Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Ποια τα καθήκοντα των Μαιών στα Κέντρα Υγείας στην Ελλάδα;

(1/7) > >>

kkn:
ΑΛΛΟΤΡΙΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ( ; )

Καλησπερα! Ειμαι νεο μελος, εργαζομαι σε Κεντρο υγειας. Εχω μερικες ερωτησεις για τους ...εμπειρους απο Κεντρα υγειας. Ποια ειναι τα καθηκοντα των Μαιων στα Κεντρα υγειας; Ποσο κατοχυρωμενες ειναι να ειναι μονες στη βαρδια, με τον γιατρο του ΚΥ βεβαια, και να φροντιζουν ο,τι περιστατικο ερθει ( εμφραγμα, εγκαυμα, καταγμα κλπ, οτιδηποτε βεβαια εκτος απο τοκετο)..Πρεπει να ακολουθουν ΜΟΝΟ τα επαγγελματικα τους καθηκοντα οπως αυτα καθοριζονται απο το αντιστοιχο ΠΔ ή στα Κεντρα Υγειας ειναι ολοι για ολες τις δουλειες;...Για να δουμε..

Δ. Κουναλάκης:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΚαλησπερα! Ειμαι νεο μελος, εργαζομαι σε Κεντρο υγειας. Εχω μερικες ερωτησεις για τους ...εμπειρους απο Κεντρα υγειας. Ποια ειναι τα καθηκοντα των Μαιων στα Κεντρα υγειας; Ποσο κατοχυρωμενες ειναι να ειναι μονες στη βαρδια, με τον γιατρο του ΚΥ βεβαια, και να φροντιζουν ο,τι περιστατικο ερθει ( εμφραγμα, εγκαυμα, καταγμα κλπ, οτιδηποτε βεβαια εκτος απο τοκετο)..Πρεπει να ακολουθουν ΜΟΝΟ τα επαγγελματικα τους καθηκοντα οπως αυτα καθοριζονται απο το αντιστοιχο ΠΔ ή στα Κεντρα Υγειας ειναι ολοι για ολες τις δουλειες;...Για να δουμε..

--- Τέλος παράθεσης ---

Καλώς ήρθες...
Τυπικά, τα καθήκοντα των μαιών σε ένα κέντρο υγείας είναι τα καθήκοντα των μαιών και όχι των νοσηλευτριών. Μπορεί ο διευθυντής σου να σε υποχρεώσει να κάνεις καθήκοντα νοσηλεύτριας; Η απάντηση είναι: όχι. Προσωπικά, νομίζω, ότι στην ΠΦΥ εάν η θέση σου δεν είναι σε καμιά ραχούλα με παπούδες και μόνο, τότε σίγουρα έχεις αρκετή δουλειά εάν θέλεις να δουλέψεις.
Τώρα, η πραγματικότητα στην Ελλάδα είναι διαφορετική:
Έχω δει μαίες να κάνουν τις νοσηλεύτριες, έχω δει μαίες να μην κάνουν τίποτα, έχω δει μαιες να παίρνουν το δρόμο για το νοσοκομείο και έχω δει και μαίες να κάνουν τις μαίες και να κάνουν πολύ σοβαρή δουλειά.

Harper:
Και μια ερωτηση απο μενα:Στο Κεντρο Υγειας που αναφερεις,διοριστηκες ή αποσπαστηκες κατοπιν δικης σου αιτησης?

kkn:
Ευχαριστω για τις απαντησεις!
jack αν και δεν καταλαβαινω το νοημα της ερωτησης που παρεθεσες, θα σου απαντησω: ειμαι απο το 2002 διορισμενη μεσω ΑΣΕΠ στο ΚΥ αυτο και ακομα δεν εχω παρει σαφη απαντηση στο ερωτημα που εθεσα εγω.
κ. Κουναλακη, εκτος απο το να μην κανω τιποτα, εχω κανει οοολα τα υπολοιπα που αναφερατε, ταυτοχρονα! Δεν ξυπνησα βεβαια μετα απο 11 χρονια υπηρεσιας να ρωτησω τι πρεπει να κανω, απλως τωρα ανακαλυψα αυτο το forum κι επειδη εδω και καποια χρονια αποφασισα "να ειμαι" μονο μαια και σκονταφτω σε κακες συμπεριφορες και σε μετακινησεις στο νοσοκομειο της περιοχης σαν "ΤΙΜΩΡΙΕΣ" στα επιχειρηματα μου, σκεφτηκα να δω τι γινεται και παρα περα...

Harper:
Συγνωμη για την ερωτηση  μου αλλα ηθελα να δω  σε τι εδαφος γινεται η ερωτηση σου.Γιατι σε Κυ που ειχα παει σε κομματι ειδικοτητας υπηρχε μαια που ειχε ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙ ΜΕ ΒΥΣΜΑ  την αποσπαση της σε ΚΥ ωστε κ δουλεια να μην εχει κ να ρυθμιζει το χρονο της οπως θελει με αδειες κ τα σχετικα.Ελπιζω να κατανοεις που το παω και μαζι με τη συγνωμη μου να σου απαντησω πως σε καμμια περιπτωση δεν εισαι  επιφορτισμενη με νοσηλευτικο εργο οπως δεν ειναι ο φυλακς η ο οδηγος σε ενα ΚΥ.Και αυτο μπορεις να το απαιτησεις..Τωρα επειδη το αντικειμενο σου εχει κ μια συναφεια με το νοσηλευτικο,μπορεις εαν δεν εχετε πολλα μαιευτικα περιστατικα,εαν θελεις,να βοηθας  κ νοσηλευτικα με την εννοια καλυψης καποιων ωραριων ωστε να βοηθουνται κ οισυναδελφοι σου νοσηλευτες πχ με αδειες..Εαν δε το θες οφειλουν να το σεβαστουν αλλα σε αυτη την περιπτωση εαν πχ ο διευθυντης σου θελει να σε "τιμωρησει" για το μη συνεργατικο πνευμα σου με βαση τους δικους του κωδικες η τα παραπονα νοσηλευτων,μπορει,ειδικα εαν δεν εχεις ιδιαιτερα απαιτητικο μαιευτικο εργο στο ΚΥ να ζητησει την αποσπαση σου στο νοσοκομειο κατοπιν συνεννοησης με το διοικητη.Καταλαβαινεις τι θελω να πω...Αυτη ειναι η γνωμη μου.

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[#] Επόμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση