μπορεί πχ να παραγγείλει κανείς τις διάφορες εξετάσεις αίματος και ούρων για την παρακολούθηση εγκύων ).
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση