ΠΦΥ -Εκπαίδευση > Θέματα Ειδικευομένων

Επιλογη Ειδικοτητας-Ιατρικη Βιοπαθολογια(Μικροβιολογια)

<< < (3/4) > >>

medman:
Να σε ρωτήσω Lazaros Doc. Εγώ είμαι απόφοιτος ιατρικής και επιπλέον και εγώ ενδιαφέρομαι για την ειδικότητα της βιοπαθολογίας για τους παραπάνω λόγους που εσύ ανέφερες αλλά επιπλέον και για τους εξής παρακάτω λόγους 1)δεν είμαι πολύ καλός στην κλινική εξέταση 2)δεν είμαι ιδιαίτερα κοινωνικός τύπος 3)οι κλινικές ειδικότητες με στρεσάρουν. Επίσης τι εννοείς όταν λες ότι το θέμα είναι να βγαίνει η φρατζόλα και ότι δεν είναι το θέμα τι σου αρέσει εσένα; Εγώ για παράδειγμα πρέπει να γίνω ογκολόγος ή καρδιολόγος ή τέλος πάντων να διαλέξω κάποια κλινική ειδικότητα που να είναι επικερδής και να αποκλείσω τις εργαστηριακές ειδικότητες; Αφού οι τρεις λόγοι που ανέφερα είναι αρκετοί για να μην ασκήσω την κλινική ιατρική και το αποτέλεσμα θα είναι να μου φάνε οι άλλοι γιατροί τη φρατζόλα. Για αυτό θεωρώ καλύτερα να γίνω βιοπαθολόγος. Διαφορετικά μεροδούλι μεροφάι κάτι θα κάνω στα μεσοδιαστήματα πχ σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο(κατά την αναμονή της ειδικότητας και πριν την πρόσληψή μου σε κάποια μόνιμη θέση σε νοσοκομείο ή πριν αποφασίσω να ανοίξω δικό μου εργαστήριο στο μακρινό μέλλον εφόσον αυτό είναι εφικτό).

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΝα σε ρωτήσω Lazaros Doc. Εγώ είμαι απόφοιτος ιατρικής και επιπλέον και εγώ ενδιαφέρομαι για την ειδικότητα της βιοπαθολογίας για τους παραπάνω λόγους που εσύ ανέφερες αλλά επιπλέον και για τους εξής παρακάτω λόγους 1)δεν είμαι πολύ καλός στην κλινική εξέταση 2)δεν είμαι ιδιαίτερα κοινωνικός τύπος 3)οι κλινικές ειδικότητες με στρεσάρουν. Επίσης τι εννοείς όταν λες ότι το θέμα είναι να βγαίνει η φρατζόλα και ότι δεν είναι το θέμα τι σου αρέσει εσένα; Εγώ για παράδειγμα πρέπει να γίνω ογκολόγος ή καρδιολόγος ή τέλος πάντων να διαλέξω κάποια κλινική ειδικότητα που να είναι επικερδής και να αποκλείσω τις εργαστηριακές ειδικότητες; Αφού οι τρεις λόγοι που ανέφερα είναι αρκετοί για να μην ασκήσω την κλινική ιατρική και το αποτέλεσμα θα είναι να μου φάνε οι άλλοι γιατροί τη φρατζόλα. Για αυτό θεωρώ καλύτερα να γίνω βιοπαθολόγος. Διαφορετικά μεροδούλι μεροφάι κάτι θα κάνω στα μεσοδιαστήματα πχ σε ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο(κατά την αναμονή της ειδικότητας και πριν την πρόσληψή μου σε κάποια μόνιμη θέση σε νοσοκομείο ή πριν αποφασίσω να ανοίξω δικό μου εργαστήριο στο μακρινό μέλλον εφόσον αυτό είναι εφικτό).

--- Τέλος παράθεσης ---

Η ανάρτηση του Lazaros Doc είναι πριν 5 χρόνια. Από τότε έχουν αλλάξει πολλά και θα αλλάξουν κι άλλο.
Υπάρχουν κι άλλες εργαστηριακές ειδικότητες, για τους λόγους που αναφέρεις.
Αναφέρεις πρόσληψη σε μόνιμη θέση σε νοσοκομείο; Βιοπαθολόγου; Για ρίξε μια ματιά στους πίνακες των επικουρικών να δεις ποια ειδικότητα έχει τις περισσότερες αιτήσεις; Ναι, σωστά μάντεψες.
Να ανοίξεις δικό σου εργαστήριο; Και πως και πότε θα κάνεις απόσβεση; Με σύμβαση με ΕΟΠΥΥ; Και γιατί να ρθουν σε σένα (που δεν είσαι και ιδιαίτερα κοινωνικός); Επειδή θα έχεις ωραία μηχανήματα;
Αν έχεις την οικονομική δυνατότητα να ανοίξεις μικροβιολογικό εργαστήριο τότε έχεις και τη δυνατότητα να ανοίξεις π.χ. ακτινοδιαγνωστικό και να ρθουν σε σένα γιατί (παρ' όλο που δεν είσαι κοινωνικός) θα κάνεις σωστές διαγνώσεις.
Κυτταρολογία, παθολογική ανατομική.
Πόσα μέρη της Ελλάδας δεν έχουν κάποια από τις εργαστηριακές ειδικότητες που ανέφερα;
Σκέψου επίσης τι προοπτικές έχει ένας βιοπαθολόγος για εξωτερικό; Σχεδόν καμία.

ΝΩΝΤΑΣ ΑΓΓΕΛΗΣ:
Η γυναικα μου εχει τελειωσει μικροβιολογια-βιοπαθολογια πριν 7 χρονια:
1) NA ΑΝΟΙΞΕΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ = Δ Ε Ν ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΑΛΙΟ. = ΠΑΠΑΛΑ
2) ΓΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ = ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. = ΠΑΠΑΛΑ
3) ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΣ = ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ. = ΠΑΠΑΛΑ
4) ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ = ΣΑΣ ΒΟΗΘΟΣ, ΚΑΙ ΑΝ. = ΠΑΠΑΛΑ
5) ΣΥΝΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ = ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΠΙΘΥΜΕΙ. = ΠΑΠΑΛΑ
6) ΕΥΡΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ = ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΜΠΟΚ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑΙ. = ΠΑΠΑΛΑ

Α Ρ Α  : ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ "ΟΙΚΙΑΚΑ", ΚΑΙ ΕΓΩ ΗΔΗ ΨΑΧΝΩ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ, ΕΙΤΕ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ. (ευτυχως πιανουν τα χερια μου σε πολλα πραγματα και εχω πολλες εξω-ιατρικες γνωσεις........!!!!!!!!!)
ΚΑ Ι   Ο Σ Ο  Α Ν Τ Ε Ξ Ο Υ Μ Ε  !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Αρχίατρος:
Δυστυχώς έτσι είναι η κατάσταση στην συγκεκριμένη Ειδικότητα η οποία, να μην γελιόμαστε, είναι νεκρή Ειδικότητα στην Ελλάδα που δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια ακολούθησε συγκεκριμένες πολιτικές που επέτρεψαν σε κάθε γειτονιά να ξεφυτρώσει και ένα μικροβιολογικό εργαστήριο...
Γνωρίζω προσωπικά δύο περιπτώσεις:
- μία είναι μίας κυρίας που κτυπάει αγροτικά επί θητεία τα τελευταία χρόνια σε νησί του Αιγαίου, mid 40s, τελείωσε Μικροβιολογία και αυτή, αλλά βρέθηκε άνεργη
- συγγενικό μου πρόσωπο, τελείωσε Μικροβιολογία και έκλεισε 2 χρόνια ως παρατασιακός σε μεγάλο αθηναϊκό νοσοκομείο, χωρίς καμμία άμεση εργασιακή προοπτική, συνεχίζει ουσιαστικά Ειδικότητα βγάζοντας γραφειοκρατική λάντζα κάνοντας ουσιαστικά εργασία γραμματέως-βοηθού εργαστηρίου (θλίβομαι που το λέω, αλλά το έχω δει live)

@ΝΩΝΤΑΣ ΑΓΓΕΛΗΣ
Πέραν μιας άμεσης οικονομικής ανάσας που θα ήταν ένα αγροτικό επί θητεία σε κάποιο απομακρυσμένο μέρος (οπότε αντίο οικογένεια), νομίζω η καλύτερη εναλλακτική θα ήταν να ξαναέκανε Ειδικότητα σε ένα άλλο ευρωπαϊκό κράτος αν είχε τα κουράγια. Μόνο η γλώσσα απαιτείται.
Η Γενική Ιατρική ήταν καλή εναλλακτική όταν ήταν 4χρόνια, αλλά τώρα πλέον έγινε 5 χρόνια και είναι δύσκολο να συντηρηθεί κάποιος επί τόσο χρονικό διάστημα παίρνοντας μόνο τις εφημερίες.

@ppp
ΜΑΚΡΙΑ απ΄την συγκεκριμένη Ειδικότητα, υπάρχουν άλλες με πολύ καλύτερες προοπτικές, μέσα και έξω.

antipafl29:
Εγώ θα ήθελα πληροφορίες για βιοπαθολογία σε Ευαγγελισμό, Λαϊκό, ΚΑΤ και Αγία Σοφία (και για Σύρο 😁). Ξέρουμε τι εκπαίδευση (μαθήματα γίνονται;) παρέχουν και τι μηχανήματα έχουν; Είναι κάποιο πιο καλά εξοπλισμένο; Έχει κάποιο νέους επιμελητές και συνεπώς πρόθυμους να δείξουν και να βοηθήσουν; Οποιαδήποτε πληροφορία :)

Ευχαριστώ!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση