Πάντα σε μέρες που βλέπεις να συμβαίνουν αλλαγές προς τα πίσω, που βλέπεις την ανικανότητα των ιθυνόντων, εγώ προσωπικά επιλέγω να ονειρεύομαι και να σκέφτομαι πράγματα που μας πάνε μπροστά. Ξέρω ότι είναι δύσκολο για μια χώρα όπως η Ελλάδα να πάει μπροστά, αλλά και πάλι προσπαθώ.
Σε συνέχεια της σιωπής που επικρατεί για το Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος με τους ηλεκτρονικούς φακέλους υγείας και το χρηματοδοτούμενο έργο από ΕΣΠΑ που θα το έφτιαχνε, (φαντάζομαι ότι οι υπουργοί μας δεν θέλουν να χαλάσουν το τζίρο του IMS και του ΠΦΣ), σε μια χώρα που Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος, και που προτιμά τις Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος, είπα να δω τι απέγινε το πιλοτικό του ΤΥΔΚΥ που αναφερόταν στην σελίδα του ΟΠΑΔ Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links).
Εγγραφή ή
Είσοδος. Όπως φυσικά περίμενα, απολύτως τίποτα δεν προχώρησε μετά το πιλοτικό.
Τι κι αν στην Γερμανία, στις ΗΠΑ, ακόμη και στην Ινδία, ο ασφαλισμένος έχει μια καρτούλα με την φωτογραφία του και τα στοιχεία του στην μια πλευρά (όπως βλέπεται στα επισυναπτόμενα), με περιοχή που διαβάζεται από smartreader για περισσότερα στοιχεία, και μια πίσω πλευρά που θα μπορούσε πχ να είναι από χρήσιμα τηλέφωνα της ασφάλισης του έως η ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης για να μην χρειάζεται να την βγάζει κάθε χρόνο.
Τι κι αν με αυτό τον τρόπο, οι συνταγές δεν χρειαζόταν να τυπωθούν και θα γλιτώναμε χιλιάδες τονους χαρτί, μελάνια, εκτυπωτές που τώρα πληρώνονται χάρις τις οικολογικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ & της ΗΔΙΚΑ. Τι κι αν με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαμε να έχουμε αρχείο αποτελεσμάτων των εξετάσεων στην κάρτα για τον ασθενή, τι αν γλιτώναμε τις ουρές ή τις επιστολές για ανανέωση των βιβλιαρίων. Δεν θα γλιτώναμε και τις συνταγογραφήσεις εν αγνοία του ασθενή; Εγώ προσωπικά, θα προτιμούσα να αγοράσω τον ακριβότερο card reader μια φορά, παρά το χαρτί που καταναλώνω τώρα και τα μελάνια για τους εκτυπωτές.
Αλλά ξέχασα, πως θα δίδονται βιβλιάρια σε μη ασφαλισμένους, πως γίνονται ρεμούλες; Κάθε ηλεκτρονικό μέσο δυσκολεύει τα πράγματα.... Και εμείς στην Ελλάδα είμαστε παραδοσιακοί.