Θέματα Εργασίας > Εργασία στον ιδιωτικό τομέα (αυτοαπασχόληση)
Οι εκπτώσεις για οφειλές εκ μέρους του ΕΟΠΥΥ.
Ορθοπαιδικός:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος Αφου δεν θέλουν haircut θα τους ξετινάξουν στους ελέγχους....
Ελεγχος στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις του ΕΟΠΥΥ ! Στις καλένδες οι πληρωμές !
Συγκεκριμένα, με την σημερινή απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών συγκροτούνται κλιμάκια ελέγχου για τη διενέργεια ελέγχου στις οικονομικές υπηρεσίες των ΕΟΠΥΥ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΕΤΑΑ, ΟΠΑΔ, ΟΑΕΕ και ΤΑΥΤΕΚΩ. Τα κλιμάκια αυτά θα συγκροτούνται τουλάχιστον από δύο υπαλλήλους και ο έλεγχος θα διεξάγεται στην έδρα του κάθε φορέα. Μετά το πέρας του ελέγχου και ως τις 30 Αυγούστου 2013 θα συνταχθεί Έκθεση Αποτελεσμάτων Ελέγχου. TOVIMA.GR
--- Τέλος παράθεσης ---
Ισως κάνω λάθος αλλα νομίζω ότι κάπου το ΒΗΜΑ μπερδεύει (επίτηδες; ) τα πράγματα. Ο έλεγχος του του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους αφορά την οικονομική υπηρεσία, δλδ τη διαχείρηση των κονδυλίων των ταμείων και όχι την υγεινομική περίθαλψη. Να ελεγχθούν και τα έπιπλα που πήρε ο πρώην πρόεδρος του ΕΟΠΠΥΥΥΥ για το γραφείο του.
Ο έλεγχος νοσηλιών και εργαστηριακών είναι ευθύνη του ΕΟΠΥΥΥΥΥ και του υπουργού Υγείας και όχι του υπουργού οικονομικών (εξάλλου γινόταν έλεγχος για τον ΟΠΑΔ πριν γίνει ταμείο -προ 2010 που ήταν Δημόσιο και όχι ΟΠΑΔ- απο την υπηρεσία δημοσιοοικονομικού έλεγχου που σταμάτησε μετά).
Γελάω για τους 2 υπαλλήλους στην έδρα του φορέα (στην Αθήνα φαντάζομαι...). Θα ελέγχουν όλες τις καταστάσεις, παραπεμπτικά κλπ ως τον Αύγουστο; Μάλλον σαν ανέκδοτο μου ακούγεται.
Και, αν θυμάμαι καλά, τον Μάρτιο ψηφίστηκε κάτι σχετικό με τις ληξηπρόθεσμες οφειλές και εξόφληση σε δίμηνο... Άλλο ανέκδοτο...
Ορθοπαιδικός:
Εν αναμονή των εξελίξεων (και του claw back που επανέρχεται δριμύτερο) που τρέχουν ήδη μια σκέψη συναδέρφου που βρήκα στο Medispin. Σε πολλά σημεία έχει δίκιο και συμφωνώ, μένει μόνο η πρακτική εφαρμογή τους.
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Η τεκμηρίωση της «ειλικρίνειας» σε ό,τι αφορά στην εκκαθάριση των λογαριασμών των παρόχων ιατρικών υπηρεσιών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. και των άλλων εκτός αυτού φορέων ασφάλισης περίθαλψης, είναι σχετικά ευχερής, για όποιον θέλει –πραγματικά- και δεν αρκείται μόνον σε διαπιστώσεις και επαπειλούμενα μέτρα οριζόντιας εφαρμογής.
Αφορμής δοθείσης από την δήλωση των «αρμοδίων» για την κάλυψη του ανοίγματος που προκύπτει από την εκτός ορίων υπέρβαση των προϋπολογισμένων δαπανών σε πλήθος εξετάσεων και διαγνωστικών πράξεων, μέσω «claw-back» στο σύνολο των παρόχων, η πρόταση έχει ως ακολούθως:
-Καταγραφή του συνόλου των συστημάτων κάθε παρόχου (αναλυτικά ανά σημείο και όχι ανά πάροχο)
-Δυνατότητα (αναλυτή, τομογράφου, υπερηχογράφου κ.ά) σε ωριαία βάση, σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή, την ηλικία του κ.τ.λ.
-Υποχρέωση αναφοράς σε εβδομαδιαία βάση:
-e-ΔΑΠΥ
-Ωραρίου λειτουργίας μονάδας
-Παραβολή εκτελεσθέντων παραπεμπτικών με αντίστοιχη παρελθούσα περίοδο
-Παραβολή συνολικής εκκαθάρισης με αντίστοιχη π.χ. περυσινή
κ.τ.λ.
Υπενθυμίζω πως, σε ανάλογες περιπτώσεις, (π.χ. καύσιμα κινήσεως σε Ο.Τ.Α) τα «ποντίκια» αποκαλύφθηκαν με την παράλληλη αναφορά των οχηματοχιλιομέτρων που καταγράφονται ανά όχημα.
Η λαϊκή σοφία έχει συνοψίσει την σχετική «αδυναμία» ελέγχου με το «όποιος δεν θέλει να ζυμώσει.....». Όσοι λοιπόν φιλοδοξούν να αποδείξουν την ικανότητα και την σχετικότητά τους με το αντικείμενο (διοικήσεις, στελέχη κ.ά. εμπλεκόμενοι), καλούνται να επιχειρηματολογήσουν περί του εφαρμοστέου της πρότασης. Ειδάλλως, τα συνθήματα «κτυπήστε την διαφθορά» ακούγονται ως «κύμβαλα αλαλάζοντα».
Φυσικά, κάθε λόγος περί «μεγάλου αδελφού» και σχετικών φαιδροτήτων που έχουμε συνηθίσει, στερείται παντελώς σοβαρότητος. Από την στιγμή που δεν έχουμε αυτό-συμμορφωθεί, ακόμη και τώρα, η τεκμηρίωση επιβάλλεται, φυσικά με στοιχεία. Όσο ο συντάκτης υπερασπίζεται το δικαίωμα στην επιχειρηματικότητα τόσο περισσότερο δικαιούται να τονίζει την υποχρέωση του ελέγχου και του ενδεχόμενου αυστηρού κολασμού των «ξύπνιων» (εκτός και εντός των ταμείων).
Οι συνδικαλιστικές θέσεις της Ομοσπονδίας Πρωτοβάθμιας Υγείας (ΠΟΣΙΠΥ) είναι ιδιαίτερα σαφείς:
1. Χτυπήστε την προκλητή ζήτηση.
2. Εφαρμογή plafond σύμφωνα με τον μέσο όρο στις χώρες του ΟΟΣΑ ιδιαίτερα στις εξετάσεις που χειρίζονται ιοντίζουσα ακτινοβολία, συμβάλλοντας στην ελάττωση της έκθεσης του πληθυσμού.
3. Επαναφορά του κλιμακούμενου rebate στο τζίρο των διαγνωστικών μονάδων.
Η πολιτική ηγεσία του ΥΥΚΑ και η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθεί και –κυρίως- να αποφασίσει ότι η διάσωση του οργανισμού είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ανεύρεση των τίμιων συνεργατών και αποπομπή εκείνων που εκτελούν κατά συρροή παραβάσεις, λειτουργώντας ως χάκερς του κλειστού προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ.
Η εφαρμογή του claw back μετά γιορτής αποτελεί επαίσχυντη επιβράβευση των «παραβατών» και τιμωρία των «τιμίων» συνεργατών, που καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό. Τέλος η επιβολή μεγάλης έκπτωσης (σύμφωνα με δημοσίευμα στο 40%) αποτελεί καίριο πλήγμα στην ποιότητα παροχής υπηρεσιών των ιδιωτικών εργαστηριακών μονάδων που εργάζονται με μέσο κέρδος που δεν υπερβαίνει το 18%.
Η ενδεχόμενη επί δικαίων και αδίκων περικοπή εξοφλητέων οφειλών είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε παραγωγή προκλητής –και προκλητικής- ζήτησης.
Ορθοπαιδικός:
Σε συνέχεια του θέματος που ανέφερε ο διακομιστής στις Απάτες κλινικών (μάλλον κακώς εκεί): Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος παραθέτω δημοσίευμα το ΠΘ: Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος και αναρωτιέμαι πως προσέφυγαν στο ΣΕ (κατά ποιού νόμου, ακόμα δεν ψηφίστηκε...) - ή αποτελεί δημοσιογραφικό εύρημα;
Παναγιώτα Καρλατήρα 05/07/2013 17:47
Επιμένουν στην επίσχεση παροχής υπηρεσιών εάν δεν αποσυρθεί άμεσα το μέτρο
Με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το μέτρο της επιστροφής του ποσού των 174 εκατ. ευρώ του λεγόμενου claw back (μηχανισμός επιστροφής χρημάτων, όταν γίνεται υπέρβαση δαπανών) «απαντούν» οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών κλινικών στο υπουργείο Υγείας, ζητώντας από το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας την αναστολή της εφαρμογής του.
Επιπλέον, υποβάλλουν μήνυση κατά παντός υπεύθυνου για την σύνταξη του εξωπραγματικού, όπως τον χαρακτηρίζουν, προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, βάσει του οποίου υπολογίστηκε το claw back, και απειλούν με επίσχεση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του Οργανισμού εάν δεν αναθεωρηθεί η απόφαση του υπουργού. Από την επαπειλούμενη επίσχεση θα εξαιρεθούν μόνο, όπως αναφέρουν, οι Μονάδες Τεχνητού Νεφρού και Εντατικής Θεραπείας, για να μην τεθούν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.
«Οι Ιδιοκτήτες των Ιδιωτικών Κλινικών όλης της Ελλάδος δεν μπορούν να αποδεχτούν το μέτρο του claw back, που αυθαίρετα αποφάσισε η Κυβέρνηση, διότι θεωρούν το μέτρο αυτό επαίσχυντο, άδικο, παράλογο, αντισυνταγματικό που επιπλέον οδηγεί με βεβαιότητα το σύνολο των κλινικών, μικρών και μεγάλων, σε άμεση αναστολή της λειτουργίας τους, οδηγώντας ακόμη 25.000 εργαζόμενους και συνεργάτες στην ανεργία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών. Επισημαίνουν δε ότι το claw back εφαρμόζεται διεθνώς στο εμπόριο, για προϊόντα και ότι μόνο στην Ελλάδα εφαρμόζεται για υπηρεσίες.
Επίσης, ο κλάδος ζητά από τον ΕΟΠΥΥ να δοθούν τα αναλυτικά στοιχεία υποβολών νοσηλίων για κάθε πάροχο για το 2012 και το Α’ εξάμηνο του 2013, διότι «αμφισβητούμε τα νούμερα που δόθηκαν στην τρόικα, εντάσσοντας Κρατικά Νοσοκομεία και Ιδρύματα ΜΚΟ και της Εκκλησίας καθώς και Προνοιακά στον κωδικό των Ιδιωτικών Κλινικών». Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «καμία υπέρβαση δαπανών δεν υπάρχει μεταξύ 2012 και 2013 και όταν το 2012 ο ΕΟΠΥΥ κάλυπτε τις δαπάνες ασφαλισμένων 4 μόνο ταμείων, ενώ σήμερα, το 2013, τους ασφαλισμένους 10 ταμείων, σχεδόν το σύνολο του Ελληνικού λαού. Υπέρβαση υπάρχει μόνο σε σχέση με τον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος συντάθηκε αυθαίρετα, εν κρυπτώ, χωρίς διαβούλευση και ανάρτηση στην διαύγεια και εξωπραγματικός διότι δεν ανταποκρίνεται σε κανένα οικονομικό δεδομένο».
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση