Θέματα Εργασίας > Εργασία στο δημόσιο τομέα

Παραίτηση απο το ΕΣΥ.

<< < (2/2)

Αδαμάντιος Σκούφαλος:
Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή ΕίσοδοςΠάντα τόσοι διορίζονται τα τελευταία χρόνια.Αυτή τη φορά μάλιστα, σε πολλούς κλάδους έγιναν σημαντικές μειώσεις.Διορίζει κάθε φορά τόσους και για να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες προσλαμβάνονται χιλιάδες αναπληρωτές και ακόμη χειρότερα, χιλιάδες ωρομίσθιοι.Οι ωρομίσθοι "συμφέρουν" το κράτος, αφού με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας (τι chic, ή μάλλον τι sick!) που τους διέπουν, πληρώνονται τα 300-400 ευρώ που τους αναλογούν το μήνα, μετά από πολλούς μήνες, αφού πρώτα έχουν πληρώσει από την τσέπη τους έξοδα μετακίνησης, διαμονής κλπ. Και όλα αυτά στο βωμό του εμπορίου ελπίδας του υπουργείου, πως κάποτε θα συγκεντρώσουν τα απαραίτητα μόρια για να διοριστούν μόνιμα.

--- Τέλος παράθεσης ---

Στο νησάκι των Ψαρών με σχολείο που έχει δεν έχει 30 παιδιά (μιλάμε συνολικά Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο) ξέρω από πρώτο χέρι ότι είναι διορισμένοι με το πέρασμα τόσων χρόνων, σε οργανική θέση παρακαλώ, 14 (δεκατέσσερις ολογράφως) γυμναστές και όλοι έχουν μετατεθεί, αποσπαστεί , μεταπηδήσει για άλλη γη κι άλλα μέρη. Είναι σαν να λέμε να έχεις θέση σε άγονο Π.Ι. τέρμα Θεού κι όμως να υπηρετείς στην Αριστοτέλους 17! Αμ πως.
Το μάθημα της φυσικής αγωγής γίνεται από αναπληρωτές ή ωρομίσθιους γυμναστές.

EzeΤΡΟΛ:
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο γέρων Εφραίμ διαθέτει στην κατοχή του χρυσόβουλο του Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου Μούρτζουφλου, που αποδεικνύει ότι τα Ψαρά ανήκουν στην Ι.Μ. Βατοπεδίου. Έπειτα απ' αυτό, τις διακομιδές από τα Ψαρά αναλαμβάνει να διεκπεραιώνει το Κ.Υ. Καρυών, ενώ οι συνταγές με σφραγίδες των ιατρών Χίου και Χαλκιδικής, θα μπορούν να εκτελούνται και στους δυο Νομούς. Σε αντάλλαγμα, οι ιατροί του ΠΠΙ Βολ-ισσού θα εφημερεύουν στο εξής στο ΠΠΙ Ιερ-ισσού και ο Νευρολόγος από τη Χίο θα έρθει στον Πολύγυρο που δεν έχει. Αμ πώς!   

stathis:
Αγαπητοι συναδελφοι θα σας παρακαλουσα αν γνωριζετε να με διαφωτισετε σε ενα ζητημα που με απασχολει ιδιαιτερα και το οποιο δεν μπορω να διαλευκανω στο υπουργειο λογω καλοκαιρινων αδειων των υπευθυνων υπαλληλων.
Διοριστηκα πριν 2 μηνες σε ενα επαρχιακο νοσοκομειο σε θεση επιμελητη Β και πριν απο 8 ημερες παραιτηθηκα για να διοριστω σε αλλο επαρχειακο νοσοκομειο. Η κατασταση ομως στο δευτερο νοσοκομειο εχει αλλαξει σημαντικα απο τοτε που υπεβαλα υποψηφιοτητα και επιθυμω να επιστρεψω στο πρωτο. Εχω την εντυπωση οτι μπορω να ανακαλεσω την παραιτηση μου απο το πρωτο νοσοκομειο εντος 30 ημερων. Γνωριζετε αν  διορισμος μου στη δευτερη θεση σημαινει οριστικη παραιτηση απο την πρωτη καθως και πως μπορω να δρομολογησω την επιστροφη μου?
Ενα δευτερο ζητημα ειναι αν μπορω να ζητησω και να επιδιωξω αποσπαση σε νοσοκομειο της ιδιας ΔΥΠΕ λογω ελλειψεων στην ειδικοτητα μου σε γειτονικα νοσοκομεια. Η αποσπαση πρεπει να ειναι στα ορια της ιδιας ΔΥΠΕ ή μπορει να ειναι και σε αλλη?
Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

D-Michalis:
Γενικά για παραίτηση από το Δημόσιο και το ΕΣΥ ισχύουν τα όσα συνοπτικά έχω αναφέρει σε άλλο σημείο (Δεν είναι ορατοί οι σύνδεσμοι (links). Εγγραφή ή Είσοδος)

XP:
Γεια και χαρά,

Θα μπορούσε , σας παρακαλώ, κάποιος να μου απαντήσει κατά πόσον ερμηνεύω σωστά την παρακάτω παράγραφο του Ν.2519/97,( Άρθρο 23: Προσλήψεις προσωπικού νοσοκοµείων) και εάν ακόμα βρίσκεται σε ισχύ; :

"5. Γιατροί που υποβάλλουν υποψηφιότητα και κρίνονται διοριστέοι σε θέση του κλάδου γιατρών Ε.Σ.Υ,  εφόσον δεν αποδεχθούν το διορισµό τους ή παραιτηθούν πριν από τη
          συµπλήρωση ενός (1)  χρόνου από το διορισµό τους,  δεν  µπορούν να θέσουν υποψηφιότητα για νέο διορισµό σε θέση κλάδου γιατρών Ε.Σ.Υ.  πριν να συµπληρωθούν δύο (2)  χρόνια
          από την παρέλευση της προθεσµίας ανάληψης υπηρεσίας ή από την ηµεροµηνία παραίτησής τους αντιστοίχως.

Δηλαδή, μετά την συμπλήρωση  ενός (1)  χρόνου από το διορισµό μου ως επιμ. Β' Γεν. Ιατρικής μπορώ, χωρίς να υποστώ καμία συνέπεια, να υποβάλλω τα χαρτιά μου εκ νέου για  κάλυψη άλλης θέσης σε Κ.Υ. ή Π.Ι.!

Διαφωτίστε με...

Ισχύει κάτι διαφορετικό;

Ευχαριστώ!

Πλοήγηση

[0] Λίστα μηνυμάτων

[*] Προηγούμενη σελίδα

Μετάβαση στην πλήρη έκδοση