Καλώς ήρθατε στην διαδικτυακή μας κοινότητα.
Εδώ μπορείτε να συζητήσετε και να ενημερωθείτε για θέματα που αφορούν την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.
Για να συμμετέχετε και να μπορείτε να κατεβάσετε αρχεία και εικόνες που βρίσκονται στα μηνύματα πρέπει να εγγραφείτε.
Η εγγραφή είναι δωρεάν και θα σας αποσταλεί άμεσα ένα e-mail για την ενεργοποίηση της εγγραφής σας.
Εάν δεν το λάβετε σε λίγα λεπτά ελέγξετε το φάκελο ομαδικής αλληλογραφίας ή το φάκελο SPAM ή το φάκελο ανεπιθύμητης αλληλογραφίας καθώς μπορεί να βρεθεί εκεί από λάθος του λογισμικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.
Εάν έχετε ξεχάσει τον κωδικό σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας ξανασταλεί από εδώ.
8 Νοεμβρίου 2024, 12:05:13

Αποστολέας Θέμα: Ποιος μπορεί να συνταγογραφήσει PPI?  (Αναγνώστηκε 68627 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

6 Απριλίου 2013, 11:57:16
Απάντηση #75
Αποσυνδεδεμένος

Δ. Κουναλάκης

Administrator
προσωπικά, ήμουν εναντίον αυτού του μέτρου απαγόρευσης. Αλλά διαβάζοντας και τις 5 σελίδες αρχίζω να γίνομαι υπέρμαχος της υποχρεωτικής αναγραφής μόνο από γαστρεντερολόγο ή σε περίπτωση γνωμάτευσης να μην μπαίνει το όνομα του γαστρεντερολόγου αλλά το ΑΜΚΑ του ώστε να υπάρχει έλεγχος.
Νομίζω ότι είναι πολύ εύκολο για την ΗΔΙΚΑ να βαλει απλούς κανόνες μη επιτρεπτής συνταγογράφησης ή να σου στέλνει ο ΕΟΠΥΥ ένα λογαριασμό να πας να πληρώσεις.
Για μένα είναι τόσο εύκολο τεχνικά να μπει από την ηλ. συνταγογράφηση τάξη που πραγματικά νιώθω εκτός νερών.... με αυτά που βλέπω, ακούω, διαβάζω
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Απριλίου 2013, 12:02:05 από Δ. Κουναλάκης »
Eίπες ότι μια μέρα θα φύγεις, μην τολμήσεις, είσαι χαζός;
όταν έχεις τέτοιους αυλικούς και τέτοια καρέκλα, τι απερισκεψία!
Ένα ξεροκόμματο κάθε πιστός να μασουλάει, "Ναι αρχηγέ" θα λέει συνεχώς
τιμωρία αμείλικτη σ' όποιον τολμά να σ΄αμφισβητεί έργα και πρόσωπα, τι ύβρης!
Ω αρχηγέ, είσαι ο μοναδικός, και τη ζωή μας χρωστάμε σε σένα οι φτωχοί!
Από μετάφραση αραβικού κειμένου

6 Απριλίου 2013, 12:39:05
Απάντηση #76
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος
σε περίπτωση γνωμάτευσης να μην μπαίνει το όνομα του γαστρεντερολόγου αλλά το ΑΜΚΑ του

Ελπίζω στην εποχή της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης, να καταλάβουν εκεί στον ΕΟΠΥΥ και την ΗΔΙΚΑ ότι η γνωμάτευση δεν πρέπει να είναι ...χάρτινη, αλλά ηλεκτρονική.
Αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα: η φραγή στην εισαγωγή prazole ή άλλων φαρμάκων, να ξεκλειδώνεται για ορισμένο χρονικό διάστημα από τον ειδικό/ούς που έχει/ουν πάρει την αποκλειστικότητα για κάθε δραστική ουσία.
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Απριλίου 2013, 12:53:18 από Ο διακομιστής »
Θα έρθουν καιροί που θα είστε ασφαλισμένοι, αλλά θα είναι σαν να μην είστε.

6 Απριλίου 2013, 13:19:17
Απάντηση #77
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί

Αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα: η φραγή στην εισαγωγή prazole ή άλλων φαρμάκων, να ξεκλειδώνεται μόνο από τον ειδικό/ούς που έχει/ουν πάρει την αποκλειστικότητα για κάθε δραστική ουσία.

Και ομως...αυτο που λες  @Διακομιστη ειναι μπελαλιδικο.Εγω θα ελεγα να μπορουμε πχ οι γιατροι της ΠΦΥ να συνταγογραφουμε τα πάντα με σχετικη γνωματευση ομως.Να ξεκλειδωνε ΚΑΘΕ ΦΑΡΜΑΚΟ για μας,οχι ομως για να το βαζουμε αυθαιρετα εμεις αλλά για να εξυπηρετουμε τον ασθενη απο το να μην πηγαινει καθε φορα στον ειδικο.Και εδω,ακομη και απο το μετεριζι της απλής συνταγογραφησης ΜΕ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ειναι κατα τη γνωμη μου πολυ σημαντικη η προσφορα του γιατρου της ΠΦΥ που και εξυπηρετει τον ασθενη και ταυτοχρονα τον τσεκαρει για πιθανες παρενεργειες φαρμακων ειδικων και σε συνεργασια μαζι τους μεριμνα για τον ασθενη του.Ασε που το ιατρικο του εργο σε επιπεδο γνωματευσης-διαγνωσεων δε σταματα.Μη τα ισοπεδωνουμε ΟΛΑ πως γινομαστε γραμματεις!

Επιμενω επομενως-ακομη και αν πχ το μετρο των πραζολων περασει-να αφησουν τη δυνατοτητα αντιγραφης αυτων των φαρμακων στους ιατρους τησ ΠΦΥ ήτοι παθολογοι και γενικοι ιατροι.Ειδικοτητες οπως ορθοπαιδικοι για θεραπειες με NSAID,το πολυ για 10 μερες, μπορουν να κανουν τη δουλεια τους και με ρανιτιδινη,εστω χ2 ενω με κανει να γελάσω η γαστροπροστασια εναντι των πολλων φαρμακων,εναντι αντιβιωσεων που χαλανε το στομαχι,ακομη και επι ληψης απλου salospir.Και θα σταθω στο τελευταιο και στους καρδιολογους.Επειδη αναφερθη πολλακις το περι διπλης αντιαιμοπατελιακης αγωγης επιτρεψτε μου το εξης:οι ασθενεις με διπλη αντιαιμοπεταλιακη αγωγη ειναι αυτοι με stent που θα το λαβουν το πολυ ενα χρονο.Και απορω πραγματικα εαν υπάρχει εξειδικευμενο κεντρο στην Ελλάδα με αιμοδυναμικο,που να κανει stent και ταυτοχρονα να μην εχει στο δυναμικο του ενα γαστρεντερολογο.Θα μου φαινοταν απιστευτο.Οποτε ο ασθενης πριν το εξιτηριο λαμβανει και μια ετησια ΓΕΣ γνωματευση και κανενα προβλημα.Σχετικα με την απλή ληψη salospir για ΣΝ ή ΑΕΕ συνηθως ο ασθενης πάλι απο νοσοκομειο θα βγει ή εαν ενας καρδιολογος διαγνωσει ΣΝ και απο το Ιχ του ασθενη προκυπτει λογος ληψης γαστροπροστασιας πάλι δε νομιζω να ειναι προβλημα να τον στειλει σε ενα γαστρεντερολογο για γνωματευση ενος ετους.

Επίσης επειδη ανεφερθησαν πραγματα περι απαξιωσης της ειδικοτητας μας να θυμισω πως οταν οι γενικοι γιατροι ειχαμε το δικαιωμα παρακολουθησης κ εξειδικευσης σεμιναριων υπερηχων οι ακτινολογοι μας τους εκοψαν ατυπα και πολυ δυσκολο πλεον,ως αδυνατο να βρεις ακτινολογικο κεντρο και διευθυντη αυτου που να δεχεται γενικο ιατρο για εξειδικευση σε υπερηχο.Αυτο δεν ειναι πλήγμα στην ειδικοτητα μας?

Εχω δει ομως ολα αυτα τα χρονια και άλλα τρελα!Π.χ ΩΡΛ ιατροι να γραφουν αντιυπερτασικα ή γυναικολογους να γραφουν υπολιπιδαιμικα!!!Σας φαινεται απιστευτο ε?Κι ομως, τα εχω δει και ΟΧΙ ΣΠΑΝΙΑ.Οσο η ιατρικη επισκεψη ευτελίζεται και οσο οι τιμες-και κατ'επεκατσιν τα bonus των φαρμακων κατακρημνιζονται-τοσο θα βλεπουμε ιατρους ασχετων ειδικοτητων να μπαινουν σε ξενα χωραφια,απλά και μονο για το 5ευρω της συνταγογραφησης.Ενδεχομενως κ εγω το ιδιο να εκανα,δε το παιζω ηθικος αλλα ειναι κατι που δεν ακουγεται και καλο...

Anyway...τη Δευτερα ξεκινω ιατρειο και μεσα μου εχω μια ανακουφιση (πειτε με καποιοι διεστραμμενο) επειδη δε θα χρειαστει-για αλλη μια φορα-να χαλασω τη διαθεση μου και τη διαθεση των ασθενων μου για μια κατηγορια φαρμακων που ειχε ξεφυγει απο καθε λογικη.Ο ασθενης που χρειαζεται πραγματικα αυτα τα φαρμακα,δεκτο,θα παιδευτει,οπως εξαλλου παιδευεται να βρει και τα ουρολογικα και τα νευρολογικα κτλ του φαρμακα (για γνωματευσεις) αλλά στο τέλος της μερας θα εχουμε ασθενεις που πραγματικα χρειαζονται τα φαρμακα που παιρνουν και γιατρους που δεν ξεπλενουν "καραμελες".Γιατι ακουστηκε πολλακις επισης πως δε θα γινουμε εμεις γραμματεις αλλων αλλα βρε συναδελφοι,με το χερι στην καρδια,ηταν λιγες οι φορες που για τις πραζολες γιναμε γραμματεις αλλων?Η διαφορα ηταν πως τοτε,επειδη ειχαμε το δικαιωμα να τις γραφαμε κ εμεις χρυσωναμε μεσα μας το χαπι παιζοντας χαρουμενα με το κοκκαλο που μας πεταξαν...Επίσης για να ειμαι και δικαιος-και τελειωνω με αυτο-περα απο τα σχετικα με μπονους φαρμακων ή όχι,να αναγνωρισω οτι μια μεριδα συναδελφων και αναφερομαι στους ιδιωτες ΠΦΥ,ενδεχομενα να πληγει γιατι εγω ο ΕΣΥιτης ειτε δω 1 ειτε 100 ασθενεις το ιδιο και το αυτο μου ειναι μισθολογικα ενω ο ιδιωτης ισως χασει "πελατεια" οταν οι πολυσυνταγογραφουμενες φυγουν απο τη φαρετρα μας.Εκτος και εαν το συστημα ξεκελιδωσει και για ιατρους ΠΦΥ τουλαχιστον σε επιπεδο αντιγραφης αυτων των φαρμακων.
+

6 Απριλίου 2013, 13:39:11
Απάντηση #78
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

.Μη τα ισοπεδωνουμε ΟΛΑ πως γινομαστε γραμματεις!

Mα, το σκεπτικό μου είναι ότι οι Γ.Ι./Παθολόγοι εκ της φύσης του αντικειμένου τους θα μπορούν να ξεκλειδώνουν οι ίδιοι τις prazole καθώς και πολλές άλλες κατηγορίες φαρμάκων. ;)

6 Απριλίου 2013, 13:42:41
Απάντηση #79
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Anyway...τη Δευτερα ξεκινω ιατρειο

Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος ;D

Δόθηκε παράταση χορήγησης πραζολών (όπως τις χορηγούσαμε μέχρι σήμερα) έως και την Δευτέρα 8 Απριλίου 2013.

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

6 Απριλίου 2013, 14:03:58
Απάντηση #80
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Και θα ηθελα να επιστησω την προσοχη και σε κατι ακομη λεπτο:Θελει πολυ προσοχη και ειδικα για τη ειδικοτητα μας -ως γενικοι ιατροι κυρια αλλα και ως παθολογοι στην ΠΦΥ-γιατι με  το ευρυ συνταγογραφικο μας πεδιο και τις πληθυσμιακες ανομοιομορφιες ,αν σκεφτουμε πως  αλληλοκαλυπτομαστε πολυ συχνα και με άλλες ειδικοτητες για διαφορα φαρμακα που δεν απαιτουν γνωματευση,πχ διασερρεινες,διφοσφωνικα,στατινιες,αντιβιωσεις κτλ ειναι πολυ ευκολο νομιζω να βρεθουμε καποια στιγμη να απολογουμαστε για υπερσυνταγογραφηση που εν τελει να οφειλεται σε αντιγραφη φαρμακων άλλων και οχι σε δικη μας συνταγογραφηση.Μια λυση ειναι να μη γραφουμε ΤΙΠΟΤΑ από άλλους γιατρους που εμπεριεχεται στο δικο μας επιστημονικο πεδιο(προσωπικα αυτο κάνω,ας μεριμνησει ο καθε ειδικος με συναφες συνταγογραφικο φασμα να γραψει τις συνταγες του) αλλα ειναι πολλοι συνάδελφοι ,κυρια ΕΣΥιτες(τσαμπα γιατρος),σε πολυπληθεις περιοχες και με ΟΧΙ τοσο συνεργαζομενους πληθυσμους που εχουν προβλημα σε αυτο.Και αυτοι καποια στιγμη μπορει να κατηγορηθουν.

Χρειαζονται επομενως καποιες δικλειδες ασφαλειας και ας μεριμνησει το Υπουργειο για αυτες ώστε να μη βγαινουν λάθος συμπερασματα για τισ συνταγογραφικες συνηθειες του καθενος μας,ειδικα ημων στην ΠΦΥ.
Δυστυχως  δεν ξερω πως μπορουν να εξασφαλισθουν ολα αυτα σημερα περα απο τη δικη μας αρνηση να γραφουμε φαρμακα άλλων.
+

6 Απριλίου 2013, 17:33:16
Απάντηση #81
Αποσυνδεδεμένος

deleteduser

Ας αφησουμε στην άκρη τις αναλύσεις και τα ιμάτιά μας... ολόκληρα

Ερώτημα: Γιατί παίρνει ο κόσμος τόσες πραζόλες;

Θα μιλήσω αποκλειστικά με βάση την εμπειρία του τελευταίου 1,5 χρόνου που βρίσκομαι στον Πτελεό.

1η αιτιολογία 10 φασο κουτάκια την ημερα x 3 ευρά x 20 ημερες=600 ευρά.

2η αιτιολογία Στον πλανήτη χάπι, μια έτοιμη λύση είναι η μόνη λύση. Τι δίαιτα ρε γιατρέ; Θα πιω τα τσιπουρακια και θα πάρω και το χαπάκι για την καψίλα. Άσε τώρα Το δοκίμασα να το κόψω και πόνεσα. Γραψε δυο κουτάκια.

3η αιτιολογία Στον πλανήτη χάπι, μια ετοιμη λυση ειναι η ευκολη λύση. Σιγά μην κατσω να ασχοληθω. Πάρε κει ένα χάπι να είσαι ευχαριστημένος, να με φωνάξεις και στο σπιτι. Αλλιώς θα πας στον διπλα, θα με κραξει κι ο φαρμακοποιός, θα με κράξει κι η πελατεία έξω

4η αιτιολογία Αντε ρε γιατρέ τελείωνε, θα φύγει το λεωφορείο. Αφού μου το γραψε ο ταδε, ο δείνας, ο παρακείνας. Γραψε δυο κουτακια.

5η αιτιολογία: Καλό είναι. Μου το πε ο φαρμακάς, το ειδα και στο συνεδριο στη Χαλκιδική, το γραφει και ο κεινας, και ο παρακεινας, και ο διευθυντης μου στην κλινική.

6η αιτιολογία Επόμενοοοοοοοος. Αντε να παμε καμιά ωρα και σπίτι μαααας. Σιγα μην ασχοληθώ. Αλλιώς δε θα κανα Γ.Ι.

7η αιτιολογία Σταδιακά θα κερδίσω την εμπιστοσύνη του και θα μπορέσω να του κοψω την πραζόλη. Μεχρι τότε θα συνταγογραφω γυρω στα 5.000 κουτιά το χρόνο.

Τα παραπάνω δεν αποτελουν απόψεις. Είναι η πραγματικότητα στην περιοχή που δουλεύω.Ας δουμε τις ευθύνες μας προτού τα βαλουμε με το μονιμως ανευθυνο υπουργείο.

(επεται συνεχεια)

η συνέχεια...

Φυσικά και προσυπογράφω τα λεγόμενα του Μακρέα. Αλλά έχω και αυτή τη ρημάδα την πραγματικότητα που με προσγειώνει.(αλήθεια ρε Δημήτρη πώς μπορείς και παραμένεις έτσι ιπτάμενος;)

Το σύστημα όμως δεν πρόκειται να αλλάξει (εκτός αν κάμομεν -ποιοι;- επανάσταση). Στα πλαίσια λοιπόν του υπάρχοντος συστήματος θα μπορούσαν μερικές ρεαλιστικές λύσεις να δώσουν απάντηση σε παρόμοια αδιέξοδα. Λύσεις που ταυτόχρονα θα εξασφαλίζουν το μοναδικό διακύβευμα αυτή τη στιγμή που είναι η μείωση του κόστους

Στο ερώτημα πως σταματάμε την διαπιστωμένη υπερσυνταγογράφηση πραζολών η λογική απάντηση είναι: ελέγχουμε και συμμορφώνουμε/τιμωρούμε τους υπεύθυνους. Ποιους υπεύθυνους όμως, από τη στιγμή που το σύστημα στηρίζεται στην αντιγραφή; Ο μόνος υπόλογος στο ταμείο αυτή τη στιγμή είμαι εγώ (και το"συνεταιράκι"μου - διθέσιο ιατρείο γαρ)  για την περιοχή του Πτελεού.

Πρέπει λοιπόν να γίνει σαφής και επίσημη η διάκριση θεράποντα και ελεγκτή γιατρού. Να μην κρυβόμαστε άλλο πίσω από το δάκτυλο μας και να ξεπεράσουμε όλη αυτή τη αστεία λογική της συνταγογράφησης που μας έχει κάνει να μην ξέρουμε τελικά τι διάολο πρέπει κάνουμε το πρωί στα ιατρεία μας. Βαρέθηκα να κάνω τον κρυφομπάτσο του συστήματος. Ας αποσαφηνιστεί ξεκάθαρα ο ρόλος μου με βάση την πραγματικότητα σε ένα καθηκοντολόγιο και ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

Η κοινή λογική υπαγορεύει το πώς θα μπορούσε να λειτουργήσει το σύστημα.  Ο κάθε θεράπων συνταγογραφεί υποχρεωτικά ηλεκτρονικά μια χρόνια αγωγή. Η συνταγή συνοδευόμενη υποχρεωτικά από επαρκή τεκμηρίωση (ιστορικό, εξετάσεις κλπ), η οποία θα μπορούσε σχετικά εύκολα πιστεύω να γίνει ηλεκτρονικά (φάκελος ασθενή) περνάει από τον ελεγκτή γιατρό του ταμείου. Ο θεράπων και ο ελεγκτής έχουν στη διάθεσή τους θεραπευτικά πρωτόκολλα τα οποία εκδίδονται από το ταμείο και καθορίζουν τις παροχές του και κινούνται με βάση αυτά (και τα περιθώρια αυτενέργειας που επιτρέπουν). Ο έλεγχος γίνεται άπαξ και υπάρχει η δυνατότητα αυτόματης επανάληψής της συνταγής για όσο κρίνουν θεραπευτής και ελεγκτής με ένα χρονικό ταβάνι έτους ή μέχρι να τροποποιηθεί από τον ίδιο ή άλλον θεράποντα.

Ωραίο δεν ακούγεται;  Έτσι θα μπορούσα να κάνω μια φορά την εβδομάδα τον ελεγκτή του ΕΟΠΥΥ στον Αλμυρό και τις υπόλοιπες ημέρες τον γιατρό στα χωριά μου.

Το θέλουμε όμως; Θα σταματήσει να μοιράζεται η πίτα, παράνομη αλλά και νόμιμη. Οσον αφορα στη δεύτερη μόνο ιδιωτικά ιατρεία που στηρίζονται στη συνταγογράφηση θα κλείσουν, περιφερειακά ιατρεία θα καταργηθούν,φαρμακάδες θα απολυθουν κλπ. Μήπως να κάνουμε τις πάπιες και να κοιτάξουμε το κόμιστρο; Μήπως κάτι ξέρουν οι επίσημοι φορείς μας που δεν μπορούν να κανουν μια στοιχειώδη αντιπρόταση της προκοπής;
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Απριλίου 2013, 17:57:20 από Απόστολος Βασιλείου »

6 Απριλίου 2013, 19:27:05
Απάντηση #82
Αποσυνδεδεμένος

Harper

Ιατροί
Θα μπορουσαν ισως να κανουν και το εξης @Απόστολε Βασιλειου και θα ηθελα την άποψη σας:

Να μας επιτρεψουν ως ιατρους της ΠΦΥ (και αποκλειστικα για γιατρους ΠΦΥ και ΟΧΙ άλλους)να αναγραφουμε φαρμακα ετερων ειδικοτητων που το αντικειμενο τους σχετιζεται και αλληλοκαλυπτεται με το δικο μας αλλά όπως ακριβως κλειδωσαν στο 15% το επιτρεπτο οριο αναγραφης εμπορικων σκευασματων(μας ενημερωσαν με σχετικη ειδοποιηση,την ειδατε ΟΛΟΙ) θα μπορουσαν κάλιστα,με ανάλογο τρόπο να δουν κάποια κοινα νοσηματα πχ ΚΥΠ,ΓΟΠΝ,Ελκος,οστεοπορωση (ανατρεχοντας σε στατιστικα στοιχεια-μελέτες) με τι συχνοτητα πανω-κατω εμφανιζονται στο γενικο πληθυσμο πχ 10%,20% κτλ και να μας κλειδωσουν τη δυνατοτητα περαιτερω συνταγογραφησης εαν ξεπερασουμε αυτο το οριο ανα κατηγορια φαρμακου-ασθενειας.Και ομιλω για φαρμακα που ως ιατροι ΠΦΥ θα εχουμε το δικαιωμα να συνταγογραφησουμε μονοι μας χωρις γνωματευση ειδικου.Πχ ο ιατρος της ΠΦΥ θα εχει άποψη και για τη ΓΟΠΝ και για την ΚΥΠ και για την άνοια και για τη ΧΑΠ εντος ομως καποιων ποσοστιαιων οριων.Δε μπορει δηλ ο γιατρος της ΠΦΥ που θα συνταγογραφησει σε ενα μηνα σε 200 ασθενεις να γραψει πραζολες στους 100 ή διφωσφονικα σε 80!!!

Από εκει και πέρα για καθε συνταγογραφηση πάνω από το αποδεκτο στατιστικα ποσοστο ας παραπεμψει ο ιατρος της ΠΦΥ τον ασθενη στον ειδικο (μπορει σε μια κοινοτητα να εχουμε οντως επιπολασμο μιας νοσου σε ποσοστα που ξεφευγουν του μεσου ορου) και ας του δινεται μελλοντικα η δυνατοτητα,περα απο τα περιστατικα που ο ιδιος γνωματευσε και εβαλε σε αγωγη  πχ πραζολες για ΓΟΠΝ να μπορει να αντιγραφει και ετερες συνταγες ειδικων αναγραφοντας ομως αυτη τη φορα ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ και το ΑΜΚΑ του ειδικου.

Δηλ θα μπορουμε να γραφουμε χ ,προκαθορισμενο αριθμο πραζολων μονοι μας (και μετα ας κλειδωνει το συστημα για εμας τους ΠΦΥ) και απειρο (το λεω για εμφαση) αριθμο πραζολων με γνωματευση ομως ειδικου

Καλο θα ηταν επισης ο καθε ασθενης που απο ειδικο πλεον εχει γνωματευθει πχ με ελκος ή ΚΥΠ να εχει μια τουλαχιστον αρχικη συνταγη-γνωματευη απο τον ειδικο ηλεκτρονικα καταχωρημενη οπου σε αυτη τη συνταγη ο ειδικος πχ Γαστρεντερολογος θα γραφει διαγνωση και στα σχολια της συνταγης αυτης -συνταγη σημειο αναφορας- για ποσο καιρο χρηζει αυτης της αγωγης.Ετσι ουτε ο ασθενης θα ψαχνεται καθε φορα με γνωματευσεις,ουτε ο ιατρος της ΠΦΥ θα ψαχνει να βρει αυτες τις γνωματευσεις καθε φορα εαν του ζητηθουν.Θα υπάρχουν ηλεκτρονικα καταχωρημενες στο ιστορικο του ασθενη με τη διαγνωση και τα σχολια του ΕΙΔΙΚΟΥ.Και για να βοηθιομαστε και να μην ψαχνουμε καθε φορα το ιστορικο του ασθενη μπορουμε με κοκκινο στυλο σε καποιο σημειο του ατομικου βιβλιαριου του ασθενους να γραψουμε οτι ο ασθενης την ταδε του μηνος εχει απο τον ταδε ειδικο την ταδε γνωματευση για ταδε διαστημα.Αυτο θα μας βοηθαγε πολυ σε μελλοντικες αντιγραφες.

Νομιζω δεν ειναι πολυ δυσκολο να γινει κατι τετοιο(δεν ξερω ποια ειναι η γνωμη του Κουναλακη) και θα ελυνε πολλα μα πολλα προβληματα.

Ο γιατρος της ΠΦΥ θα μπορει να γραφει ΤΑ ΠΑΝΤΑ (αυτα δηλ που δικαιουται από το επιστημονικο του πεδιο) και δε θα υπερσυνταγογραφει ασυστολα αν δε θελει να "καψει"  τα επιτρεπομενα ποσοστα του και περαιτερω τους ασθενεις του που εχουν πραγματικη αναγκη μοιραζοντας με το "καλημερα" πραζολες,διφοσφωνικα κτλ.σε ασχετους
Και ο ασθενης,περα απο την ταλαιπωρια της μιας φορας που θα δει ειδικο(εαν χρειαστει και εαν ο γιατρος του της ΠΦΥ δεν εχει καψει τα ποσοστα του για να τον στειλει στον ειδικό) θα μπορει με την αρχικη συνταγη-γνωματευση του ειδικου να γραφει μελλοντικα χωρις ταλαιπωρια τα φαρμακα του.
« Τελευταία τροποποίηση: 6 Απριλίου 2013, 19:44:21 από jack »
+

7 Απριλίου 2013, 20:39:05
Απάντηση #83
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΉ, 5 ΑΠΡΙΛΊΟΥ 2013

ΠΦΣ: Εθισμένοι ...στην εκτέλεση!

7 Απριλίου 2013, 22:27:52
Απάντηση #84
Αποσυνδεδεμένος

ΑΡΗΣ

Νεότερη ενημέρωση από ποιον και σε τι?
ΙΑΤΡΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΑΣ - ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

8 Απριλίου 2013, 00:50:00
Απάντηση #85
Αποσυνδεδεμένος

kakalos

επισημα η ειδικοτητα της γενικης ιατρικης στη Ελλαδα περιλαμβανει οσα αναφερονται στο logbook
 απο τη στιγμη που παιρνεις τη βεβαιωση ειδικοτητος εισαι ικανος να θεραπευευς και να διαχειριζεσαι σε πρωτοβαθμιο επιπεδο τα αναφερομενα νοσηματα

Τωρα για τα PPI προσωπικα τα διεκοπτα οπου δε χρειαζοταν αναφεροντας τους τις παρενεργειες , οπως επισης εχω βαρεθει να διοκοπτω διφοσφωνικα ακομα και σε ασθενεις χωρις καν οστεοπενια!!!!

Κατι το πολυ απλο που θα μπορουσε να γινει θα ηταν επισκεψη κλιμακιου σε αρρωστους για να διαπιστωσουν αν τα λαμβανουν εντος ενδειξεων.Εχετε κυριε ενοχλησεις στο στομαχι? Ειχατε ποτε? Τί αλλα φαρμακα λαμβανετε? Ειναι αυτα που ρωτουσα και εγω και εκανα την παρεμβαση μου.

γιατι κυριε χορηγησατε διφοσφωνικα σε ασθενη με Tscore>-1,5??????

γιατι κυριε χορηγησατε την ακριβη σαρτανη και οχι τον φθηνο αμεα?

5-10 καμπανες και τα πραγματα θα στρωνανε.

Ο φόβος φυλάει τα έρμα (γνωστή λαϊκή παροιμία, προερχόμενη από τις «Ευμενίδες» του Αισχύλου, ο οποίος τον θεωρεί το φόβο απαραίτητο και βάζει στο στόμα του Χορού την άποψη ότι στην πόλη πρέπει να υπάρχει πάντα ο φόβος της τιμωρίας και του κολασμού των πολιτών για τα αδικήματα τα οποία διαπράττουν.
Η, δε, θεά Αθηνά, εισάγουσα το θεσμό του Αρείου Πάγου, ως ανωτάτου δικαστηρίου, λέγει ότι επάνω εις αυτόν τον βράχο (Πάγον) «... σέβας αστών φόνος τε συγγενής το μη αδικείν σχήσει το τ΄ ήμαρ καί κατ΄ευφρόνην ομώς...». Δηλαδή, ο σεβασμός και ο αδελφός του, ο φόβος, θα συγκρατούν τους πολίτες από την αδικία ημέρα και νύκτα!
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Απριλίου 2013, 00:54:54 από kakalos »

8 Απριλίου 2013, 19:05:25
Απάντηση #86
Αποσυνδεδεμένος

EzeΤΡΟΛ

Ανακοίνωση από Σωματείο Γαστρεντερολόγων:

8 Απριλίου 2013, 21:06:34
Απάντηση #87
Αποσυνδεδεμένος

Dott.diMG

Όταν η απάντηση στη γελοιότητα των τελευταίων ημερών έρχεται από επιστημονικό χώρο που δεν αυτοξεφτιλίζεται για τα μπιμπικίνια που θα κονομούσε από το δώρο Σαλμά, έχει μεγαλύτερη αξία.
Αφιερωμένο στα πάσης φύσης γιουσουφάκια με το συμπάθειο (κατά ioannis, συμφωνώ απόλυτα).
« Τελευταία τροποποίηση: 8 Απριλίου 2013, 21:12:41 από Dott.diMG »
"Η αγάπη βρίσκει τρόπο. Η αδιαφορία βρίσκει δικαιολογία."
(Γέρων Παΐσιος)

8 Απριλίου 2013, 22:09:04
Απάντηση #88
Αποσυνδεδεμένος

mvakas

Πριν λίγο βρέθηκα σε εφημερεύων φαρμακείο και ο φαρμακοποιός με ενημέρωσε ότι εδώ και κάποιες ώρες έχει φραγή στην εκτέλεση συνταγών με PPIs.

8 Απριλίου 2013, 23:30:42
Απάντηση #89
Αποσυνδεδεμένος

Holisten

Πράσινο φως" για πραζόλες
ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συνεχίζουμε να εκτελούμε συνταγές με πραζόλες ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ μέχρι νεωτέρας.

Κ.ΛΟΥΡΑΝΤΟΣ

(Σ.Σ. Ανεπισήμως η παράταση έχει εξάμηνη διάρκεια αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε πρόβλεψη, κάθε εβδομάδα έχουμε και κάτι καινούριο...)

Λέξεις κλειδιά:

Σχετικά θέματα

Τίτλος / Ξεκίνησε από Απαντήσεις Τελευταίο μήνυμα
1 Απαντήσεις
3069 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 30 Απριλίου 2013, 22:19:48
από Δ. Κουναλάκης
1 Απαντήσεις
3577 Εμφανίσεις
Τελευταίο μήνυμα 27 Νοεμβρίου 2013, 08:23:41
από Δ. Κουναλάκης