Γενικά > Νομικά θέματα
Απαίτηση για εφημερία Αγροτικού σε Γενικό Νοσοκ
vanalexi:
Υπηρετώ ως υπόχρεος Αγροτικός Ιατρός σε ένα Περιφερειακό Ιατρείο που ανήκει στο οικείο Κέντρο Υγείας.
Ο διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής και ο Διοικητής του Νοσοκομείο στο οποίο ανήκει το Κ.Υ. (και κατεπέκταση το Π. Ι.) απαίτησαν τηλεφωνικά να εφημερεύσω στο Νοσοκομείο και με απείλησαν με κυρώσεις.
Είναι αυτό νόμιμο;
Δεν πρέπει το πρόγραμμα εφημεριών να καταρτίζεται αποκλειστικά από νοσοκομειακούς Ιατρούς (ειδικευμένους και ειδικευόμενους); π.δ 76/2005
Δεν πρέπει να προηγηθεί απόφαση από την Υ.ΠΕ. και το Δ.Σ. το νοσοκομείου;
Οι κύριοι αυτοί βάλανε το όνομά μου στις επίσημο πρόγραμμα εφημεριών χωρίς να υπάρχει ούτε καν απόφαση του επιστημονικού συμβουλίου... και μου ζητάνε να εφημερεύσω εντός μερικών ημερών.
Είμαι υποχρεωμένος να κάνω την εφημερία;
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις συμβουλές σας.
anasm:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΥπηρετώ ως υπόχρεος Αγροτικός Ιατρός σε ένα Περιφερειακό Ιατρείο που ανήκει στο οικείο Κέντρο Υγείας.
Ο διευθυντής της Καρδιολογικής κλινικής και ο Διοικητής του Νοσοκομείο στο οποίο ανήκει το Κ.Υ. (και κατεπέκταση το Π. Ι.) απαίτησαν τηλεφωνικά να εφημερεύσω στο Νοσοκομείο και με απείλησαν με κυρώσεις.
Είναι αυτό νόμιμο;
Δεν πρέπει το πρόγραμμα εφημεριών να καταρτίζεται αποκλειστικά από νοσοκομειακούς Ιατρούς (ειδικευμένους και ειδικευόμενους); π.δ 76/2005
Δεν πρέπει να προηγηθεί απόφαση από την Υ.ΠΕ. και το Δ.Σ. το νοσοκομείου;
Οι κύριοι αυτοί βάλανε το όνομά μου στις επίσημο πρόγραμμα εφημεριών χωρίς να υπάρχει ούτε καν απόφαση του επιστημονικού συμβουλίου... και μου ζητάνε να εφημερεύσω εντός μερικών ημερών.
Είμαι υποχρεωμένος να κάνω την εφημερία;
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις και τις συμβουλές σας.
--- Τέλος παράθεσης ---
Φίλε μου γειά σου! :)
Να ρωτήσω κάτι??
Το "εντός μερικών ημερών", σημαίνει δηλαδή,
ότι, σε "διατάζουν" (τηλεφωνικά...), να εφημερεύσεις εντός του τρέχοντος μήνα...?
Στο μεταξύ όμως, το Πρόγραμμα Εφημεριών Μαρτίου, που αφορά στις εφημερίες τόσο του Π.Ι. σου, όσο και του Κ.Υ. στο οποίο υπάγεται,
δεν έχει, επίσης, εγκριθεί και αναρτηθεί...??
Επομένως, καλείσαι,
όχι μόνο να υπερβείς τον maximum προβλεπόμενο αριθμό εφημεριών ανά μήνα,
αλλά, και να εφημερεύεις σε "τριπλό ταμπλό", δηλαδή Π.Ι./Κ.Υ./Γενικό Νοσοκομείο...?? ::) ::)
Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Να ρωτήσω κι εγώ κάποια πράγματα:
(Οι απαντήσεις θα εξαρτήσουν επόμενη απάντηση/συμβουλή μου)
Πόσο απέχει το νοσοκομείο από το Π.Ι.;
Συνδέεται με κάποια καθημερινή συγκοινωνία (π.χ. ΚΤΕΛ) ;
Διαμένεις στην περιοχή του Π.Ι. ή στην πόλη που βρίσκεται το νοσοκομείο;
Ο διευθυντής του Κ.Υ. όπου υπάγεσαι έχει ενημερωθεί; Τι λέει;
vanalexi:
Με πήραν σήμερα και μου ζήτησαν να κάνω εφημερία την Κυριακή...
Το θέμα είχε τεθεί ξανά στην αρχή του μήνα και σε συνάντηση που είχαμε με τον διοικητή του εξήγησα ότι είναι παρατυπο αυτό που μου ζητάει και επίσης επικινδυνο...
Φάνηκε να καταλαβαίνει και το θέμα έληξε εκεί η τουλάχιστον έτσι νόμιζα.
Σήμερα έλαβα την τηλεφωνική διαταγή...
Δεν πιάνω το πλαφόν των εφημεριων στο ΚΥ και επίσης ο διευθυντής του ΚΥ δεν έχει πρόβλημα. Μένω στην πόλη του ΓΝ περίπου 40χλμ από το ΚΥ.
Από ότι ξέρω δεν επαρκεί μια προφορική εντολή αλλά απαιτείται απόφαση από το ΔΣ του νοσοκομείου και το επιστημονικό συμβούλιο και ίσως και από την Υ. ΠΕ. Ισχύει :
timex:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή ΕίσοδοςΑπό ότι ξέρω δεν επαρκεί μια προφορική εντολή αλλά απαιτείται απόφαση από το ΔΣ του νοσοκομείου και το επιστημονικό συμβούλιο και ίσως και από την Υ. ΠΕ. Ισχύει :
--- Τέλος παράθεσης ---
Για αυτο δεν ειμαι και τοσο σιγουρη...
Ξερω παιδι που αρνηθηκε να υπακουσει προφορικη εντολη του διοικητη και του εκανε αναφορα.
Και σε εκεινον κ στον επιμελητη που τον υποστηριξε
Τελικα δεν εγινε κατι αλλα ετρεχαν για αρκετο διαστημα
Πλοήγηση
[0] Λίστα μηνυμάτων
[#] Επόμενη σελίδα
Μετάβαση στην πλήρη έκδοση