Γενικά > Γενική συζήτηση

ΠΙΣ - τελευταίες αποφάσεις

<< < (2/6) > >>

Ορθοπαιδικός:
   Ανακοίνωση γενικόλογη του ΙΣΘ επί του θέματος... Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος. (Δυστυχώς δεν κατάφερα να το βρώ στην ιστοσελίδα του ΙΣΘ - υπάρχει και στο iatroinet.com/).
   Ο πρόεδρος του ΙΣΘ κρατά αποστάσεις από τον ΠΙΣ και αφήνει αρκετές αιχμές (αναρρωτιέμαι ήταν στην συγκέντρωση ή τωρα το ξανασκέφτηκε και μετάνιωσε; - αν και το λέει ότι ψήφησε ""μόνο για λόγους  ενιαίας έκφρασης και για τον επίλογό της πρότασης"").
   Βέβαια όταν τα βουβάλια μαλώνουν (ασε που δεν μαλώνουν, απλά λένε ότι μαλώνουν) στο βάλτο, την πληρώνουν τα βατράχια. Όποιος θέλει κάνει τις αντιστοιχίες...
   Δεν τους πιστεύω σε τπτ και κάθε μέρα η άποψη μου αυτή ενισχύεται... Μένω μόνο στην αρχική πρόταση του προέδρου του ΙΣΘ :"Επικοινωνώ μαζί σας γιατί την επόμενη της Γ.Σ του Π.Ι.Σ, νέος σε ηλικία ιατρός εκπρόσωπος  στην Γ.Σ μου είπε: «αν αυτή είναι η Γενική Συνέλευση, ο κλάδος δεν έχει κανένα μέλλον». "

medicus:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ μείωση στα ιατρεία του ΙΚΑ έχει ως βασικό παράγοντα την ΑΝΕΡΓΙΑ. Πόσοι πλέον έχουν εργασία και πόσοι από αυτούς εργάζονται(μάλλον δουλεύουν) "ασφαλισμένοι" στο ΙΚΑ; Σίγουρα ισχύουν και όσα πιο πάνω έχουν αναφερθεί αλλά η ΑΝΕΡΓΙΑ έχει τον πρωτεύοντα και κύριο λόγο. Ενός κακού μύρια έπονται...

--- Τέλος παράθεσης ---
Κανείς δεν αμφιβάλλει ότι η ανεργία έχει ανέλθει σε δυσθεώρητα ύψη. Θα θέσω υπόψη, όμως, δύο σκέψεις:
1) Τα ιατρεία των ιατρών του ΙΚΑ δεν έχουν σημαντική πτώση της κίνησης (προσωπική εκτίμηση από την πόλη μου) και

--- Τέλος παράθεσης ---

Αντιθέτως, στα αντίστοιχα ιατρεία ΙΚΑ της περιοχής μου, παρατηρείται οφθαλμοφανής μείωση της προσέλευσης ασθενών. Από συζητήσεις που έχω με συναδέλφους από διάφορα μέρη της Ελλάδας, μάλλον θα κλίνω προς την άποψη ότι το φαινόμενο(πτώση της κίνησης) είναι γενικότερο με κάποιες εξαιρέσεις, τόσο τοπικές όσο και χρονικής συγκυρίας.

--- Παράθεση ---2) Ο κόσμος που απευθύνεται στα κοινωνικά ιατρεία είναι πολύ λίγος σε σχέση με τις ομολογούμενες ανάγκες.

--- Τέλος παράθεσης ---

Δυστυχώς, η άσχημη οικονομική κατάσταση έχει ξεφύγει από τον έλεγχο και ο άνθρωπος-ασθενής πρώτα προσπαθεί να εξασφαλίσει μία κούπα γάλα για το παιδί του, ένα φτωχικό φαγητό για το μεσημέρι(το δείπνο έχει γίνει είδος πολυτελείας!!!) και κανά δυο κούτσουρα, προκειμένου να ζεσταθεί αφήνοντας την όποια του "πάθηση" στο έλεος του Θεού. Τα "απλά", "γρήγορα" και "καθημερινά" νοσήματα τα προσπερνάει χωρίς ιατρική βοήθεια, ούτε καν των κοινωνικών ιατρείων. Τα πιο "δυνατά" και "χρόνια" τα υπομένει χωρίς ελπίδα. Όσο για αυτούς που έχουν, ακόμη, κάποια οικονομική δυνατότητα δεν κάνουν χρήση των κοινωνικών ιατρείων.

Gatekeeper:
Παρακαλούνται οι πεφωτισμένοι σωτήρες του ιατρικού κλάδου της κλάσης Βλασταρακου να λουφάξουν στην προσυνταξιοδοτική αφασία τους και να πάψουν,πλεον, να "σωζουν" τον ιατρικό κλάδο. Αρκετά τον έσωσαν τόοοοοσα χρόνια. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.

timex:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΗ μείωση στα ιατρεία του ΙΚΑ έχει ως βασικό παράγοντα την ΑΝΕΡΓΙΑ. Πόσοι πλέον έχουν εργασία και πόσοι από αυτούς εργάζονται(μάλλον δουλεύουν) "ασφαλισμένοι" στο ΙΚΑ; Σίγουρα ισχύουν και όσα πιο πάνω έχουν αναφερθεί αλλά η ΑΝΕΡΓΙΑ έχει τον πρωτεύοντα και κύριο λόγο. Ενός κακού μύρια έπονται...

--- Τέλος παράθεσης ---

Συμφωνώ! Σήμερα πήρα στον ΕΟΠΠΥ να θεωρήσω κάποιες εξετάσεις. Ο ελεγκτής γιατρός είχε χυθεί στην πολυθρόνα και μόνο που δε μου έδωσε το στυλό να υπογράψω μόνη μου. Άτομα στην ουρά; ΜΗΔΕΝ!

ΑΡΗΣ:
Τον Βλασταρακο τον ψηφισαν. Αν δεν σας αρεσει αλλαξτε τον.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση