Αν θες, κάνε τον κόπο και γράψε ξανά το μήνυμά σου με μικρά γράμματα. Όπως γνωρίζεις ο γραπτός λόγος με κεφαλαία στο internet σημαίνει ότι φωνάζεις.
Επίσης γράψε μας αν έχεις πάρει θέση αγροτικού και είσαι στην πρώτη θητεία σου.
Οι μετακινήσεις σου γίνονται με το δικό σου αμάξι; Για τι αποστάσεις μιλάμε;
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 24 του Ν.3599/2007, όπως συμπληρώθηκαν με τις διατάξεις του άρθρου 8 παράγραφος 21 του Ν.3868/2010 «Εθνικό Σύστημα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και λοιπές διατάξεις» : «ο Διοικητής της Υγειονομικής Περιφέρειας μπορεί με αποφάσεις του να μετακινεί ιατρικό,επιστημονικό μη ιατρικό….νοσηλευτικό, διοικητικό, τεχνικό… προσωπικό των ΦΠΥΥΚΑ της Περιφέρειας του για κάλυψη εφημεριών και άλλων αναγκών για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των τριών(3) μηνών μέσα στο ίδιο έτος , που μπορεί να ανανεώνεται για ακόμα τρεις μήνες, μέσα στο ίδιο έτος». Ομοίως οι Διοικητές των Υ.ΠΕ. μπορούν με κοινές αποφάσεις τους να μετακινούν μεταξύ των Υγειονομικών Περιφερειών τους. Επίσης στο άρθρο 75 του Ν.2071/1992 : «Μετακίνηση-Απόσπαση ιατρών κλάδου ΕΣΥ» ορίζεται ότι: «παρ.1. Οι ιατροί Ε.Σ.Υ. μπορεί να αποσπώνται για κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο και Κέντρο Υγείας. Κάθε ιατρός μπορεί να αποσπάται μέχρι δύο(2) φορές σε κάθε βαθμό και θητεία για χρονικό διάστημα όχι μεγαλύτερο των έξι(6) μηνών συνολικά. Από τη διάταξη αυτή εξαιρούνται οι ιατροί-μητέρες με παιδιά κάτω των 6 ετών. Η απόσπαση γίνεται με απόφαση του Υπουργού Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. ..παρ.2. Κατ΄ εξαίρεση η απόσπαση ιατρού μπορεί να παρατείνεται και μέχρι τρία(3) χρόνια συνολικά, αν ο ενδιαφερόμενος συναινεί και υπάρχει θετική εισήγηση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου στο οποίο ανήκει , αλλά και του Διοικητικού Συμβουλίου στο οποίο αποσπάται.
Αυτό που σε ρώτησα, αν είσαι στην πρώτη θητεία:
ν. 2519/97 (ΦΕΚ165Α-21-8-1997 -ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΣ ΕΣΥ) οι γιατροί των Π.Ι. ΔΕΝ ΜΕΤΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ για οποιονδήποτε λόγο από την θέση τους κατά την πρώτη θητεία.