Σχετικα με την μετφορμινη σε εκπαιδευτικο σεμιναριο ακουσα απο Καθηγητη Φαρμακολογιας οτι ενω η μετφορμινη ειναι σπουδαιο αντιδιαβητικο φαρμακο, οι μεταβολιτες της οταν αποβαλλονται απο τον ανθρωπινο οργανισμο στο περιβαλλον επηρεαζουν τον μεταβολισμο της γλυκοζης στον ΓΕΩΣΚΩΛΗΚΑ κατι που εχει ως συνεπεια τον θανατο του γεωσκωληκα(( ο οπιοιος ειναι απαραιτητος για τις καλλιεργειες)) με επακολουθο βλαβερη επιδραση στις γεωκαλλιεργειες!!! Φανταστειτε εκατομμυρια ανθρωπους σε ολο τον κοσμο που λαμβανουν μετφορμινη ως αντιδιαβητικη αγωγη, επομενως η μετφορμινη ενω ειναι ενα πρωτευον αντιδιαβητικο φαρμακο στην αντιμετωπιση του Σ.Διαβητη εχει βλαβερα επακολουθα στο οικοσυστημα και τις ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ! Απλα ο ιατρος πρεπει να τα εχει υποψη του, χωρις αυτο να σημαινει οτι πρεπει να στερησει απο τον σακχαροδιαβητικο ενα τοσο σπουδαιο φαρμακο .....
Τώρα πείτε μου εάν πρέπει να γίνω κακός......
Διαβάζω από έναν που δηλώνει γιατρός παθολόγος μια δημόσια καταχώρηση σε ένα φόρουμ επαγγελματιών υγείας ότι άκουσε ότι οι μεταβολίτες της μετφορμίνης που απεκκρίνονται από τα ούρα επηρεάζουν το μεταβολισμό της γλυκόζης του γεωσκώληκα. Ως εδώ καλά.
Εάν εγώ μπω στην διαδικασία να ρωτήσω αυτόν που έκανε την σύνδεση μεταξύ μετφορμίνης και βλαβερών επακόλουθων στο οικοσύστημα, ποιοι είναι αυτοί οι μεταβολίτες, τι χρόνο ημίσειας ζωής έχουν, σε τι θερμοκρασίες, και τι επίδραση έχει το περιβάλλον στην αποδόμηση τους, είμαι πολύ κακός εάν τον στολίσω με κοσμητικά εάν δηλώσει άγνοια;
Επίσης, να προσθέσουμε ότι μακρολιδικά αντιβιωτικά έχουν ανιχνευτεί σε ψάρια που αλιεύτηκαν στον Σιγγιτικό κόλπο (μεταξύ δευτέρου και τρίτου ποδιού της Χαλκιδικής).
Επίσης έχω την ίδια απορία, αλλά με επιπλέον ερωτήματα:
- Από που προκύπτει ότι αυτό οφείλεται σε ότι αποβάλλουν άνθρωποι που έχουν κάνει χρήση μακρολιδών;
- Με δεδομένο ότι στον άνθρωπο οι μακρολίδες παραμένουν για εβδομάδες έως μήνες σε κάποια είδη κυττάρων, τι εμποδίζει να έχει συμβεί το ίδιο και στα ψάρια; Ξέρουμε την φαρμακοκινητική τους στα ψάρια; Υπάρχει μήπως η πιθανότητα να έφαγαν άνθρωπο ή μήπως είναι πιο πιθανό να τρώνε άλλα ψάρια (ιχθυοτροφείου με αντιβιοτικά) ή κρέατα (επίσης με αντιβιοτικά) ή πουλερικά (επίσης με αντιβιοτικά); Και εάν δεν έφαγαν άνθρωπο που ελάμβανε μακρολίδη, γιατί δεν ανησυχεί κανένα το γεγονός ότι σχεδόν κάθε είδους κρέατος που κυκλοφορεί στην αγορά έχει υποστεί εν ζωή χρήση αντιβιοτικών;