ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Συζητήσεις πάνω σε ιατρικά θέματα
Τυφλοσούρτης διαγνώσεων ICD-10, για Γενικούς Ιατρούς.
Giansymos:
Η Ελπίδα ποιά είναι? Ποιό τηλέφωνο και πού? Μερικές φορές σ' αυτο το forum νομίζεις οτι κρυφακούς...
Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ Ελπίδα ποιά είναι? Ποιό τηλέφωνο και πού? Μερικές φορές σ' αυτο το forum νομίζεις οτι κρυφακούς...
--- Τέλος παράθεσης ---
Είναι στην ΗΔΙΚΑ. Όταν τα πράγματα ζορίζουν, και ο ΕΟΠΥΥ πηγαίνει με ρυθμούς χελώνας, με έχει βοηθήσει.
Για τους επαρχιώτες υπάρχει το τηλέφωνο, για τους πρωτευουσιάνους υπάρχει το μετρό.
Η ακοή και η όραση είναι κατά βάση εγκεφαλική λειτουργία. Ακούς και βλέπεις αυτά που μπορεί να αναγνωρίσει ο εγκέφαλος και κατά προτεραιότητα αυτά που περιμένει να συναντήσει.
Giansymos:
H ΕΣΔΥ και το XML? Γιατί αρκετοί κοινοί ιατρικοί εγκέφαλοι αδυνατούν?
Δ. Κουναλάκης:
Ιστορία...μόνο ιστορία....
Το ICD10 που χρησιμοποιεί η ΗΔΙΚΑ προέρχεται από τον ΕΟΠΥΥ, ο οποίος το πήρε από ένα CD που είχε βγει στα πλαίσια ενός έργου που χρηματοδότησε το ΥΥΚΑ (τότε δεν λεγόταν έτσι) για να μεταφραστούν ιατρικές κωδικοποιήσεις. Η ΕΣΔΥ (κάποιο τμήμα της) τότε είχε αναλάβει την μετάφραση του ICD10. Και έτσι όπως ήταν υποκοστολογημένο έργο και full-outsourcing έγιναν διάφορα.... Για την Ελλάδα ήταν μια αποδεκτή δουλειά (Bon pour l' orient που λένε και οι Γάλλοι).
Μπορείς να βρεις τα παραδοτέα του έργου εδώ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος To ίδιο αρχειο XML είχε μοιραστεί τότε στα τμήματα πληροφορικής των νοσοκομείων για να ενσωματωθεί στα ΟΠΣΥ των ΠεΣΥ, μετέπειτα ΔΥΠε, μετέπειτα ΥΠε (εδώ γελάμε).
Εγώ τότε είχα μεταφράσει το ICPC2 και είχα φτιάξει και έναν indexer που απαιτούσαν οι συμβατικές υποχρεώσεις.
Φυσικά ο indexer του ICD10 που θα βοηθούσε πάρα μα πάρα πολύ αναζητείται...... Δεν ξέρω τι έκανε η ΕΣΔΥ όταν της το ζήταγε σαν παραδοτέο η PRC. Στα Αγγλικά είναι ο τρίτος τόμος του ICD10.
Προσωπικά έχω αφήσει πίσω το ICD-10, αλλά και το ICPC2. τώρα ψάχνω σε άλλα νερά.... Θα τα αντιμετωπίσουμε σε 10 χρόνια, ίσως και νωρίτερα.
Πάρτε το ICD10 manual και δειτε και τη ΕΣΔΥ μέσα. Ο τρίτος τόμος λείπει. Θα το βρείτε εδώ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Ειδικευόμενος Γ. Ι:
δεν λειτουργει η επισυναψη
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση