Γενικά > Νομικά θέματα
Υποχρεώσεις Ταμείων - Ιατρών - Φαρμακοποιών (03.09.2008).
EzeΤΡΟΛ:
Και κάτι ακόμη: Μη συγχέουμε τη σχέση ιατρού-Ασθενούς, που είναι ιερή, με τη σχέση Συνταγογράφου-ασφαλισμένου, που δεν είναι καθόλου ιερή!
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑ, και άλλη μια ερώτηση: Αν, ω του θαύματος, αρχίσω να βαφτίζω τις "Κατάθλίψεις" ως "Ψυχωσικές καταθλίψεις", και άλλες τέτοιες μπαγαποντιές, θα με ελέγξει κανείς από τον ΟΑΕΕ; Και τί κύρωση θα μου επιβάλλει; Το πολύ-πολύ να μου απαγορεύσει να συνταγογραφοώ για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ:
--- Τέλος παράθεσης ---
Νομίζω ότι οι κυρώσεις δεν περιορίζονται εκεί! Ίσως να πρέπει να επιστρέψεις τα ποσά που, με δική σου αμέλεια, πλήρωσε το ταμείο ενώ δεν έπρεπε να πληρώσει! Ίσως και προσαυξημένα! Άντε να πληρώσεις τότε τα Plavix και τα κολλύρια του γλαυκώματος και τα αντιυπερτασικά και αντιλιπιδαιμικά που "μηδένιζες" στους "καρκινοπαθείς". Αμ πως!
EzeΤΡΟΛ:
Ε, όχι και να πληρώσω από την τσέπη μου κι από πάνω, Διαμαντή!
Δηλαδή, και κερατάς και δαρμένος;
Είναι σαν να πηγαίνουμε τη μπουγάδα μας σε στεγνοκαθαριστήριο, να μην πληρώνουμε τίποτε, και να βάζουν και από την τσέπη τους τα απορρυπαντικά!
Στο κάτω-κάτω, φταίει και ο ελεγκτής του (όποιου) Ταμείου που ενέκρινε τη μπουρδο-συνταγή μου. Και ίσως πολύ περισσότερο αυτός, γιατί κάθεται απρόσωπος σε ένα γραφείο, δεν έχει το άγχος της ιατρικής πράξης καθευατής, και, κυρίως, δεν έχει πάνω του τους Ασφαλισμένους με ό,τι αυτό συνεπάγεται (βρισιές, φτυσιές, μπινελικώματα, μπουνίδια, μαπίδια και τόσα άλλα που έχουμε όλοι ζήσει, ασταδγιάλα πια).
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Προεδρικό Διάταγμα 121/2008
ΦΕΚ Α 183/3-9-2008
Αρθρο 2
ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΘΕΡΑΠΟΝΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ
………………………………………………………….
3. Η μη τήρηση των υποχρεώσεων που αναφέρονται στο παρόν άρθρο, ανεξάρτητα τυχόν ποινικών ευθυνών, αποτελεί:
Για τους ιατρούς του ΕΣΥ καθώς και τους ιατρούς, μονίμους ή επί συμβάσει των ασφαλιστικών οργανισμών, πειθαρχικό παράπτωμα, για το οποίο επιβάλλονται κυρώσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία για κάθε κατηγορία.
Για τους ιατρούς τους συμβεβλημένους με τους ασφαλιστικούς οργανισμούς, λόγο διακοπής της σύμβασης από 10 εργάσιμες ημέρες μέχρι τρεις (3) μήνες, που κρίνεται από το αρμόδιο όργανο. Σε περίπτωση υποτροπής διακόπτεται η σύμβαση.
Νέα σύμβαση δεν μπορεί να συναφθεί πριν από την παρέλευση έξι (6) μηνών από την καταγγελία.
Για τους μη συμβεβλημένους ιατρούς, λόγο αποκλεισμού κάθε συνεργασίας με τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.
Σε κάθε περίπτωση οι παραβάσεις των ιατρών γνωστοποιούνται και στον οικείο Ιατρικό Σύλλογο, προκειμένου να διερευνήσει την υπόθεση και να επιβάλει τις προβλεπόμενες πειθαρχικές κυρώσεις.
4. Σε περίπτωση παραβάσεως των προβλεπόμενων υπό του παρόντος άρθρου υποχρεώσεων των ιατρών πλην των αναφερομένων στην ανωτέρω παράγραφο πειθαρχικών, διοικητικών και ποινικών κυρώσεων, επιβάλλονται επιπλέον στους γιατρούς που συνδέονται με οποιαδήποτε σχέση με τους ασφαλιστικούς οργάνισμούς και τον ΟΠΑΔ, με αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων τους, οι κάτωθι κυρώσεις:
α. Σύσταση ή επίπληξη.
β. Πρόστιμο κυμαινόμενο από 500 -10.000 ¤ αναλόγως με τη συχνότητα και βαρύτητα της παράβασης.
Σε περίπτωση μη έγκαιρης καταβολής των προστίμων, τα ποσά αυτά εισπράττονται κατά τις διατάξεις του ΚΕΔΕ.
Για την επιβολή των ανωτέρω κυρώσεων εφαρμόζονται ανάλογα τα αναφερόμενα στην περ. στ' του άρθρου 4 του παρόντος δ/τος.
Τελικά και κερατάς και δαρμένος (φτυσμένος, βρισμένος κι ότι άλλο αναφέρεις) και θα βάλεις και το απορρυπαντικό από την τσέπη σου!
Γ.Κτιστάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΘα κάνω μια προσπάθεια να ανεβάσω τις σελίδες...............
--- Τέλος παράθεσης ---
Στα ποσοστά 0% (επισυναπτόμενη σελ 2 στην παράθεση μου ) αναφέρεται για τις ψυχώσεις ότι 0% είναι μόνο τα νευροληπτικά ΚΑΙ τα αντικαταθλιπτικά. Άρα η συμμετοχή για την θεραπεία τις κατάθλιψης ήταν και είναι 0%, τουλάχιστον αυτό καταλαβαίνω εγώ από την ελεγκτική οδηγία του ΟΠΑΔ.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση