Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Πρέπει ο ΕΟΠΥΥ να καλύπτει και δραστηριότητες lifestyle;

(1/2) > >>

Argirios Argiriou:
Μου συμβαίνει να έρχονται υγιή άτομα στο ιδιωτικό μου Ιατρείο (συμβεβλημένο με τον ΕΟΠΥΥ) για να τους εξετάσω δωρεάν, μέσω ΕΟΠΥΥ, π.χ. για να πάρουν Πιστοποιητικό Υγείας για να κολυμπούν σε κολυμβητήριο, για να γυμνάζονται σε γυμναστήριο, να συμμετέχουν σε κάποια αθλητική ομάδα ή για να έχουν στην κατοχή τους κυνηγετικό όπλο.

Αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ και τέτοιες δραστηριότητες lifestyle.

Μέχρι τώρα δεν έχει βγει σχετική εγκύκλιος, από ότι ξέρω.

Denominator:
Αργύρη, να ρωτήσω κάτι που έχει περισσότερο χρόνο με ασθένεια:
Αν κάποιος ασφαλισμένος έρθει μέσω ΕΟΠΥΥ σε σένα, που είσαι συμβεβλημένος, και σου ζητήσει ιατρική έκθεση για ΚΕ.Π.Α. (η οποία σύμφωνα με τις εγκυκλίους του ΕΟΠΥΥ πρέπει να έχει συγκεκριμένη μορφή και περιεχόμενο) τι θα κάνεις;

Δ. Κουναλάκης:
Ξέρω πως ότι ζητιέται από δημόσιες υπηρεσίες και είναι προαπαιτούμενο το πιστοποιητικό υγείας καλύπτεται συνήθως με εγκυκλίους.
Έτσι, υπάρχει εγκύκλιος για το Ατομικό Δελτίο Μαθητή που συμπληρώνεται κάθε δύο χρόνια και το ίδιο ισχύει για το ΚΕΠΑ. Δεν μπορείς να αρνηθείς να εξετάσεις ασθενή με την ασφάλεια του ΕΟΠΥΥ και να μην πληρώσει επίσκεψη (φυσικά με ότι καθεστώς ισχύει για την θέση σου).
Εκεί που δεν είμαι σίγουρος είναι για πιστοποιητικά για εργασία που μέχρι πρότινος εκδίδονταν μόνο από τις Δ/σεις υγείας (ακτινογραφία θώρακος, παρασιτολογική/καλλιέργεια κοπράνων) αλλά πλέον οι εξετάσεις είναι συγκεκριμένες ενώ παλαιότερα ο κάθε γιατρός ζήταγε ότι πίστευε ο ίδιος ότι χρειάζονταν.

Υπηρεσίες όμως που δεν είναι προαπαιτούμενες από δημόσιες υπηρεσίες και που δεν αφορούν επίσημη πρόληψη ή περίθαλψη σαφώς και δεν καλύπτονται ασφαλιστικά. Μια τέτοια είναι και η έκδοση γνωμάτευσης για γυμναστήρια, κολυμβητήρια, αθλοπαιδιές, κλπ

Argirios Argiriou:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος............
..................
Υπηρεσίες όμως που δεν είναι προαπαιτούμενες από δημόσιες υπηρεσίες και που δεν αφορούν επίσημη πρόληψη ή περίθαλψη σαφώς και δεν καλύπτονται ασφαλιστικά. Μια τέτοια είναι και η έκδοση γνωμάτευσης για γυμναστήρια, κολυμβητήρια, αθλοπαιδιές, κλπ

--- Τέλος παράθεσης ---

Δημήτρη αυτά που λες είναι λογικά και συμφωνώ μαζί σου αλλά ο ΕΟΠΥΥ θα μας διευκόλυνε πολύ εάν έβγαζε και μια εγκύκλιο που να το ξεκαθαρίζει.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Να το προχωρήσω λίγο παρακάτω αν και βγαίνω μάλλον εκτός θέματος;
Έστω ότι καβαλάω ένα μηχανάκι χωρίς να έχω δίπλωμα, χωρίς να φοράω κράνος και από δική μου υπαιτιότητα παθαίνω ένα δυστύχημα, σπάω κεφάλι, χέρια πόδια, πες ότι χρειάζομαι και μια αεροδιακομιδή, χειρουργεία, νοσηλείες, φυσικοθεραπείες κλπ.
Πρέπει η ασφάλειά μου να καλύψει όλα αυτά (ίσως μάλιστα να μου δώσει και αναρρωτική άδεια με αποδοχές) που προήλθαν από καθαρά δική μου υπαιτιότητα τη στιγμή που δεν έπρεπε να οδηγήσω το μηχανάκι;
Δεν αναφέρομαι σε επικίνδυνες απερίσκεπτες ενέργειες (π.χ. αποφασίζω να σκαρφαλώσω για πλάκα σε ένα δέντρο και γκρεμοτσακίζομαι) αλλά σε παράνομες δραστηριότητες που προκαλούν το σοβαρό τραυματισμό μου.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση