Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα
Υποχρεωτική παρουσία ειδικού Ιατρού σε εφημερίες Κ.Υ.;
Όμηρος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΞεκινάω από το πιο μακρινό ... Κ.Υγείας Καναλακίου.
1 Επιμ. Α
1 Επιμ. Β και
3 αγροτικοί ιατροί
τον μήνα απρίλιο θα κάνουν 6 ετοιμότητας 2 μεικτές 2 ενεργείς έκαστος όλες καλυμμένες με αγροτικούς Τις υπόλοιπες που περισσεύουν θα τις καλύψουμε εμείς οι 4 χωρίς αγροτικό φυσικά...... Δίκαιο??? (δεν νομίζω)
Κ.υγείας φιλιππιάδας
1 επιμ. α
1 διευθ.
1 αγροτικός
τον απρίλιο θα κάνουν μόνο ενεργείς εφημερίες 9,7και 8 αντίστοιχα, ο καθένας μόνος του και τις υπόλοιπες θα τις καλύψουμε εμείς ( δίκαιο)
Σύνολο .. εγώ κάνω 6 ενεργείς (χωρίς αγροτικό και χωρίς αλλον ιατρό σε ετοιμότητα εννοείται αυτό ) και 2 ή 3 εφημ. ετοιμότητας σε 3 Κ. Υγείας και αλλού... εφημερέυουν εξ αποστάσεως. Δίκαιο??? δεν νομίζω.
ΕΜΕ
--- Τέλος παράθεσης ---
Θα βγάλεις ένα ενδεικτικό πρόγραμμα εφημερίας στα παραπάνω ΚΥ;
--- Τέλος παράθεσης ---
Τα παραπάνω δεν αποτελούν κέντρα υγείας, αλλά Π.Π.Ι. Τα κέντρα υγείας έχουν συγκεκριμένες προυποθέσεις οργανωτικής δομής και αυτές δεν είναι κτιριολογικές.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αντιγράφω από το επίσημο site του Γενικού Νοσοκομείου Πρέβεζας :
Εγγραφή ή Είσοδος
Το Γενικό Νοσοκομείο Πρέβεζας είναι ενταγμένο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, υπάγεται στην 6η ΥΠ και παρέχει πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια περίθαλψη, ισότιμα σε κάθε πολίτη, ανεξάρτητα από την οικονομική, κοινωνική και επαγγελματική του κατάσταση.
Στην ευθύνη λειτουργίας του, ανήκουν τα Κέντρα Υγείας Θεσπρωτικού, Φιλιππιάδας, Καναλακίου και Πάργας, με τα Περιφερειακά τους Ιατρεία, καθώς και το Κέντρο Ψυχικής Υγείας.
Κέντρο Υγείας Καναλακίου :Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Κέντρο Υγείας Φιλιππιάδας : Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή Είσοδος
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΓιατί επιμένετε σε ταμπέλες και ονόματα? Επειδή δηλ. λέγονται κέντρα υγείας πρέπει και να εφημερεύουν 24 ώρες το 24ωρο και 30 μέρες το μήνα? Μη δίνουε έμφαση στα ντουβάρια αλλά στο έμψυχο υλικό που τα στελεχώνουν. Επειδή δηλ. μια δομή πρωτοβάθμιας υγείας του ΕΣΥ έχει 3 ιατρούς, δεν θεωρείται κέντρο υγείας εκ των πραγμάτων λέω εγώ. Η στελέχωση αυτή παραπέμπει σε ΠΠΙ και έτσι πλέον θα πρέπει να ονομάζεται. Γιατί σώνει και καλά πρέπει να το λέμε κέντρο υγείας? Δηλαδή αν το πούμε νοσοκομείο θα νιώσουμε καλύτερα ότι αναβαθμίσαμε τις υπηρεσίας υγείας της περιοχής και ας έχει 3 γιατρούς?
--- Τέλος παράθεσης ---
Σ' αυτό θα συμφωνήσουμε λοιπόν, αφού είχα γράψει κι εγώ
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΔεν μπορούμε να τα έχουμε όλα τελικά.
Κέντρα Υγείας με 2 ή 3 (ακόμη και 4) ειδικευμένους πώς θα γίνει να έχουν καθημερινά ειδικευμένο σε ενεργό εφημερία;
Τα κλείνουμε τις μέρες που δε βγαίνει εφημερία;
Τα κλείνουμε γενικότερα;
Αποσπούμε γιατρούς από αλλού για εφημερίες, οι οποίοι με τη σειρά τους διαμαρτύρονται;
Εφημερία αγροτικού (αν υπάρχει, γιατί άρχισαν να σπανίζουν) με ετοιμότητα ειδικευμένου;
--- Τέλος παράθεσης ---
Ανάλογα πρέπει να μην εφημερεύουν κάποιες μέρες π.χ. παθολογικά τμήματα μικρών νοσοκομείων που έχουν 2-3 ειδικευμένους;
ΑΡΗΣ:
Εννοείτε 2-3 ειδικευμένους παθολόγους και μόνο ή 2-3 ειδικευμένους παθολόγους συν τον πνευμονολόγο/γαστρεντρολόγο/νευρολόγο του νοσοκομείου οι οποίοι μπαίνουν στο πρόγραμμα εφημέρευσης του τμήματος? Η δεύτερη περίπτωση είναι η πιο συχνή στα επαρχιακά νοσοκομεία.
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΕννοείτε 2-3 ειδικευμένους παθολόγους και μόνο ή 2-3 ειδικευμένους παθολόγους συν τον πνευμονολόγο/γαστρεντρολόγο/νευρολόγο του νοσοκομείου οι οποίοι μπαίνουν στο πρόγραμμα εφημέρευσης του τμήματος? Η δεύτερη περίπτωση είναι η πιο συχνή στα επαρχιακά νοσοκομεία.
--- Τέλος παράθεσης ---
Αν και βγαίνουμε από το θέμα, σε κάποια νοσοκομείο-ΚΥ μικρών νησιών οι ειδικότητες του πνευμονολόγου/γαστρεντερολόγου/νευρολόγου αποτελούν όνειρο θερινής νυκτός οπότε μιλάμε για την πρώτη περίπτωση.
Αλλά και στη δεύτερη περίπτωση δεν έχω παραδείγματα όπου πνευμονολόγος, νευρολόγος κλπ να εφημερεύει ως παθολόγος ελλείψει του δεύτερου.
docjohn:
Καλησπερα αγαπητοι συναδελφοι.Μα ερωτηση εχω να υποβαλω σχετικα με το θαμα των ενεργων εφημεριων.Ειμαστε ενα μικρο περιφεριακο νοσοκομειο που εφημερευει κεθε ημερα με εναν γενικο η παθολογο και εναν αγροτικο,δεχθηκαμε να μετατρεψουμε μερικες ενεργεις σε ετοιμοτητας για να βγει το κονδηλι ,τελικα ενας παθολογος αποχωρησε και καλουμεθα τωρα 4 γιατροι ειδικευμενοι να καλυψουμε ολο τον μηνα μετατρεποντας και αλλες ενεργεις σε περισσοτερες ετοιμοτητας για να καλυφθει ο μηνας και να μην υπερβουμε το προυπολογισμο,και ερωτω ειναι δυνατον σε ενα ΓΝ-ΚΥ οσο μικρο και να ειναι, μπορει ο μοναδικος ειδικευμενος γιατρος να κανει εφημεριες ετοιμοτητας ,και αν ναι ,παρακαλω,ποσες ειναι αυτες.
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση