Θέματα Εργασίας > ΕΟΠΥΥ

Νέος τρόπος συνταγογράφησης αναλωσίμων ΣΔ

<< < (3/7) > >>

ΑΡΗΣ:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΤο παραπάνω έντυπο, που δε διαφέρει πολύ από τη συνταγή στα πράσινα συνταγολόγια, με ποιό τρόπο εξασφαλίζει ότι δεν αλλοιώνει τη φαρμακευτική δαπάνη και στα πλαίσια περιστολής δαπανών υγείας και εξορθολογισμού του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης συμβάλλει σε αυτό?

--- Τέλος παράθεσης ---
Η διαφορά είναι ότι η δαπάνη πλεον περνιέται στα αναλώσιμα και υπολογίζεται ξεχωριστά (ασε που θα καθυστερεί και στην πληρωμή) και δεν μπαίνει στη φαρμακευτική δαπάνη (που πρέπει να μειωθεί και άλλο φέτος). Η δαπάνη σαν ΕΟΠΥΥΥ μένει συνολικά η ίδια βέβαια (τα ίδια χρήματα θα δώσει). Ουσιαστικά βοηθάει τα φαρμακεία (για την σίγουρη αποπληρωμή των φαρμάκων χωρίς περικοπές)

--- Τέλος παράθεσης ---
Και για να υπολογίζεται ξεχωριατά η δαπάνη στα αναλώσιμα, χρειαζόταν ένα έντυπο που μοιάζει τη συνταγή του πράσινου συταγολογίου, αλλά δεν αποτελεί στέλεχος του συνταγολογίου? Ο υπολογισμός ξεχωριστά της δαπάνης των αναλωσίμων μπορούσε να γίνει και με τον προηγούμενο τρόπο. Δεν καταλαβαίνω σε τι εξυπηρετεί.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Θέμα :
«Παροχή οδηγιών για την διαδικασία απόδοσης δαπάνης αγοράς αναλωσίμου διαβητολογικού υλικού»
Η Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ συνεχίζοντας την προσπάθεια καλύτερης εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων για παροχή των υγειονομικών υπηρεσιών από τους παρόχους και τον εξορθολογισμό των δαπανών, καθιερώνει νέο συγκεκριμένο ηλεκτρονικό έντυπο.

Σε συνέχεια:
α) του υπ’αρ.4314/28-1-13, με το οποίο παρασχέθηκαν οδηγίες για την διαδικασία απόδοσης δαπάνης αγοράς αναλωσίμου διαβητολογικού υλικού από τον ΕΟΠΥΥ κατ’ εφαρμογή του άρθρου 9 του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών του ΕΟΠΥΥ που αναφέ ρεται στην υπ’αρ3054/18-11-12 Υπουργική απόφαση και του υπ’αρ.221/13-1-12 εγγράφου του ΕΟΠΥΥ,
β)των υπ’αρ.31596/12-7-12, 44530/24-10-12, 47743/19-11-12 και 48816/26-11-12 και 51965/14-12-12 εγγράφων του ΕΟΠΥΥ, με τα οποία κοινοποιήθηκαν πρόσθετες οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία απόδοσης δαπάνης αγοράς αναλωσίμου υγειονομικού υλικού, σας ενημερώνουμε ότι η γνωμάτευση επί της οποίας θα αναγράφεται το αναλώσιμο υγειονομικό υλικό του διαβήτη θα έχει τη μορφή του επισυναπτομένου εγγράφου.
Επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο έντυπο, το οποίο καθιερώθηκε για λόγους επεξεργασίας και ελέγχου των δαπανών των εν λόγω ειδών, είναι διαθέσιμο στην ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ, από όπου οι θεράποντες ιατροί θα δύνανται να το αναπαράγουν και να συνταγογραφούν σε αυτό για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
Ελευθέριος Παπαγεωργόπουλος

Χρειάστηκαν:
- 6 έγγραφα (αναφέρονται στο κείμενο), σε διάστημα 6 μηνών, με τα οποία κοινοποιήθηκαν οδηγίες και πρόσθετες οδηγίες και προσθετικές πρόσθετες οδηγίες.
- Να ανακοινώσουν ότι από 1/3/13 θα χορηγούνται τα αναλώσιμα με διατακτικές ή γνωματεύσεις ή παραπεμπτικά.
- Να εφαρμοστεί το παραπάνω σύστημα για το διάστημα 1-8 Μαρτίου
- Να ανακοινώσουν ότι από 8 Μαρτίου θα εφαρμοστεί σύστημα με ενιαίου τύπου γνωμάτευση.

Κι όλα αυτά τη στιγμή που ο κανονισμός του ΕΟΠΥΥ αναφέρει σαφώς ότι τα αναλώσιμα τα προμηθεύεται ο ασθενής, τα πληρώνει εξολοκλήρου και ζητάει την απόδοση της δαπάνης, που αναλογεί, από τον ΕΟΠΥΥ

ΑΡΗΣ:
Tα παραπάνω αποτελούν άσκηση υγειονομικής πολιτικής.

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Στο πρότυπο γνωμάτευσης που υπάρχει στη σελίδα του ΠΦΣ, στο τέλος της σελίδας υπάρχουν οι ενδείξεις "ΑΜΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ" και "Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ (ΥΠΟΓΡΑΦΗ - ΣΦΡΑΓΙΔΑ).
Στο πρότυπο γνωμάτευσης που υπάρχει στη σελίδα του ΕΟΠΥΥ τις ενδείξεις αυτές τις "κόβει" τόσο στην προεπισκόπηση της εκτύπωσης όσο και στην εκτύπωση.
Είναι θέμα ρυθμίσεων εκτύπωσης ή/και εκτυπωτή; (δοκίμασα με 2 εκτυπωτές και είχα το ίδιο πρόβλημα)
Ή υπάρχει ανάλογο πρόβλημα σε όλους;

Denominator:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΣτο πρότυπο γνωμάτευσης που υπάρχει στη σελίδα του ΠΦΣ, στο τέλος της σελίδας υπάρχουν οι ενδείξεις "ΑΜΚΑ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ" και "Ο ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΣ (ΥΠΟΓΡΑΦΗ - ΣΦΡΑΓΙΔΑ).
Στο πρότυπο γνωμάτευσης που υπάρχει στη σελίδα του ΕΟΠΥΥ τις ενδείξεις αυτές τις "κόβει" τόσο στην προεπισκόπηση της εκτύπωσης όσο και στην εκτύπωση.
Είναι θέμα ρυθμίσεων εκτύπωσης ή/και εκτυπωτή; (δοκίμασα με 2 εκτυπωτές και είχα το ίδιο πρόβλημα)
Ή υπάρχει ανάλογο πρόβλημα σε όλους;

--- Τέλος παράθεσης ---
Και σε μένα δεν εμφανίζονται.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση