Γενικά > Νομικά θέματα

Απαίτηση για εφημερία Αγροτικού σε Γενικό Νοσοκ

<< < (2/2)

anasm:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΜε πήραν σήμερα και μου ζήτησαν να κάνω εφημερία την Κυριακή...

Το θέμα είχε τεθεί ξανά στην αρχή του μήνα και σε συνάντηση που είχαμε με τον διοικητή του εξήγησα ότι είναι παρατυπο αυτό που μου ζητάει και επίσης επικινδυνο...

Φάνηκε να καταλαβαίνει και το θέμα έληξε εκεί η τουλάχιστον έτσι νόμιζα.

Σήμερα έλαβα την τηλεφωνική διαταγή...

Δεν πιάνω το πλαφόν των εφημεριων στο ΚΥ και επίσης ο διευθυντής του ΚΥ δεν έχει πρόβλημα. Μένω στην πόλη του ΓΝ περίπου 40χλμ από το ΚΥ.

Από ότι ξέρω δεν επαρκεί μια προφορική εντολή αλλά απαιτείται απόφαση από το ΔΣ του νοσοκομείου και το επιστημονικό συμβούλιο και ίσως και από την Υ. ΠΕ. Ισχύει :

--- Τέλος παράθεσης ---

Κι όταν λέμε "Κυριακή", εννοούμε αύριο...??

Και όταν λέμε Εφημερία στο Γενικό Νοσοκομείο, εννοούμε ότι, θα είσαι μαζί με έναν ακόμα Αγροτικό γιατρό στα ΤΕΠ του Νοσοκομείου,
ή σε προορίζουν για άλλα "μεγαλεία"......??

Dott.diMG:
Άλλος τρόπος αντίδρασης:
Γενικός Ιατρός που κλήθηκε πριν κανά 2 χρόνια να εφημερεύσει σε Καρδ. Κλινική παράλληλα με τη διεκδίκηση μέσω εγγράφων και τα συναφή, έκανε και το εξής:
Ό,τι ερχόταν πλην ελαχίστων τα έβαζε μέσα!
Δευτέρα πρωί τίγκα στο ράντζο. Και δεν μπορεί κανείς να πεί τίποτα.
Αποτέλεσμα ήταν να μην ξανακληθεί να εφημερεύσει πολύ πριν συζητηθεί η περίπτωση στα ¨αρμόδια όργανα¨.
Κατ´ αναλογία αν αναγκαστείς να εφημερεύσεις μην εξετάζεις ασθενή χωρίς τη φυσική παρουσία του ειδικού.
Τρέλανέ τους στη νομιμότητα δηλαδή, μην αναλαμβάνεις ευσεινήδητα και φιλότιμα βάρη που δεν σου ανήκουν. ;)
Εκτός αν θέλεις να κάνεις ειδικότητα στο ίδιο ΓΝ οπότε περιπλέκεται το πράγμα.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση